Ontdek de duurzame aanpak van BMW.

RE: IMAGINE TODAY.

ONTDEK DE CIRCULAIRE AANPAK VAN BMW.

Al van in het begin vindt de BMW Group zich voortdurend opnieuw uit met het doel om steeds veiligere, efficiëntere en duurzamere wagens te creëren. Vandaag blijven we innoveren met de ambitie om de groenste wagen ooit te produceren.

Sinds enkele jaren hanteren we bij de BMW Group een nieuwe circulaire aanpak voor onze autoproductie, opgebouwd rond vier assen:

 

RE:THINK de auto vanaf zijn ontwerpfase,

RE:USE maximaal grondstoffen en accu’s,

RE:DUCE de CO₂-uitstoot en de impact van elke productiefase

RE:CYCLE om componenten een tweede leven te geven.

 

Ontdek nu onze engagementen rond deze 4 assen.

Meer lezen
<b class="term">RE: IMAGINE TODAY.</b>ONTDEK DE CIRCULAIRE AANPAK VAN BMW.
  DE BMW i VISION CIRCULAR.

  DE BMW i VISION CIRCULAR.

  Ontdek de compacte, volledig elektrische auto die de designvisie van de BMW Group volgens de principes van de circulaire economie belichaamt.

  RE:THINK OM DE ZUIVERSTE WAGEN TE ONTWERPEN.

  De creatie en duurzame productie van zuiverdere wagens begint bij de BMW Group al vanaf de ontwerpfase.

   

  Voor de BMW Group heeft duurzaamheid betrekking op de volledige levenscyclus van onze wagens. En dat vanaf het ontwerp, door een duurzaam gebruik van de bestaande hulpbronnen, via de efficiëntie van uw BMW tijdens het dagelijks gebruik, tot de recyclage die tot doel heeft een tweede leven aan onze wagens te geven.

   

  Vandaag willen wij de wagen herbedenken, en dat in al zijn toepassingen en doorheen de hele ontwerpketen. Ons objectief: de zuiverste wagen ooit creëren.

  Meer lezen
  BMW iX i20 2021 SUV électrique BMW iX xDrive50 Aventurinrot en mouvement sur la route autonomie

  RE:USE MAXIMAAL GRONDSTOFFEN EN ACCU’S.

  Matériaux durables : dès le début, penser à la fin

  Wij zetten het hergebruik van grondstoffen centraal in alles wat we doen, tijdens alle fases van de productie en doorheen de volledige levenscyclus van onze wagens.

   

  De BMW i-modellen zitten vol gerecycleerde grondstoffen. Voor de productie van de vloermatten in de BMW iX, bijvoorbeeld, gebruiken we gerecycleerde, visnetten. De deuren en zetels van de BMW i3 worden gemaakt op basis van 27 gerecycleerde plastic flessen. De elektrische eDrive-systemen bevatten 50% gerecycleerd aluminium. Dankzij deze technieken hoeven we minder nieuwe grondstoffen te gebruiken voor de productie van onze wagens.

   

  De accu’s van de elektrische modellen van het BMW i-gamma, die 30% gerecycleerd aluminium en 50% gerecycleerd nikkel bevatten, worden in onze fabrieken hergebruikt als energieopslagsystemen alvorens ze worden gerecycleerd.

  Meer lezen

  RE:DUCE DE CO₂-UITSTOOT EN HET GEBRUIK VAN GRONDSTOFFEN IN ONZE WAGENS EN FABRIEKEN.

  De BMW Group investeert al 50 jaar lang in elektrische mobiliteit en biedt vandaag een breed gamma aan van plug-in hybride en 100% elektrische modellen die uitblinken in efficiëntie en performantie. Maar we ondersteunen ook de evolutie van duurzame toepassingen dankzij innovaties zoals:

   

  • BMW eDrive Zones waar BMW plug-in-hybrides automatisch overschakelen naar 100% elektrische aandrijving bij het binnenrijden van lage-emissiezones.
  • BMW Points die bestuurders van BMW plug-in-hybrides die 100% elektrisch rijden, belonen met punten die ze kunnen inwisselen tegen laadbeurten.
  Meer lezen
  BMW iX
  Dans le désert des Émirats, BMW Group se fournit en aluminium produit à partir d'énergie solaire.

  De BMW Group zet zich ook in om CO₂-uitstoot doorheen de volledige productieketen te beperken.

   

  Hoe? Door te kiezen voor de rechtstreekse toelevering van grondstoffen zodat we alle extractiestappen beheersen. Door een duurzame keuze voor natuurlijke grondstoffen en producten, zoals aluminium dat gesmolten wordt in fabrieken die volledig op zonne-energie draaien. En door al onze productiefabrieken uitsluitend te laten werken met stroom uit hernieuwbare energiebronnen.

  Meer lezen

  RE:CYCLE OM UW BMW EEN TWEEDE LEVEN TE GEVEN

  Kiezen voor een circulaire aanpak betekent ook denken aan het einde van de levensduur van onze modellen.

   

  Vandaag is 95% van uw wagen recycleerbaar. Zo krijgen de componenten een nieuw leven in een andere BMW of in een andere toepassing.

   

  Nadat de elektrische accu’s gebruikt werden als energieopslagsystemen in onze fabrieken, besteden we extra aandacht aan hun recyclage. Samen met onze partner Duesenfeld slagen we erin om deze tot 96% te recycleren.

  Meer lezen
  Le centre de compétences en cellules de batteries à Munich qui a pour objectif d’accélérer le développement des batteries pour véhicules électriques.
  BMW Sustainability

  MEER WETEN OVER…

  RE:THINK : herbedenken   |   RE:USE : hergebruiken   |   RE:DUCE : beperken   |   RE:CYCLE : recycleren

   

  Meer lezen