BMW M3 G80 2020 Isle of Man Grün metallic vooraanzicht rijdend
VermogenTot 510 pk (375 kW)
BrandstoftypeBenzine

THE M3

BMW M

DE NIEUWE
BMW M3 BERLINE.

VermogenTot 510 pk (375 kW)
BrandstoftypeBenzine
THE M3DE NIEUWE<br> BMW M3 BERLINE.

BMW M3 Competition Berline, BMW M3 Berline, BMW M340i xDrive en BMW M340d xDrive Berline.

De BMW M3 Berline modellen combineren krachtige proporties en een opvallend vierdeurs 3-box-design met typische M sportiviteit. Het karaktervolle kwartet wordt aangevoerd door de BMW M3 Competition Berline met een indrukwekkend vermogen van 510 pk en een koppel van 650 Nm. Uitgerust met high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, 8-traps M Steptronic met Drivelogic, optionele vierwielaandrijving M xDrive*, actief M differentieel en talrijke van de autosport afgeleide technologieën is maximale rijdynamiek gegarandeerd – in het dagelijkse gebruik en op het circuit. De BMW M3 Berline ontwikkelt een sportief vermogen van 480 pk en een koppel van 550 Nm. De combinatie van achterwielaandrijving en optimaal afgestemde manuele M 6-versnellingsbak zorgt voor een zeer dynamische rijstijl en maakt van de wagen een puristische volbloedatleet. Het modellengamma wordt afgerond door de BMW M340i xDrive en BMW M340d xDrive Berline: de krachtige sportberlines met een aantrekkelijk design overtuigen daarnaast met een bijzonder evenwichtige mix van sportiviteit, efficiëntie en comfortabele dagelijkse bruikbaarheid. *M xDrive is volgens planning vanaf de zomer 2021 beschikbaar.

 

BMW M3 Competition Berline
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,8
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 223-224


BMW M3 Berline
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0-10,2
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 227-231


BMW M340i xDrive Berline
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,5-8,2
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 172-188


BMW M340d xDrive Berline
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 5,9-6,6
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 155-172

Meer lezen

VERGELIJKING VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE M WAGENS.

De belangrijkste prestatiegegevens in een oogopslag: design, aandrijving, chassis en motorvermogen.

BMW M3 Competition Berline.

Maximale rijdynamiek met achterwielaandrijving of M xDrive* *M xDrive is volgens planning vanaf de zomer 2021 beschikbaar.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 510 pk
 • Snelle 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • Achterwielaandrijving of vierwielaandrijving M xDrive*
 • 375 kW (510 pk), 650 Nm, 0–100 km/u tot 3,5 s snel
BMW M3 Competition Berline G80 2020 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht

BMW M3 Berline.

Puristische rijdynamiek met achterwielaandrijving en manuele versnellingsbak.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 480 pk
 • Manuele M 6-versnellingsbak met korte, precieze schakelwegen
 • Sportieve achterwielaandrijving voor maximale emotie tegen de limiet
 • 353 kW (480 pk), 550 Nm, 0–100 km/u in 4,2 s
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340i xDrive Berline.

De perfecte combinatie van sportiviteit, comfort en dagelijkse bruikbaarheid.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 374 pk
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 pk), 500 Nm, 0–100 km/u in 4,4 s
BMW M340i xDrive Berline G22 2020 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht

BMW M340d xDrive Berline.

Kracht en rendement gekoppeld aan onbeperkte dagelijkse bruikbaarheid.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met een vermogen van 340 pk
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 pk), 700 Nm, 0–100 km/u in 4,6 s
BMW M340d xDrive Berline G22 2020 Mineralgrau metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M3 Competition Berline.
 • BMW M3 Berline.
 • BMW M340i xDrive Berline.
 • BMW M340d xDrive Berline.

BMW M3 COMPETITION BERLINE – PRODUCTHIGHLIGHTS.

Rijdynamiek- en designuitrustingen van de BMW M3 Competition Berline.

