BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht, stilstaand

BMW VISION M NEXT.

Een statement voor de bestuurder: de BMW Vision M NEXT geeft een vooruitblik op hoe de elektrische toekomst van het merk BMW M eruit zou kunnen zien. Anders dan de BMW Vision iNEXT, die duidelijk heeft gemaakt hoe autonoom rijden het leven in de wagen zal veranderen, toont de BMW Vision M NEXT hoe digitale intelligentie de zelfbepaalde rijervaring zuiverder en emotioneler kan maken. Het exterieur onderstreept deze bewering met de proporties van een sportwagen, terwijl het interieur consequent op de bestuurder is gericht. Ontdek hier hoe de BMW Vision M NEXT een nieuwe dimensie toevoegt aan sportief rijplezier.

Meer lezen
BMW VISION M NEXT.

THE FUTURE IS WOW.

De highlights van de BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, bovenaanzicht, rijdend

ULTIEME RIJERVARING.

BMW M biedt met een opvallende elektrische sportwagen een glimp van de compromisloze sportieve belofte van het merk voor de toekomst.

De BMW Vision M NEXT is een vooruitstrevende sportwagen die zowel in zijn uiterlijk als in zijn interactie een duidelijk en zelfbewust statement maakt.

BMW Vision M NEXT, interieur, cockpit met stuur, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up Display

OPWINDEND RIJPLEZIER.

De BMW Vision M NEXT stelt de bestuurder centraal.

De BOOST Pod is het centrale element in het interieur. Intelligente technologieën ondersteunen de bestuurder en leveren de juiste informatie op het juiste moment. Intens en gefocust wordt hij de ultieme bestuurder.

BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, stilstaand, geopende vleugeldeuren

VOLMAAKTE SPORTWAGENESTHETIEK.

Helder getekende vlakken en verhoudingen van een sportwagen.

De BMW Vision M NEXT zet met sportieve proporties en enkele precieze lijnen een sterk karakter neer. Het basisconcept van gereduceerde eenvoud laat exterieur en interieur samensmelten.

THE POWER OF ATTRACTION.

Het design van de BMW Vision M NEXT.

Voor de BMW Vision M NEXT gebruikte het BMW designteam elementen van de iconische BMW Turbo en de innovatieve BMW i8 en interpreteerde het die met het oog op de toekomst. In overeenstemming met de nieuwe BMW designstrategie krijgt de BMW Vision M NEXT met zijn sportieve proporties en enkele precieze lijnen een sterk karakter.
BMW Vision M NEXT, close-up exterieur, dubbele BMW nieren
BMW Vision M NEXT, vooraanzicht, rijdend
BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, stilstaand
BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht, Hofmeister-knik
BMW Vision M NEXT, achteraanzicht, BMW M1
BMW Vision M NEXT, achteraanzicht, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, stilstaand, velgen
BMW Vision M NEXT, close-up exterieur, dubbele BMW nieren

DYNAMISCHE GEWICHTLOOSHEID.

De zachte, buitenste stralen van de BMW dubbele nieren doen denken aan de luchtinlaat van een turbine. De dubbele nieren zijn afgesloten door layers die bij nader toezien een verlicht, met laser gegraveerd patroon laten zien.

BMW Vision M NEXT, vooraanzicht, rijdend

RADICALE KRACHTPATSER.

De prominente nieren worden geflankeerd door driehoekige elementen in Thrilling Orange, die de luchtinlaten op de zijkanten en de geïntegreerde koplampen accentueren. Gespannen oppervlakken trekken als spierbundels over de motorkap.

BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, stilstaand

WENDBAARHEID IN STILSTAND.

De diagonale kleurscheiding benadrukt de dynamiek van het vlakke, wigvormige silhouet. De zelfbewuste, uiterst grafische Colour Blocking met de matte en sterk gepigmenteerde kleur Thrilling Orange staat in scherp contrast met de zijdematte koetswerkkleur Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, driekwart achteraanzicht, Hofmeister-knik

ICONEN, TOEKOMSTGERICHT GEÏNTERPRETEERD.

De lijnen op de geprononceerde schouders geven de iconische Hofmeister-knik weer. De van het raamoppervlak naar achteren versmallende opening onderbreekt de tekening als een kieuw en rekt de wagen optisch uit.

BMW Vision M NEXT, achteraanzicht, BMW M1

GEÏNSPIREERD DOOR LEGENDEN.

