BMW luxeklasse: vrouw in elegante jurk tegen een turquoise achtergrond

IEDER MOMENT: UNIEK

Als BMW is ons motto in de eerste plaats: moed en vernieuwend denken. Karaktertrekken die diep in ons DNA geworteld zijn en zichtbaar zijn in alles wat we doen. We breken met normen en creëren iets nieuws, we gaan onafhankelijk en onverzettelijk te werk. We hebben het lef om alles in vraag te stellen – en nooit een “neen” te aanvaarden. Met durf altijd een stap verder te gaan en onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Dat is de reden waarom wij alleen “voorwaarts” kennen. Om een nieuw niveau in de luxeklasse te bereiken. Om de pioniers van ons tijdperk te stimuleren, het status quo van morgen te tarten. Als partner in het auto-universum creëren wij fascinerend unieke en inspirerende momenten. Want zo ontstaat een nieuwe vorm van luxe.

Meer lezen
IEDER MOMENT: UNIEK
  BMW luxeklasse: vrouw in zwarte jurk staat voor lichtinstallatie

  EEN NIEUWE VORM VAN LUXE

  Lees hoe we onszelf steeds opnieuw uitvinden

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, zijaanzicht

  THE 8

  BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  THE 8

  BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, zijaanzicht

  THE 8

  BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  THE 8

  BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  BMW M8 Competition Coupé, achteraanzicht, in beweging ‘s nachts bij volle maan.

  THE M8

  BMW M8 COMPETITION COUPÉ EN BMW M8 COUPÉ

  THE M8

  BMW M8 COMPETITION COUPÉ EN BMW M8 COUPÉ

  BMW M8 Competition Cabrio in Motegi Rot metallic, driekwart zijaanzicht, ‘s nachts stilstaand voor een villa.

  THE M8

  BMW M8 COMPETITION CABRIO EN BMW M8 CABRIO

  THE M8

  BMW M8 COMPETITION CABRIO EN BMW M8 CABRIO

  De BMW Individual M850i NIGHT SKY in driekwart vooraanzicht in stilstand
  De BMW Individual 20" lichtmetalen velgen in het 730i V-spaakdesign van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up
  de middenconsole van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in mozaïekdesign
  De BMW Individual NIGHT SKY deurdrempels in mozaïekdesign in close-up
  De BMW Individual sportzetels van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up
  De BMW Individual M850i NIGHT SKY vanuit zijaanzicht in stilstand
  De achterkant van de BMW Individual M850i NIGHT SKY in close-up

  VAN DE HEMELBAAN NAAR DE INHAALSTROOK

  In de zoektocht naar uniciteit werd een wagen gecreëerd die niet van deze wereld is: de BMW Individual M850i NIGHT SKY. De grondslag van dit unieke project, dat door het Max Plank-Instituut in een adviserende rol werd begeleid, is de oudste ijzermeteoriet ter wereld. De symbiose van dit uiterst zeldzame materiaal en BMW Individual resulteert in een ongekende exclusiviteit. Het exterieur in tweekleurige lak is een hommage aan het “blauwe uur”. Een fenomeen dat bij schemering in de lucht verschijnt en van cyaanblauw tot azuurblauw tot nachtblauw en zwart reikt. Karakteristieke elementen zoals voorspoiler, Air Breathers, spiegelbehuizingen en remschijven nemen een karakteristieke, orthogonale vorm aan van een ijzermeteoriet, de zogenaamde Widmanstättenstructuur. Het unieke exemplaar staat op BMW Individual 20" lichtmetalen velgen in 730i V-spaakdesign. Zodra u de deur opent, wordt u verwelkomd door het NIGHT SKY-opschrift met uiterst fijne achtergrondverlichting op de deurdrempel, geflankeerd door twee mozaïeken die van de meteoriet zijn gemaakt. In het interieur vormt de middenconsole het hart van het autodesign en de ingenieurskunst: de lijsten, de start-/stopknop, de iDrive Controller en de versnellingspook werden luxueus in mozaïek uitgevoerd met in totaal 600 g van het zeldzame meteorietmateriaal. Dat voor het eerst BMW Individual volleder in drie edele kleuren en met contrasterende Widmanstättenstructuur wordt gemonteerd, creëert nieuwe mogelijkheden in het ambacht van de lederbewerking. Zo komen het werkelijk buitenaardse en het absoluut buitengewone samen – en worden de grenzen van het haalbare verlegd.