De BMW M3 Competition Berline toont hoeveel racesport met een BMW 3 Reeks Berline mogelijk is. Het topmodel van de BMW 3 Reeks Berline beschikt over een 510 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en talrijke van de autosport overgenomen aandrijf- en ophangingstechnologieën. Samen met de optionele vierwielaandrijving M xDrive* met actief M differentieel verwacht de bestuurder van deze unieke sportberline steeds typische M rijdynamiek op het hoogste niveau. Het atletische karakter van de wagen wordt visueel in de verf gezet door krachtige proporties en het opvallende 3-box-design. Expressieve M designelementen zoals het carbondak met vinnen of de doorlopende zwarte drempel zorgen aan de buitenkant voor opvallende autosportaccenten. Het interieur van de BMW M3 Competition Berline is dankzij een hele reeks M kenmerken sportief en elegant en consequent op de bestuurder georiënteerd. *M xDrive is volgens planning vanaf de zomer 2021 beschikbaar.

BMW M3 Competition G80 2020 Frozen Brilliant White metallic driekwart vooraanzicht
BMW M3 Competition Berline G80 2020 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich door een superieure krachtontwikkeling en de opvallende typische M sound. Twee MonoScroll-turbocompressoren, directe injectie High Precision Injection, volledig variabele klepsturing en variabele nokkenassturing zorgen voor uitstekende prestaties.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 8-traps M versnellingsbak Steptronic close-up keuzehendel

8-traps M Steptronic met Drivelogic.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: extreem sportief en dynamisch, bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar, brandstofbesparend. U kunt manueel schakelen met de versnellingspook of de schakelpaddles op het stuur, of met Drivelogic een van de drie automatische programma’s selecteren.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 M xDrive

M xDrive.

M xDrive* met actief M differentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek zowel in het dagelijks verkeer als op de racepiste. De optionele M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de sereniteit van vierwielaandrijving. U kunt kiezen tussen de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in de DSC-off-modus – 2WD. *M xDrive is volgens planning vanaf de zomer 2021 beschikbaar.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 M compound-remmen, Rot hochglänzend close-up wiel

M compound-remmen, Rot hochglänzend.

Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgen de M compound-remmen niet alleen uitstekende vertragingswaarden, maar ook een hoge stabiliteit en een lager gewicht. De remzadels in Rot hochglänzend met M logo verlenen dit high-performanceremsysteem een uitgesproken sportieve look.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 M carbon-keramische remmen close-up

M carbon-keramische remmen.

Bij de M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf dragen bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door carbon-keramische remschijven en remzadels in de kleur Gold matt met M logo aan de voor- en achteras. Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen bij het remmen verhoogde werkingsgeluiden ontstaan, bv. bij langere beperkte belasting of in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Deze geluidsontwikkeling, die inherent is aan de constructie, kan vermeden worden door de remmen na een belasting in vochtige omstandigheden droog te remmen of na een langere beperkte rembelasting opnieuw sterker te belasten. Door de invloed van vocht en strooizout, bijv. na het gebruik van wasstraten, nachtelijke condensatie, rijden in de regen enz., kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze gereduceerde remwerking kan indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van de remmen.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 M sportuitlaat achteraanzicht

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de SETUP-toets voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 Frozen Brilliant White metallic frontdesign vooraanzicht

Frontdesign.

De voorkant van de BMW M3 Competition Berline wordt gekenmerkt door de expressieve M nieren in een maximaal dynamische en gereduceerde interpretatie. De volledig zwarte en voor het eerst frameloze nieren met loodrechte typische dubbele M lamellen zorgen voor een maximaal koelluchtdebiet voor de M hoogtoerentalmotor. De grote, trapeziumvormige centrale luchtinlaat onderstreept het atletische karakter van de wagen, samen met de koplampen die smal op de nieren toelopen.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 Frozen Brilliant White metallic design zijkant zijaanzicht

Design van de zijkant.

Met aantrekkelijke proporties en een opvallend vierdeurs 3-box-design – voorkant, passagiersruimte en achterkant hebben een herkenbare aparte vorm – komt het silhouet van de BMW M3 Competition Berline wendbaar en beweeglijk voor de dag. Het zwarte carbondak en de op de autosport geïnspireerde en aerodynamisch geoptimaliseerde drempels drukken het silhouet van de wagen visueel en fysisch nog vlakker op de weg. De dynamisch gevormde buitenspiegels in het typische M design met dubbele voet zorgen samen met de M kieuwen met modelopschrift en de opvallende M gesmede velgen met M compound-remmen voor nog meer sportieve highlights.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 BMW M 19"/20" gesmede velgen 825 M Orbitgrau matt close-up wiel

BMW M 19"/20" gesmede velgen, dubbelspaak 825 M Orbitgrau matt met combinatie van verschillende bandentypes.