De vormgeving van de achterruit verwijst naar de BMW M1. De driedelige lamellen zijn van glas gemaakt en benadrukken de horizontale oriëntatie van de achterkant. De ruimte daaronder is van gerecycleerd carbon gemaakt en bevat de technisch getekende diffusor, die de aerodynamische kwaliteiten duidelijk tot uiting brengt.

BMW Vision M NEXT, achteraanzicht, BMW Turbo

HARTSLAGVERSNELLER.

Een flinterdunne glasvezel aan weerszijden van de achterlichten doet denken aan een abstract hartslagdisplay. De Laser Wire technologie creëert vooraan een uiterst precieze interpretatie van het typische vierogengezicht van BMW.

BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, stilstaand, velgen

Topsport.

Nauwkeurige openingen in het ragfijne, driedimensionale multispakendesign benadrukken de onnavolgbare esthetiek en maken de velgen licht. De gekleurde inzetstukken in de achterste velgen zijn niet alleen een visuele blikvanger, maar zorgen ook voor een optimale aerodynamische efficiëntie.

In de BMW Vision M NEXT ondersteunen intelligente technologieën de bestuurder en bieden ze de juiste informatie op het juiste moment. De bediening is intuïtief en duidelijk, alle details worden in het directe gezichtsveld van de bestuurder weergegeven.
Domagoj Dukec, hoofd Design BMW.
BMW Vision M NEXT, achteraanzicht, model

EEN STATEMENT VOOR DE BESTUURDER:

De visie van het rijplezier van morgen.

BMW Vision M NEXT

EXTERIEURDESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Vooraan lopen oranje Air Blades van weerszijden naar het midden van de wagen en zorgen ze in combinatie met de schoepvormige luchtinlaat onder de dubbele nieren voor een duidelijke race-esthetiek. In zijaanzicht toont de BMW Vision M NEXT een duidelijke voorwaartse stuwkracht dankzij het vlakke, wigvormige sportwagensilhouet, de naar achteren oplopende lijnen en de diagonale, oranje kleurscheiding, ook in stilstand. De sculptuur van de achterkant verbindt de zijkanten visueel met elkaar en benadrukt zo de breedte van de wagen. De technisch getekende diffusor is van gerecycleerd carbon gemaakt en brengt de aerodynamische kwaliteiten duidelijk tot uiting.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

De Power-PHEV-aandrijving van de BMW Vision M NEXT biedt de bestuurder de keuze tussen vier elektrisch aangedreven wielen of een puristische achterwielaandrijving – puur elektrisch of aangevuurd door een turbogeladen 4-cilinder benzinemotor. Het totale vermogen van 441 kW (600 pk) maakt een topsnelheid tot 300 km/u mogelijk en katapulteert de BMW Vision M NEXT in 3 seconden van 0 tot 100 km/u. Het rijbereik in de zuiver elektrische rijmodus bedraagt tot 100 km – in de meeste gevallen voldoende om het grootste deel van de ritten zuiver elektrisch uit te rijden. Daarmee is de BMW Vision M NEXT ook een toekomstbestendige sportwagen voor stadscentra met potentiële nulemissiezones.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

DOMPEL U HELEMAAL ONDER.

DOMPEL U HELEMAAL ONDER.

Om de concentratie te verhogen naarmate de snelheid toeneemt, wordt de informatie in de BMW Vision M NEXT volgens de zogenaamde Focus Logic aan de snelheid aangepast: Wanneer de wagen stilstaat, wordt content op het stuurwiel afgespeeld. Zodra de bestuurder begint te rijden, geeft het Curved Glass Display de informatie weer. Als de rijsituatie de volledige aandacht van de bestuurder vereist, wordt de informatie op het Head-Up Display overgebracht. Het is over het algemeen mogelijk om met de BMW Intelligent Personal Assistant te communiceren.
BMW Vision M NEXT
Met innovatieve materialen werd een modern, luxueus interieur gecreëerd. De geometrie is helder en ingetogen, individuele details worden als hoogwaardige accessoires opgewaardeerd.
Domagoj Dukec, hoofd Design BMW.

RIJPLEZIER OPNIEUW GEDEFINIEERD.

De BMW Vision M NEXT belichaamt de toekomst van de voor BMW typische oriëntatie op de bestuurder.

