De nieuwe BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart zijaanzicht

THE M8

DE BMW M8 GRAN COUPÉ:
ALLE HIGHLIGHTS

THE M8DE BMW M8 GRAN COUPÉ:<br> ALLE HIGHLIGHTS

  BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  De BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens zijn uitzonderlijke sportwagens met vier deuren. Ze combineren de ingenieurskunst van BMW M met de exclusiviteit van de BMW luxeklasse – voor een eersteklas rijervaring met luxueuze flair. Er is keuze uit drie fascinerende varianten: de BMW M850i xDrive Gran Coupé biedt een unieke symbiose van prestaties, efficiëntie en comfort. De BMW M8 Gran Coupé met M xDrive overtuigt door zijn zeer exclusieve uitstraling en dynamische karakter. Het meest extravagante model van de reeks: de BMW M8 Competition Gran Coupé met M xDrive staat voor uitstekende prestaties en pure high-performance-luxe.

   

  BMW M8 Competition Gran Coupé
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


  BMW M8 Gran Coupé
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


  BMW M850i xDrive Gran Coupé
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8-11,0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246-252

  Meer lezen

  HIGHLIGHTS BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  KLIK HIER VOOR HIGH PERFORMANCE OP HET EERSTE GEZICHT

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic vooraanzicht in beweging

  ONGEËVENAARDE PRESTATIES

  DE HIGH-PERFORMANCE M TWINPOWER TURBO V8-BENZINEMOTOR

  De krachtige high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor van de BMW M8 Competition Gran Coupé levert een uitmuntend vermogen van 460 kW (625 pk) en een koppel van 750 Nm uit een cilinderinhoud van 4,4 liter. Een cilinderrij-overspannend uitlaatspruitstuk optimaliseert de gasrespons van de M motor, die in een gelijkaardige uitvoering als in de racesport geïnstalleerd wordt. Twee TwinScroll-uitlaatgasturbo's optimaliseren het rendement en bieden uitstekende prestaties – op de weg en op het racecircuit.

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart vooraanzicht

  ULTIEM RIJPLEZIER

  AANDRIJVING EN CHASSIS VAN DE BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  De BMW M8 Gran Coupé met M xDrive en BMW M8 Competition Gran Coupé met M xDrive zorgen voor sportieve rijervaringen op een nieuw, uitzonderlijk hoog niveau. Dat is het resultaat van een perfect op elkaar afgestemd samenspel van hoogontwikkelde aandrijf- en ophangingscomponenten – echt racesport-DNA dat de essentie van de ingenieurskunst van BMW M vertegenwoordigt. Voor ultiem rijplezier tijdens elke seconde.

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic zijaanzicht

  UITSTRALING VAN EEN ICOON

  HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  De BMW M8 Gran Coupé en BMW M8 Competition Gran Coupé creëren een nieuwe en onafhankelijke designtaal voor luxesportwagens. De dynamische voorkant, het vloeiende coupé-silhouet met vlak aflopende daklijn en de atletische achterkant drukken dynamische performance en onmiskenbare présence uit. De vier deuren passen perfect in de sportief-elegante vormgeving van deze buitengewone sportcoupé. Het specifieke schouderdesign en de sierlijke overgang van het dak naar de achterklep vormen een exclusief kenmerk dat meestal bij met de hand gemaakte wagens te zien is.

  BMW M8 Competition Gran Coupé met M sportzetels F93 2020 interieur

  EXTRAVAGANTE SPORTIVITEIT

  HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  Het exclusieve interieur onderstreept de unieke sportiviteit van een M wagen zonder compromissen op het vlak van luxe. Van het lederen M stuur en de M sportzetels in vollederuitrusting Merino over de nauwkeurige lichtgeleiders op de deuren en de middenconsole tot de contrastrijke rode accenten die typisch zijn voor M – elk detail onderstreept het expressieve sportwagenkarakter van deze luxueuze wagen.

  De BMW M8 biedt het hoogste niveau van sportiviteit en elegantie in het hele gamma van BMW – en de BMW M8 Gran Coupé is de meest exotische en fascinerende van allemaal.
  Marcus Syring, hoofd Design BMW M

  DESIGN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  ONTDEK MET EEN KLIK DE DESIGNHIGHLIGHTS IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

  Het vooruitstrevende design van de BMW M8 Competition Gran Coupé overtuigt met een radicaal dynamische en tegelijk elegante lijnvoering. Het resultaat is een meeslepende vierdeurs sportwagen die zijn luxueus karakter vanuit elk perspectief op superieure wijze onderstreept. Het interieur presenteert dankzij de edele materialen en meesterlijke handwerkkunst de perfecte symbiose van pure sportiviteit en exclusieve luxe.
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart achteraanzicht kikvorsperspectief
  BMW M8 Competition Gran Coupé met BMW Laserlight F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up zijdelingse voorkant
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart zijaanzicht van achter
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up achterkant
  BMW M8 Competition Gran Coupé met M Carbondak F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic vogelperspectief
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit
  M sportzetels met M8 logo BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart achteraanzicht kikvorsperspectief

