BMW M8 Competition Cabrio in Motegi Rot metallic met geopende kap, driekwart achteraanzicht, stilstaand onder sterrenhemel.

THE M8

BMW 8 REEKS CABRIO M WAGENS

THE M8

BMW 8 REEKS CABRIO M WAGENS

THE M8BMW 8 REEKS CABRIO M WAGENS

BMW M850i xDRIVE CABRIO, BMW M8 CABRIO EN BMW M8 COMPETITION CABRIO – UITRUSTINGEN EN FEITEN

Voor de BMW 8 Reeks Cabrio M wagens is op het vlak van design, rijdynamiek en technische innovaties een opvallende veelheid aan uitrustingsvarianten verkrijgbaar – telkens ontwikkeld om rijplezier op een nieuw niveau te brengen. Tenslotte bieden deze indrukwekkende luxesportwagens niet alleen een uitmuntend, op technologische topprestaties berustend prestatievermogen, maar bovendien ook een luxueuze sfeer, hoogwaardige digitale services en innovatieve rijhulpsystemen.

Read more

VERGELIJKING VAN DE BMW 8 REEKS CABRIO M WAGENS

OVERZICHT VAN DE FEITEN: DRIE KEER SPORTIEF-LUXUEUZE FASCINATIE

BMW M8 COMPETITION CABRIO

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel en 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrustingen
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,3 s
Nu configureren
BMW M8 Competition Cabrio in Motegi Rot metallic.

BMW M8 CABRIO

Rijdynamiek en luxe op het hoogste niveau
 • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel
 • 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,4 s
Nu configureren
BMW M8 Cabrio in Frozen Dark Silver.

BMW M850i xDRIVE CABRIO

Krachtige performance met luxueuze flair
 • M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive met M sportdifferentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,9 s
Nu configureren
BMW M850i xDrive Cabrio in Dravitgrau metallic.
 • BMW M8 COMPETITION CABRIO
 • BMW M8 CABRIO
 • BMW M850i xDRIVE CABRIO

BMW M8 COMPETITION CABRIO EN BMW M8 CABRIO

GEÏNSPIREERD OP DE AUTOSPORT: OVERZICHT VAN DE AANDRIJF- EN OPHANGINGSTECHNOLOGIEËN

Talrijke op de racesport geïnspireerde doorontwikkelde aandrijf- en ophangingscomponenten zorgen voor meer vermogen, meer wendbaarheid en meer precisie – en daardoor voor meer rijplezier vol adrenaline.
BMW M8 Competition Cabrio, high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

Passende prestaties worden gegarandeerd door de nieuwste versie van de high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor. De hoogtoerentalmotor ontwikkelt een vermogen van 460 kW (625 pk). De twee turbocompressoren schitteren dankzij cilinderrij-overspannende uitlaatspruitstukken met optimale respons. De V8-motor is ook ontworpen voor de extreme belastingen op het circuit.
BMW M8 Competition Cabrio met adaptieve M ophanging.

Adaptieve M ophanging.

Met de adaptieve M ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo de rijdynamiek en het rijcomfort te verhogen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoog rijcomfort kan ook het programma SPORT worden ingeschakeld voor een stuggere afstelling van de schokdempers en SPORT+ bv. voor gebruik op het circuit.
BMW M8 Competition Cabrio met M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive met actief M differentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek zowel in het dagelijks verkeer als op de racepiste. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de sereniteit van vierwielaandrijving. U kunt kiezen tussen de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in de DSC-off-modus – 2WD.
BMW M8 Competition Cabrio met 8-traps M Steptronic versnellingsbak.

8-traps M versnellingsbak Steptronic.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar of brandstofbesparend. U kunt manueel schakelen met de versnellingspook of de schakelpaddles op het stuur, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
BMW M8 Competition Cabrio met M carbon-keramische remmen.

M carbon-keramische remmen.

Bij de optionele M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf zijn corrosievrij en nog beter tegen hitte en slijtage bestand dan hun voorgangers. Bovendien dragen ze bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De bijzonder technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door remzadels in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen bij het remmen verhoogde werkingsgeluiden ontstaan, bv. bij langere beperkte belasting of in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Deze geluidsontwikkeling, die inherent is aan de constructie, kan vermeden worden door de remmen na een belasting in vochtige omstandigheden droog te remmen of na een langere, beperkte rembelasting opnieuw sterker te belasten. Door de invloed van vocht en strooizout, bijv. na het gebruik van wasstraten, nachtelijke condensatie, rijden in de regen enz., kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze gereduceerde remwerking kan indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van de remmen.
BMW M8 Competition Cabrio met M MODE.

