BMW elektromobiliteit BMW opladen

OPLADEN MET BMW: SNEL, EENVOUDIG EN FLEXIBEL.

OPLADEN MET BMW: SNEL, EENVOUDIG EN FLEXIBEL.

EENVOUDIG OPLADEN MET BMW CHARGING.

Waar u ook bent of wat u ook met uw elektrische BMW van plan bent – met de laadoplossingen van BMW Charging hebt u met talrijke aanbiedingen op maat steeds de ruimste keuze om thuis, onderweg en op uw werkplek op te laden. Ontdek elektromobiliteit zo eenvoudig, flexibel, individueel en transparant als u zelf wilt.

In de basisuitrusting van uw BMW is altijd al een basisuitrusting voor het laden thuis en onderweg inbegrepen, zoals de BMW Charging Card, en in Europa ook de laadkabel (modus 3) voor het openbaar laden. Daarnaast kiest u dan gewoon de producten en diensten van BMW Charging die optimaal zijn voor uw situatie. Uw BMW Partner adviseert u graag.

Meer lezen

THUIS OPLADEN.

Met BMW Charging wordt laden thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit. Hiervoor beschikt u over veel verschillende producten en services, waarmee u uw volledig elektrische wagen van BMW thuis met maximaal 22 kW weer kunt opladen. Tot ons aanbod behoort daarnaast een installatieservice en een speciaal groenestroomtarief voor thuis opladen. Uw BMW Partner adviseert u graag – ook over de pakketoplossingen op maat.

BMW elektromobiliteit opladen thuis
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox.

Het tankstation voor thuis. Met de vast geïnstalleerde BMW Wallbox wordt uw BMW snel, betrouwbaar en comfortabel met maximaal 22 kW opgeladen. Naast zijn plaatsbesparende, compacte afmetingen en het BMW design biedt de BMW Wallbox ook een comfortabel kabelmanagement. De statusweergave geeft u op elk moment een overzicht van de huidige status van de BMW Wallbox. De geïntegreerde aardlekdetectie maakt een eenvoudige en voordelige installatie mogelijk.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen Smart Wallbox

Smart Wallbox (Luminus).

De Smart Wallbox van onze partner Luminus biedt naast een laadvermogen tot 22 kW ook slimme extra diensten voor intelligent opladen door de uitgebreide netwerkverbinding. Hij kan in een bestaand Home Energy Management-systeem geïntegreerd worden en comfortabel online bediend worden. Ook de aparte registratie en facturatie van laadbeurten is mogelijk.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen Flexible Fast Charger

Flexible Fast Charger.

Thuis of onderweg – de Flexible Fast Charger* is dankzij de waterdichte behuizing en een kabel van zes meter lengte flexibel inzetbaar. Met een laadcapaciteit tot 11 kW is hij geschikt voor zowel huishoudelijke stroom als voor 3-fasige stroom en hij wordt geleverd met passende adapterstekkers. Om het volledige vermogen te kunnen gebruiken is een industrieel stopcontact met hoger vermogen nodig. Indien nodig kan onze installatieservice daarvoor zorgen. *Binnenkort beschikbaar.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen standaard laadkabel

Standaard laadkabel.

De standaard laadkabel met een laadcapaciteit van 2,3 kW maakt vaak deel uit van de standaarduitrusting van uw geëlektrificeerde BMW.* Met een lengte van vijf meter is de toegang tot een huishoudelijk stopcontact meestal gegarandeerd. Het gebruik van verlengkabels of meervoudige stekkers is verboden. Standaard is een laadvermogen van 1,3 kW met 6 A ingesteld. Via de voertuiginstellingen kunt u deze stroombegrenzing volledig uitschakelen, of de AC-laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie. *Marktspecifiek aanbod.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen installatieservice

Installatieservice.

