BMW M4 Cabrio, details en uitrustingen

THE M4

BMW M

DE BMW M4 CABRIO IN DETAIL: DESIGN, MOTOR EN UITRUSTINGEN.

THE M4DE BMW M4 CABRIO IN DETAIL: DESIGN, MOTOR EN UITRUSTINGEN.

De BMW M4 Cabrio belichaamt alles wat kenmerkend is voor BMW M: meer dan vier decennia ervaring in de ontwikkeling van performante wagens waarin het samenspel van aandrijving, ophanging, transmissie en stuurinrichting tot in het detail is geperfectioneerd. Dat heeft geleid tot een opmerkelijke verscheidenheid aan uitrustingsvarianten die garant staan voor optimaal rijplezier op het gebied van design, rijdynamiek en technische innovaties.

Meer info

BMW M4 CABRIO – PERFORMANCEKENMERKEN.

Geïnspireerd op de autosport: overzicht van de aandrijf- en ophangingstechnologieën.

Het rijgevoel in de BMW M4 Cabrio is van een adembenemende intensiteit en biedt grenzeloos rijplezier. Alles aan deze high-performance-sportwagen is op krachtige dynamiek en pittige rijeigenschappen gericht. En dankzij vele uit de autosport afgeleide technologieën brengt de modelatleet zijn vermogen steeds uiterst precies op het asfalt over. Deze ervaring wordt nog versterkt door het als optie verkrijgbare M Competition Pack met een hoger motorvermogen en een speciaal afgestelde adaptieve M ophanging.
BMW M4 Cabrio, BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor & M Competition Pack

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor & M Competition Pack.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich door een superieure krachtontwikkeling en een zijdezachte loop met een sportieve motorsound. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll-turbocompressor levert de high-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor in combinatie met het optionele M Competition Pack 331 kW (450 pk). De M sportuitlaat produceert een karaktervolle motorsound. De speciaal afgestelde adaptieve M ophanging zorgt voor een optimaal contact met de weg, een betere tractie en een soepeler rijgedrag.
BMW M4 Cabrio, adaptieve M ophanging

Adaptieve M ophanging.

Door de elektronische regeling van de schokdempers zorgt de adaptieve M ophanging automatisch en in overeenstemming met de rijsituatie voor de optimale aanpassing. Via de instellingen COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de bestuurder de afstemming van de ophanging aanpassen – van comfortabel tot bijzonder sportief-dynamisch.
BMW M4 Cabrio, 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling

7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling.

Schakelen zonder verlies van de trekkracht, zonder te koppelen, zonder het gaspedaal te lossen: de 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic maakt het mogelijk. Schakelen gebeurt automatisch of manueel met schakelpaddles aan het stuur resp. de schakelpook. Launch Control staat garant voor optimale acceleratie vanuit stilstand.
BMW M4 Cabrio, manuele M 6-versnellingsbak

Manuele M 6-versnellingsbak.

Met een 12 kg lager gewicht in vergelijking met de voorganger en zijn compacter ontwerp is de manuele M 6-versnellingsbak van de BMW M4 Cabrio een toonbeeld van intelligente lichtgewicht constructie. Binnenin zorgen nieuwe frictievoeringen van carbon bij de synchromesh-ringen voor meer schakelcomfort en een drysump-smering zorgt voor een efficiëntere olievoorziening.
BMW M4 Cabrio, M Driver’s Package

M Driver’s Package.

Met het M Driver’s Package wordt de topsnelheid tot 280 km/u verhoogd. Het M Driver’s Package kan bij aankoop van een nieuwe wagen besteld worden, maar kan ook achteraf op elk moment geïnstalleerd worden. Alle andere technische gegevens blijven bij de installatie ongewijzigd. Bovendien is een bon voor een BMW M Intensive Training van BMW Driving Experience inbegrepen.

BMW M4 CABRIO – DESIGNKENMERKEN.

M specifieke designelementen in het exterieur en het interieur.

De BMW M4 Cabrio laat zich al meteen als power-cabrio kennen. De krachtige voorkant en de langgerekte motorkap met powerdome verlenen het atletische silhouet een expressieve dynamiek. In het interieur heerst over de hele lijn een sportieve, exclusieve sfeer. De op de bestuurder gerichte cockpit is met optimaal afleesbare ronde instrumenten in autosportdesign uitgerust. En creëert zo de ideale voorwaarden om open rijden tot nieuwe hoogten te tillen.
BMW M4 Cabrio, design, uitrustingen
BMW M4 Cabrio, exterieur-highlights in het M Competition Pack

Highlights van het exterieur in het M Competition Pack.

Aan de buitenkant imponeert het M Competition Pack met de exclusieve gesmede en glansgedraaide BMW M 20" lichtmetalen velgen, sterspaak 666 M met combinatie van verschillende bandentypes. Het sportieve karakter wordt nog versterkt door de Shadow Line hochglänzend met uitgebreide uitrusting, die van de sierroosters vooraan over de kieuwen tot het modelopschrift in Schwarz hochglänzend doorloopt en in de zwart verchroomde uitlaatpijpen tot een krachtig slot komt.
BMW M4 Cabrio, hardtop

Hardtop.

