BMW 5 Reeks Touring G31LCI politiewagen 1/3 vooraanzicht tunnelrijden

BMW INTERVENTIEVOERTUIGEN.

Als eerste ter plaatse.

Specialisten zijn afhankelijk van uitzonderlijke wagens die dynamisch en efficiënt, flexibel en betrouwbaar zijn, zowel in het dagelijkse verkeer als in noodsituaties. Al meer dan 60 jaar werkt BMW samen met internationale overheden aan de ontwikkeling van wagens die aan de hoogste normen voldoen.

Meer lezen
BMW INTERVENTIEVOERTUIGEN.Als eerste ter plaatse.

  VOERTUIGGAMMA.

  Steeds tot uw dienst.

  Ziekenwagens, brandweer, politie in uniform en undercover… Alle medewerkers van hulpdiensten hebben één ding gemeen: hun werk vereist uitzonderlijke prestaties in extreme situaties. Hun interventievoertuig is daarbij van cruciaal belang. BMW ontwikkelt en perfectioneert zijn interventievoertuigen, van de BMW 1 Serie, de BMW 3 Serie, de 5 Serie en i7/7 Serie tot de BMW X1, iX1, X3 en X5 modellen, systematisch samen met overheden over de hele wereld.

  Meer lezen
  BMW gamma interventiewagens 1/3 vooraanzicht parkerend

  BMW 1 REEKS.

  BMW 1 Reeks F40 blauw licht ongemarkeerd interventievoertuig 1/3 vooraanzicht weg rijdend

  Met zijn compacte buitenafmetingen heeft de BMW 1 Reeks een indrukwekkend ruim interieur. Efficiënte motoren en hypergeavanceerde ophangingstechnologieën garanderen een maximale dynamiek en wendbaarheid terwijl innovatieve rijhulpsystemen ervoor zorgen dat u uw bestemming steeds veilig bereikt. Met zijn intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive beheerst hij moeiteloos zelfs moeilijke rijomstandigheden. De BMW Live Cockpit Navigation in combinatie met het als optie verkrijgbare BMW Head-Up Display zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie op elk moment in één oogopslag beschikbaar is.

  BMW 3 REEKS.

  BMW 3 Reeks Touring politiewagen 1/3 vooraanzicht parkerend

  De BMW 3 Reeks combineert een uitstekende wendbaarheid en functionaliteit. Daarvoor zorgen in de eerste plaats de ophanging met een ideale aslastverdeling en achterwielaandrijving. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt voor nog betere tractie en richtingsstabiliteit. De nieuwe plug-in-hybrides combineren elektrische aandrijving met krachtige verbrandingsmotoren. Afhankelijk van de rijmodus kunt u stilletjes rijden zonder lokale emissies of met voortdurende dynamiek. Functies zoals de openzwaaiende achterruit maken van de BMW 3 Reeks Touring een praktisch interventievoertuig.

  BMW 5 REEKS.

  BMW 5 Reeks Touring interventiewagen 1/3 vooraanzicht parkerend

  Het personeel van de hulpdiensten profiteert van de uitstekende kwaliteiten van de BMW 5 Reeks. Zo zijn de BMW TwinPower Turbo dieselmotoren en plug-in-hybrides de referentie in hun klasse. En in veeleisende situaties is er geen betere werkplek dan de op de bestuurder georiënteerde cockpit. Integral Active Steering verbetert bovendien de wendbaarheid en verhoogt tegelijk de rijstabiliteit. Nog meer variatie biedt de BMW 5 Reeks Touring: hij heeft een bovengemiddeld laadvolume en een indrukwekkend laadvermogen.

  BMW 7 REEKS.

  BMW 7 Reeks begeleidingswagen 1/3 vooraanzicht rijdend op straat

  Om ook als begeleidingswagen in officiële opdracht voor representatieve taken of geheime onderzoeken steeds ter beschikking te staan, biedt BMW bijkomende uitrustingen voor de BMW 7 Reeks aan. De speciale vereisten voor deze wagens hebben al een invloed tijdens de planningsfase van de seriewagens en maken zo een intelligente integratie van individuele en uiterst discrete speciale inbouwelementen mogelijk. Innovatieve en duurzame Plug-in Hybrid aandrijvingen combineren bovendien de beste motorvarianten uit twee werelden.

  BMW X REEKS.

  Klaar voor gebruik, overal.

  Ontdek de voordelen van de BMW X Reeks: met de verhoogde zitpositie, de optimale tractie en de zuinige motoren vindt u gegarandeerd een BMW X-model om al uw taken uit te voeren.

  Meer lezen
  BMW X3 G01LCI wagen spoedarts 1/3 vooraanzicht parkerend

  BMW X1 / iX1.

