BMW M340i xDrive Touring, driekwart vooraanzicht in beweging met stedelijke achtergrond G21

THE 3

BMW M

DE BMW M340i xDRIVE TOURING:
MODELLEN & UITRUSTINGEN

De BMW M340i xDrive en M340d xDrive Touring combineren zelfbewust sportiviteit met innovatieve veelzijdigheid. Precies daarom zorgt een ruime keuze aan M specifieke uitrustingen op het gebied van rijdynamiek en design, samen met een geavanceerde en krachtige BMW M TwinPower Turbo motor, voor maximale sportieve individualiteit.

Meer lezen
THE 3DE BMW M340i xDRIVE TOURING:<br> MODELLEN & UITRUSTINGEN

  DE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW M340i xDRIVE TOURING EN DE BMW M340d xDRIVE TOURING.

  Verandert voorpret in rijplezier.

  Uit liefde voor de autosport: de BMW M340i xDrive en M340d xDrive Touring garanderen kicks op het hoogste niveau met originele BMW M ophangingscomponenten. Ontworpen voor maximale dynamiek overtuigen ze met indrukwekkende prestaties en een geperfectioneerd rijgedrag. Zo zorgt de adaptieve M ophanging met Variable Sport Steering, ondersteund door het M sportdifferentieel met permanente regeling van het sperdifferentieel, voor sportief rijplezier met meer wendbaarheid, optimale tractie en een uitstekende wegligging.

  BMW M340i xDrive Touring, rijdynamiek G21
  BMW M340i xDrive Touring, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor G21

  BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder motoren.

  De M340i xDrive wordt aangedreven door een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een cilinderinhoud van drie liter en BMW TwinPower Turbo-technologie. Met een vermogen van 275 kW (374 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm maakt hij extreem sportieve rijprestaties mogelijk. Van 0 tot 100 km/u accelereert hij in slechts 4,4 seconden.
  BMW M340i xDrive Touring, M sportdifferentieel G21

  M sportdifferentieel.

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  BMW M340i xDrive Touring, 8-traps sportversnellingsbak Steptronic G21

  8-traps sportversnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
  BMW M340i xDrive Touring, exclusieve uitlaatpijpen G21

  Exclusieve uitlaatpijpen.

  Exclusief voor de M340i: links en rechts uitlaatpijpen in vrije vorm en in de kleur Ceriumgrau. Daarmee vormen de uitlaatpijpen een visueel statement en zetten ze het sportieve karakter van de M340i in de verf.
  BMW M340i xDrive Touring, M sportremmen G21

  M sportremmen.

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  BMW M340i xDrive Touring, Variable sport steering G21

  Variable Sport Steering.

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.
  BMW M340i xDrive Touring, adaptieve M ophanging G21

  Adaptieve M ophanging.

  De tien millimeter verlaagde adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
  BMW M340i xDrive Touring, Mild Hybrid-technologie G21

  Mild Hybrid-technologie.

  De Mild Hybrid-technologie dient om remenergie terug te winnen en ondersteunt de verbrandingsmotor bij acceleraties met elektrisch aandrijfvermogen. Daardoor vallen het verbruik en de emissies lager uit, terwijl u tegelijk van een dynamisch voordeel geniet. De Mild Hybrid-technologie zorgt er bovendien voor dat de Auto Start Stop functie nog sneller en comfortabeler werkt. Momenteel beschikbaar voor de BMW M340d xDrive Touring.

  HET DESIGN VAN DE BMW M340i xDRIVE TOURING EN DE BMW M340d xDRIVE TOURING.

  Sporter over de hele lijn.

  Een atleet herken je al op het eerste gezicht. Echt M design ook. Ontworpen voor snelle momenten en een tastbaar autosportgevoel verlenen de exclusieve designonderdelen van BMW M de BMW M340i xDrive en M340d xDrive Touring ook aan de buitenkant het karakter van een echte sportwagen.

  BMW M340i xDrive Touring, M aerodynamicapakket G21

  M aerodynamicapakket.