M MODE.

Met de M MODE-toets op de middenconsole kunt u de regelintensiteit van de rijhulpsystemen instellen. De modus ROAD biedt de volledige functionaliteit van de elektronische hulpsystemen. In de instelling SPORT waarschuwen ze alleen, maar grijpen ze niet in. Met TRACK kunt u de hulpsystemen, bijv. op het circuit, volledig uitschakelen. Afhankelijk van de geselecteerde modus komt in het weergaveconcept ook de overeenkomstige rij-informatie op de voorgrond.
BMW M8 Competition Cabrio met configureerbare M remmen.

Configureerbare M remmen.

Geïntegreerd remsysteem met nauwkeurig pedaalgevoel en M specifieke configuratiemogelijkheid. Met het nieuwe systeem worden de functies rembediening, rembekrachtiging en remregeling in één compacte module gecombineerd. In de COMFORT- en de SPORT-modus zijn de verhoudingen tussen de vertraging van de wagen en de kracht die de bestuurder moet uitoefenen op het pedaal telkens verschillend.
BMW M8 Competition Cabrio met M sportuitlaat.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.

BMW M8 COMPETITION CABRIO

M SPECIFIEKE DESIGNELEMENTEN IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

De BMW M8 Competition Cabrio introduceert een nieuwe vormtaal voor luxecabrio's en is een statement van opperste performance en grenzeloos open rijplezier. Perfect op elkaar afgestemde M designelementen in Schwarz hochglänzend benadrukken het geweldige potentieel van deze buitengewone sportcabrio. In het interieur domineert een bijzonder luxueuze uitrusting, waarbij de exclusieve M specifieke details het nadrukkelijk sportieve karakter van de BMW M8 Competition Cabrio bijkomend benadrukken.
BMW M8 Competition Cabrio in Motegi Rot metallic met geopende kap, zijaanzicht, stilstaand onder sterrenhemel op een kustweg.
 • Exterieur
 • Interieur
BMW M8 Competition Cabrio met M specifiek sierrooster vooraan.

M specifiek sierrooster vooraan.

Het zwarte sierrooster vooraan met frame in Schwarzchrom en M8 embleem in Schwarz hochglänzend versterkt het nog toegenomen sportieve karakter van uw wagen.
BMW M8 Competition Cabrio met spiegelbehuizingen in Schwarz.

Spiegelbehuizingen in Schwarz hochglänzend.

De in Schwarz hochglänzend afgewerkte spiegelbehuizingen verlenen de M8 Competition een bijzonder sportief karakter. Met het optionele M Carbon exterieurpakket zijn de spiegelbehuizingen in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
BMW M8 Competition Cabrio met M specifieke kieuwen in Schwarz.

M specifieke kieuwen in Schwarz.

De M kieuwen in de flanken vooraan zijn afgewerkt in Schwarz, de inzet met M8 embleem in Schwarzchrom. Bij het optionele M Carbon exterieurpakket wordt met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) gebruikt.
BMW M8 Competition Cabrio met BMW M 20" lichtmetalen velgen 811 M Bicolor.

BMW M 20" lichtmetalen velgen 811 M Bicolor.

BMW M 20" lichtmetalen velgen, sterspaak 811 M Bicolor Jetblack met combinatie van verschillende bandentypes, glanzend gefreesd, vooraan 9,5 J x 20, banden 275/35 R 20, achteraan 10,5 J x 20, banden 285/35 R 20.
BMW M8 Competition Cabrio met M achterspoiler in Schwarz.

M achterspoiler in Schwarz.

De M achterspoiler in Schwarz hochglänzend benadrukt het sportieve silhouet van de wagen en vermindert de ongewenste liftkracht voelbaar. Met het optionele M Carbon exterieurpakket is de M achterspoiler in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
M8 Competition opschrift van de BMW M8 Competition Cabrio.

M8 Competition opschrift.

Het zwarte M8 Competition opschrift op de achterkant verwijst naar de hoge dynamische kwaliteiten van de wagen.
BMW M8 Competition Cabrio met stoffen kap in Schwarz.

Stoffen kap in Schwarz.

De stoffen kap in Schwarz past harmonieus in de dynamische lijnen van de wagen. Met een druk op een knop opent en sluit hij in ongeveer 15 seconden elektrisch, zelfs tijdens het rijden met een snelheid tot 50 km/u. Een van de uitstekende eigenschappen van deze hoogwaardige kap is de prima geluidsisolatie.
BMW M8 Competition Cabrio met vollederuitrusting Merino/Alcantara.

