BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Mineralweiß metallic modellen en uitrustingen

THE iX3

BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Mineralweiß metallic modellen en uitrustingen

DE EERSTE BMW iX3: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

THE iX3DE EERSTE BMW iX3: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

De BMW iX3 geeft een nieuwe definitie van emissievrij rijden. Met de vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie verenigt de eerste volledig elektrische SAV de toekomstgerichte aandrijving van een elektromotor met de uitstekende rijdynamiek van de BMW X-familie. Innovatieve technologieën zoals de adaptieve recuperatie verhogen de efficiëntie met energieterugwinning bij het remmen, door de benodigde vertraging en de remwerking intelligent aan te passen afhankelijk van verschillende beïnvloedende factoren. Uitrustingen zoals de standaard adaptieve ophanging zorgen voor puur rijplezier – en dat met een rijbereik in de praktijk tot 460 km*. Bovendien bent u dankzij intelligente rijhulpsystemen en digitale diensten altijd veilig en comfortabel onderweg. En met de op maat gemaakte producten en diensten van BMW Charging verloopt het opladen van de BMW iX3 met het grootste gemak en maximale efficiëntie.

 

*De waarden zijn volgens de WLTP-testprocedure berekend.

Meer lezen

MODELLEN EN UITRUSTINGEN VAN DE BMW iX3.

Model “Inspiring”

Het standaardmodel “Inspiring” omvat al een indrukwekkend aanbod uitrustingskenmerken die voor meer comfort, veiligheid en rijplezier zorgen. Naast de BMW Live Cockpit Professional en nieuwe digitale services van BMW Connected Charging zorgen tal van praktische details zoals de modelspecifieke automatische airconditioning met 3-zoneregeling, de zetelverwarming vooraan en de sfeerverlichting voor een aangename sfeer in uw BMW.

BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Model “Inspiring” Sophistograu Brillanteffekt driekwart vooraanzicht

Het standaardmodel “Inspiring” omvat al een indrukwekkend aanbod uitrustingskenmerken die voor meer comfort, veiligheid en rijplezier zorgen. Naast de BMW Live Cockpit Professional en nieuwe digitale services van BMW Connected Charging zorgen tal van praktische details zoals de modelspecifieke automatische airconditioning met 3-zoneregeling, de zetelverwarming vooraan en de sfeerverlichting voor een aangename sfeer in uw BMW.

 • Exterieur

 • Interieur

Model “Impressive”

Het als optie beschikbare model “Impressive” bouwt voort op het standaardmodel “Inspiring” en maakt indruk met tal van andere uitrustingen die de exclusieve flair en het rijcomfort nog verhogen. Naast sportieve BMW 20" aerodynamische velgen en Adaptive LED Headlights zorgen tal van andere functionele uitrustingen voor fascinatie.

BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Model “Impressive” Mineralweiß metallic driekwart vooraanzicht

Het als optie beschikbare model “Impressive” bouwt voort op het standaardmodel “Inspiring” en maakt indruk met tal van andere uitrustingen die de exclusieve flair en het rijcomfort nog verhogen. Naast sportieve BMW 20" aerodynamische velgen en Adaptive LED Headlights zorgen tal van andere functionele uitrustingen voor fascinatie.

 • Exterieur

 • Interieur

De BMW iX3 in detail: aanbiedingen, services en technische gegevens ontdekken.

DE GEËLEKTRIFICEERDE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW iX3.

Een overzicht van de aandrijvings- en ophangingstechnologieën van de BMW iX3.

Zijn bijzondere rijdynamiek en efficiënte vermogen dankt de BMW iX3 vooral aan de vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie. De elektrische aandrijfeenheid bestaande uit elektromotor, transmissie en vermogenselektronica is ontworpen voor maximale efficiëntie en rijplezier. De hoogspanningsaccu met speciaal ontwikkelde lithium-ioncellen voorziet de elektromotor van energie. De directe aandrijving zorgt ervoor dat al vanuit stilstand het maximale koppel beschikbaar is en maakt een vloeiende acceleratie zonder onderbrekingen mogelijk. In combinatie met de adaptieve ophanging, die de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aanpast, zijn maximaal comfort en precieze rijdynamiek op alle wegen gegarandeerd. Op deze manier biedt de BMW iX3 een perfect samenspel van efficiëntie, prestaties en superieure gemoedsrust. Bovendien onderstrepen buitengewone designhighlights in BMW i Blau en toekomstgerichte technologieën zoals de optionele aerodynamische velgen van 20" of het iconische sounddesign de exclusiviteit van de wagen. Met de als optie verkrijgbare BMW nieren van de Shadow Line hochglänzend met uitgebreide uitrusting en de vensterramen en dakreling in Schwarz hochglänzend wordt de dynamiek nog verder benadrukt. Zo wordt elke rit met de BMW iX3 een energieke ervaring.

BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Mineralweiß metallic driekwart vooraanzicht rijdend op de weg
Elektrische aandrijfeenheid generatie 5 BMW iX3 elektrische SUV G08 2020

Elektrische aandrijfeenheid.

De sterk geïntegreerde aandrijfeenheid verenigt de elektromotor, de transmissie en de vermogenselektronica in een aluminium behuizing, wat plaats uitspaart en het gewicht optimaliseert. De directe, spontane omzetting van acceleratiewensen zorgt voor het typische BMW rijplezier. Door de afwezigheid van zeldzame aarden is de elektromotor bijzonder duurzaam.
Recuperatie remenergieterugwinning BMW iX3 elektrische SUV G08 2020

Recuperatiesysteem.

Het recuperatiesysteem zet de kinetische energie die bij het vertragen en remmen ontstaat om in elektriciteit en laadt daarmee de hoogspanningsaccu van de aandrijving op om het rijbereik te vergroten. Het recuperatieniveau kan in vier standen worden ingesteld voor een hogere mate van individualisering en een duidelijke comfortwinst.
Hoogspanningsaccu BMW iX3 elektrische SUV G08

Hoogspanningsaccu.

De hoogspanningsaccu met speciaal ontwikkelde lithium-ioncellen voorziet de elektromotor van energie, is beveiligd tegen crashes en in de vloer van de wagen geïntegreerd. Hij wordt opgeladen aan een huishoudelijk stopcontact, een BMW Wallbox of aan openbare laadstations. Het accumanagementsysteem zorgt voor efficiënte laadbeurten en een optimaal aandrijfvermogen.
BMW 20" aerodynamische velgen 843 Bicolor met combinatie van verschillende bandentypes BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Mineralweiß metallic close-up velg

BMW 20" aerodynamische velgen 843 Bicolor met combinatie van verschillende bandentypes.

BMW 20" aerodynamische velgen 843 Bicolor Jetblack met combinatie van verschillende bandentypes, glansgedraaid, vooraan 8 J x 20, banden 245/45 R 20, achteraan 9,5 J x 20, banden 275/40 R 20.
BMW IconicSounds Electric BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Mineralweiß metallic rijdend op de weg

BMW IconicSounds Electric.

Met BMW IconicSounds Electric kunt u de emotionele ervaring van zuiver elektrisch rijden verder verhogen. De geluidsensceneringen geven u onmiddellijke akoestische feedback op verschillende rijmanoeuvres. Binnen wordt het geluid geproduceerd via het audiosysteem, buiten via de componenten van de akoestische waarschuwing voor voetgangers.
Adaptieve ophanging BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 interieur keuzehendel

Adaptieve ophanging.

Met de adaptieve ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo het rijcomfort en de rijdynamiek te verhogen. De standaardinstelling COMFORT biedt een hoog rijcomfort.
BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 rijhulpsystemen film

RIJHULPSYSTEMEN VAN DE BMW iX3.

DE TECHNOLOGIEËN VAN DE BMW iX3.

Rijhulpsystemen en Connectivity van de BMW iX3.

De BMW iX3 wijst de weg. Uiterst moderne rijhulpsystemen zoals het standaard Driving Assistant Pack Professional ondersteunen u met deels geautomatiseerde systemen in elke rijsituatie. Het Parking Assistant Pack Plus maakt met Surround View, Park Assist en Reversing Assistant het parkeren en manoeuvreren een stuk gemakkelijker. De BMW Intelligent Personal Assistant staat als ultieme auto-expert voor u klaar. Hij geeft u informatie over de status van uw wagen, tips om zo efficiënt mogelijk te rijden en maakt het mogelijk om verschillende interieurfuncties eenvoudig met uw stem te bedienen. Innovatieve entertainmentfuncties zoals de smartphone-integratie met Android Auto of Apple CarPlay zorgen voor amusement en informatie. Met de digitale diensten van Connected Charging blijft u onderweg steeds op de hoogte van de actuele accustatus en de dichtstbijzijnde laadmogelijkheid. U kunt het laadproces op elk moment beheren – voor een zorgeloze en ontspannen rit met uw BMW iX3. Daarnaast wordt de routeplanning eenvoudiger gemaakt door automatisch laadstops toe te voegen en aanvullende informatie te geven over laadstations en interessante POI's in de buurt. Zo kunt u bijvoorbeeld in een café uw tijd optimaal benutten tijdens een laadstop.

