BMW CHARGING: LIFE, IN CHARGE.

ALLES OVER HET OPLADEN
VAN UW ELEKTRISCHE BMW WAGEN.

BMW X1 xDrive30e: Brandstofverbruik gecombineerd WLTP in l/100 km[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂-emissie gecombineerd WLTP in g/km[1][3][4]: 24–16; verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1][3][4]: 19,3–16,8; elektrisch rijbereik WLTP in km[1][2][3]: 71–85

Zorgeloos opladen, eenvoudig, altijd en overal. Elektrische wagens en plug-in-hybrides openen een nieuwe vorm van mobiliteit, die even efficiënt als comfortabel is. Dankzij flexibele oplaadmogelijkheden en innovatieve laadtechnologieën rijdt u steeds zonder zorgen in het dagelijks verkeer en op reis. Onderweg zo snel mogelijk of comfortabel thuis. Vind de laadoplossingen die precies bij uw leven passen.

OPLAADMOGELIJKHEDEN VOOR UW ELEKTRISCHE WAGEN.

BMW Charging publiek opladen

PUBLIEK OPLADEN.

Ook onderweg vindt u voor uw elektrische wagen dankzij onze uitgebreide laadoplossingen steeds de passende laadoptie in uw buurt. In een van de grootste laadnetwerken van Europa, dat voortdurend blijft groeien. Met maar liefst 551.000 laadpunten waar u uw elektrische wagen gemakkelijk publiek kunt opladen. 

BMW Charging thuis opladen

THUIS OPLADEN.

Bijzonder comfortabel en handig laadt u uw elektrische wagen of uw plug-in-hybride thuis op. Comfortabel en zo snel als nodig met een wallbox van BMW of met de BMW Flexible Fast Charger aan een sterkstroom- of gewoon stopcontact. Kom meer te weten over de praktische oplossingen die BMW voor het laden van uw elektrische wagen binnen uw eigen vier muren biedt.

BMW LAADTECHNOLOGIEËN EN -PRODUCTEN.

BMW Charging routes voor geoptimaliseerd opladen
BMW Charging laadkabel

Routes voor geoptimaliseerd opladen.

Steeds zonder zorgen naar uw bestemming. Plan routes voor geoptimaliseerd opladen voor het rijden met uw elektrische wagen en vind moeiteloos laadstations langs het traject. Onze routeplanner berekent de snelste laadopties in de buurt of op uw weg. Direct vanuit uw navigatietoestel of de My BMW App.

Uw uitrusting om op te laden.

Voor het opladen hebt u niet veel nodig. De BMW Charging Card voor het opladen in het openbare laadnetwerk is inbegrepen bij uw BMW. Thuis installeert u indien gewenst een wallbox. Of u laadt op aan een gewoon stopcontact.

BMW Charging BMW Wallbox
BMW Charging laadkabel

BMW Wallbox Plus.

Laad uw plug-in-hybride of uw volledig elektrische BMW heel eenvoudig en comfortabel thuis op met de BMW Wallbox. Mat maximum 22 kW. Dat is al even praktisch als veilig en plaatsbesparend. 

Laadkabel (mode 3) voor publiek opladen.

Laad uw plug-in-hybride of uw elektrische wagen met de laadkabel (mode 3) voor publiek opladen op aan AC-laadstations. Afhankelijk van het model standaard inbegrepen bij uw BMW als onderdeel van de levering.

LAADSTATIONS VOOR UW ELEKTRISCHE WAGEN BEKIJKEN.

