BMW 8 Reeks Coupé, driekwart vooraanzicht, stilstaande opname met zicht op de motorkap G15.

THE 8

BMW 8 REEKS COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

THE 8BMW 8 REEKS COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

LINES EN UITRUSTINGEN

LINES EN UITRUSTINGEN VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ.

BMW 8 Reeks Coupé

De BMW 8 Reeks Coupé combineert sportiviteit en elegantie met superieure lichtheid – en creëert zo een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor binnen en buiten en ultiem comfort brengen het dynamische, hoogwaardige karakter oogverblindend tot leven.

BMW 8 Reeks Coupé, uitrusting G15

De BMW 8 Reeks Coupé combineert sportiviteit en elegantie met superieure lichtheid – en creëert zo een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor binnen en buiten en ultiem comfort brengen het dynamische, hoogwaardige karakter oogverblindend tot leven.

M sportpakket

Het M sportpakket verleent de wagen een dynamische uitstraling. Voorschort, zijdrempels en achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic stellen het uiterlijk scherp en verbeteren tegelijk de aerodynamica en de wendbaarheid. Bovendien optimaliseren de M sportophanging en de BMW M lichtmetalen velgen de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

BMW 8 Reeks Coupé M sportpakket G15

Het M sportpakket verleent de wagen een dynamische uitstraling. Voorschort, zijdrempels en achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic stellen het uiterlijk scherp en verbeteren tegelijk de aerodynamica en de wendbaarheid. Bovendien optimaliseren de M sportophanging en de BMW M lichtmetalen velgen de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

DESIGN

HET DESIGN VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

Een fascinerende aanblik: de BMW 8 Reeks Coupé ziet er uiterst sportief uit, met een luxueuze uitstraling en pure prestaties. Elk designelement, van de Active Air Stream nieren tot het M carbondak en de exclusieve glasafwerking 'CraftedClarity', combineert comfortabele functionaliteit met de dynamische elegantie van deze luxueuze sportwagen.
BMW 8 Reeks Coupé, Barcelona Blau metallic, driekwart achteraanzicht G15.
BMW 8 Reeks Coupé, focus voorkant, nierspijltjes en inzet Air Breather G15.

Active Air Stream nieren

De Active Air Stream nieren openen en sluiten de luchtkleppen in het radiatorrooster naargelang de koelbehoefte van de motor, de remmen en de airconditioning. De beweegbare spijltjes van het systeem zorgen tegelijk voor een verlaging van de luchtweerstand in gesloten toestand en daardoor voor een verbetering van de aerodynamica.
BMW 8 Reeks Coupé, focus koplampen, BMW Laserlight G15.

BMW Laserlight

Het BMW Laserlight schijnt in de laser-grootlichtstand met maximaal 600 m bijna tweemaal verder dan gewone koplampen. Door het betere zicht in het donker wordt zo de veiligheid aanzienlijk verhoogd. Blauwe accenten en het opschrift “BMW Laser” in de koplamp zetten bovendien het technologische karakter en de sportiviteit van de wagen in de verf.
BMW 8 Reeks Coupé, vogelperspectief, M carbondak G15.

M carbondak

Het M carbondak helpt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie het wagengewicht aanzienlijk te verlagen. Het is van met koolstofvezels versterkte kunststof (CFRP) gemaakt en is 800 g lichter dan het standaarddak. Zo wordt het zwaartepunt van de wagen naar onderen verlegd, wat de rijdynamiek verbetert.
BMW 8 Reeks Coupé, gegalvaniseerd Cerium Grey, buitenspiegelbehuizingen G15.

Exterieurelementen

De exterieurelementen zoals spiegelbehuizingen, opschriften, uitlaatpijpen, rand van de Air Breather, nierlijst en nierspijltjes zijn als contrast met de koetswerkkleur in gegalvaniseerd Cerium Grey uitgevoerd. Ze passen harmonieus in het dynamische totaalbeeld en accentueren het sportieve voorkomen van de wagen.
BMW 8 Reeks Coupé, multifunctionele zetels G15.

Multifunctionele zetels voor bestuurder en voorpassagier

De multifunctionele zetels voor bestuurder en voorpassagier bieden uitgebreide instelmogelijkheden en een hoge mate aan zitcomfort en veiligheid. Zo kunnen de zetels optimaal aan de persoonlijke wensen worden aangepast met elektrische breedteverstelling van de rugleuning, een variabele lendensteun en een manuele verstelling van de zitdiepte.
BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, sfeerverlichting G15.

Sfeerverlichting

De sfeerverlichting creëert door talrijke LED-lichten een aangename lichtsfeer in het interieur en een bijzonder ruimtegevoel in het donker. Kleuren, helderheid en kleurscenario’s kunnen individueel ingesteld worden. De uitrusting omvat contour- en kaartvakverlichting en lichtgeleiders in de middenconsole.
BMW 8 Reeks Coupé, keuzehendel, glasafwerking ‘CraftedClarity’ G15.

Glasafwerking ‘CraftedClarity’

De exclusieve glasafwerking 'CraftedClarity' omvat met de hand vervaardigde glaselementen aan versnellingspook, volumeregeling, iDrive Controller en start-/stoptoets en verleent het interieur een zichtbare en voelbare meerwaarde.
BMW 8 Reeks Coupé, focus zetel, BMW Individual lederuitrusting Merino Cognac G15.