  Het M aerodynamicapakket met M specifieke voorschort, achterschort en zijdrempels in koetswerkkleur en een diffusorinzet in Dark Shadow metallic straalt pure dynamiek en sportiviteit uit. De componenten zorgen echter niet alleen voor een scherpere look, maar optimaliseren ook de aerodynamische eigenschappen van de wagen.
  BMW M340i xDrive Touring, BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 792 M Bicolor G21

  BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 792 M Bicolor.

  BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 792 M Bicolor Ceriumgrau met combinatie van verschillende bandentypes en runflat banden, glansgedraaid, vooraan 8 J x 19, banden 225/40 R 19, achteraan 8,5 J x 19, banden 255/35 R 19.
  BMW M340i xDrive Touring, Shadow Line hochglänzend G21

  Shadow Line hochglänzend.

  De Shadow Line hochglänzend omvat talrijke uitrustingsdetails in Schwarz hochglänzend. Hierbij horen de vensterprofielafdekking, de raamomlijstingen en -geleiders, de B-stijl, het buitenspiegelframe, de spiegeldriehoek en het spiegelzwaard.
  BMW M340i xDrive Touring, exclusieve uitlaatpijpen G21

  Exclusieve uitlaatpijpen.

  Exclusief voor de M340i xDrive en M340d xDrive Touring: links en rechts uitlaatpijpen in vrije vorm en in de kleur Ceriumgrau. Daarmee vormen de uitlaatpijpen een visueel statement en zetten ze het sportieve karakter van de M340i xDrive en M340d xDrive Touring in de verf.
  BMW M340i xDrive Touring, sportzetels en M veiligheidsgordels G21

  Sportzetels & M veiligheidsgordels.

  De sportzetels voor bestuurder en voorpassagier bieden optimale steun en talrijke instelmogelijkheden waaronder ook de breedte van de leuning. De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren.
  BMW M340i xDrive Touring, lederen M stuur G21

  Lederen M stuur.

  Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
  BMW M340i xDrive Touring, M specifieke instrumentencombi G21

  M specifieke instrumentencombi.

  De M specifieke instrumentencombi toont niet alleen de zuivere rijgegevens zoals snelheid en motortoerental, maar ook extra informatie voor bijzonder sportief rijden.

  RIJHULPSYSTEMEN EN CONNECTIVITY VOOR DE BMW M340i xDRIVE TOURING EN DE BMW M340d xDRIVE TOURING.

  Intuïtief en vooruitziend.

  De BMW M340i xDrive en M340d xDrive Touring hebben de ambitie om u veilig naar uw bestemming te brengen – en daarbij van het rijden een sportieve ervaring te maken. Intelligente rijhulpsystemen van het Driving Assistant Pack Professional en het Parking Assistant Pack maken het al mogelijk om deels automatisch te rijden. Naast de Active Cruise Control met Stop&Go functie inclusief bots-, personen- en fietserswaarschuwing met remfunctie, wordt u tot 210 km/u ook bijgestaan door de Steering & Lane Control Assistant. Park Assist, dat automatisch in- en uitparkeert, en de automatische Reversing Assistant blijven de weg effenen voor autonoom rijden. Voor optimaal comfort en maximale veiligheid – in alle rijsituaties. Ook de innovatieve BMW Intelligent Personal Assistant staat daarbij altijd voor u klaar. Hij onthoudt uw persoonlijke voorkeuren en instellingen en leert u van dag tot dag beter kennen. Desgewenst regelt hij de navigatie-, entertainment- en Office-functies en kent hij altijd de kortste weg naar uw favoriete Italiaan. Als een echte assistent beantwoordt hij al uw vragen over de wagen en maakt hij u intuïtief vertrouwd met uw BMW M340i xDrive of M340d xDrive Touring en de vele innovatieve uitrustingen en functies.

  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring rijhulpsystemen en Connectivity G21
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Driving Assistant Pack Professional G21

  Driving Assistant Pack Professional.

  Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in tal van kritische of monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, Lane Change Assistant, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Steering & Lane Control Assistant G21

  Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies.