  De achterkant en de zijkanten van de BMW M8 Competition Gran Coupé wijzen op zijn maximale prestaties. De gecontourde schouderpartijen vormen samen met LED-achterlichten en brede wielkasten een compacte eenheid. De vloeiende daklijn, de lange wielbasis en de visueel perfect in het koetswerk geïntegreerde deuren benadrukken het sportieve en elegante karakter van deze vierdeurs sportcoupé. De M achterspoiler maakt niet alleen deel uit van het totale aerodynamische concept dat op de autosport is geïnspireerd, maar is ook een echte blikvanger.

  BMW M8 Competition Gran Coupé met BMW Laserlight F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up zijdelingse voorkant

  Smalle koplampen met BMW Laserlight en opvallende M nieren met dubbele spijltjes in Schwarz hochglänzend. Daarbij komt een sculpturale M voorschort met grote luchtinlaten en sierroosters in honingraatlook. Onmiskenbare elementen als deze stralen in combinatie met het voorover gebukte koetswerk een bijzonder dynamische indruk – alsof deze vierdeurs luxesportwagen op elk moment klaarstaat om te springen.

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart zijaanzicht van achter

  Het vloeiende silhouet van deze luxueuze vierdeurs sportcoupé met gestrekte voorkant, lange wielbasis, vlak aflopende daklijn en atletische achterkant met korte overhangen definieert echte sportwagenproporties. Deze even dynamische als elegante indruk wordt versterkt door de indrukwekkende BMW 20" lichtmetalen velgen en de Air Breather-sierelementen in Schwarz hochglänzend.

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up achterkant

  De gespierde achterkant van de BMW M8 Competition Gran Coupé verraadt de ongebreidelde kracht, zelfs bij stilstand. Deze indruk van kracht wordt nog versterkt door de opvallende Competition badge op de achterklep en de achterschort met indrukwekkende diffusor in Schwarz hochglänzend en twee paar dubbele uitlaatpijpen van 100 mm.

  BMW M8 Competition Gran Coupé met M Carbondak F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic vogelperspectief

  Het M Carbondak is niet alleen een visueel kenmerk van een authentiek high-performance-concept, maar beperkt bovendien aanzienlijk het gewicht van de BMW M8 Competition Gran Coupé en verlaagt op die manier het zwaartepunt, voor een bijzonder dynamisch rijgedrag.

  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit

  De sportief-luxueuze cockpit van de BMW M8 Competition Gran Coupé met zijn M specifieke instrumenten getuigt van een compromisloze oriëntatie op de bestuurder.

  M sportzetels met M8 logo BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  Het interieur van de BMW M8 Competition Gran Coupé is tegelijk luxueus en onweerstaanbaar sportief. De met de hand genaaide M sportzetels zijn uitgevoerd in de bijzonder edele vollederuitrusting Merino met verlicht M8 logo in de hoofdsteunen en bieden perfecte zijdelingse steun en uitstekend comfort op lange trajecten.

  BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ IN DETAIL: INFORMATIE EN TECHNISCHE GEGEVENS

  DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  LUXUEUZE SPORTIVITEIT: MOTOR, RIJDYNAMIEK EN DESIGN

  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht

  SPORTIEF POSTUUR

  M SPECIFIEK DESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  De adembenemende designtaal van de BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt nog versterkt door exclusieve M specifieke designaccenten. Opvallende elementen zoals het nierframe in Cerium Grey en de grotere luchtinlaten in de voorschort verwijzen naar de indrukwekkende prestaties van deze luxueuze sportcoupé. Ook achteraan is hij door een diffusor in Dark Shadow metallic en uitlaatpijpen in Cerium Grey duidelijk als lid van de BMW M familie te herkennen.

  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic driekwart achteraanzicht

  KARAKTERVOLLE MOTORSOUND

  KRACHTIGE 8-CILINDERSOUND MET SPORTUITLAAT

  De motorsound van de BMW M850i xDrive Gran Coupé beheerst alle octaven van het klavier – van piano tot fortissimo. Waarbij het kenmerkende geluid met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. Terwijl in het programma COMFORT een discreet, sportief geluid weerklinkt, produceren de programma's SPORT en SPORT+ een vol geluid in de klassieke, markante toonaard van BMW M.

