THE i8 I12

THE i8

THE i8 I12

De BMW i8 Coupé

De toekomst krijgt gestalte – in de vorm van de nieuwe BMW i8 Coupé. Inspirerend, fascinerend en klaar voor een nieuwe interpretatie van mobiliteit. Voor onvoorwaardelijk rijplezier zover de weg reikt. Alleen al de aanblik van het iconische design doet de adrenaline stijgen. Al even bliksemsnel schiet ook de toerenteller de hoogte in: de innovatieve plug-in-hybridemotor levert 374 pk en 570 Nm. En laat de nieuwe BMW i8 Coupé in 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u versnellen. Zo komt u in een recordtijd in een nieuw tijdperk.

Meer lezen
THE i8De BMW i8 Coupé
  BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, Sophistograu, driekwart vooraanzicht I12
  Lichtmetalen velg in E-Copper, BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, exterieur I12
  Binnenzijde Accaro E-Copper, BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition, interieur I12

  BMW i8 COUPÉ ULTIMATE SOPHISTO EDITION.

  In elk opzicht buitengewoon: de BMW i8 Ultimate Sophisto Edition tilt innovatieve performance en extravagante vormgeving naar een algemeen hoger niveau. De editie is wereldwijd beperkt tot 200 stuks en is verkrijgbaar voor zowel de BMW i8 Coupé als de BMW i8 Roadster. Ze onderscheidt zich op indrukwekkende wijze van de massa in Sophistograu met speciale highlights en exclusieve lichtmetalen velgen in E-Copper. De gelakte remzadels brengen het sportieve karakter van de wagen nog meer tot uiting. Het interieur versterkt het exclusieve karakter van de dynamische plug-in-hybridesportwagen ook met het interieur Accaro E-Copper, bijzondere kenmerken zoals keramische bedieningselementen en opvallende details zoals de deurdrempels met grafische Edition-elementen en de "1 van 200"-beperking op de badge in de middenconsole. Het in deze editie verkrijgbare Head-Up Display houdt u steeds op de hoogte terwijl u geniet van de sfeer van het lichtpakket en het hoogwaardige geluid van het Harman Kardon HiFi-luidsprekersysteem.

  I12
  I12
  I12
  I12
  I12
  I12

  EEN BLIK OP DE TOEKOMST.

  De BMW i8 Coupé ziet er tot in de puntjes futuristisch uit. Uit de progressieve lijnen spreekt een designtaal die nauwelijks dynamischer kan zijn. Het opvallendste kenmerk: de indrukwekkende vleugeldeuren van lichtgewicht carbon, die comfortabel te openen zijn. De atletische voorkant versterkt het individuele karakter nog meer en pronkt trots met de dubbele BMW nieren, geflankeerd door full-LED-koplampen en nieuw ontworpen Air Curtains. Vanaf de motorkap strekt de kenmerkende V-vormige Black Belt zich over de hele wagen uit en accentueert hij zo het vlakke silhouet. Het indrukwekkende Streamflow-design optimaliseert ook de luchtstroom en creëert een ongeëvenaarde aerodynamica. Zo is de BMW i8 Coupé een perfecte symbiose van vorm en functie die slechts één richting kent: vooruit.

  “De BMW i8 Coupé is al de meest verkochte hybride sportwagen ter wereld – en ik weet zeker dat we ook met deze wagen succesvol zullen zijn.”
  KLAUS FRÖHLICH, LID VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN BMW AG
  I12
  I12
  I12
  I12
  I12

  CONTROLECENTRUM VAN MORGEN.

  Ook het interieur van de BMW i8 Coupé benadrukt zijn unieke karakter. Dat maakt de exclusieve uitrustingsversie Accaro Amido/E-Copper al op het eerste gezicht duidelijk. Het interieur neemt ook de dynamische lijnen van het exterieurdesign over, wat in de hele cockpit een futuristische dynamiek creëert. De middenconsole staat schuin naar de bestuurder toe en de bedieningselementen zijn intuïtief geplaatst – voor een maximale oriëntatie op de bestuurder en een optimale overzichtelijkheid. De nieuwe elektrisch verstelbare sportzetels bieden optimale zijsteun en maximaal comfort. In het donker zorgt de LED-interieurverlichting voor een luxueuze sfeer. Zo kunnen de contourlijnen van de deuren, het instrumentenbord, de middenconsole en het stuur naar keuze en afwisselend in de kleuren EfficientDynamics Blau, Bernsteingelb en Weiß worden gedompeld.

  I12

  DYNAMIEK OPNIEUW GEDEFINIEERD.