Vollederuitrusting Merino/Alcantara.

Exclusief voor de M8 Competition is de tweekleurige variant volleder Merino Schwarz met contraststitching in Midrand Beige. Deze uitrusting wordt aangevuld met zijkussens en een bekleding van de middenconsole in Alcantara.
BMW M8 Competition Cabrio, middenconsole met M8 Competition badge.

Competition badge.

De middenconsole is vooraan voorzien van een Competition badge, die de sportieve sfeer in het interieur onderstreept en de rijdynamische kwaliteiten van de wagen benadrukt.
M veiligheidsgordels in de BMW M8 Competition Cabrio.

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren en beklemtonen de zeer hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur.
Deurdrempels van de BMW M8 Competition Cabrio met M8 Competition opschrift.

Deurdrempels met M8 Competition opschrift.

De deurdrempels met M8 Competition opschrift verwelkomen u en uw voorpassagier al bij het instappen. Het opschrift geeft de inlegstukken in Schwarz op de instaplijsten vooraan links en rechts een bijzonder hoogwaardige, exclusieve look.
M keuzehendel van de BMW M8 Competition Cabrio.

M keuzehendel.

De M keuzehendel in een nieuw design onderscheidt zich door een M specifiek schakelpatroon en zijn uitstekende bediening. In de manuele modus “S” kan typisch voor M met de keuzehendel of de schakelpaddles aan het stuur worden geschakeld, in de modus “D” verloopt het schakelen automatisch. De Drivelogic-schakelaar voor de selectie van de drie schakelprogramma’s en de P-toets voor de parkeerblokkering zijn onder het M logo geplaatst.
M specifieke instrumentencombi van de BMW M8 Competition Cabrio.

M specifieke instrumentencombi.

Met de M specifieke instrumentencombi kunt u ook extra informatie voor bijzonder sportief rijden weergeven. Als u de rijmodus TRACK voor op het racecircuit hebt geselecteerd, kunt u op de instrumentencombi bv. de laaddruk, de bandenspanningen en -temperaturen en de G-krachten van de dwars- en langsversnelling weergeven.
BMW M8 Cabrio in Frozen Dark Silver, driekwart vooraanzicht van voren.
BMW M8 Cabrio in Frozen Dark Silver, driekwart vooraanzicht van achter.
BMW M8 Cabrio, cockpit met lederen M stuur met rode M1/M2-toetsen.
BMW M8 Cabrio, interieur, M keuzehendel.
BMW M8 Cabrio, interieur met M sportzetels in volleder Merino Taruma Braun.
Deurdrempels van de BMW M8 Cabrio met M8 opschrift.

BMW M8 CABRIO DESIGNHIGHLIGHTS

Het design van de BMW M8 Cabrio maakt indruk door een synthese van compromisloze dynamiek en betoverende elegantie. Hierbij leggen opvallende M specifieke designelementen, zoals het nierframe of de sportuitlaat in hoogglanzend chroom onmiskenbare accenten in het exterieur. Bovendien verwijzen ook de grote luchtinlaten, spijlen en frontsplitter in Schwarz hochglänzend, de M buitenspiegels en de M achterspoiler – beide in koetswerkkleur – naar het hoge prestatievermogen van de BMW M8 Cabrio. De krachtige BMW M 20" lichtmetalen velgen benadrukken het dynamische karakter nog meer. Die indrukwekkende sportiviteit zet zich in het interieur voort: de M sportzetels in leder Merino, het lederen M stuur en extravagante details, zoals de exclusieve decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz, zorgen voor een stijlvol luxueus rijgevoel.

BMW Individual M8 Cabrio in BMW Individual Pure metal Silver metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Cabrio in BMW Individual Brands Hatch Grau, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Cabrio in BMW Individual Ametrine metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Cabrio in BMW Individual Tansanitblau metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Cabrio, interieur met volleder Merino Taruma Braun.
BMW M8 Competition Cabrio, interieur in volleder Merino | Silverstone en BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz.
BMW M8 Competition Cabrio, interieur in volleder Merino | Schwarz en BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz.
BMW M8 Competition Cabrio, interieur in volleder Merino | Sakhir Orange en BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz.

BMW INDIVIDUAL.