Meer informatie

Laadtijden

Laadtijden van

Publiek opladen

High Power Charging-station

U laadt uw wagen bijzonder snel op aan een High Power Charging-station (bv. uit het IONITY-netwerk). De hier geleverde gelijkstroom (DC) biedt duidelijk hogere laadvermogens dan wisselstroom (AC), zoals bijvoorbeeld aan een gewoon stopcontact. Daarom zijn dergelijke High Power Charging-stations bijzonder geschikt om onderweg op te laden. In de weergave ziet u hiervoor de minimaal benodigde laadduur van 10 tot 80% acculading met maximaal voertuiglaadvermogen. In dit bereik laadt u het snelst op en spaart u tegelijkertijd de accu. Een blik op de kaart toont u alle High Power Charging-stations in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

Snellaadstation

Als het in de stad of op reis eens snel moet gaan, bent u aan een snellaadstation aan het juiste adres. Want de hier geleverde gelijkstroom (DC) biedt hogere laadvermogens dan wisselstroom (AC), zoals bijvoorbeeld aan een gewoon stopcontact. Daarom zijn dergelijke snellaadstations bijzonder geschikt om onderweg op te laden. In de weergave ziet u hiervoor de minimaal benodigde laadduur van 10 tot 80% acculading met een vermogen tot 50 kW. In dit bereik laadt u het snelst op en spaart u tegelijkertijd de accu. Een blik op de kaart toont u alle snellaadstations in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

AC-laadstation

Vrijwel overal vindt u openbare laadstations met wisselstroom (AC). Die zijn bijzonder geschikt voor regelmatig laden gedurende langere periodes – bijvoorbeeld 's nachts of tijdens het werk. In de afbeelding vindt u de minimale duur voor het laden van 0–100% acculading met een maximumvermogen van 22 kW. Dat laadvermogen hangt af van de uitrusting. Met een blik op de kaart ontdekt u alle laadstations met wisselstroom in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

Thuis opladen

Wallbox / Flexible Fast Charger

Thuis laadt u uw wagen gemakkelijk op met een wallbox of de Flexible Fast Charger. Voor beide wordt wisselstroom (AC) gebruikt. Afhankelijk van de wagen, de extra uitrusting en de markt heeft de wallbox een laadvermogen van maximaal 22 kW en de Flexible Fast Charger van maximaal 11 kW. In de afbeelding ziet u de minimale duur voor het laden van 0–100% acculading met een vermogen van 11 kW.

Filter laadstations

Het laadvermogen is afhankelijk van het laadniveau, de omgevingstemperatuur, het individuele rijprofiel en het gebruik van hulpapparatuur, evenals van het daadwerkelijk geselecteerde voertuig. De oplaadtijden gelden voor omgevingstemperaturen van 23 °C na een voorafgaande rit en kunnen afhankelijk van de gebruikskenmerken afwijken.


Gebruik de My BMW-app om laadstations te vinden en laadactiviteiten te plannen, controleren en beheren – zowel thuis als onderweg. Ervaar het volledige scala aan functies van de My BMW-app in de demomodus.

Elektrische wagen laden:
My BMW App & Services

UW BMW NEEMT HET WERK VAN U OVER.

DE LAADTIJDEN VAN ELEKTRISCHE WAGENS.

Aan een high-power-laadstation laadt u uw e-auto onderweg bijzonder snel op. Door het grote laadvermogen aan deze high-power-laadstations duurt een oplaadbeurt hier slechts zeer kort. Voor 146 tot 196 kilometer heeft een BMW i5 bijvoorbeeld maar 10 minuten nodig. Met de BMW Wallbox of met de BMW Flexibele Fast Charger kan een BMW i5 in 8,5 u comfortabel volledig thuis opgeladen worden.

BMW Charging kosten

DE KOSTEN VAN EEN ELEKTRISCHE WAGEN.

Wat zijn de laadkosten voor een e-wagen? Bespaar dankzij lagere onderhoudskosten en lagere belastingen. Zijn er subsidies voor elektrische wagens? Ontdek of een elektrische wagen voor u de moeite waard is.

ZO VEEL STROOM HEEFT EEN E-WAGEN NODIG.

Het stroomverbruik bij het opladen van een elektrische wagen is afhankelijk van verschillende factoren. Maar ook het eigen rijgedrag, de daarmee verbonden gemiddelde snelheid en de buitentemperatuur dragen daartoe bij. De maandelijkse kosten voor laadstroom hangen vooral af van de gereden kilometers en het verbruik van de e-wagen. Bovendien wordt dat beïnvloed door de eigen rijstijl. Het gekozen laadtarief en de plaats van het opladen spelen een doorslaggevende rol bij de stroomkosten.