BMW M 19"/20" gesmede velgen, dubbelspaak 825 M Bicolor Orbitgrau matt met combinatie van verschillende bandentypes, glansgedraaide rand/velgrand, vooraan 9,5 J x 19, banden 275/35 R 19, achteraan 10,5 J x 20, banden 285/30 R 20.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 Frozen Brilliant White metallic CFK-dak close-up

CFK-dak.

Als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, om het wagengewicht te verminderen en om de wagen een lager zwaartepunt te bezorgen. Dat leidt tot een grotere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het accelereren en remmen.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 Frozen Brilliant White metallic design achterkant achteraanzicht

Design van de achterkant.

De achterkant van de BMW M3 Competition Berline zet de sportieve en wendbare uitstraling van de zijkant consequent voort. Het brede spoor van de M specifieke assen zorgt samen met de gespierde wielkasten voor een krachtige stand, die de performancekwaliteiten van de sportberline op indrukwekkende wijze onderstreept. Twee paar typische M dubbele uitlaatpijpen in Schwarzchrom en een discrete spoilerrand in Schwarz hochglänzend zetten het exclusieve autosportkarakter van de wagen in de verf.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 M sportzetels interieur

M sportzetels.

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M3 logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.
BMW M3 Competition Berline G80 2020 lederen M stuur cockpit interieur

Lederen M stuur.

Het lederen M stuur met zijn gevormde duimuitsparingen zorgt voor een sportief direct stuurgevoel en maximale controle. Met de geïntegreerde multifunctionele toetsen kunnen verschillende multimedia- en hulpsystemen worden bediend. Met de rode M1/M2-toetsen kunt u twee vooraf ingestelde M Drive-configuraties inschakelen.

BMW M3 BERLINE – PRODUCTHIGHLIGHTS.

Rijdynamiek- en designuitrustingen van de BMW M3 Berline.

De BMW M3 Berline is een puristische sportberline met uitstekende rijeigenschappen. Daarvoor zijn een 480 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo motor, achterwielaandrijving en hoogtechnologische, van de autosport afgeleide technologieën zoals de M specifieke ophanging met actief M differentieel verantwoordelijk. Een manuele M 6-versnellingsbak met een perfecte spreiding en korte, precieze schakelwegen maakt een bijzonder intensieve interactie tussen bestuurder en wagen mogelijk. Het atletische vierdeurs 3-box-design en opvallende M designelementen zorgen voor een zelfbewust onaangepaste attitude, die onmiskenbaar naar het sportieve potentieel van de BMW M3 Berline verwijst.

BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün metallic driekwart achteraanzicht kikvorsperspectief
BMW M3 Berline G80 2020 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich door een superieure krachtontwikkeling en de opvallende typische M sound. Twee MonoScroll-turbocompressoren, directe injectie High Precision Injection, volledig variabele klepsturing en variabele nokkenassturing zorgen voor uitstekende prestaties.
BMW M3 Berline G80 2020 manuele M 6-versnellingsbak en achterwielaandrijving close-up versnellingspook

Manuele M versnellingsbak en achterwielaandrijving.

De manuele M 6-versnellingsbak maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Hij overtuigt door zijn soepelheid, perfecte indeling en exacte, korte schakelwegen. Door de goed ingedeelde versnellingen kan de motorkarakteristiek wat betreft vermogensontplooiing en efficiëntie perfect benut worden. Perfect voor de trackday – met de achterwielaandrijving wordt de wagen met uitgeschakelde DSC een volbloedatleet. Dankzij de krachtoverbrenging op de achterwielen alleen zorgt de wagen voor nog meer emotie tegen de limiet.
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün M specifieke ophanging zijaanzicht

M specifieke ophanging.

De M specifieke ophanging combineert consequente lichtgewicht constructie met een bijzonder hoge stijfheid, een geoptimaliseerde ophangingsgeometrie met een grote spoorbreedte en een actief M differentieel. Een precieze respons en feedback van de stuurinrichting en wielophangingen zorgen voor een perfecte controle van de wagen. Met de M Setup kunt u de kenmerken naar wens aanpassen.
BMW M3 Berline G80 2020 BMW M 19"/20" gesmede velgen 825 M Bicolor Schwarz close-up wiel

M compound-remmen, Rot hochglänzend.

Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgen de M compound-remmen niet alleen uitstekende vertragingswaarden, maar ook een hoge stabiliteit en een lager gewicht. De remzadels in Rot hochglänzend met M logo verlenen dit high-performanceremsysteem een uitgesproken sportieve look.
BMW M3 Berline G80 2020 M carbon-keramische remmen close-up

M carbon-keramische remmen.

Bij de M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf dragen bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door carbon-keramische remschijven en remzadels in de kleur Gold matt met M logo aan de voor- en achteras. Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen bij het remmen verhoogde werkingsgeluiden ontstaan, bv. bij langere beperkte belasting of in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Deze geluidsontwikkeling, die inherent is aan de constructie, kan vermeden worden door de remmen na een belasting in vochtige omstandigheden droog te remmen of na een langere beperkte rembelasting opnieuw sterker te belasten. Door de invloed van vocht en strooizout, bijv. na het gebruik van wasstraten, nachtelijke condensatie, rijden in de regen enz., kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze gereduceerde remwerking kan indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van de remmen.
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün voorste wielkasten close-up

Voorste wielkasten.

De uiterst gespierde wielkasten van de BMW M3 Berline zijn een visueel bewijs van de autosportgenen van de wagen. Ze vormen de passende omkadering voor de grote, precies gevormde M gesmede velgen in Bicolor Schwarz en benadrukken de brede stand van de sportberline.
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün M kieuwen close-up

M kieuwen.

Het typische M kieuwelement met M modelopschrift accentueert als uitgesproken driedimensionaal sportief accent het vermogenspotentieel van de wagen en belooft een buitengewone rijbeleving. Het veraanschouwelijkt de dynamische combinatie van technische perfectie en emotionele vorm, die M wagens altijd al typeerde.
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün M buitenspiegels close-up

M buitenspiegels.

De buitenspiegels in het typische M design met dubbele voet met asferische glasoppervlakken kunnen elektrisch ingesteld en verwarmd worden. De spiegelvoet is visueel in de zijdelingse venstergootlijst geïntegreerd en accentueert het elegante, sportieve design van de wagen.
BMW M3 Berline G80 2020 BMW M 19"/20" gesmede velgen 825 M Bicolor Schwarz close-up wiel

BMW M 19"/20" gesmede velgen, dubbelspaak 825 M Bicolor Schwarz met combinatie van verschillende bandentypes.

BMW M 19"/20" gesmede velgen, dubbelspaak 825 M Bicolor Schwarz met combinatie van verschillende bandentypes, glansgefreesd/glansgedraaid, vooraan 9,5 J x 19, banden 275/35 R 19, achteraan 10,5 J x 20, banden 285/30 R 20.
BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün uitlaatpijpen in chroom achteraanzicht

Uitlaatpijpen in chroom.

De twee paar dubbele uitlaatpijpen van de BMW M3 Berline steken opvallend uit de in Schwarz hochglänzend uitgevoerde diffusor uit. Elegante sierstukken in chroom vormen in combinatie met de opvallende lamellen van de diffusor een sportieve afsluiting naar de weg.
BMW M3 Berline G80 2020 M sportzetels interieur

M sportzetels.

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M3 logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.

BMW M340i xDRIVE EN BMW M340d xDRIVE BERLINE – PRODUCTHIGHLIGHTS.

Rijdynamiek- en designuitrustingen van de BMW M340i xDrive en BMW M340d xDrive Berline.

De BMW M340i xDrive Berline en BMW M340d xDrive Berline zijn visueel en technisch duidelijk sportief aangelegd – met tegelijk volledige dagelijkse functionaliteit. Opvallende accenten in Ceriumgrau metallic onderstrepen samen met de dubbele BMW nieren in mesh-design en sportieve interieurkenmerken het dynamische karakter van de wagen. Krachtige en efficiënte BMW M TwinPower Turbo motoren met maximaal 374 pk zorgen samen met precies afgestemde ophangingscomponenten zoals de adaptieve M ophanging voor sportief rijplezier en een optimale wegligging.

BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic zijaanzicht rijdend
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder motoren close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder motoren.

De M340i xDrive wordt aangedreven door een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een cilinderinhoud van drie liter en BMW M TwinPower Turbo-technologie. Met een vermogen van 275 kW (374 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm maakt hij extreem sportieve rijprestaties mogelijk. Van 0 tot 100 km/u accelereert hij in slechts 4,4 seconden. De M340d xDrive heeft een 6-cilinder dieselmotor en maakt indruk met een vermogen van 250 kW (340 pk) en een maximumkoppel van 700 Nm. Hij versnelt van 0 tot 100 km/u in slechts 4,6 seconden.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic M sportdifferentieel achteraanzicht

M sportdifferentieel.

Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 8-traps sportversnellingsbak Steptronic close-up keuzehendel

8-traps sportversnellingsbak Steptronic.

De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
M sportremmen BMW M340i xDrive Berline G20 2020

M sportremmen.

De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
Variable Sport Steering BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic cockpit interieur

Variable Sport Steering.

De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een direct en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 adaptieve M ophanging

Adaptieve M ophanging.

De tien millimeter verlaagde adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic Mild Hybrid-technologie voorkant close-up

Mild Hybrid-technologie.

De Mild Hybrid-technologie dient om remenergie terug te winnen en ondersteunt de verbrandingsmotor bij acceleraties met elektrisch aandrijfvermogen. Daardoor vallen het verbruik en de emissies lager uit, terwijl u tegelijk van een dynamisch voordeel geniet. De Mild Hybrid-technologie zorgt er bovendien voor dat de Auto Start Stop functie nog sneller en comfortabeler werkt. Momenteel beschikbaar voor de BMW M340d xDrive Berline.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic M aerodynamicapakket voorkant close-up

M aerodynamicapakket.

Het M aerodynamicapakket met M specifieke voorschort, achterschort en zijdrempels in koetswerkkleur en een diffusorinzet in Dark Shadow metallic straalt pure dynamiek en sportiviteit uit. De componenten zorgen echter niet alleen voor een scherpere look, maar optimaliseren ook de aerodynamische eigenschappen van de wagen.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 BMW M 19" lichtmetalen velgen 792 M Bicolor close-up wiel

BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 792 M Bicolor.

BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 792 M, Bicolor Ceriumgrau, vooraan 8 J x 19, banden 225/40 R 19, achteraan 8,5 J x 19, banden 255/35 R 19.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic BMW Individual Shadow Line hochglänzend exterieur

Shadow Line hochglänzend.

De BMW Individual Shadow Line hochglänzend omvat talrijke uitrustingsdetails in Schwarz hochglänzend. Hierbij horen de vensterprofielafdekking, de raamomlijstingen en -geleiders, de B-stijl, het buitenspiegelframe, de spiegeldriehoek en het spiegelzwaard.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 Saphirschwarz metallic exclusieve uitlaatpijpen close-up

Exclusieve uitlaatpijpen.

Exclusief voor de M340i xDrive en M340d xDrive Berline: links en rechts uitlaatpijpen in vrije vorm en in de kleur Ceriumgrau. Daarmee vormen de uitlaatpijpen een visueel statement en zetten ze het sportieve karakter van de M340i xDrive en M340d xDrive Berline in de verf.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 sportzetels & M veiligheidsgordels interieur

Sportzetels & M veiligheidsgordels.

De sportzetels voor bestuurder en voorpassagier bieden optimale steun en talrijke instelmogelijkheden waaronder ook de breedte van de leuning. De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 lederen M stuur cockpit interieur

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
BMW M340i xDrive Berline G20 2020 M specifieke instrumentencombi cockpit interieur

M specifieke instrumentencombi.

De M specifieke instrumentencombi toont niet alleen de zuivere rijgegevens zoals snelheid en motortoerental, maar ook extra informatie voor bijzonder sportief rijden.

COCKPIT & TECHNOLOGIEËN.

M specifieke instrumenten en bedieningsconcept, digitale services en rijhulpsystemen in de BMW 3 Reeks Berline M wagens.

Comfort, veiligheid en M feeling op het hoogste niveau: de BMW 3 Reeks Berline M wagens ondersteunen u tijdens het rijden met talrijke innovatieve technologieën. De M specifieke instrumentencombi* en het M specifieke Head-Up Display* zorgen voor een maximaal overzicht. Kenmerken zoals de individueel configureerbare M Setup*, de rode start-/stopknop* of de middenconsole met M MODE*- en SETUP*-toetsen bieden extra autosportflair. Profiteer bij het rijden en parkeren van intelligente rijhulpsystemen of communiceer via de BMW Intelligent Personal Assistant op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Bovendien hebt u de beschikking over tal van Connectivity-functies en digitale services die u optimaal met uw BMW en de wereld verbinden en uw mobiele leven nog comfortabeler maken. *Verkrijgbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.

