BMW 8 Reeks Coupé, driekwart vooraanzicht, stilstaande opname met zicht op de motorkap G15.

THE 8

BMW 8 REEKS COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

THE 8BMW 8 REEKS COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN.

  LINES EN UITRUSTINGEN

  LINES EN UITRUSTINGEN VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ.

  BMW 8 Reeks Coupé

  De BMW 8 Reeks Coupé combineert sportiviteit en elegantie met superieure lichtheid – en creëert zo een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor binnen en buiten en ultiem comfort brengen het dynamische, hoogwaardige karakter oogverblindend tot leven.

  BMW 8 Reeks Coupé, uitrusting G15

  De BMW 8 Reeks Coupé combineert sportiviteit en elegantie met superieure lichtheid – en creëert zo een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor binnen en buiten en ultiem comfort brengen het dynamische, hoogwaardige karakter oogverblindend tot leven.

  • Exterieur

  • Interieur

  M sportpakket

  Het M sportpakket verleent de wagen een dynamische uitstraling. Voorschort, zijdrempels en achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic stellen het uiterlijk scherp en verbeteren tegelijk de aerodynamica en de wendbaarheid. Bovendien optimaliseren de M sportophanging en de BMW M lichtmetalen velgen de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

  BMW 8 Reeks Coupé M sportpakket G15

  Het M sportpakket verleent de wagen een dynamische uitstraling. Voorschort, zijdrempels en achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic stellen het uiterlijk scherp en verbeteren tegelijk de aerodynamica en de wendbaarheid. Bovendien optimaliseren de M sportophanging en de BMW M lichtmetalen velgen de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

  • Exterieur

  • Interieur

  DESIGN

  HET DESIGN VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

  Een fascinerende aanblik: de BMW 8 Reeks Coupé ziet er uiterst sportief uit, met een luxueuze uitstraling en pure prestaties. Elk designelement, van de Active Air Stream nieren tot het M carbondak en de exclusieve glasafwerking 'CraftedClarity', combineert comfortabele functionaliteit met de dynamische elegantie van deze luxueuze sportwagen.
  BMW 8 Reeks Coupé, Barcelona Blau metallic, driekwart achteraanzicht G15.
  BMW 8 Reeks Coupé, focus voorkant, nierspijltjes en inzet Air Breather G15.

  Active Air Stream nieren

  De Active Air Stream nieren openen en sluiten de luchtkleppen in het radiatorrooster naargelang de koelbehoefte van de motor, de remmen en de airconditioning. De beweegbare spijltjes van het systeem zorgen tegelijk voor een verlaging van de luchtweerstand in gesloten toestand en daardoor voor een verbetering van de aerodynamica.
  BMW 8 Reeks Coupé, focus koplampen, BMW Laserlight G15.

  BMW Laserlight

  Het BMW Laserlight schijnt in de laser-grootlichtstand met maximaal 600 m bijna tweemaal verder dan gewone koplampen. Door het betere zicht in het donker wordt zo de veiligheid aanzienlijk verhoogd. Blauwe accenten en het opschrift “BMW Laser” in de koplamp zetten bovendien het technologische karakter en de sportiviteit van de wagen in de verf.
  BMW 8 Reeks Coupé, vogelperspectief, M carbondak G15.

  M carbondak

  Het M carbondak helpt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie het wagengewicht aanzienlijk te verlagen. Het is van met koolstofvezels versterkte kunststof (CFRP) gemaakt en is 800 g lichter dan het standaarddak. Zo wordt het zwaartepunt van de wagen naar onderen verlegd, wat de rijdynamiek verbetert.
  BMW 8 Reeks Coupé, gegalvaniseerd Cerium Grey, buitenspiegelbehuizingen G15.

  Exterieurelementen

  De exterieurelementen zoals spiegelbehuizingen, opschriften, uitlaatpijpen, rand van de Air Breather, nierlijst en nierspijltjes zijn als contrast met de koetswerkkleur in gegalvaniseerd Cerium Grey uitgevoerd. Ze passen harmonieus in het dynamische totaalbeeld en accentueren het sportieve voorkomen van de wagen.
  BMW 8 Reeks Coupé, multifunctionele zetels G15.

  Multifunctionele zetels voor bestuurder en voorpassagier

  De multifunctionele zetels voor bestuurder en voorpassagier bieden uitgebreide instelmogelijkheden en een hoge mate aan zitcomfort en veiligheid. Zo kunnen de zetels optimaal aan de persoonlijke wensen worden aangepast met elektrische breedteverstelling van de rugleuning, een variabele lendensteun en een manuele verstelling van de zitdiepte.
  BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, sfeerverlichting G15.

  Sfeerverlichting

  De sfeerverlichting creëert door talrijke LED-lichten een aangename lichtsfeer in het interieur en een bijzonder ruimtegevoel in het donker. Kleuren, helderheid en kleurscenario’s kunnen individueel ingesteld worden. De uitrusting omvat contour- en kaartvakverlichting en lichtgeleiders in de middenconsole.
  BMW 8 Reeks Coupé, keuzehendel, glasafwerking ‘CraftedClarity’ G15.

  Glasafwerking CraftedClarity

  Bij de glasafwerking CraftedClarity zijn de keuzehendel, de iDrive Controller en de start-/stoptoets uitgevoerd in handgemaakte kristalglaselementen.
  BMW 8 Reeks Coupé, focus zetel, BMW Individual lederuitrusting Merino Cognac G15.

  BMW Individual lederuitrusting Merino Cognac

  BMW Individual binnenbekleding uitgebreid leder Merino Cognac, interieurkleur Schwarz.

