BMW laden BMW i3s man aan laadstation

ONZE ELEKTRISCHE WAGENS EN PLUG-IN-HYBRIDES OPLADEN.

ONZE ELEKTRISCHE WAGENS EN PLUG-IN-HYBRIDES OPLADEN.

ALLE INFORMATIE & TIPS OVER ONZE LAADMOGELIJKHEDEN.

Om u te helpen de juiste oplaadmogelijkheden voor uw plug-in-hybride of elektrische wagen gemakkelijk en comfortabel te vinden, hebben we hier de belangrijkste informatie voor particulier en publiek laden en de bijbehorende kabelvarianten samengebracht. U vindt er ook nuttige tips voor het dagelijkse verkeer en voor langere reizen.

Meer info

LAADOPTIES.

BMW publiek laden BMW hybride wagens aan laadstation voor gebouw

Publiek laden van elektrische wagens en plug-in-hybrides.

Voor publiek laden zijn verschillende laadstations beschikbaar. Er zijn momenteel meer dan 22.000 openbare laadstations in heel Duitsland, waaronder bijna 2.000 stations voor High Power Charging, die met gelijkstroom laden (DC-laadstation). Een van de exploitanten van deze stations is het IONITY-netwerk, dat met BMW samenwerkt en vooral langs snelwegen te vinden is, en waar u snel en gemakkelijk kunt laden, vooral op lange reizen. In de stadscentra is een netwerk van laadstations met wisselstroom (AC-laadstation) beschikbaar, dat een optimale oplossing biedt voor ’s nachts laden of bijvoorbeeld tijdens een winkelstop. Hiertoe behoren veel laadpalen die via ChargeNow kunnen worden gebruikt en wereldwijd ongeveer 125.000 AC- en DC-laadpunten omvatten. Met name de mobiliteitsdiensten van ChargeNow vergemakkelijken het energiebeheer en het vinden van oplaadpunten op alle reizen. Daarnaast wordt bij alle elektrische wagens van BMW een standaardlaadkabel voor openbare AC-laadpalen geleverd.
IONITY
BMW particulier laden BMW i3 aan laadstation voor woonhuis

Particulier laden van elektrische wagens en plug-in-hybrides.

Vooral thuis moet het opladen van de accu zo comfortabel mogelijk zijn. Daarom bieden wij u verschillende varianten van laadstations aan, de zogenaamde BMW Wallboxen, evenals een laadkabel waarmee u uw BMW aan elk stopcontact kunt opladen. Zo kunt u de oplaadtijden en overeenkomstige rijbereiken optimaal op uw omstandigheden afstemmen. Voor installatie van de Wallbox kunt u ook een beroep doen op de BMW installatieservice.
BMW opladen op het werk BMW hybride wagen aan laadstation voor bedrijfsgebouw

Opladen van elektrische wagens en plug-in-hybrides op het werk.

Opladen op de werkplek is een handige mogelijkheid om de wagen eenvoudig op te laden en de tijd efficiënt te benutten. Aangezien elektromobiliteit de gebruikers bijzondere fiscale voordelen biedt, wordt deze laadinfrastructuur vaak door de werkgever in combinatie met elektrische wagens of plug-in-hybrides als bedrijfswagen ter beschikking gesteld – en zou ze op het parkeerterrein van het bedrijf kunnen worden gebruikt. Hier biedt de onderneming Alphabet bedrijven en werkgevers tal van mobiliteitsoplossingen aan, van leasing tot fleetmanagement. Dit zijn meestal speciale laadpalen met bijbehorende laadkabels. Maar het kunnen ook Wallboxen of zelfs gewone stopcontacten zijn, waarvoor een geschikte kabel wordt bijgeleverd. En zo staat niets meer in de weg om uw dag efficiënt in te delen.
Alphabet

BMW WALLBOXEN.

De eenvoudigste manier om een elektrische wagen op te laden is thuis. Met een BMW Wallbox gaat dat snel en ongecompliceerd. De Wallbox is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen – in de onderstaande productbeschrijvingen kunt u de Wallbox kiezen die het beste bij uw behoeften past. Als u hulp nodig hebt bij de installatie, staat een installatiepartner tot uw beschikking.*
 

* De installatiepartners die voor u beschikbaar zijn kunnen verschillen volgens de markt.

BMW Wallbox Original met donkergrijze achtergrond

BMW Wallbox Original.