BMW M3 Berline G80 2020 M cockpit interieur
BMW M3 Berline G80 2020 M specifieke instrumentencombi interieur

M specifieke instrumentencombi.

De M specifieke instrumentencombi* biedt een bijzonder precieze en gerichte weergave van rijgegevens in de modi SPORT en TRACK. Zo houdt u waarden zoals laaddruk of bandenspanning en -temperaturen ook op het circuit altijd in het oog. De bediening en configuratie gebeurt via de M MODE-toets in de bedieningseenheid op de middenconsole. *Verkrijgbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 BMW Live Cockpit Professional Control Display interieur

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
BMW M3 Berline G80 2020 BMW M3 Setup Control Display interieur

M Setup.

De M Setup* biedt u de mogelijkheid om verschillende parameters van de rijdynamiek, zoals de motor-, transmissie- en stuurkarakteristiek, de afstelling van de schokdempers, de intensiteit van Dynamic Stability Control (DSC) of de krachtverdeling van de optionele vierwielaandrijving M xDrive* naar wens te configureren. *M Setup is beschikbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline; M xDrive is volgens planning vanaf de zomer 2021 beschikbaar.
BMW M3 Berline G80 2020 geïntegreerd M specifiek remsysteem pedalen cockpit

Geïntegreerd M specifiek remsysteem.

Het geïntegreerde M specifieke remsysteem van de BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline biedt naast een gewichtsbesparing van ong. 2 kg een zeer hoge remdynamiek. Voor maximale individualisering kan de bestuurder via de M Setup naargelang de situatie kiezen tussen de curves voor het rempedaal “Comfort” en “Sport”. Afhankelijk van de curve zijn de reacties verschillend. In de modus “Sport” wordt vooral bij lage snelheid sterker vertraagd bij dezelfde pedaalweg; bij hoge snelheid zijn de reacties van de twee curves zeer gelijklopend.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 BMW Head-Up Display

BMW Head-Up Display.

Het BMW Head-Up Display in kleur met M specifieke weergave* projecteert gegevens die relevant zijn voor de rit direct in uw gezichtsveld. Met een druk op de toets schakelt u over op de M specifieke weergave die o.a. de ingeschakelde versnelling, een dynamische toerentalband met Shift-Lights voor het optimale schakelpunt en navigatieaanwijzingen omvat. *M specifieke functies zijn beschikbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.
BMW M3 Berline G80 2020 bedieningspaneel middenconsole interieur

Bedieningspaneel middenconsole.

In het ergonomische bedieningspaneel op de middenconsole kunt u onder de start-/stopknop met de M MODE*-toets de weergegeven informatie aanpassen. De SETUP*-toets biedt nog meer mogelijkheden om de kenmerken van de wagen aan te passen. Ze opent het menu voor individuele aanpassingen aan de rijdynamiek. Nog meer toetsen schakelen afzonderlijke rijhulpsystemen in of uit. *M MODE en SETUP zijn beschikbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.
BMW M3 Berline G80 2020 start-/stopknop in rood middenconsole interieur

Start-/stopknop in rood.

De rode start-/stopknop* dient om de motor zonder sleutel te starten nadat de wagen werd ontgrendeld. De bestuurder kan er de motor ook mee stoppen. De autosleutel wordt automatisch herkend zonder dat hij in het contactslot moet worden gestoken. *De rode start-/stopknop is beschikbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Digital Key (iPhone)

Digital Key.

Waarom de autosleutel insteken als u uw smartphone bij zich hebt? Met de Digital Key kunt u uw BMW ver- en ontgrendelen en zelfs starten. Ook kunt u tot vijf personen met een iPhone* – voor zover compatibel – toegang tot uw BMW bieden. Vermogen en topsnelheid kunnen begrensd worden, bv. voor beginnende bestuurders. *De BMW Digital Key is enkel compatibel met bepaalde iPhones. Een lijst van de compatibele iPhones vindt u op bmw.com/digitalkey
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Remote Software Upgrade Control Display interieur

Remote Software Upgrade.

U wilt uw BMW up-to-date houden en met de nieuwste software uitrusten? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW steeds up-to-date. De upgrades worden via het netwerk geïnstalleerd, zoals u dat van een smartphone gewoon bent. Zo kunnen ook andere functies in uw wagen geactiveerd worden.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 smartphone-integratie Control Display interieur

Smartphone-integratie.