De wegklapbare hardtop verzoent het onbezorgde cabriogevoel met de voordelen van een vast dak dat ook tegen winterse weersomstandigheden beschutting biedt. Hij laat zich snel openen en sluiten – zelfs bij lage snelheden tot 18 km/u. Van buitenaf toont hij de typische diepe, gestrekte daklijn van een coupé. Langs binnen biedt hij alle inzittenden een comfortabele hoofdruimte.
BMW M4 Cabrio, LED-achterlichten

LED-achterlichten.

Uiterst moderne LED-technologie garandeert een optimale zichtbaarheid met maximale energie-efficiëntie en levensduur. Richtingaanwijzers van groot formaat en snel reagerende LED-remlichten verhogen de veiligheid. Karakterbepalend zowel overdag als ’s nachts: de markante L-vorm van de achterlichten.
BMW M4 Cabrio, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam regelt afhankelijk van de situatie de grote lichten en zorgt zo ’s nachts voor een optimale zichtbaarheid. Het systeem houdt voor- en tegenliggers in het oog en voorkomt feilloos dat ze worden verblind, door de grote lichten te dimmen.
BMW M4 Cabrio, op de bestuurder gerichte cockpit

Op de bestuurder gerichte cockpit.

Een cockpit als voor de racepiste gemaakt. Elk detail ergonomisch geperfectioneerd en precies op de bestuurder georiënteerd. Centraal: het luxueuze, met Walknappa beklede lederen M stuur. M Drive-toetsen dienen om individuele set-ups te activeren, en in combinatie met de als optie verkrijgbare M versnellingsbak met dubbele koppeling kan via sportieve schakelpaddles bliksemsnel worden geschakeld. Het instrumentendisplay met markant M design biedt een uitstekend overzicht van alle relevante rijgegevens.
BMW M4 Cabrio, M zetels

M zetels.

Tegen de limiet aan rijden en zich met sportieve exclusiviteit omgeven is in de BMW M4 Cabrio geen tegenstrijdigheid. De M zetels zijn al even perfect afgewerkt als het hele interieur. Beste voorbeeld: het hier afgebeelde volleder Merino Feinnarbe Silverstone.
BMW M4 Cabrio, interieur, bekleding

Hoogwaardig interieur.

Echte exclusiviteit is ook op het tweede gezicht duidelijk te herkennen. Bijvoorbeeld aan de decoratieve lijsten in Carbon Fibre met sierlijsten in Schwarzchrom, waarvan de unieke oppervlaktefinish maximale dynamiek uitstraalt. Voor een al even sportief als persoonlijk interieur staat de hoogwaardige vollederuitrusting Merino Silverstone contrastnaad in Sakhir Orange garant.

BMW M4 CABRIO.

Connectivity.

In de BMW M4 Cabrio wordt u zowel op de weg als op de racepiste ondersteund door een groot aantal innovatieve technologieën, die voor meer comfort en veiligheid zorgen en de normen verleggen. Zo neemt u alle belangrijke rijinformatie in fracties van seconden in u op en geniet u van communicatie, informatie en entertainment in netwerk op het hoogste niveau. Rijplezier was nog nooit zo richtinggevend.
BMW M4 Cabrio, BMW Head-Up Display met M specifieke weergave

BMW Head-Up Display met M specifieke weergave.

Het BMW Head-Up Display in kleur met M specifieke weergave projecteert alle gegevens die relevant zijn voor de rit direct in het gezichtsveld van de bestuurder. Met een druk op de toets schakelt u over op de M specifieke weergave die ook de ingeschakelde versnelling, het toerental als een dynamische toerentalband en de Shift-Lights voor het optimale schakelpunt toont.
BMW M4 Cabrio, BMW M Laptimer App

BMW M Laptimer App.

Beleef rijplezier in tienden van een seconde en m/s²: de “The BMW M Laptimer” App is een ultiem instrument voor data-analyse op racecircuits inclusief automatische berekening van de rondetijden. De app registreert hiervoor de BMW sensorgegevens rechtstreeks van uw BMW. De meetwaarden helpen bij de analyse van de eigen rijstijl. Daardoor kunt u preciezer en vlotter rijden en zo uw rondetijden verbeteren. Ook naast het circuit kunt u uw ritten registreren, bijv. roadtrips met uw Community.
BMW M4 Cabrio, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Wilt u in uw BMW de functies van uw iPhone niet missen en ze gebruiken zoals u gewend bent? Met de Apple CarPlay® voorbereiding hebt u draadloos toegang tot telefoon, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify en Apple Music. Met de spraaktoets op het stuur kunt u de Apple spraakassistent Siri gebruiken.
BMW M4 Cabrio, telefonie met draadloos laden

Telefonie met draadloos laden.

De telefonie met draadloos laden omvat een oplaadhouder met draadloze laadfunctie en extra USB-aansluitingen. Een dakantenne zorgt voor een betere mobiele ontvangst. Met Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Daarbij komen nog Bluetooth Office en WiFi-hotspotvoorbereiding.
BMW M4 Cabrio, technische gegevens

BMW M4 CABRIO TECHNISCHE GEGEVENS.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW M4 Cabrio:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,2–9,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 232–217

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.