  De BMW i8 Coupé beneemt zelfs de tegenwind de adem. Dit komt niet alleen door de atletische uitstraling, maar vooral ook door het gestroomlijnde koetswerk, de extreme lichtgewicht constructie en het layering-design van de LED-achterlichten waar de rijwind door stroomt.

  Meer lezen

  EEN NIEUWE VORM VAN LICHTHEID.

  De leiding overnemen. Bij de nieuwe BMW i8 Coupé is dat een lichte zaak. Een van de redenen hiervoor is het buitengewone lichtgewicht concept: de LifeDrive-architectuur. Het bestaat uit de Drive-module – een chassis van aluminium – en de Life-module – een ultralicht passagierscompartiment van uiterst stevig carbon. Beide componenten zijn tot op de laatste gram in gewicht geoptimaliseerd, om uitgekiende duurzaamheid uiterst sportief en efficiënt op de weg over te brengen.

  DE VRIJHEID OM ALLES TE BEREIKEN.

  I12

  Opladen of tanken – beide gaan heel eenvoudig in de nieuwe BMW i8 Coupé. Met het uitgebreide product- en servicepakket 360° ELECTRIC. Thuis kunt u uw BMW i8 heel gemakkelijk met de BMW i Wallbox of de laadkabel opladen – als optie ook met milieuvriendelijk opgewekte stroom van BMW Green Energy powered by NATURSTROM. Een gekwalificeerde elektromonteur geeft hierbij persoonlijk advies en zorgt voor een deskundige installatie en inbedrijfstelling van de BMW i Wallbox. Onderweg is een steeds groter aantal openbare laadpalen beschikbaar, die u heel eenvoudig met de ChargeNow-kaart kunt gebruiken. Via de ChargeNow App of rechtstreeks in uw BMW i8 Coupé kunt u zien waar het dichtstbijzijnde laadstation zich bevindt: bijvoorbeeld via de volledig in het netwerk opgenomen BMW ConnectedDrive diensten voor navigatie.

  VANDAAG AL VERBONDEN VOOR MORGEN.

  BMW ConnectedDrive biedt innovatieve oplossingen die de nieuwe i8 Coupé nauw met de buitenwereld verbinden – voor een onbeperkt intelligente en duurzame vorm van mobiliteit. Zo leiden bijvoorbeeld de BMW ConnectedDrive diensten voor navigatie u steeds via de meest efficiënte weg naar de bestemming. Bovendien is relevante informatie over uw BMW i8 Coupé slechts een vingertoets verwijderd dankzij de Remote Services van de BMW Connected App voor iOS en Android. En dankzij de BMW Teleservices wordt uw BMW i Partner steeds op de hoogte gebracht zodra het tijd is voor onderhoud.

  • Send to car
  • Deel mijn rit in real time

  BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAMMA.

  Als eigenaar van een BMW i8 Coupé krijgt u toegang tot een wereld vol privileges. Het BMW i Pure Impulse Experience Programma biedt zijn leden over de hele wereld exclusieve elementen en unieke lifestyle-artikelen aan. Het programma geeft daarbij al even interessante als inspirerende inzichten op het gebied van techniek, reizen, cultuur, gastronomie en design.

  VEILIG VOORUIT.

  I12

  Wat ook de bestemming is: de BMW i8 Coupé is dankzij talrijke hulpsystemen op alles voorbereid. De remmen worden tijdens het rijden in natte omstandigheden bijvoorbeeld regelmatig door de droogremfunctie schoongemaakt om vochtigheid tot een minimum te beperken. En wel zonder merkbare remdruk. Dynamic Traction Control (DTC) maakt het ook gemakkelijker om in slechte weersomstandigheden te vertrekken, door de wielen minder te laten doorslippen en zo maximale tractie te garanderen. De BMW vierwielaandrijving xDrive zorgt tijdens het rijden voor een optimale grip in alle omstandigheden. Het systeem wordt in hybridewerking geactiveerd en verdeelt de aandrijfkrachten van de beide aandrijftypes variabel en afhankelijk van de situatie over de vier wielen.

  ANDERE RELEVANTE ONDERWERPEN.

  ANDERE RELEVANTE ONDERWERPEN.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW i8 Coupé:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 1,9
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 42

   * Voorlopige gegevens, wijzigingen voorbehouden.
   De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ECE-rijcyclus. Afbeeldingen tonen opties.

   Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De gegevens hebben geen betrekking op een afzonderlijke wagen en maken geen deel uit van een aanbod, maar dienen alleen om de verschillende autotypes met elkaar te vergelijken. Bij de berekening van de CO2-emissies overeenkomstig richtlijn 1999/94/EG wordt geen rekening gehouden met CO2-emissies die ontstaan door de productie en de beschikbaarstelling van de brandstof of andere energiedragers.