Wilt u in uw BMW de functies van uw smartphone niet missen en ze gebruiken zoals u gewend bent? Met de smartphone-integratie ondersteunt uw wagen Apple CarPlay en Android Auto via een draadloze verbinding tussen smartphone en wagen. Daardoor kunt u in de wagen comfortabel gebruikmaken van vertrouwde functies en verschillende apps.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 WiFi-hotspot Control Display interieur

WiFi-hotspot.

Neem op een tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw lievelingsserie op de smartphone. De WiFi-hotspot brengt u via de in de wagen ingebouwde simkaart online met LTE-snelheid (indien beschikbaar op het net). Zo surfen u en uw passagiers met maximaal tien toestellen tegelijk.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Connected Package Professional Control Display interieur

Connected Package Professional.

Concierge Service, Remote Services, BMW Maps, smartphone-integratie incl. Apple CarPlay en Android Auto of toch In-Car Experiences? Waarom afzonderlijk bestellen als u ook alles kunt hebben? Met het Connected Package Professional krijgt u deze diensten van BMW ConnectedDrive.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Telefonie met draadloos laden Control Display interieur

Telefonie met draadloos laden.

De telefonie met draadloos laden bestaat uit een oplaadhouder met draadloze laadfunctie en een tweede microfoon voor een betere handsfree-kwaliteit voor u en uw voorpassagier. Een dakantenne zorgt voor een betere mobiele ontvangst. Met Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Daarbij komt nog een WiFi-hotspotvoorbereiding.
BMW M3 Berline G80 2020 M Drive Professional Control Display interieur

M Drive Professional.

Trackday of een spontane driftsessie – M Drive Professional* is de optimale begeleider voor ritten met een extra portie adrenaline. De M Laptimer en de M Drift Analyser ondersteunen u bij de jacht naar toptijden en de perfecte drifthoek. De M modus TRACK en de tientraps M Traction Control bieden rijeigenschappen op maat. *M Drive Professional is beschikbaar voor BMW M3 Competition Berline en BMW M3 Berline.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Driving Assistant Pack Professional Control Display interieur

Driving Assistant Pack Professional.

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritische of monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Parking Assistant Pack Plus Control Display interieur

Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
BMW 3 Reeks Berline M wagens G80 G20 Intelligent Personal Assistant Control Display interieur

Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent was? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.

TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE M WAGENS.

BMW M3 Competition Berline en andere modellen.

Vermogen in kW (pk) bij t/min:

375 (510)/6.250

Maximumkoppel in Nm bij t/min:

650/2.750–5.500

Acceleratie 0–100 km/u in s:

3,9

Brandstofverbruik (gecombineerd) in l/100 km:

-

BMW M3 Berline G80 2020 Isle of Man Grün metallic zijaanzicht kikvorsperspectief
BMW velgen en banden EU-bandenlabel close-up

BMW VELGEN & BANDEN.

We onderwerpen de banden van onze wagens aan strenge tests met wel 50 verschillende kwaliteitscriteria – veel meer dan de EU wettelijk verplicht voor de etikettering van banden. Hier vindt u alle informatie over de eigenschappen van de bij BMW gebruikte banden.
BMW M3 Berline BMW Individual Mexikoblau metallic G80 2021 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Mexikoblau metallic G80 2021 driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Oxidgrau metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Aventurinrot metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Tansanitblau metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Dravitgrau metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Frozen Brilliant White metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Frozen Portimao Blau metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Frozen Orange metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Frozen Dark Grey metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW M3 Berline BMW Individual Frozen Black metallic G80 2020 driekwart vooraanzicht stilstaand
BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Feinnarbe Fjordblau/Schwarz BMW M3 Berline G80 2021 interieur cockpit
BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Elfenbeinweiß BMW M3 Berline G80 2020 interieur cockpit
BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Fjordblau/Schwarz BMW M3 Berline G80 2020 interieur cockpit
BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Fionarot/Schwarz BMW M3 Berline G80 2020 interieur cockpit
BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Tartufo BMW M3 Berline G80 2020 interieur cockpit
BMW Individual decoratieve lijsten in Carbon met sierlijsten Perlglanz Chrom BMW M3 Berline G80 2021 interieur
BMW Individual decoratieve lijsten BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz met sierlijsten Perlglanz Chrom BMW M3 Berline G80 2020 interieur
BMW Individual decoratieve lijsten in Aluminiumgewebe hochglänzend met sierlijsten Perlglanz Chrom BMW M3 Berline G80 2020 interieur
BMW Individual decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering Fineline Schwarz met zilvereffect openporig M3 Berline G80 2020 interieur

BMW INDIVIDUAL VOOR DE BMW M3 BERLINE.