  De in-/uitschakelbare Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies maakt het u in eentonige verkeerssituaties makkelijker. Hij helpt u om de wagen in het midden van de rijstrook te houden, ondersteunt u bij wegversmallingen en vergemakkelijkt het rijden op snelwegen bij geactiveerde routegeleiding.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Drive Recorder G21

  BMW Drive Recorder.

  Met de BMW Drive Recorder kunt u een video van de omgeving van de wagen opnemen en afspelen op het centrale Control Display of door overdracht via USB naar uw toestel. Belangrijke voertuiginformatie zoals snelheid en gps-positie wordt synchroon met de video opgeslagen. De BMW Drive Recorder heeft twee subfuncties, de event recorder en de crash recorder.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Crossroads Assistant G21

  Crossroads Assistant.

  De Crossroads Assistant herkent verkeerslichten, verkeersborden en dwarsende voertuigen en kan ongevallen vermijden. Als een aanrijding niet meer vermeden kan worden, helpt het systeem om de botssnelheid te verminderen.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Parking Assistant Pack Plus G21

  Parking Assistant Pack Plus.

  Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Reversing Assistant G21

  Reversing Assistant.

  De Reversing Assistant slaat bij vooruitrijden tot 35 km/u de laatste 50 m van de afgelegde weg op, om desgewenst bij het achteruitrijden dezelfde weg terug te rijden. U hoeft daarbij niet te sturen en kunt uw aandacht richten op de omgeving van de wagen.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Automatische Speed Limit Assist G21

  Automatische Speed Limit Assist.

  De automatische Speed Limit Assist anticipeert door de Active Cruise Control dynamisch aan snelheidsbeperkingen aan te passen. Die worden langs het waarschijnlijke traject door het navigatiesysteem berekend en door de camera gecontroleerd. De beschikbaar gestelde informatie wordt voortdurend door het hele wagenpark bijgewerkt.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Command G21

  Connected Command.

  U wilt zich helemaal op het rijden concentreren? Geef dan het commando aan uw passagiers. Met Connected Command is dat heel eenvoudig. Met de BMW Connected App kunnen passagiers, met uw toestemming, het entertainment- en navigatiesysteem bedienen en de voor u belangrijke functies van de airconditioning instellen.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Concierge Service G21

  Concierge Service.

  Schijnt morgen de zon in Rome? Wanneer vertrekt mijn vlucht? De Concierge Service staat onderweg voor u klaar en helpt u met een druk op een knop bij alle vragen. Voor reservaties in een restaurant, hotel of bioscoop. Zelfs ermee betalen is mogelijk. Waar u zich ook bevindt, wat u ook nodig hebt, de Concierge Service is er voor u.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Caring Car G21

  Caring Car.

  Met nieuwe energie aankomen of bij stress ontspannen? Geen probleem met Caring Car. Met “Hey BMW, ik ben moe” of “Hey BMW, ik ben gestrest” activeert de BMW Intelligent Personal Assistant het Vitalize- of Relax-programma van Caring Car. Ze spreken allebei uw zintuigen aan, doordat ze een wisselwerking van verschillende interieurfuncties activeren.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Remote Software Upgrade G21

  Remote Software Upgrade.

  U wilt uw BMW up-to-date houden en met de nieuwste software uitrusten? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW steeds up-to-date. De upgrades worden via het netwerk geïnstalleerd, zoals u dat van een smartphone gewoon bent. Zo kunnen ook andere functies in uw wagen geactiveerd worden.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Live Cockpit Professional G21

  BMW Live Cockpit Professional.

  BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Music G21

  Connected Music.

  Luister naar uw lievelingsmuziek, waar u ook bent. Klassiek op de autoweg, jazz in het spitsuur en pop bij het cruisen. Met Connected Music streamt u onbeperkt en rechtstreeks via de in de wagen ingebouwde simkaart tot 30 miljoen songs via de BMW muziekpartner Spotify.
  BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Drive Store G21

  Connected Drive Store.

  Betreed de digitale wereld van BMW. Via de ConnectedDrive Store kunt u digitale diensten bestellen. Altijd. Over the air.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW M340i xDrive Touring
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,8-8,4
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 178-193

   BMW M340d xDrive Touring
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,1-6,7
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 160-177

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.