Cockpit BMW iX3 elektrische SUV G08 2020
Parking Assistant Pack Plus BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
Driving Assistant Pack Professional BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

Driving Assistant Pack Professional.

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritische of monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, Lane Change Assistant, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
Assisted Driving View BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 instrumentencombi interieur

Assisted Driving View.

De Assisted Driving View levert de door verschillende hulpsystemen verzamelde gegevens over de omgeving van de wagen in real time. Dankzij een geanimeerde 3D-weergave in de instrumentencombi kunt u duidelijk zien hoe uw wagen de huidige verkeerssituatie waarneemt en zo de werking van de systemen begrijpen.
Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 instrumentencombi interieur

Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies.

De in-/uitschakelbare Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies maakt het u in eentonige verkeerssituaties makkelijker. Hij helpt u om de wagen in het midden van de rijstrook te houden, ondersteunt u bij wegversmallingen en vergemakkelijkt het rijden op snelwegen bij geactiveerde routegeleiding.
Active Cruise Control met Stop&Go functie BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 instrumentencombi interieur

Active Cruise Control met Stop&Go functie.

De Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt tussen 30 en 210 km/u de afstand tot de voorligger aan, incl. stoppen en weer vertrekken in stop-and-go-verkeer. Met Speed Limit Assist kunnen snelheidsbeperkingen in de Cruise Control overgenomen worden. De botswaarschuwing vooraan met remingreep reageert op stilstaande voertuigen, voetgangers en fietsers.
BMW Live Cockpit Professional BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 instrumentencombi interieur

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent was? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW Maps BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

BMW Maps.

Tijdens de planning en voorbereiding, tijdens het rijden en zelfs bij het parkeren: BMW Maps garandeert u een buitengewone navigatie-ervaring. Plan uw reis nog comfortabeler en persoonlijker – dankzij de intuïtieve bediening en de perfect op de bestuurder afgestemde navigatie.
Connected Charging Services BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

Connected Charging Services.

Met de digitale services van Connected Charging gebruikt u het elektrische rijbereik van uw BMW i model optimaal en efficiënt. Al vanaf de planning van uw rit toont het systeem klaar en duidelijk de dichtstbijzijnde openbare laadstations op uw route en informeert het u op voorhand over de beschikbaarheid ervan en de aangeboden types laadstroom.
Smartphone-integratie BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

Smartphone-integratie.

Wilt u in uw BMW de functies van uw smartphone niet missen en ze gebruiken zoals u gewend bent? Met de smartphone-integratie ondersteunt uw wagen Apple CarPlay en Android Auto via een draadloze verbinding tussen smartphone en wagen. Daardoor kunt u in de wagen comfortabel gebruikmaken van vertrouwde functies en verschillende apps.
BMW Digital Key BMW iX3 elektrische SUV G08 2020

Digital Key.

Waarom de autosleutel insteken als u uw smartphone bij zich hebt? Met de Digital Key kunt u uw BMW ver- en ontgrendelen en zelfs starten. Ook kunt u tot vijf personen met een iPhone – voor zover compatibel – toegang tot uw BMW bieden. Vermogen en topsnelheid kunnen begrensd worden, bv. voor beginnende bestuurders.* *De BMW Digital Key is enkel compatibel met bepaalde iPhones. Een lijst van de compatibele iPhones vindt u op bmw.com/digitalkey.
Connected Music (incl. Spotify) BMW iX3 elektrische SUV G08 2020 Control Display interieur

Connected Music (incl. Spotify).

Luister naar uw lievelingsmuziek, waar u ook bent. Klassiek op de autoweg, jazz in het spitsuur en pop bij het cruisen. Met Connected Music streamt u onbeperkt en rechtstreeks via de in de wagen ingebouwde simkaart tot 30 miljoen songs via de BMW muziekpartner Spotify.

Stroomverbruik en CO2-emissie.

 • BMW iX3:
  Stroomverbruik in kWh/100 km: 18,6 - 19 
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.