De BMW Wallbox Original ziet er niet alleen beter uit dan een gewoon stopcontact, maar is ook praktischer. Hij is uitgerust met zowel eenfasige als driefasige technologie en een geïntegreerde laadkabel. Met dit apparaat kunt u veel sneller laden dan met een normaal stopcontact – zo kunt u bijvoorbeeld de accu van de BMW i3 in slechts drie uur tot 80% opladen, wat meestal een verkorting van de oplaadtijd betekent met 85% ten opzichte van een standaardkabel. U moet er rekening mee houden dat de oplaadtijd kan worden beïnvloed door het gebruikte stroomnet en de functies van de wagen.
BMW Wallbox Plus met donkergrijze achtergrond

BMW Wallbox Plus.

De BMW Wallbox Plus heeft dezelfde productkenmerken als de BMW Wallbox. Aan de BMW Wallbox Plus kunnen echter meerdere RFID-kaarten worden toegewezen, zodat verschillende gebruikers de BMW Wallbox Plus kunnen delen of er toelating voor kunnen krijgen. Dat is vooral voordelig voor Wallboxen die in gebouwen met meerdere wooneenheden zijn geïnstalleerd, zoals appartementsgebouwen. Daarnaast kan een LAN-verbinding met uw elektriciteitsmeter worden opgezet, zodat de Wallbox zijn eigen elektriciteitsverbruik zo regelt, dat het elektriciteitsnet in het huis niet wordt overbelast.
BMW Wallbox Connect met donkergrijze achtergrond

BMW Wallbox Connect.

Met de BMW Wallbox Connect krijgt u niet alleen de functies van de BMW Wallbox Plus, maar ook een ingebouwde communicatiemodule met geïntegreerde WiFi. De elektriciteitsmeter kan via WiFi op de router worden aangesloten en via een app worden aangestuurd. U kunt bijvoorbeeld het laden van uw wagen in- of uitschakelen, een timerfunctie instellen en de laadgeschiedenis bekijken.

LAADKABEL VOOR ELEKTRISCHE WAGENS EN PLUG-IN-HYBRIDES.

Bij laadkabels onderscheiden we vooral het type en het oplaadvermogen. Voor particulier laden wordt een standaardlaadkabel meegeleverd, de zogenaamde “Mode 2”-laadkabel, die in combinatie met gewone huishoudelijke stopcontacten met wisselstroom (AC) kan worden gebruikt. Voor openbaar laden wordt echter de openbare AC-laadkabel of de “Mode 3”-laadkabel aanbevolen. Aangezien hybride en elektrische wagens voor specifieke laadvermogens worden ontworpen, verschillen de oplaadsnelheden per wagen. Onze plug-in-hybrides hebben bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid van 3,7 kW. Voor zuiver elektrische wagens zijn hogere AC- en DC-laadsnelheden incl. High Power Charging beschikbaar.

BMW standaardkabel met donkergrijze achtergrond

Standaardkabel.

De standaardkabel wordt standaard bij uw elektrische of plug-in-hybridewagen geleverd. Hij kan zowel thuis als eventueel op het werk worden gebruikt bij het opladen, zolang hiervoor een normaal huishoudelijk stopcontact beschikbaar is. De kabel is vijf meter lang en geschikt voor een spanning van 230 volt.
BMW AC-laadkabel met donkergrijze achtergrond

Publieke AC-laadkabel.

De openbare AC-laadkabel wordt gebruikt voor het opladen aan normale openbare laadstations. Hier zijn de beide uiteinden van de kabel van een stekker van “type 2” voorzien. Hij is in twee verschillende versies verkrijgbaar. Voor de BMW plug-in-hybrides gebruikt u de eenfasige kabel met een maximaal vermogen van 3,7 kW. Voor elektrische wagens kunt u ook kiezen voor de eenfasige kabel van 7,4 kW of de driefasige kabel van 22 kW, waarvan onze BMW elektrische wagens momenteel tot 11 kW vermogen kunnen gebruiken. De BMW iX3 die volgend jaar verschijnt zal echter al de volledige 22 kW kunnen benutten.

FAQ OVER HET OPLADEN VAN ELEKTRISCHE WAGENS.

 • Waar kan ik een elektrische wagen opladen?