Samen met uw wallbox kunt u heel eenvoudig onze installatieservice boeken. Daardoor is een veilige en vakkundige installatie en instelling van de wallbox gegarandeerd. Trouwens, de service kan ook voor de installatie van een krachtig industrieel stopcontact worden geboekt, als u uw Flexible Fast Charger met de overeenkomstige adapter thuis wilt gebruiken.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen Green Energy

Green Energy.

Met de speciale groenestroomtarieven laadt u uw elektrische BMW en plug-in-hybridewagen uitsluitend met behulp van energie uit hernieuwbare bronnen op en kunt u zo uw CO2-voetafdruk verder minimaliseren. Het tariefaanbod kan ofwel enkel voor het opladen van uw BMW gebruikt worden ofwel ook de energiebehoefte van heel uw huishouden dekken.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen pakketaanbiedingen om thuis op te laden

Pakketaanbiedingen om thuis op te laden.

Pakketoplossingen op maat combineren net die producten en diensten van BMW Charging die optimaal geschikt zijn voor de laadsituatie bij u thuis. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket bestaande uit een wallbox, de passende installatieservice en een groenestroomtarief om thuis bijzonder duurzaam op te laden. Uw BMW Partner geeft u graag advies en stuurt alle nodige informatie door naar onze partners, die zich dan voor u bekommeren om alle verder stappen zoals levering, installatie en instelling.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de digitale services van Connected Charging vindt u snel een eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation in uw buurt. Het systeem informeert u over de beschikbaarheid en de aangeboden laadcapaciteit. Zo bespaart u tijd en moeite bij het opladen van uw elektrische BMW wagen of plug-in-hybride.
BMW elektromobiliteit BMW Charging Support BMW Wallbox Gen 2

Charging Support BMW Wallbox.

BMW elektromobiliteit BMW Charging Support BMW Flexible Fast Charger

Charging Support BMW Flexible Fast Charger.

PUBLIEK OPLADEN.

U bent onderweg en wilt uw BMW iX3 opladen? Met BMW Charging hebt u toegang tot een voortdurend groeiend netwerk van openbare laadstations in standscentra, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersassen – inclusief High Power Charging-stations om uw 100% elektrische wagen ultrasnel op te laden. De laadstations worden in het navigatiesysteem van uw BMW, via de BMW Charging app en online op de website www.bmw-charging.com weergegeven. U kunt de laadstations via de app of de BMW Charging Card makkelijk activeren. De BMW Charging Card en de laadkabel (modus 3) worden standaard bij uw BMW iX3 geleverd.

BMW elektromobiliteit openbaar opladen
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen publiek opladen BMW Charging Card

BMW Charging Card.

Samen met de laadkabel (modus 3) is de BMW Charging Card al inbegrepen bij uw elektrische BMW en biedt toegang tot het supraregionale en voortdurend groeiende openbare laadnetwerk van BMW Charging. Dat omvat een groot aantal High Power Charging-stations voor ultrasnel laden tijdens reizen, bv. bij onze partner IONITY in Europa. Laadpalen van verschillende exploitanten worden in het BMW navigatiesysteem, via de app of op de website aangegeven en kunnen geactiveerd worden via de app of de BMW Charging Card. Via een overzichtelijke maandelijkse afrekening worden alle laadbeurten van BMW Charging vermeld.
Ontdekken
BMW elektromobiliteit elektrische wagen laadkabel (mode 3) voor publiek opladen

Laadkabel (mode 3) voor publiek opladen.

Met de laadkabel (mode 3) kunt u de accu van de wagen comfortabel opladen aan openbare laadstations. Hij kan gebruikt worden voor 3-fasig laden met een laadvermogen tot 11 kW. Hij is vijf meter lang en basaltgrijs; een praktische bewaartas is inbegrepen. De laadkabel (modus 3) is naast de BMW Charging Card voor het openbaar laden bij uw BMW inbegrepen.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen IONITY

IONITY.

