BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 driekwart zijaanzicht

THE 2

BMW M

DE BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ IN DETAIL: MODELLEN & UITRUSTINGEN

De eerste BMW M235i xDrive Gran Coupé is niet gekomen om het segment uit te breiden, maar om het te leiden. Ontvang alle informatie over de buitengewone rijdynamiek, de krachtige M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en het uitdagende design met exclusieve M highlights die langs het exterieur tot in de op de bestuurder gerichte cockpit doorlopen.

Meer lezen
THE 2DE BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ IN DETAIL: MODELLEN & UITRUSTINGEN

  DESIGN.

  De uitrustingen van de BMW M235i xDrive Gran Coupé in het exterieur en interieur.

  Binnen sportief, buiten atletisch: de BMW M235i xDrive Gran Coupé toont zijn compromisloze dynamiek in elk detail. Vooral dankzij het M aerodynamicapakket en exclusieve M highlights in Ceriumgrau. Opvallende kenmerken zoals de BMW nieren in mesh-design, de uitlaatsierstukken met vrije vorm of de M achterspoiler vullen de gespierde vorm en lijnvoering van de sportcoupé aan, terwijl uitrustingen zoals de M sportzetels of M pedalen de sfeer in het interieur op maximale prestaties afstemmen.
  BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 driekwart achteraanzicht
  BMW nieren in mesh-design BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 close-up

  BMW nieren in mesh-design.

  De BMW nieren in mesh-design zijn volledig in Ceriumgrau uitgevoerd en hebben aan de binnenkant een rijkelijk vormgegeven grille. Deze roosterstructuur uit de autosport voegt diepte en waarde toe aan de voorkant en legt in de details hoogwaardige en dynamische accenten.
  M specifieke uitlaat BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 achteraanzicht

  M specifieke uitlaat.

  De M specifieke uitlaat met dubbele boord draagt met zijn minimale tegendruk bij aan de krachtige vermogensafgifte van de motor. Het opvallende geluid laat zich door de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek sturen en onderstreept zo de sportieve ambities van de wagen. De uitlaatpijpen met vrije vorm in Ceriumgrau zijn een visuele highlight.
  M aerodynamicapakket BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 voorkant

  M aerodynamicapakket.

  Het M aerodynamicapakket met M specifieke voorschort, achterschort en zijdrempelbekledingen straalt pure dynamiek uit en beklemtoont het sportieve karakter van de wagen. De delen van de bekleding zijn in koetswerkkleur gelakt en voorzien van inlegstukken in Dark Shadow. Bij de BMW M235i zijn de inzetstukken in Schwarz hochglänzend uitgevoerd.
  M achterspoiler BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 achteraanzicht

  M achterspoiler.

  De M achterspoiler benadrukt het sportieve silhouet van de wagen en vermindert de ongewenste liftkracht. De neerwaartse kracht die op de achteras wordt uitgeoefend, maakt de wagen nog stabieler.
  M sportzetels BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

  M sportzetels.

  De M sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen, diepe zitgedeelten, hoge zijsteunen voor zitting en rugleuning bieden bestuurder en passagier betere steun, ook in snel wisselende bochten. Bovendien kan de zitting dankzij de geïntegreerde breedteverstelling van de rugleuning individueel aan de lichaamsmaten worden aangepast.
  Lederen M stuur BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 cockpit

  Lederen M stuur.

  Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
  Fluwelen voetmatten BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

  Fluwelen voetmatten.

  De fluwelen voetmatten voor de voetruimte van de voor- en achterpassagiers passen perfect en zijn vuil- en waterafstotend. Hun kleur is afgestemd op de bekledingskleur, ze ontzien het vloertapijt, vergemakkelijken het reinigen en stralen kwaliteit uit.
  Decoratieve lijsten in Illuminated Brooklyn BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

  Decoratieve lijsten in Illuminated Brooklyn.

  De decoratieve lijsten in Illuminated Brooklyn met accent Triangle op instrumentenbord en deurbekleding verlenen het interieur een progressieve sfeer met hoge kwaliteitsindruk. Het doorschemerende patroon van de lijsten met discrete achtergrondverlichting creëert een al even aantrekkelijke als aangename sfeer in de wagen.
  M veiligheidsgordels BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

  M veiligheidsgordels.