BMW Individual lederuitrusting Merino Cognac

BMW Individual binnenbekleding uitgebreid leder Merino Cognac, interieurkleur Schwarz.

RIJDYNAMIEK

RIJDYNAMIEK VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

De kracht en de prestaties van de BMW 8 Reeks Coupé zijn hem regelrecht van het gezicht te lezen. Dankzij de krachtige en sportieve BMW TwinPower Turbo motoren, een zeer precieze wegligging en exclusieve race-kenmerken zoals het M sportdifferentieel kent het luxueuze rijplezier geen grenzen.
BMW 8 Reeks Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor G15.

BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor

De BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor combineert twee turbocompressoren, de volledig variabele kleppensturing Valvetronic en de directe benzine-injectie High Precision Injection. Hij levert een top van 390 kW (530 pk) en heeft een maximumkoppel van 750 Nm. De beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken ondergebracht.
BMW 8 Reeks Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor G15.

BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor

De BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor van de nieuwe generatie levert dankzij de combinatie van turbocompressortechnologie met variabele turbinegeometrie en Common Rail directe injectie met 2.500 bar een hoog vermogen met voorbeeldige verbruikscijfers. Hij levert 235 kW (320 pk) en een indrukwekkend maximumkoppel van 680 Nm.
BMW 8 Reeks Coupé, focus middenconsole, sportversnellingsbak Steptronic G15.

Sportversnellingsbak Steptronic

De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
BMW 8 Reeks Coupé, achteraanzicht, opschrift BMW xDrive G15.

BMW xDrive

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Met de nieuwe verbinding met alle regelfuncties voor de dwarsdynamiek van de wagen kan de aandrijving worden ingesteld van vooral tractiegericht tot uiterst dynamisch en sportief.
BMW 8 Reeks Coupé, rijdende opname vanuit vogelperspectief, Integral Active Steering G15.

Integral Active Steering

Integral Active Steering combineert een stuurhoekafhankelijke overbrenging op de vooras met meesturende achterwielen. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in de tegengestelde richting, zodat de wagen nog wendbaarder en soepeler wordt. Bij hogere snelheden draaien de achterwielen met de voorwielen mee om de stabiliteit en het comfort te verhogen.
BMW 8 Reeks Coupé, zijaanzicht remschijf, blauwe M sportrem G15.

M sportremmen

De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
BMW 8 Reeks Coupé, achteraanzicht onderaan, uitlaatpijpen en achterwielen G15.

M sportdifferentieel

Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
BMW 8 Reeks Coupé, BMW sDrive G15.

BMW sDrive

Onder sDrive verstaat BMW de aandrijving via de wielen van slechts één as. Bij de wagens met in de lengte ingebouwde motoren betekent sDrive: klassieke achterwielaandrijving. De perfecte gewichtsverdeling, de precieze asconstructie en de zorgvuldige afstemming van alle regelsystemen garanderen een gebalanceerde dynamiek en tractie.

INNOVATIES

INNOVATIES VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

Nog sneller, nog intuïtiever: de innovatieve rijhulpsystemen en Connectivity-functies van de BMW 8 Reeks Coupé maken de weg vrij voor een nieuw tijdperk van rijplezier. En nu al zorgen ze er met hun vereenvoudigde bediening en toekomstgerichte communicatiesystemen voor dat u nog meer van het rijden kunt genieten.
BMW 8 Reeks Coupé, Control Display G15.
BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, stuur met instrumentendisplay G15.

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay.
BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, BMW Operating System 7.0 G15.

BMW Operating System 7.0

Het innovatieve bedieningsconcept van het BMW Operating System 7.0 maakt een nog eenvoudigere bediening van de voertuigfuncties mogelijk via Gesture Control, Voice Control, aanraakscherm en iDrive Controller – heel intuïtief. Daarvoor werd de functionaliteit van de Controller uitgebreid. Zo kunnen nu bijvoorbeeld alle Digital Services als apps direct uitgekozen worden.
BMW 8 Reeks Coupé, Driving Assistant Pack Professional G15.

Driving Assistant Pack Professional

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in tal van kritieke en monotone verkeerssituaties met de Steering & Lane Control Assistant incl. ondersteuning bij wegversmallingen, lokale gevarenwaarschuwing, Lane keeping assistant with active side collision protection en andere veiligheidsfuncties.
BMW 8 Reeks Coupé, Control Display met Remote Software Upgrade G15.

Remote Software Upgrade

U wilt uw BMW up-to-date houden en met de nieuwste software uitrusten? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW steeds up-to-date. Comfortabel, veilig en zonder zorgen, en u hoeft niet bij uw BMW Servicepartner langs te gaan. De upgrades worden via het netwerk geïnstalleerd, zoals u dat van een smartphone gewoon bent.
BMW 8 Reeks Coupé, Control Display met BMW Intelligent Personal Assistant G15.

BMW Intelligent Personal Assistant

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent omvatte? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.

Brandstofverbruik en CO2-emissie

 • BMW 840d xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,2–6,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 164–160

  BMW M850i xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,8–9,7
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 224–221

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.