De mede door de BMW Group opgerichte joint venture IONITY staat voor de opbouw van een krachtig snellaadnetwerk langs snelwegen in Europa – een belangrijke stap om elektrische mobiliteit ook voor lange ritten mogelijk te maken en in de markt te zetten. Uw BMW iX3 bijvoorbeeld kunt u zo in slechts 34 minuten van 0% tot 80% opladen. De IONITY High Power Charging-laadpalen zijn in het openbare laadnetwerk BMW Charging geïntegreerd en kunnen via een extra tarief tegen een exclusieve voordeelprijs gebruikt worden. BMW Charging biedt steeds aantrekkelijkere prijsmodellen voor alle elektrische wagens. Voor de meest recente informatie kunt u ook terecht op www.bmw-charging.com.
Ontdekken
BMW elektromobiliteit openbaar opladen tarieven

Tariefopties.

Via BMW Charging biedt BMW een nieuwe tariefregeling voor het openbare laadaanbod aan met als doel publiek opladen zo eenvoudig en aantrekkelijk te maken als thuis opladen – bv. zonder vaste kosten in het eerste jaar voor nieuw aangekochte elektrische wagens. U hebt toegang tot een groot aantal openbare aanbieders in het dichte BMW Charging-netwerk – en dat alles via de BMW Charging Card of met de app. Voor de meest recente informatie bezoekt u ook www.bmw-charging.com.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen Connected Charging

Connected Charging.

Met de services van Connected Charging kunt u het elektrische rijbereik van uw elektrische BMW of plug-in-hybridewagen efficiënt gebruiken. Het systeem informeert u over nabijgelegen laadstations op uw route en wijst op Points of Interest, zoals cafés of restaurants, zodat u de laadtijd zinvol en zo goed mogelijk kunt benutten.

OPLADEN OP HET WERK.

BMW elektromobiliteit opladen op de werkplek
BMW elektromobiliteit op de werkplek laadoplossingen

Laadoplossingen voor uw werkplek.

Als u met uw BMW elektrische en plug-in-hybridewagen naar het werk rijdt, hebt u met BMW Charging ook hier beschikking over laadmogelijkheden: Maak comfortabel gebruik van het voortdurend groeiende netwerk van openbare laadpunten of maak rechtstreeks gebruik van de laadstations van uw werkgever. Gedetailleerde informatie over beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur vindt u op www.bmw-charging.com en via de BMW Charging App, het navigatiesysteem van uw wagen of de My BMW App*. We geven graag advies en ondersteuning aan professionele klanten en fleetbeheerders die laadoplossingen willen aanbieden op hun bedrijfssite. Neem gewoon contact op met uw adviseur voor professionele klanten en profiteer van ons aanbod rond opladen.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen laadkabel (mode 3) voor publiek opladen

Laadkabel (mode 3) voor publiek opladen.

Met de laadkabel (modus 3) voor publiek laden; die naast de BMW Charging Card in veel markten tot de standaarduitrusting behoort, kan de accu gemakkelijk aan openbare laadstations worden opgeladen. Hij kan gebruikt worden voor 3-fasig laden met een laadcapaciteit tot 22 kW – de exacte laadcapaciteit is afhankelijk van de wagen en het laadstation. De laadkabel is vijf meter lang en basaltgrijs.
BMW elektromobiliteit elektrische wagen opladen laadoplossingen voor werkgevers

Laadoplossingen voor werkgevers.

Opladen op de werkplek is een handige mogelijkheid om de wagen eenvoudig op te laden en de tijd efficiënt te benutten. Hier bieden de BMW verkoop voor grote klanten en onze dochteronderneming Alphabet bedrijven en werkgevers tal van laadoplossingen aan, van leasing tot fleetmanagement voor elektrische wagens. Daarbij gaat het om speciale oplaadhardware zoals AC/DC-laadpalen, wallboxen of stopcontacten waarvoor de juiste uitrusting is inbegrepen. Bovendien zijn er facturatiemogelijkheden voor het opladen thuis en onderweg van dienstwagens en heel wat extra aanbiedingen speciaal voor zakelijke klanten. En zo staat niets meer in de weg om uw dag efficiënt in te delen.
Ontdekken

VOLLEDIG VERBONDEN.