De BMW Vision M NEXT toont de volgende fase in de voor BMW typische oriëntatie op de bestuurder. Het hele interieur is op de BOOST Pod gericht. De geometrie is bewust beperkt gehouden, zodat de bestuurder zich volledig op de rijervaring kan concentreren.
BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, interieur, geopende vleugeldeur, model
BMW Vision M NEXT, interieur, design, dashboard
BMW Vision M NEXT, interieur, design, cockpit, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Curved Glass Display
BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Full AR Head-Up Display
BMW Vision M NEXT, interieur, design, zitkuip
BMW Vision M NEXT, zijaanzicht, interieur, geopende vleugeldeur, model

UIT ÉÉN STUK GEGOTEN.

Wanneer de beide vleugeldeuren opengaan, verschijnt een interieur dat de bestuurder en de wagen als een eenheid met elkaar laat versmelten. De overheersende kleur is de donkere kleur Midnight Blue. Net als aan de buitenkant zorgt de kleur Thrilling Orange voor gerichte contrasten.

BMW Vision M NEXT, interieur, design, dashboard

MAXIMAAL MINIMALISME.

Het conisch naar de bestuurder gerichte dashboard is minimalistisch en vlak vormgegeven. Alle functionele elementen zoals verluchtingsopeningen en tassen zijn haast onzichtbaar in de geometrie geïntegreerd en bovendien bijzonder efficiënt.

BMW Vision M NEXT, interieur, design, cockpit, Boost Pod

BOOST POD.

Het pronkstuk is de BOOST Pod. Het bestaat uit een horizontaal opgesteld stuur, een transparant Curved Glass Display en een Full AR Head-Up Display en brengt alle bedieningsmogelijkheden en informatie voor de bestuurder samen. De BOOST+ modus levert extra vermogen met een druk op een knop. Het BMW logo op het stuur brengt de BMW Vision M NEXT tot leven.

BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Curved Glass Display

CURVED GLASS DISPLAY.

Het transparante Curved Glass Display vormt het tweede niveau. Als een vizier strekt het zich uit voor de bestuurder en geeft het informatie over bv. toerental, snelheid, energiebeheer van de wagen of de hartslag van de bestuurder.

BMW Vision M NEXT, interieur, Boost Pod, Full AR Head-Up Display

FULL AR HEAD-UP DISPLAY.

Het derde niveau is het Head-Up Display over de volledige oppervlakte. Bij toenemende rijsnelheid wordt de voor het rijden relevante informatie naar het Head-Up Display verplaatst, zodat de bestuurder alles direct in zijn gezichtsveld heeft. Dankzij Augmented Reality technologie wordt het reële beeld direct boven op de informatie geplaatst. Zo kan men met een virtuele ghostcar de perfecte ideale lijn rijden.

BMW Vision M NEXT, interieur, design, zitkuip

ALS EEN TWEEDE HUID.

De twee zitkuipen maken deel uit van de vloeiende zetelsculptuur en zijn bekleed met een schuimmateriaal met Shape-Memory effect, dat het lichaam optimaal omsluit. De hoofdsteunen zijn zwevend boven de twee zitkuipen bevestigd en versterken het gevoel van lichtheid.

BMW Vision M NEXT, ontstaansproces, exterieur, design, achteraanzicht, schets
BMW Vision M NEXT, ontstaansproces, exterieur, design, zijaanzicht, schets
BMW Vision M NEXT, ontstaansproces, interieur, design, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, ontstaansproces, interieur, design, ingenieurs in overleg
BMW Vision M NEXT, ontstaansproces, Boost Pod, design, ingenieurs in overleg

IN DIENST VAN DE TOEKOMST.

Het design van de BMW Vision M NEXT is het resultaat van een interne wedstrijd. De designers van BMW gingen met elkaar de strijd aan met losse schetsen en visualisaties. In verscheidene ronden werden de beste ontwerpen geselecteerd, totdat aan het eind een ontwerp voor uitvoering werd uitgekozen. Het proces van het eerste idee tot aan de uiteindelijke visiewagen duurde ongeveer 18 maanden. "Dit soort realisaties werkt alleen als alle deelnemers hetzelfde doel nastreven. Daarom ben ik erg trots op mijn team, dat de afgelopen maanden intensief aan het project heeft gewerkt", zegt Domagoj Dukec, hoofd BMW Design.

BMW Vision iNEXT, achteraanzicht

De BMW Vision iNEXT.