Het karakteristieke design van de BMW M3 Berline straalt met elk detail kracht en dynamiek uit. Met de buitengewone uitrustingsopties van BMW Individual onderstreept u het exclusieve sportieve karakter van de wagen nog meer. Kies uit een veelheid aan briljante BMW Individual koetswerkkleuren, zoals de hier afgebeelde metaalkleuren Mexikoblau, Oxidgrau, Aventurinrot, Tansanitblau of Dravitgrau. De matte BMW Individual metaalkleuren Frozen Brilliant White, Frozen Portimao Blau, Frozen Orange metallic, Frozen Dark Grey en Frozen Black komen even dynamisch als elegant voor de dag. In het interieur zorgen M sportzetels of optionele M carbon kuipzetels met het fijnste leder Merino voor een sportieve en elegante sfeer. O.a. de BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Feinnarbe Fjordblau/Schwarz en de BMW Individual vollederuitrustingen Merino Elfenbeinweiß, Fjordblau/Schwarz, Fionarot/Schwarz en Tartufo maken deel uit van het aanbod – telkens met gedeeltelijke perforatie. Hoogwaardige BMW Individual decoratieve lijsten, zoals de hier weergegeven lijsten in Carbon met sierlijsten Perlglanz Chrom, Aluminiumgewebe hochglänzend met sierlijsten in Perlglanz Chrom, edelhoutuitvoering Fineline Schwarz met zilvereffect openporig of Pianolack Schwarz zorgen voor individuele highlights in het op de bestuurder gerichte interieur van de BMW M3.

BMW M PERFORMANCE PARTS.

Extra sportieve uitrustingen voor de BMW M3 Competition Berline en de BMW M3 Berline.

De BMW M3 Competition Berline en de BMW M3 Berline maken visueel indruk door hun gevoelsgeladen esthetiek en het gespierde design. Met de hoogwaardige uitrustingen van BMW M Performance Parts zet u het autosportkarakter van de wagen nog sterker in de verf – voor een maximaal sportieve uitstraling.

BMW M3 Berline G80 2020 driekwart zijaanzicht met BMW M Performance Parts
BMW M3 Berline G80 2020 M Performance opzetstuk op de voorbumper Carbon close-up

M Performance opzetstuk op de voorbumper Carbon.

Krachtig statement maken: het M Performance opzetstuk op de voorbumper van 100 procent carbon brengt de mannelijke verschijning van de wagen bijzonder exclusief tot uiting. Individuele autosportlook die de meest veeleisenden tevreden stelt.
BMW M3 Berline G80 2020 BMW M3 M Performance 20"/21" gesmede velg 1000 M Frozen Goldbronze close-up

M Performance 20"/21" gesmede velg, kruisspaak 1000 M Frozen Goldbronze.

De hoogwaardige M Performance 20"/21" gesmede velgen, kruisspaak 1000 M zijn uitgevoerd in Goldbronze.
BMW M3 Berline G80 2020 M Performance uitlaatdempersysteem titanium close-up

M Performance uitlaatdempersysteem titanium.

Adembenemend voor de oren: het M Performance uitlaatdempersysteem fascineert met een compromisloze autosportsound. De achterste knaldemper en de sportieve module van de sierstukken zijn volledig uit voor de autosport ontworpen titanium vervaardigd.
BMW M3 Berline G80 2020 Performance achterspatborden Carbon close-up

M Performance achterspatborden Carbon.

Tegen de stroom in: de doorstroomde M Performance achterspoiler bestaat voor 100 procent uit hoogwaardig carbon en legt unieke autosportaccenten aan de achterkant van de wagen. Door de geoptimaliseerde aerodynamica wordt het sportieve rijgedrag voelbaar verbeterd. De meest individuele vorm van dynamiek.
BMW M3 Berline G80 2020 Performance inzetstuk in de zijdrempel Carbon close-up

M Performance inzetstuk in de zijdrempel Carbon.

Zijn looks brengen in vervoering: het M Performance inzetstuk in de zijdrempel bestaat uit hoogwaardig carbon en is minutieus met de hand vervaardigd. Het laat de wagen langer lijken en verleent hem een nog dynamischer verschijningsbeeld. Voor een bijzonder sportieve en hoogwaardige look.