BMW elektromobiliteit My BMW App

My BMW App.

De My BMW App* verbindt u altijd en overal virtueel met uw BMW en biedt u daarbij met modern design, intuïtieve bediening en uitgebreide functies een volkomen nieuwe mobiliteitservaring. Hiermee hebt u niet alleen steeds de status van uw wagen in het oog, zoals bijvoorbeeld de laadstatus of het beschikbare rijbereik, maar kunt u ook heel comfortabel op uw smartphone met uw wagen interageren en hem programmeren. Plan bijvoorbeeld uw reis comfortabel vooraf op de smartphone en stuur uw reisbestemming vervolgens eenvoudig naar het navigatiesysteem van uw wagen. Daarbij worden in de My BMW App altijd de dichtstbijzijnde openbare laadstations en hun beschikbaarheid aangegeven. Tijdens het laden hebt u steeds een overzicht van de actuele laadstatus en kunt u uw wagen vooraf op temperatuur brengen voor een optimale voorbereiding op de rit – of u kunt er een timer voor instellen. Ook vindt u in de My BMW App details over alle voorbije laadbeurten en uw saldo BMW Points. Met deze en vele andere functies en services zorgt de My BMW App voor uw onbekommerde mobiliteit en nog meer rijplezier – waar u ook bent.

BMW elektromobiliteit BMW Connected Charging

Connected Charging.

Geen schrik meer om te stranden: Met BMW Connected Charging maakt u bijzonder efficiënt gebruik van het rijbereik van uw elektrische wagen. Via de My BMW App* hebt u uw reis al op uw smartphone gepland en naar uw wagen gestuurd, waarna het navigatiesysteem automatisch de optimale route berekent en aangeeft. Ligt uw bestemming buiten het beschikbare elektrische rijbereik van uw wagen, dat u steeds visueel kunt raadplegen aan de hand van de rijbereikcirkel? Dan wordt er automatisch een laadstop aan uw route toegevoegd. Daarbij hebt u altijd zicht op alle relevante informatie: Benodigd type stekker, beschikbare laadstroom, openingstijden en kosten voor het laadstation, maar ook Points Of Interest in de directe omgeving, zoals een café of restaurant. Onderweg staat steeds de spraakgestuurde BMW Intelligent Personal Assistant klaar met antwoorden en handige tips. Vraag hem bijvoorbeeld: “Hey BMW, hoe kan ik mijn rijbereik vergroten?”

BMW elektromobiliteit BMW eDrive Zones & BMW Points

BMW eDrive Zones & BMW Points.

Wereldwijd richten steeds meer steden zones in waarin geen of slechts beperkt verkeer wordt toegelaten. Sommige steden hebben zogenaamde milieuzones waar ze de lokale uitstoot van CO2 en uitlaatgassen met limieten voor schadelijke stoffen willen verminderen. Daarom hebben wij BMW eDrive Zone ontwikkeld om in deze milieuzones zo emissievrij mogelijk te kunnen rijden. Uw BMW plug-in-hybride herkent helemaal automatisch wanneer u een milieuzone inrijdt en schakelt zelfstandig over naar een emissievrije, zuiver elektrische aandrijving. Voor elke elektrisch afgelegde kilometer verzamelt u met het programma BMW Points punten, in de specifieke zones in stadscentra en in milieuzones zelfs twee keer zo veel. U kunt ze raadplegen en beheren in de My BMW App*. De BMW Points kunnen vervolgens in nuttige premies, zoals gratis BMW Charging laadquota, worden omgezet.

VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER OPLADEN.

 • * De My BMW App is compatibel met alle BMW wagens vanaf modeljaar 2014. Voorwaarden zijn de uitrusting ConnectedDrive Services en een geschikte smartphone. De beschikbaarheid en functies van de My BMW App hangen af van de markt.


  BMW iX3:
  Stroomverbruik in kWh/100 km: 18,6 - 19,0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.