DE NIEUWE GENERATIE VAN EEN VISIE.

De nieuwe BMW i8 Coupé.

DE NIEUWE GENERATIE VAN EEN VISIE.

De nieuwe BMW i8 Coupé.

DE NIEUWE GENERATIE VAN EEN VISIE.De nieuwe BMW i8 Coupé.

De toekomst krijgt gestalte – in de vorm van de nieuwe BMW i8 Coupé. Inspirerend, fascinerend en klaar voor een nieuwe interpretatie van mobiliteit. Voor onvoorwaardelijk rijplezier zover de weg reikt. Alleen al de aanblik van het iconische design doet de adrenaline stijgen. Al even bliksemsnel schiet ook de toerenteller de hoogte in: de innovatieve plug-in-hybridemotor levert 374 pk en 570 Nm. En laat de nieuwe BMW i8 Coupé in 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u versnellen. Zo komt u in een recordtijd in een nieuw tijdperk.

BMW i

EEN BLIK OP DE TOEKOMST.

De BMW i8 Coupé ziet er tot in de puntjes futuristisch uit. Uit de progressieve lijnen spreekt een designtaal die nauwelijks dynamischer kan zijn. Het opvallendste kenmerk: de indrukwekkende vleugeldeuren van lichtgewicht carbon, die comfortabel te openen zijn. De atletische voorkant versterkt het individuele karakter nog meer en pronkt trots met de dubbele BMW nieren, geflankeerd door full-LED-koplampen en nieuw ontworpen Air Curtains. Vanaf de motorkap strekt de kenmerkende V-vormige Black Belt zich over de hele wagen uit en accentueert hij zo het vlakke silhouet. Het indrukwekkende Streamflow-design optimaliseert ook de luchtstroom en creëert een ongeëvenaarde aerodynamica. Zo is de BMW i8 Coupé een perfecte symbiose van vorm en functie die slechts één richting kent: vooruit.

Ook het interieur van de BMW i8 Coupé benadrukt zijn unieke karakter. Dat maakt de exclusieve uitrustingsversie Accaro Amido/E-Copper al op het eerste gezicht duidelijk. Het interieur neemt ook de dynamische lijnen van het exterieurdesign over, wat in de hele cockpit een futuristische dynamiek creëert. De middenconsole staat schuin naar de bestuurder toe en de bedieningselementen zijn intuïtief geplaatst – voor een maximale oriëntatie op de bestuurder en een optimale overzichtelijkheid. De nieuwe elektrisch verstelbare sportzetels bieden optimale zijsteun en maximaal comfort. In het donker zorgt de LED-interieurverlichting voor een luxueuze sfeer. Zo kunnen de contourlijnen van de deuren, het instrumentenbord, de middenconsole en het stuur naar keuze en afwisselend in de kleuren EfficientDynamics Blau, Bernsteingelb en Weiß worden gedompeld.

DYNAMIEK OPNIEUW GEDEFINIEERD.

De BMW i8 Coupé beneemt zelfs de tegenwind de adem. Dit komt niet alleen door de atletische uitstraling, maar vooral ook door het gestroomlijnde koetswerk, de extreme lichtgewicht constructie en het layering-design van de LED-achterlichten waar de rijwind door stroomt.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW i8 Coupé:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd):  1,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 42
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,0

  De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ECE-rijcyclus. Afbeeldingen tonen opties.

  Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De gegevens hebben geen betrekking op een afzonderlijke wagen en maken geen deel uit van een aanbod, maar dienen alleen om de verschillende autotypes met elkaar te vergelijken. Bij de berekening van de CO2-emissies overeenkomstig richtlijn 1999/94/EG wordt geen rekening gehouden met CO2-emissies die ontstaan door de productie en de beschikbaarstelling van de brandstof of andere energiedragers.