  RIJDYNAMIEK

  RIJDYNAMIEK VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

  De kracht en de prestaties van de BMW 8 Reeks Coupé zijn hem regelrecht van het gezicht te lezen. Dankzij de krachtige en sportieve BMW TwinPower Turbo motoren, een zeer precieze wegligging en exclusieve race-kenmerken zoals het M sportdifferentieel kent het luxueuze rijplezier geen grenzen.
  BMW 8 Reeks Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor G15.

  BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor

  De BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor combineert twee turbocompressoren, de volledig variabele kleppensturing Valvetronic en de directe benzine-injectie High Precision Injection. Hij levert een top van 390 kW (530 pk) en heeft een maximumkoppel van 750 Nm. De beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken ondergebracht.
  BMW 8 Reeks Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor G15.

  BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor

  De BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor van de nieuwe generatie levert dankzij de combinatie van turbocompressortechnologie met variabele turbinegeometrie en Common Rail directe injectie een hoog vermogen met voorbeeldige verbruikscijfers.
  BMW 8 Reeks Coupé, focus middenconsole, sportversnellingsbak Steptronic G15.

  Sportversnellingsbak Steptronic

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
  BMW 8 Reeks Coupé, achteraanzicht, opschrift BMW xDrive G15.

  BMW xDrive

  De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Met de nieuwe verbinding met alle regelfuncties voor de dwarsdynamiek van de wagen kan de aandrijving worden ingesteld van vooral tractiegericht tot uiterst dynamisch en sportief.
  BMW 8 Reeks Coupé, rijdende opname vanuit vogelperspectief, Integral Active Steering G15.

  Integral Active Steering

  Integral Active Steering combineert een stuurhoekafhankelijke overbrenging op de vooras met meesturende achterwielen. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in de tegengestelde richting, zodat de wagen nog wendbaarder en soepeler wordt. Bij hogere snelheden draaien de achterwielen met de voorwielen mee om de stabiliteit en het comfort te verhogen.
  BMW 8 Reeks Coupé, zijaanzicht remschijf, blauwe M sportrem G15.

  M sportremmen

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  BMW 8 Reeks Coupé, achteraanzicht onderaan, uitlaatpijpen en achterwielen G15.

  M sportdifferentieel

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  BMW 8 Reeks Coupé, BMW sDrive G15.

  BMW sDrive

  Onder sDrive verstaat BMW de aandrijving via de wielen van slechts één as. Bij de wagens met in de lengte ingebouwde motoren betekent sDrive: klassieke achterwielaandrijving. De perfecte gewichtsverdeling, de precieze asconstructie en de zorgvuldige afstemming van alle regelsystemen garanderen een gebalanceerde dynamiek en tractie.

  INNOVATIES

  INNOVATIES VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ

  Nog sneller, nog intuïtiever: de innovatieve rijhulpsystemen en Connectivity-functies van de BMW 8 Reeks Coupé maken de weg vrij voor een nieuw tijdperk van rijplezier. En nu al zorgen ze er met hun vereenvoudigde bediening en toekomstgerichte communicatiesystemen voor dat u nog meer van het rijden kunt genieten.
  BMW 8 Reeks Coupé, Control Display G15.
  BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, stuur met instrumentendisplay G15.

  BMW Live Cockpit Professional

  BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
  BMW 8 Reeks Coupé, cockpit, BMW Operating System 7.0 G15.

  BMW Operating System 7

  Het innovatieve bedieningsconcept van het BMW Operating System 7 maakt een nog eenvoudigere bediening van de voertuigfuncties mogelijk bv. via Voice Control, aanraakscherm en iDrive Controller – heel intuïtief. Daarvoor werd de functionaliteit van de Controller uitgebreid. Zo kan nu het appsmenu direct uitgekozen worden.
  BMW 8 Reeks Coupé, Driving Assistant Pack Professional G15.

  Driving Assistant Pack Professional

  Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in tal van kritieke en monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, Lane Change Assistant, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
  BMW 8 Reeks Coupé, Control Display met Connected Command

  Connected Command

  U wilt zich helemaal op het rijden concentreren? Geef dan het commando aan uw passagiers. Met Connected Command is dat heel eenvoudig. Met de BMW Connected App kunnen passagiers, met uw toestemming, het entertainment- en navigatiesysteem bedienen en de voor u belangrijke functies van de airconditioning instellen.
  BMW 8 Reeks Coupé, Control Display met Concierge Service

  Concierge Service

  Schijnt morgen de zon in Rome? Wanneer vertrekt mijn vlucht? De Concierge Service staat onderweg voor u klaar en helpt u met een druk op een knop bij alle vragen. Voor reservaties in een restaurant, hotel of bioscoop. Zelfs ermee betalen is mogelijk. Waar u zich ook bevindt, wat u ook nodig hebt, de Concierge Service is er voor u.
  BMW 8 Reeks Coupé Control Display met Caring Car

  Caring Car

  Met nieuwe energie aankomen of bij stress ontspannen? Met Caring Car zorgt uw BMW voor u. Met “Hey BMW, ik ben moe” of “Hey BMW, ik ben gestrest” activeert de BMW Intelligent Personal Assistant het Caring Car Vitalize- of Relax-programma dat al uw zintuigen aanspreekt door tijdens de duur ervan een wisselwerking van verschillende interieurfuncties te activeren.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie

  • BMW M850i xDrive
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6-10,8
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242-247

   BMW 840d xDrive
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,2-6,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 163-172

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.