De BMW M8 Cabrio drukt een sterke persoonlijkheid uit. De exclusieve uitrustingsopties van BMW Individual verlenen deze luxueuze sportcabrio een uniek karakter. Kies uit een veelheid aan unieke lakkleuren, die de exclusiviteit van deze luxecabrio briljant onderstrepen, zoals de hier afgebeelde lakkleuren Dravitgrau metallic, Pure metal Silber, Brands Hatch Grau of Ametrine metallic. Met de hand genaaide sportzetels in leder Merino van de hoogste kwaliteit geven in talrijke kleurvarianten en met fijne contrastnaden een exclusief aura aan het edele interieur. Bijvoorbeeld de vollederuitrustingen Merino Taruma Braun, Merino Schwarz, Merino Silverstone en Merino Sakhir Orange – allemaal met geraffineerde zeshoekige stiksels. De sportief-luxueuze sfeer wordt afgerond met exclusieve BMW Individual decoratieve lijsten, zoals de hier weergegeven lijsten in Pianolack Schwarz.

BMW M850I XDRIVE CABRIO

GESELECTEERDE DESIGN- EN RIJDYNAMIEKUITRUSTINGEN VAN DE BMW M850I XDRIVE CABRIO

Het vooruitstrevende exterieurdesign van de BMW M850i xDrive Cabrio fascineert door een dynamische uitstraling met edele designelementen in Cerium Grey of optioneel met Chrome Line Exterieur. Deze exclusieve indruk wordt doorgetrokken in het interieur: met een sportieve sfeer die aan bijzonder hoge eisen voldoet. Bovendien verzekeren aandrijf- en ophangingscomponenten een voortreffelijk sportieve en comfortabele rijervaring – en rijplezier vol adrenaline op elke weg.
BMW M850i xDrive Cabrio in Dravitgrau metallic met gesloten kap, zijaanzicht voor heuvelrij.
 • Design
 • Driving dynamics
BMW M850i xDrive Cabrio in Dravitgrau metallic met geopende kap, voorkant met dubbele nieren in gegalvaniseerd Cerium Grey.

M sportvoorschort.

De M sportvoorschort met spoilerlip versterkt de sportieve, dynamische indruk en verbetert de stroomlijn van de wagen. Door de openingen worden luchtstromen doelgericht naar de buitenkant van de voorwielen geleid. Het luchtgordijn (Air Curtain) dat daardoor ontstaat, voorkomt luchtwervelingen ter hoogte van de wielkasten en verkleint zo de luchtweerstand.
BMW M850i xDrive Cabrio in Dravitgrau metallic, spiegelbehuizing in gegalvaniseerd Cerium Grey.

BMW M850i xDrive exterieurelementen.

De exterieurelementen zoals spiegelbehuizingen, opschriften, uitlaatpijpen, rand van de Air Breather, nierlijst en nierspijltjes zijn als contrast met de koetswerkkleur in gegalvaniseerd Cerium Grey of als optie in hoogglanzend chroom uitgevoerd. Ze passen harmonieus in het dynamische totaalbeeld en accentueren het sportieve voorkomen van de wagen.
BMW M850i xDrive Cabrio in Dravitgrau metallic met M aerodynamicapakket, luchtinlaten.

M aerodynamicapakket.

Het M aerodynamicapakket accentueert optisch het sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Het omvat een voorschort met grotere luchtinlaten, specifieke zijdrempels en een achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic.
BMW M850i xDrive Cabrio met uitlaatpijpen aan beide kanten.

Uitlaatpijpen aan beide kanten.

In de achterschort zijn telkens rechts en links twee uitlaatpijpen geïntegreerd en voorzien van een ruitvormig sierstuk in Cerium Grey.
Deurdrempels van de BMW M850i xDrive Cabrio met M850i opschrift.

Deurdrempels met M850i opschrift.

De deurdrempels met verlicht M850i opschrift en de verwijzing naar Carbon Core accentueren het sportief-elegante karakter van de wagen. De luxueuze inzetstukken met aluminium siervlakken in matte uitvoering doen al bij het openen van de deur naar de komende rijervaring verlangen.
Cockpit van de BMW M850i xDrive Cabrio met lederen M stuur.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur is in sportief 3-spakig design uitgevoerd. De lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met gevormde duimuitsparingen ligt perfect in de hand en zorgt voor een sportief direct stuurgevoel. Dankzij de multifunctionele toetsen kan de bestuurder talrijke functies comfortabel bedienen zonder de handen van het stuur te moeten nemen. Een M logo op de stuurwielkrans verwijst naar de sportieve prestaties van de wagen.
M TwinPower Turbo 8-cylinder petrol engine of the BMW M850i xDrive Convertible.

M TwinPower Turbo 8-cylinder petrol engine.