  De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren en beklemtonen de hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur.
  M Performance-pakket BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44 driekwart zijaanzicht

  M PERFORMANCE-PAKKET.

  Het M Performance-pakket verhoogt bovendien het sportieve potentieel van de wagen en zorgt voor een maximaal acceleratievermogen. Ook verbetert de gewichtsbeperking de dynamische kwaliteiten voelbaar. Opvallende designelementen in Schwarz en lichtgewicht BMW M 18" gesmede velgen maken het M Performance-pakket al van buitenaf duidelijk zichtbaar.

  BMW M235i xDrive.

  M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

  De BMW M TwinPower Turbo benzinemotor van de BMW M235i xDrive Gran Coupé met 306 pk.

  Een topatleet die echt rijplezier verschaft: de BMW M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor in de BMW M235i is bijzonder krachtig omdat hij is uitgerust met nieuwe zuigers, een grotere turbocompressor, een geoptimaliseerde inlaatluchtleiding, een krachtig koelpakket en een M uitlaatsysteem met kleppensturing.

  RIJDYNAMIEK.

  Aandrijvings- en ophangingstechnologieën van de BMW M235i xDrive Gran Coupé.

  De absolute toppresteerder: de BMW M235i xDrive Gran Coupé neemt met M Sport Steering, 8-traps versnellingsbak Steptronic en M sportophanging de inhaalstrook in zijn segment in. Dankzij Performance Control en uitrustingen zoals de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive worden dynamiek en dwarsversnelling bij alle snelheden een voelbare belevenis. In combinatie met de uiterst krachtige M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor onderscheidt de BMW M235i xDrive Gran Coupé zich met gemak van de massa en zorgt voor een uitstekende superioriteit op alle wegen.
  M Sport Steering BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 cockpit

  M Sport Steering.

  De M Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Uw wagen laat zich nog doelgerichter sturen en biedt vooral op bochtige trajecten een sportief rijgedrag.
  8-traps sportversnellingsbak Steptronic BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

  Sportversnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
  Intelligente vierwielaandrijving xDrive BMW M235i Gran Coupé F44 close-up achterkant

  xDrive.

  De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Voor een nog betere wendbaarheid onderdrukt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook onder- en overstuur in bochten.
  M sportophanging BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

  M sportophanging.

  De M sportophanging wordt gekenmerkt door een ongeveer tien millimeter verlaagd chassis. Daarnaast beschikt ze over kortere veren, een stuggere demperinstelling en hardere stabilisatoren. Dat samenspel resulteert in een nog directere afstelling van de ophanging, wat een uitdrukkelijk sportieve rijstijl mogelijk maakt.
  BMW M235i xDrive Gran Coupé met adaptieve ophanging

  Adaptieve ophanging.

  Met de adaptieve ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo rijcomfort en rijdynamiek te koppelen aan de grootst mogelijke veiligheid. Via de Driving Experience Control kunt u de standaardinstelling COMFORT of de modus SPORT kiezen.
  M sportremmen BMW M235i xDrive Gran Coupé Saphirschwarz metallic F44

  M sportremmen.

  De M sportremmen met remzadels met meerdere zuigers in donkerblauw en met M opschrift beschikken over een bijzonder hoge remkracht. Aangepast aan de bijzonder hoge dynamische mogelijkheden van de wagen garanderen ze ook bij een uitgesproken sportieve rijstijl en in natte omstandigheden uitstekende remprestaties.
  BMW M235i xDrive Gran Coupé met Performance Control Saphirschwarz metallic F44 driekwart vooraanzicht

  Performance Control.

  Performance Control grijpt in door de aangedreven wielen aan de binnenkant van de bocht doelgericht af te remmen. Daardoor wordt meer aandrijfkracht naar de buitenste wielen geleid. Zo wordt de wagen als het ware de bocht ingedraaid, waardoor de wendbaarheid en spoorstabiliteit toenemen.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,1-7,8
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 162-177

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.