  BMW X1 brandweerwagen 3/4 vooraanzicht rijdend

  De BMW X1, of nu volledig elektrisch, als plug-inhybride of met de modernste BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzine- en dieselmotoren, combineert topprestaties met efficiëntie. Door het lage zwaartepunt van de wagen en de optimale gewichtsverdeling over de assen maakt hij indruk met een maximum aan wendbaarheid – als sDrive met achterwielaandrijving en als xDrive met intelligente vierwielaandrijving. De verhoogde zitpositie en het BMW Head-Up Display garanderen in elke situatie het beste overzicht. En het royale interieur met flexibele achterbank staat klaar voor elke klus.

  BMW X3.

  BMW X3 G01LCI wagen spoedarts 1/3 vooraanzicht rijdend

  De BMW X3 is ontworpen voor zware en veeleisende opdrachten, zelfs op moeilijk terrein – en maakt indruk met zijn uitzonderlijke veelzijdigheid. Innovatieve technologieën, zoals de intelligente BMW xDrive, bieden ondersteuning in elke situatie. De BMW EfficientDynamics technologieën en de plug-in-hybrideaandrijving verhogen de prestaties en verlagen tegelijk het verbruik. De vlakke vensterlijn en de verhoogde zitpositie bieden een superieur overzicht, terwijl de actieve zetelventilatie u zelfs in kritieke situaties niet laat zweten.

  BMW X5.

  BMW X5 G05 wagen spoedarts 1/3 vooraanzicht parkerend

  De BMW X5 biedt uitstekende prestaties op elk terrein dankzij de BMW TwinPower Turbo motoren en intelligente BMW xDrive. De terreinmodi passen zich nog preciezer aan de huidige ondergrond aan. En de plug-in-hybride combineert duurzaamheid en dynamiek op perfecte wijze. Geavanceerde rijhulpsystemen en een naadloze netwerkverbinding bieden maximaal comfort en een maximaal veiligheidsniveau. Als BMW interventievoertuig heeft de BMW X5 het grootste laadvolume en het hoogste maximale laadvermogen.

  BMW MOTORRAD.

  BMW R1250RT politiemotor vooraanzicht brug rijdend

  BMW Motorrad maakt indruk met een gesofistikeerd concept dat voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van flexibiliteit, wendbaar rijgedrag, robuuste technologie en dynamische looks. Hier worden sterk ontwikkelde veiligheidscomponenten gecombineerd met eersteklas soepelheid, langeafstandscomfort en een buitengewoon vermogenspotentieel tot een voorbeeldige synthese, die vooral belangrijk is voor het werk bij de politie, de hulpdiensten en begeleidingsdiensten. De speciaal ontwikkelde rijdersuitrusting voor interventies rondt het holistische concept af.

  SPECIALISTEN VOOR ALLE SITUATIES.

  BMW 5 Reeks Touring G31LCI Politiewagen 7/8 zijaanzicht parkeren

  POLITIEWAGENS.

  Politiewerk stelt speciale eisen. In het dagelijks gebruik en bij hoge kilometerstanden tonen BMW hulpverleningsvoertuigen hun ware aard: uiterst betrouwbaar, krachtig, zuinig en met lange onderhoudsintervallen waardoor de aankoop zich snel terugverdient.
  BMW X1 F48LCI Brandweerwagen 1/3 vooraanzicht parkeren

  BRANDWEERWAGEN.

  Brand, ongeval, storm en nog veel meer - de brandweer is altijd en overal onderweg om mensen te helpen. Brandweerlieden hechten daarom veel waarde aan prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid. Waarden en uitdagingen waaraan elk BMW hulpverleningsvoertuig voldoet.
  BMW X3 G01LCI MUG-wagen 1/3 vooraanzicht parkeren

  VOERTUIGEN VOOR MEDISCHE HULPDIENSTEN.

  Elke seconde telt als er een mensenleven op het spel staat. Daarom moeten de voertuigen van de hulpdiensten aan de hoogste eisen voldoen: absolute betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid. BMW voldoet aan deze eisen: moderne systemen garanderen dat het hulpteam zo snel mogelijk veilig aankomt.
  BMW X5 VR6 G05LCI beveiligd voertuig, rijdend

  BMW BEVEILIGDE VOERTUIGEN.

  Al meer dan veertig jaar ontwikkelt en produceert BMW beveiligde voertuigen die voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen. Deze ervaring zorgt ervoor dat alle veiligheidsaspecten uit één hand komen en dat er al is nagedacht over de integratie van beschermende maatregelen in het serieproductievoertuig. Dit is de enige manier om uitgebreide bescherming te garanderen.

