BMW i Vision Circular 2021 visiewagen Circular Design duurzaamheid zijaanzicht

DE BMW i VISION CIRCULAR.

DE BMW i VISION CIRCULAR.

  De BMW i Vision Circular staat voor het voornemen van de BMW Group om de duurzaamste constructeur voor individuele premiummobiliteit te worden. De visiewagen is over het hele ontwerp-, ontwikkelings- en productieproces vormgegeven volgens de principes van de circulaire economie. De designvisie toont een blik op een compact, volledig elektrisch voertuig met focus op duurzaamheid en luxe voor het jaar 2040.

  Meer lezen
  RE:BMW Circular Lab Duurzaamheid Circular Design

  RE:BMW CIRCULAR LAB – MISSIE DUURZAAMHEID.

  Ga samen met ons in RE:BMW CIRCULAR LAB op reis naar een duurzame toekomst – en ontdek alle details en uitgebreide informatie over Circular Design en de basisprincipes Re:think, Re:duce, Re:use en Re:cycle ervan.
  BMW i Vision Circular 2021 Design highlights video

  HET VISIONAIRE DESIGN VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

  HET VISIONAIRE DESIGN VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

  DE EXTERIEURHIGHLIGHTS VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

  Het exterieurdesign van de BMW i Vision Circular belichaamt een fascinerende esthetiek van duurzaamheid. Zijn monovolume bestaat uit slechts enkele onderdelen, het aantal materialen is tot een minimum beperkt. De vormtaal is helder en begrijpelijk uitgetekend. Zuivere materialen en eenvoudige oppervlakteveredeling zorgen voor een moderne en luxueuze uitstraling.
  BMW i Vision Circular 2021 visievoertuig exterieurdesign
  BMW i Vision Circular 2021 visievoertuig exterieurdesign driekwart vooraanzicht

  Klassieke iconen opnieuw geïnterpreteerd – de voorkant.

  Met zijn duidelijk Onebox-design, geprononceerde schouders en brede positie is de BMW i Vision Circular tegelijk buitengewoon emotioneel, sportief en elegant. De puristische voorkant van de BMW i Vision Circular is een sterk symbool voor Circular Design. De complexiteit werd hier consequent verminderd en er zijn geen sierelementen zoals nierframe, nierstaven of extra badges. De onmiskenbare blikvanger zijn de nieren, die als digitaal oppervlak opnieuw geïnterpreteerd en met de lichtsignatuur tot een dubbel icoon gecombineerd werden. Het digitale oppervlak wordt pas bij het ontwaken van de wagen zichtbaar en creëert een grafische interface, die de BMW iconen meeneemt naar het digitale tijdperk.
  BMW i Vision Circular 2021 visievoertuig exterieurdesign zijaanzicht

  Een nieuw silhouet voor BMW – de zijkant.

  De BMW i Vision Circular strekt zich uit in een doorlopend volume van voor- naar achteras en biedt een ruim interieur op een kleine oppervlakte. De Hofmeister-knik wordt door een geanimeerd oppervlak geënsceneerd, dat niet alleen als vormgevend element, maar ook als interactieoppervlak fungeert. Het tweekleurige kleurenconcept van de wagen onderstreept de ambitie van esthetiek en duurzaamheid. Het koetswerk bestaat uit secundair aluminium en secundair staal. Al op het eerste gezicht valt op dat in het exterieur geen klassieke lakkleur werd gebruikt. Terwijl het in brons geanodiseerde aluminium de elegantie benadrukt, creëert het met verschillende temperaturen behandelde staal achteraan een unieke look.
  BMW i Vision Circular 2021 visievoertuig exterieurdesign driekwart achteraanzicht

  Monolithisch en modern – de achterkant.

  De helder en puristisch vormgegeven achterkant van de BMW i Vision Circular beantwoordt aan onze ambitie voor Circular Design. Analoog met de voorkant zijn weergave- en lichtfuncties geïntegreerd als digitaal vlak achteraan. Doorlopende glasoppervlakken van secundair glas, die van het dak over de achterkant tot in het digitale vlak lopen, benadrukken de gereduceerde monolithische expressie – nog eens versterkt door het Black Panel-effect van de display in koude toestand. De minimalistisch en aerodynamisch geoptimaliseerde zwarte bumper van gerecycleerde kunststof sluit de vormgeving van de achterkant af naar de weg toe. De banden bestaan uit duurzaam gekweekt natuurrubber en zijn licht transparant. Om het bandenmengsel te verstevigen, werden er ook gekleurde rubberdeeltjes aan toegevoegd waardoor een spannend terrazzo-effect ontstaat.

