DUURZAAM ONDERNEMEN.

  Recyclage bij BMW.

  Al tijdens het ontwikkelings- en productieproces van nieuwe wagens zorgt BMW ervoor dat ze later milieuvriendelijk kunnen worden gerecycleerd. 

  Door het gebruik van recycleerbare kunststoffen, een beperkte verscheidenheid van materialen en de zuivere materiaalscheiding garandeert BMW een efficiënte recyclage van oude wagens.

   

  Met dit concept behaalt de BMW Group een topplaats in de Dow Jones Sustainability Group Index, de index voor ondernemingen met duurzaam beheer.

  Meer lezen

  Milieuvriendelijke recyclage

  Nieuwe wegen op het vlak van de recyclage van wagens: de recyclage van afgedankte wagens gebeurt in goedgekeurde professionele bedrijven. Elke kilogram autoschroot wordt ecologisch en economisch optimaal gerecycleerd. Waardevolle grondstoffen worden terug in de productiekringloop gebracht en het milieu wordt gespaard. De gecontroleerde teruggave, de behandeling vooraf, de ontmanteling en de recyclage van het restvoertuig zijn vier stappen van milieuvriendelijke recyclage van afgedankte wagens

  • Gecontroleerde terugname
  • Terugname van bedrijfsstoffen
  • Ontmanteling
  • Recyclage van het koetswerk

  DESIGN FOR RECYCLING

  De basis voor de recyclage en afvalverwerking van afgedankte wagens wordt door de ingenieurs van BMW Design for Recycling in een vroeg stadium gelegd en is gericht op efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Recyclage is daarom een integraal onderdeel van het productontwikkelingsproces. Daardoor gaat de aandacht in een vroeg stadium naar aspecten die relevant zijn voor de recyclage zoals vormgeving van de onderdelen, materiaalkeuze en verbindingstechniek.

   

  Een ander doel is om tot een doorbraak te komen om reeds gerecycleerde, kwaliteitsverzekerde secundaire materialen in nieuwe wagens te gebruiken. Zo wordt de materiaalcyclus gesloten.

  Alle services van de BMW Group

  Onderdelen met de intelligentie voor een tweede leven

  BMW streeft het hogere doel na om de gevolgen voor het milieu gedurende de volledige levensduur van een wagen tot een minimum te beperken. Daarnaast wordt reeds bij de ontwikkeling en productie van elke nieuwe wagen de basis gelegd voor een milieuvriendelijke en efficiënte verwerking.

  • Maatregelen voor een milieuvriendelijke recyclage
  • Efficiënte recyclage van BMW wagens