  Bold voices: man staat in lege fabriekshal met grote vensters

  STREVEN NAAR INSPIRATIE

  Vooruitstrevend, verrassend, inspirerend: dat zijn de eigenschappen die we ons als merk BMW al meer dan een eeuw tot doel stellen. Onafhankelijke en toonaangevende figuren zorgen daarbij voor motivatie en inspiratie – de creatieve elite, die met haar werken en ideeën unieke momenten en onverwachte perspectieven creëert. Pioniers van deze tijd en stemmen van de toekomst, die een inspiratiebron vormen voor de vooruitgang in technologie en design. Het bestaande gedateerd maken en hun visie nieuwe werkelijkheid laten worden.

  Meer lezen

  STREVEN NAAR INSPIRATIE

  Zijdelingse profielfoto van Rem Koolhaas

  DE FILOSOFIE VAN DE ARCHITECTUUR

  Remment “Rem” Koolhaas, geboren in Rotterdam in 1944, drukt als geen ander zijn stempel op zijn vak. Met de door hem ingevoerde termen “Generic City” en “XL-architectuur” is de wereldberoemde architect van mening dat een stad niet langer kan worden gepland, maar gewoon ontstaat. Want dat is de cultuur van onze tijd. Voor zijn filosofische denkwijze en de daaruit voortvloeiende meesterwerken won hij in 2000 de Pritzker Architectuurprijs. Met zijn “Office for Metropolitan Architecture”, dat hij in 1975 oprichtte, plant en realiseert hij unieke projecten in Europa, Azië en Amerika. Tot zijn bekendste gebouwen behoren het Casa da Música in Porto, het hoofdkantoor van de CCTV in Peking en het grootste gebouw van Nederland, “De Rotterdam”, ontworpen voor zijn geboortestad.

  Meer lezen

  DE FILOSOFIE VAN DE ARCHITECTUUR

  Rem Koolhaas: China Central Television Headquarters in zijaanzicht

  GEEN STRUCTUUR ZONDER CHAOS

  Je moet oude plannen weggooien om nieuwe plannen te realiseren. Rem Koolhaas leerde al vroeg zijn eigen structuur te creëren uit wanorde. Een bijzondere eigenschap die hij ook in de architectuur toepast. Gebouwen slopen is noodzakelijk om zichzelf en de identiteit van steden steeds opnieuw te kunnen uitvinden. Naast zijn werk als architect schrijft hij ook publicaties waarin hij schrijft over de rol van chaos in de maatschappij en de architectuur. Zo publiceerde hij in 1995 het manifest “S, M, L, XL”. Koolhaas stelt daarin dat traditionele architectonische principes als compositie, opschaling en verhouding niet langer gelden bij het ontwerp van grote gebouwen. Dat toonde hij onder meer op indrukwekkende wijze aan bij de planning van het nieuwe stadscentrum Eurolille in de Franse stad Lille.

  Portretfoto van Stefan Sagmeister

  DE PIONIER ONDER DE DESIGNERS

  De befaamde grafische designer en art director Stefan Sagmeister wordt beschouwd als een creatieve wegbereider. De in 1962 in Bregenz geboren Oostenrijker woont tegenwoordig in New York, waar hij het ontwerpbureau “Sagmeister & Walsh” leidt. Sinds 1993 ontstaan hier iconische meesterwerken in al hun vormen – van kleine illustraties over indrukwekkende installaties en tentoonstellingen tot wereldwijde campagnes. Tot zijn bekendste werken behoren Visual Identities en iconische ontwerpen voor albumcovers voor muzikanten als de Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed en voor The Guggenheim Museum – waarvoor hij onder andere ook twee Grammy’s won.

  Meer lezen

  DE PIONIER ONDER DE DESIGNERS

  The Rolling Stones cd illustratie gecreëerd door Stefan Sagmeister

  DE KUNST ZIJN ANGSTEN TE OVERWINNEN

  Wie geen angst kent, heeft geen visie – en kan nooit de moed opbrengen om zich verder te ontwikkelen. Dankzij deze instelling staat de legendarische designer Stefan Sagmeister in zijn vak aan de top met offensieve en inspirerende werken. Zo verrast hij met onverwachte kunstwerken en laat hij bijvoorbeeld handschriften tot leven komen of gebruikt hij mensen als schilderdoek. Hij probeert daarbij steeds zijn eigen weg te gaan, ongeziene zienswijzen te creëren en te provoceren in plaats van te accepteren. Met zijn extraverte, innovatieve en uitbundige werken creëert hij nieuwe werelden en opent hij de deur naar zijn unieke en moedige verbeeldingskracht.