The M TwinPower Turbo 8-cylinder petrol engine combines two turbochargers with Valvetronic fully variable valve control and the direct petrol injection High-Precision Injection. It achieves a peak output of 390 kW (530 hp) with a maximum torque of 750 Nm. Both turbochargers are positioned neatly between the cylinder banks.
BMW M850i xDrive Convertible with M Sport brake.

M Sport brake.

Fitting of its tremendous dynamic potential, the vehicle features the high-performance M Sport brake, which always provides outstanding deceleration even with very athletic driving under wet conditions. The exclusive blue painted fixed callipers with M designation are visually striking. The front brake callipers are each equipped with four pistons, the rear callipers with a single piston each. The extra-large discs feature interior ventilation and result in outstanding braking performance.
BMW M850i xDrive Convertible with M Sport exhaust system.

M Sport exhaust system.

The M Sport exhaust system with two electrically controlled exhaust valves offers a powerful and sporty sound that can be adapted to the driving situation and the driver’s wishes. This makes the ride an emotional sound experience, when cruising as well as during sporty driving.
BMW M850i xDrive Convertible with adaptive M suspension.

Adaptive M suspension.

The adaptive M suspension makes it possible to adjust the damper characteristics to suit any given driving situation, increasing driving dynamics and comfort. In addition to the standard COMFORT setting for increased driving comfort, the SPORT program offers more direct damper settings.
BMW M850i xDrive Convertible with M sport differential.

M sport differential.

The M sport differential optimises traction and driving stability when changing lanes or accelerating out of a bend, when taking bends at high speeds or on different road surfaces. Traction is optimised with the help of an electronically operated device that reduces the difference in revolution speed between the rear wheels.
BMW M850i xDrive Convertible with Integral Active Steering.

Integral Active Steering.

Integral Active Steering combines support that varies based on the steering angle on the front axle, and rear wheels that also contribute to steering. At lower speeds, it offers greater manoeuvrability and agility by turning the rear wheels opposite the front wheels. At higher speeds, the rear wheels turn parallel to the front wheels, to increase stability and comfort.

BMW 8 SERIES CONVERTIBLE M AUTOMOBILES

DRIVER ASSISTANCE AND CONNECTIVITY

Focus on what really matters: With innovative driver assistance systems and convenient features in the connected cockpit, the BMW 8 Series Convertible M Automobiles are state of the art – for contemporary mobility of the highest calibre.
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus makes parking and manoeuvring the vehicle easier. It features among others the Surround View system including Top View, Panorama View, Remote View 3D , as well as a lateral parking aid, the Active Park Distance Control, emergency braking function, Parking Assistant with linear guidance and Reversing Assistant.
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional offers optimum comfort and maximum safety during lots of critical or monotonous driving situations with Steering and lane control assistant incl. support in narrow places, Emergency Stop Assistant, local hazard warning, Lane Keeping Assistant with active side collision protection and other safety functions.
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

‘Hey, BMW. Who are you?’ Wouldn’t it be incredible if your BMW also came with a personal assistant? Communicate with your vehicle using the BMW Intelligent Personal Assistant. It knows you, gets better every day and helps out whatever the situation. You can assign your own personal activation word. It can explain everything about your car and helps you to get to know your BMW even better.
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with M specific Head-Up Display.

M specific Head-Up Display.

The M specific Head-Up Display* with configurable contents focuses on information relevant for sporty driving, such as the revolution counter with pre-warning range and shift lights, as well as the gear indicator. * only available in the BMW M8 Competition Convertible and BMW M8 Convertible
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

The BMW Live Cockpit Professional with navigation function includes a digital display network consisting of a high-resolution 10.25" Control Display that can be operated by touch, a 12.3" instrument display and an M specific Head-Up Display.
BMW 8 Series Convertible M Automobiles with Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade.

Do you want your BMW to be up to date with the latest software? With Remote Software Upgrade, your BMW will always be up to date – without having to visit your BMW service partner. Upgrades are installed over-the-air, just as they are for your smartphone. In this way, other functions in your vehicle can also be activated.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW M8 Convertible:
fuel consumption in l/100 km (combined): 10.8–10.6
CO2 emissions in g/km (combined): 246–241


BMW M8 Competition Convertible:
fuel consumption in l/100 km (combined): 10.8–10.6
CO2 emissions in g/km (combined): 246–241


BMW M850i xDrive Convertible:
fuel consumption in l/100 km (combined): 10.2–10.0
CO2 emissions in g/km (combined): 231–228


Images show optional equipment, screens and displays depend on equipment options.

The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tyres available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Read more