  TECHNOLOGIE EN INNOVATIES.

  TECHNOLOGIE OP HET HOOGSTE NIVEAU.

  Innovaties zoals BMW ConnectedDrive maken hard werken eenvoudiger. Ondertussen garandeert BMW EfficientDynamics dat de werking financieel verstandig is – en milieuvriendelijk.

  Meer lezen
  BMW TwinPower Turbo plug-in-hybride motorafdekking

  HET HART VAN BMW EFFICIENT DYNAMICS.


  De innovatieve BMW TwinPower Turbo benzine- en dieselmotoren zorgen voor een dynamische vermogensontplooiing en uitstekende responseigenschappen, zelfs bij lage toerentallen. Tegelijkertijd zijn ze bijzonder zuinig en emissiearm. De benzinemotoren maken gebruik van innovatieve turbocompressortechnologie, Valvetronic inclusief dubbele VANOS en High Precision Injection. Bij de dieselmotoren worden ook turbocompressoren met variabele turbinegeometrie gebruikt. In combinatie met de Common Rail directe injectie van de nieuwste generatie resulteert dit in een geoptimaliseerde verbranding.

  Meer lezen
  BMW X3 G01LCI PHEV wagen spoedarts laadaansluiting open

  ELEKTROMOBILITEIT VAN BMW.

  De BMW Plug-in Hybrids garanderen met de combinatie van een benzinemotor en een elektromotor maximale flexibiliteit en zijn daardoor perfect geschikt voor de individuele eisen en behoeften van elke interventie. Afhankelijk van het model kunt u zo tot 70 km puur elektrisch en lokaal emissievrij rijden. En tijdens lange ritten of bij hoge snelheden overtuigen het rijbereik en de dynamiek van de verbrandingsmotor.


  Twee volledig elektrische BMW interventiewagens bouwden in 2022 het wagenpark met de volledig elektrische BMW i7 en iX1 verder uit. Meer modellen volgen in 2023.

  Meer lezen
  BMW PHEV xDrive chassis

  DE BASIS VOOR COMFORT EN DYNAMIEK.


  BMW biedt de perfecte ophanging voor elke situatie:
   

  • BMW xDrive verdeelt het vermogen over elk wiel.
  • Front-wheel drive allows a generous interior.Voorwielaandrijving zorgt voor een royaal interieur.
  • Integral Active Steering improves manoeuvrability and agility as well as stability and comfort.Integral Active Steering verbetert de wendbaarheid en soepelheid, evenals de stabiliteit en het comfort.
  • The Adaptive suspension adapts the dampers automatically.De adaptieve ophanging past de schokdempers automatisch aan.
  • Dynamic Stability Control (DSC) stabilises the vehicle.Dynamic Stability Control (DSC) stabiliseert de wagen.Hill Descent Control manages downhill stretches.Hill Descent Control beheert afdalingen.Adaptive 2-axle air suspension enables particularly comfortable but dynamic driving regardless of the payload.De adaptieve luchtvering op 2 assen maakt een bijzonder comfortabel maar dynamisch rijgedrag mogelijk, ongeacht de belading.
  Meer lezen
  BMW X3 G01 technische schets

  MINDER UITSTOOT. MEER RIJPLEZIER.


  BMW EfficientDynamics is een technologiepakket dat niet alleen de aandrijving omvat, maar ook het volledige voertuigconcept en intelligent energiebeheer. Een reeks innovatieve technologieën, die in elke BMW standaard beschikbaar is, draagt bij tot een steeds hogere efficiëntie. Door middel van efficiëntiemaatregelen, elektrificatie, lichtgewicht constructie en aerodynamische optimalisaties is BMW erin geslaagd om de CO₂-uitstoot van zijn wagenpark aanzienlijk te verminderen.

  Meer lezen

  GOEDE GENEN AF FABRIEK.

  Intelligente oplossingen voor interventievoertuigen. Onmiskenbaar BMW.

  Er zijn goede redenen om te kiezen voor BMW interventievoertuigen: ‘goede genen’ – als basis voor een upgrade, intelligente ConnectedDrive-oplossingen, integrerende ontwikkeling en jarenlange ervaring.
  BMW 7 Reeks G12LCI gepantserde wagen 2/3 vooraanzicht rijdend weg

  Intelligente oplossingen.

  BMW ontwikkelt zijn interventievoertuigen parallel aan het basismodel, waardoor makkelijk integreerbare oplossingen kunnen worden aangeboden. Door de decennialange samenwerking met klanten kan BMW zijn praktijkervaring gebruiken om snel oplossingen op maat te vinden. Dankzij een brede waaier aan modellen vindt elke klant de wagen die bij hem of haar past.