  Skyline van Miami ’s nachts

  SCHOONHEID IN BEWEGING

  Een fascinerend evenement. Een uniek moment. Bayerische Motoren Werke bracht de bezoekers van de Art Basel Miami in vervoering met een nooit eerder geziene performance: de BMW Concept 8 Series – adembenemend in scène gezet met een zwerm van 300 verlichte, zelfstandig vliegende drones. Een hommage aan visionaire, technische perfectie en aan de meeslepende esthetiek van beweging.

  Meer lezen

  SCHOONHEID IN BEWEGING

  Duo Studio Drift: Lonneke Gordijn en Ralph Nauta zitten in de bergen in de sneeuw

  TWEE VISIONAIREN, ÉÉN VISIE

  Drijvende krachten achter het duo Studio Drift zijn de beide kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Ze leerden elkaar kennen aan de Design Academy in Eindhoven voordat ze in 2006 de Studio Drift in Amsterdam oprichtten. De artistieke focus van hun werk ligt op interactieve installaties in de vorm van films, sculpturen en objecten. Ze halen hun inspiratie uit de natuur, die ze in hun werken met behulp van techniek op het hoogste niveau nabootsen. Dat maakt elk van hun kunstwerken zo fascinerend en uniek.

  Meer lezen
  De BMW Concept 8 Series staat ’s nachts onder 300 verlichte drones

  STRALEND MEESTERWERK

  Meesterlijke performance voor een meesterlijk werkstuk: op de Art Basel Miami presenteerde Studio Drift zijn nieuwste creatie “Franchise Freedom” in een adembenemende performance. Centraal in het gebeuren: de BMW Concept 8 Series. Een zwerm van 300 verlichte, autonoom vliegende drones steeg ten hemel op. Het kunstwerk werd geïnspireerd door spreeuwenzwermen. Door het vliegpatroon en de vluchtvorm van deze vogels te bestuderen werd een speciaal algoritme ontwikkeld en in de software van de drones geïntegreerd. Een meesterlijk nagebootst natuurverschijnsel en tegelijkertijd een fascinerend spektakel van licht en beweging.

  Meer lezen
  Duo Studio Drift: verlichte drones vliegen ’s nachts aan het strand

  DE RETROSPECTIEVE

  Na het drone-spektakel is Studio Drift onder de indruk. “BMW is ons in ons idee gevolgd en begrijpt als onderneming hoe ingewikkeld en complex deze innovatieve technieken zijn”, zei Lonneke Gordijn.

  Meer lezen

  DE 8 CONCEPT

  DE 8 CONCEPT

  DE X7 CONCEPT iPERFORMANCE

  DE X7 CONCEPT iPERFORMANCE

  UNIEKHEID, DIE INSPIREERT.

  Ervaar met BMW Individual unieke persoonlijkheid in perfectie.

  De kleuren en materialen van BMW Individual, waarmee de BMW M760Li xDrive al op het eerste gezicht als een luxueus statement voor maximale exclusiviteit te herkennen is, leveren het overduidelijke bewijs van de individuele uitdrukking van persoonlijkheid. Laat u inspireren door de talrijke mogelijkheden en ontdek de kunst van BMW Individual – want een unieke persoonlijkheid begint met een wit blad papier.

  Meer lezen

  EEN ZEE VAN EXCLUSIEVE MOGELIJKHEDEN

  Vandaag, net als bij het begin 25 jaar geleden, geldt bij BMW Individual het principe van ambachtelijke perfectie en ware exclusiviteit. Daarom brengt BMW Individual voor het 25e jubileum een bijzondere unieke wagen op de weg: de BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan. Het in samenwerking met de beroemde Finse jachtwerf Nautor’s Swan gecreëerde kunstwerk is een ode aan luxe en exclusiviteit. Een meesterstuk van een wagen, met een buitengewoon maritiem design dat dankzij bijzondere teakhouten elementen een uniek samenspel tussen weg en oceaan in het leven roept – en met een krachtige 12-cilinder die van elk moment een onvergetelijke rijbelevenis maakt.

  BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE

  • BMW M8 Coupé(2):
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242–238

   BMW M8 Competition Coupé(2):
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242–238

   BMW M8 Cabrio(2):
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8–10,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246–241

   BMW M8 Competition Cabrio(2):
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8–10,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246–241

   BMW M850i xDrive Gran Coupé:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0–9,9
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 229–226

   BMW 750Li xDrive:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,6–9,5
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 218–218

   BMW M850i xDrive:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0–9,9
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 229–225

   BMW X7 xDrive40i(2):
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,0–8,7
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 205–198

   BMW 840d xDrive:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,2–5,9
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 164–154

   De met (1) aangeduide waarden gelden tot 15/04/2018. Raadpleeg uw BMW Partner voor precieze informatie over de beschikbaarheid.

   De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

   De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.