  Uw elektrische wagen kan overal worden opgeladen – thuis of op het werk, aan een normaal stopcontact of met de BMW Wallbox om sneller op te laden. Onderweg zijn openbare AC-laadstations van exploitanten zoals bijvoorbeeld ChargeNow of High Power Charging-laadpalen beschikbaar, zoals IONITY, die ook op het ChargeNow-netwerk zijn aangesloten.

 • Wat kost een gemiddelde laadbeurt van een elektrische wagen?

  De gemiddelde kosten voor het opladen van een elektrische wagen variëren en zijn afhankelijk van het lokale elektriciteitstarief en/of de exploitant van het laadstation.

 • Hoe wordt een elektrische wagen correct opgeladen?

  Om een elektrische wagen correct op te laden hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. De gekleurde indicator in de laadklep vertelt u of het laden op de juiste manier gebeurt. Om de accu te beschermen wordt het laadproces automatisch beëindigd wanneer de accu volledig is opgeladen. Volg aan openbare laadstations de aanwijzingen van de betreffende laadpaal.

 • Heb ik absoluut een laadkaart nodig om mijn elektrische wagen aan laadstations op te laden?

  Of een laadkaart of een app nodig is om de elektrische wagen op te laden hangt van het laadstation af. De gewone BMW Wallbox kan zonder de zogenaamde RFID-kaart worden gebruikt, terwijl de BMW Wallbox Plus en BMW Wallbox Connect een toegangscontrole hebben met de bijgeleverde RFID kaart. Onderweg kunt u bijvoorbeeld de BMW Charging/ChargeNow-kaart of -app voor ChargeNow of IONITY gebruiken.

 • Hoe lang duurt het om een elektrische wagen of plug-in-hybride op te laden?

  Bij elektrische wagens duurt het laden met wisselstroom (AC) langer (afhankelijk van de kabel of het laadstation), terwijl gelijkstroom (DC) veel sneller gaat. Zo wordt de nieuwe BMW i3 bij 50 kW aan een High Power Charging-laadpaal (DC) in ongeveer 40 minuten van 0 tot 80% geladen. Voor de DC-laadpaal heeft hij een app of kaart nodig, afhankelijk van de exploitant. Met de BMW Wallbox duurt het 3 uur 12 min. Aangezien de BMW plug-in-hybrides momenteel slechts maximaal 3,7 kW kunnen gebruiken, duurt het opladen langer. De precieze laadtijden vindt u in de documenten bij uw wagen.

 • Kan het laadproces van een elektrische wagen worden versneld?

  Ja, het laadproces van een elektrische wagen kan worden versneld, bijvoorbeeld in een High Power Charging-laadstation (DC) zoals van IONITY. Bij thuisladen is een Wallbox voordeliger dan een gewoon stopcontact. De stekkers van BMW plug-in-hybrides zijn echter niet compatibel met High Power Charging-laadpalen, hier is geen optie voor snelladen beschikbaar.

Medewerker van BMW Services adviseert klant ter plaatse

BMW INSTALLATIESERVICE.

Voor een professionele installatie van uw BMW Wallbox raden wij u onze installatieservice aan. Bestel ze heel eenvoudig samen met de BMW Wallbox bij uw BMW Partner. Advisering, installatie en inbedrijfstelling van uw eigen laadstation wordt dan uitgevoerd door onze officiële installatiepartner (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH). Als er extra werkzaamheden nodig zijn om het laadstation aan te sluiten, zal de gekwalificeerde elektricien u graag een individueel en transparant aanbod doen.

 


Uw voordelen in een oogopslag:
• Controle van de vereisten voor elektrische aansluiting bij u ter plaatse
• Aanbevelingen voor een geschikte installatielocatie op basis van uw persoonlijke parkeersituatie
• Montage, aansluiting en inbedrijfstelling op de gewenste installatieplaats (incl. leggen van max. 2 m opbouwleiding)
• Inleiding tot het laadproces
• 24 maanden garantie
 

BMW elektrische wagens BMW i3 op de weg driekwart vooraanzicht

ELEKTRISCHE WAGENS.

BMW plug-in-hybrides BMW hybride wagen op de weg driekwart zijaanzicht

PLUG-IN-HYBRIDES.

BMW rijbereik BMW i3 in een stedelijke omgeving met vrouw en kind

RIJBEREIK VAN ONZE ELEKTRISCHE WAGENS & PLUG-IN-HYBRIDES.