  Installatie van signalisatieapparatuur

  Goede genen.

  De ‘goede genen’ – zo noemt BMW de geïntegreerde uitrusting voor interventievoertuigen. Ze worden samen met het basisvoertuig ontwikkeld en op de productielijn geïnstalleerd – in de premiumkwaliteit die u van BMW mag verwachten. Deze uitrusting is ook de optimale basis voor een werkende en kosteneffectieve upgrade door een partner.

  BMW multifunctionele instrumentencombi PHEV-navigatie

  BMW ConnectedDrive.

  BMW ConnectedDrive biedt ondersteuning zonder afleiding, zelfs bij veeleisende opdrachten. Het navigatiesysteem biedt uitgebreide informatie. Gedeactiveerde lokalisatie garandeert de anonimiteit. De oplossingen van BMW Fleet Management bieden u ruim op voorhand informatie over onderhoudsintervallen, de staat en de kilometerstand.

  Er is een brede waaier aan opties beschikbaar om aan uw specifieke vereisten te voldoen. Van signalisatiesystemen, uitrusting voor veiligheid, betrouwbaarheid en communicatie tot activiteiten en ergonomie.
  BMW 7 REEKS G12LCI niet gelanceerd interventievoertuig zijaanzicht parkerend zwaailicht gemonteerd
  Zwaailicht Comet dak van de wagen

  Zwaailicht Comet.

  Zwaailicht Comet op het dak van de wagen.

  Magnetisch knipperlicht Movia SL met houder

  Movia SL magnetisch knipperlicht.

  Standaard gemonteerd magnetisch knipperlicht Movia SL met houder op bestuurderszetel.

  Zwaailicht Comet in de bagageruimte

  Bevestiging voor zwaailicht.

  Bevestiging voor zwaailicht Comet in de bagageruimte.

  Stop-signaalinrichting op de hoedenplank geactiveerd

  Stopsignaalgenerator.

  Stop-signaalinrichting op de hoedenplank.

  Tweede accu in de bagageruimte detailaanzicht

  Tweede accu.

  Geïntegreerde tweede accu in de bagageruimte voor extra energietoevoer.

  LED-verlichting in de bagageruimte geactiveerd detailaanzicht

  LED-verlichting in de bagageruimte.

  LED-verlichting in de bagageruimte voor een optimale verlichting van de bagageruimte; activering via achterklepopening en afzonderlijke schakelaar.

  Extra LED-verlichting in de bagageruimte in de hemelbekleding detailaanzicht

  Extra LED-verlichting in de bagageruimte.

  Extra LED-verlichting in de bagageruimte in de hemelbekleding.

  BMW Touring scheidingsrooster in de bagageruimte achterklep open

  Scheidingsrooster in de bagageruimte.

  Scheidingsrooster in de bagageruimte om het passagierscompartiment te beveiligen.

  Geïntegreerde regeleenheid houder detailaanzicht

  Geïntegreerde regeleenheid.

  Geïntegreerde regeleenheid houder voor signaalsysteem en radio.

  Tetra multiband-antenne Procom 640mm BMW F48 detailaanzicht

  Tetra multiband-antenne.

  Tetra multiband-antenne Procom 640mm BMW F48.

  12V-stopcontact in de bagageruimte detailaanzicht

  12V-stopcontact.

  2 x 12V-stopcontact volgens DIN 4165 in de bagageruimte.

  230V-stopcontact in de bagageruimte detailaanzicht

  230V-stopcontact.

  230V-stopcontact in de bagageruimte.

  Daniel Wassilus Portret

  DANIEL WASSILUS.

  Hoofd Verkoop Federale Overheden en Veiligheidsvoertuigen Daniel.Wassilus@bmw.de
  Holger Wilfling Portret

  HOLGER WILFLING.

  Gebiedsmanager Zuid/Oost Holger.Wilfling@bmw.de
  Thomas Mereb Portret

  THOMAS MEREB.

  Gebiedsmanager Zuid/West Thomas.Mereb@bmw.de
  Günther Nitschke Portret

  GÜNTHER NITSCHKE.

  Gebiedsmanager Noord/Oost Guenther.Nitschke@bmw.de

  BROCHURE.

  Brochure

  Ontdek meer over de BMW interventievoertuigen, innovaties, technologie en de ‘goede genen’ af fabriek en download de brochure.

  De beschikbaarheid van bepaalde uitrustingskenmerken en functies hangt af van de motorversies of bijkomende opties. De markt en de productiebeschikbaarheid kunnen verschillen. Gedetailleerde informatie over de voorwaarden, de standaarduitrusting en de opties vindt u bij uw BMW Partner.

  Meer lezen