Profiteer van aantrekkelijke tarieven, zoals het Active-tarief met bijzonder voordelige vaste prijzen. Voor klanten van nieuwe BMW wagens is het eerste jaar gratis zonder vaste kosten.

BMW Charging Destination Charging

BMW DESTINATION CHARGING

UW UITGEBREID LAADNETWERK.

BMW Destination Charging heeft als doel de oplaadmogelijkheden voor onze klanten te vergroten. Met een groot aantal laadpunten in 50 landen. Gebruik deze exclusieve oplaadmogelijkheden comfortabel op uw bestemmingen. Dankzij tal van deelnemende premiumpartners zoals hotels, restaurants, golfclubs en meer. U geniet van uw verblijf en laadt ondertussen uw BMW op. Vind uw premiumoplaadmogelijkheid comfortabel vanuit uw navigatietoestel of uw My BMW App. Word partner in het wereldwijde laadnetwerk destinationcharging@bmw.com.

VAN KLANTEN VOOR KLANTEN: ELEKTRISCHE MOBILITEIT IN HET DAGELIJKSE LEVEN.

“We hebben het ons nooit beklaagd.” 

 

Ontdek in de video hoe omslachtig langere reizen met een e-auto vroeger waren. En hoe comfortabel en vanzelfsprekend publiek opladen van BMW elektrische auto’s voor onze klanten vandaag is. Dankzij geoptimaliseerde routes en andere functies die u tijdens uw rit ondersteunen.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Charging levensduur

ACCU

DE LEVENSDUUR VAN DE ACCU VAN ELEKTRISCHE WAGENS OPTIMALISEREN.

De levensduur van een hoogspanningsaccu kan door het eigen gebruiksgedrag beïnvloed worden. De hoogspanningsaccu moet overwegend met lage laadvermogens aan AC-laadstations of aan een wallbox opgeladen worden. In het dagelijks verkeer is het bovendien zinvol om de wagen te gebruiken met een laadtoestand tussen 10 en 80%. Hiervoor kan een laaddoel van 80% ingesteld worden. Een efficiënte en vooruitziende rijstijl helpt eveneens het rijbereik van de accu te vergroten en de levensduur ervan te optimaliseren.

VEELGESTELDE VRAGEN.

BMW Charging Duurzaamheid

DUURZAAMHEID.

Als globale onderneming beschouwt de BMW Group zich als een belangrijk onderdeel van de samenleving en neemt het haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid op. Leer meer over het principe van de circulaire economie en onze maatregelen voor CO2-reductie en zuinig omspringen met grondstoffen.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

BMW X1 xDrive30e: Brandstofverbruik gecombineerd WLTP in l/100 km[1][3][4]: 1,1–0,7; CO₂-emissie gecombineerd WLTP in g/km[1][3][4]: 24–16; verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1][3][4]: 19,3–16,8; elektrisch rijbereik WLTP in km[1][2][3]: 71–85

[1] De officiële gegevens over brandstofverbruik, CO₂-emissie, stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen (in dit geval van de Duitse markt). Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Bovendien verdwijnen de NEDC-waarden vanaf 1 januari 2023 uit de conformiteitsattesten overeenkomstig EU-verordening 2022/195. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp

Meer informatie over de officiële CO₂-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

[2] Autonomie afhankelijk van verschillende factoren, in het bijzonder: persoonlijke rijstijl, aard van het traject, buitentemperatuur, verwarming/airconditioning, voorverwarming.

[3] Gegevens over de prestaties van benzinemotoren hebben betrekking op de werking met brandstof RON 98. Gegevens over het verbruik hebben betrekking op de werking met referentiebrandstof volgens VO (EU) 715/2007. De brandstofkwaliteiten RON 91 loodvrij en hoger met een maximaal ethanolgehalte van 10% (E10) zijn toegelaten. BMW beveelt het gebruik van brandstof met RON 95 aan. Voor high-performance-wagens beveelt BMW het gebruik van brandstof met RON 98 aan.

[4] Bij plug-in-hybride: gewogen, gecombineerd (EC AC Charge Weighted)