  DE INTERIEURHIGHLIGHTS VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

  De BMW i Vision Circular streeft in het interieur naar de doelstelling om een luxueuze sfeer te creëren, waarbij materialen en productieprocessen een verantwoorde omgang met het milieu en de natuurlijke hulpbronnen weerspiegelen.  

  BMW i Vision Circular 2021 visiewagen interieurdesign
  BMW i Vision Circular 2021 visiewagen interieurdesign toekomstgerichte materiaalesthetiek

  Toekomstgerichte materiaalesthetiek.

  Bij de BMW i Vision Circular worden onderdelen, materiaalgroepen en oppervlakteveredelingen consequent beperkt. Enkel gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen zoals hout worden gebruikt, zonder daarbij afbreuk te doen aan de luxueuze feel en kwaliteit. Zo wordt leder vervangen door textiel en wordt er met oppervlakken gewerkt die fascineren door hun esthetiek en hun eigen verhaal vertellen. Het interieur maakt duidelijk wat er in de toekomst mogelijk zal zijn op het gebied van circulariteit en een bewuste materiaalkeuze – en welke spannende esthetiek daaruit kan ontstaan.
  BMW i Vision Circular 2021 visiewagen interieurdesign zwevend instrumentenbord als sculptuur

  Zwevende sculptuur als intelligente highlight.

  Het instrumentenbord van de BMW i Vision Circular presenteert zich als een zwevende, V-vormig in het interieur uitstekende sculptuur en bestaat daarbij uit slechts enkele materiaalsoorten. Een optisch hoogtepunt is het 3D-gedrukte, kristallijne lichaam, waardoor nervenachtige structuren lopen en dat een spannende lichtenscenering biedt. Het instrumentenbord is echter niet alleen een blikvanger in het interieur. Het dient tegelijkertijd als interactieoppervlak en maakt de intelligentie zichtbaar.
  BMW i Vision Circular 2021 visiewagen interieurdesign eenvoudige demontage snelsluitingen

  Eenvoudige demontage.

  Een belangrijk aspect van de BMW i Vision Circular is het begrip “Joyful Fusion” als bewuste enscenering van de demontage. Diverse onderdelen van het voertuig kunnen via oplosbare verbindingen snel en eenvoudig in hun afzonderlijke monomaterialen worden gedemonteerd en weer naar de materiaalkringloop worden teruggeleid. De oplosbare verbindingen zijn niet alleen relevant voor het einde van de levenscyclus van producten. Ondertussen vereenvoudigen de snelsluitingen de vervanging van materialen en onderdelen aanzienlijk.
  BMW i Vision Circular 2021 visievoertuig interieurdesign Shy Tech

  Shy Tech van de volgende generatie.

  Alle relevante informatie wordt over de hele breedte van de wagen op het onderste deel van de voorruit geprojecteerd. Ze kan desgewenst direct in het gezichtsveld worden gebracht of bewust worden verborgen. Zo wordt de voorruit het belangrijkste informatievlak en maakt ze bijkomende displays in het interieur overbodig. Dat is ons begrip van Shy Tech - onzichtbare intelligentie treedt op de achtergrond zolang het nodig of expliciet gewenst is.

  SMART TRAFFIC – DE INTELLIGENTE TOEKOMST VAN DE STEDELIJKE MOBILITEIT.

  BMW Smart Traffic de toekomst van de mobiliteit

  BIJKOMENDE THEMA’S VAN DE BMW i VISION CIRCULAR EN DUURZAAMHEID BIJ BMW.

  BMW i Vision Circular 2021 vision car article BMW.com

  KRACHTIGE PRESTATIES VOOR EEN FANTASTISCHE VISIE.

  Ontdek nog meer details over de BMW i Vision Circular en het revolutionaire proces van circulair design.
  Elektrische mobiliteit bij BMW

  ELEKTRISCHE MOBILITEIT BIJ BMW.

  Lees meer over het baanbrekende BMW-concept van elektrische mobiliteit en over de voordelen en opties waarop u kunt rekenen. Ontvang informatie over elektrische mobiliteit, plug-in-hybrides, BMW i, opladen, rijbereik en nog veel meer.
  Duurzaamheid bij BMW

  OP DUURZAME WIJZE DE TOEKOMST IN.

  Ontdek hoe milieuvriendelijk BMW vandaag al is. Ontvang een overzicht van de holistische maatregelen, van het verminderen van CO2-uitstoot over elektrische mobiliteit tot recycling en een uitgebreider gebruik van waterstoftechnologie.
  BMW JOYTOPIA virtuele wereld over de mobiliteit van morgen

  JOYTOPIA – EEN VISIE OP MORGEN.

  Bezoek JOYTOPIA, de virtuele wereld van het avontuur, en kom meer te weten over de visie van BMW op de mobiliteit van morgen en de weg naar een duurzame toekomst.