  Adaptieve M ophanging Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  PERFECTE WEGLIGGING IN BOCHTEN

  ADAPTIEVE M OPHANGING PROFESSIONAL

  De adaptieve M ophanging Professional zorgt voor een uitzonderlijk nauwkeurige wegligging, vooral in bochten. Want de optionele ophangingscomponent combineert een hoge dynamiek met een stabiel koetswerk en een hoge rijstabiliteit en maakt ook hoge snelheden in bochten mogelijk. Dit wordt vooral bereikt met de hulp van elektromechanische rolstabilisatie, die zijwaarts overhellen van de wagen in bochten beperkt. Zo behoudt u altijd de volledige controle – ook wanneer u snel van richting verandert.

  M TwinPower Turbo V8-benzinemotor BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  HOOG VERMOGEN EN EFFICIËNTIE

  M TWINPOWER TURBO V8-BENZINEMOTOR

  De M TwinPower Turbo V8-benzinemotor jaagt met een cilinderinhoud van 4,4 liter en een vermogen van 390 kW (530 pk) de toerenteller en de hartslag van de bestuurder al even snel in de hoogte. De krachtige biturbo versnelt BMW M850i xDrive Gran Coupé met een koppel van 750 Nm in 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u. Onder karaktervolle begeleiding van de rijke 8-cilindersound die ook nog voor kippenvel zorgt.

  FASCINERENDE ESTHETIEK – DOOR EN DOOR

  EXTERIEUR- EN INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  Fascinerende sportwagen voor vier personen: het design van de BMW M850i xDrive Gran Coupé is compromisloos sportief en dynamisch. Zelfs in stilstand is geen twijfel mogelijk over de prestaties waartoe deze buitengewone wagen in staat is. Met vier deuren en een lange wielbasis heeft de luxueuze sportcoupé de proporties van een echte sportwagen en biedt hij tegelijkertijd een royale ruimte op alle zitplaatsen – in een exclusieve sfeer.
  Coupésilhouet BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic zijaanzicht
  Dubbele nieren BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic close-up voorkant
  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic close-up achterkant
  Cockpit BMW M850i xDrive Gran Coupé interieur G16 2019
  Luxueuze lederen zetels BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur
  Panoramisch doorschijnend schuifdak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic vogelperspectief
  Coupésilhouet BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic zijaanzicht

  SPORTIEF COUPÉSILHOUET

  De welvende lijnen van de BMW M850i xDrive Gran Coupé fascineren met een perfect samenspel van vlakken. Het vloeiende coupésilhouet met zijn vlak aflopende daklijn vloeit indrukwekkend over in een atletische achterkant met opvallende, brede wielkasten. Die stralen al op het eerste gezicht status en grootsheid uit – extra geaccentueerd door de expressieve BMW 20" lichtmetalen velgen.

  Dubbele nieren BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic close-up voorkant

  M SPECIFIEKE DESIGNACCENTEN

  Exclusieve M specifieke designelementen verlenen de BMW M850i xDrive Gran Coupé nog extra meerwaarde. Opvallende details aan het exterieur zijn onder meer het nierframe en de nierspijltjes, spiegelbehuizingen, Air Breathers en trapeziumvormige uitlaatpijpen – allemaal van hoogwaardig gegalvaniseerd Cerium Grey.

  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic close-up achterkant

  OPVALLENDE ACHTERKANT

  Met zijn brede stand straalt de opvallende achterkant kracht en présence uit. De achterruit is ingebed tussen twee vinnen die in de achterklep uitmonden. De geïntegreerde achterspoiler zorgt voor een betere aerodynamica en onderstreept de krachtige ambities van de BMW M850i xDrive Gran Coupé – net als de in de diffusor geïntegreerde uitlaatpijpen met vrije vorm.

  Cockpit BMW M850i xDrive Gran Coupé interieur G16 2019

  SPORTIEF-ELEGANTE COCKPIT

  De cockpit in de BMW M850i xDrive Gran Coupé is consequent op de bestuurder georiënteerd. Met een uiterst modern bedieningsconcept en het lederen M stuur met schakelpaddles hebt u alles onder controle Buitengewoon comfortabele multifunctionele zetels uit het fijnste leder, sierlijke decoratieve lijsten en hoogwaardige details zoals de optionele glasafwerking ‘CraftedClarity’ van de keuzehendel verlenen het interieur een luxueuze aantrekkingskracht.

  Luxueuze lederen zetels BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

  RUIM INTERIEUR

  De BMW M850i xDrive Gran Coupé bekoort met zijn lange wielbasis en de royale en comfortabele hoofd- en beenruimte achterin. Ook op lange reizen kunnen twee volwassenen hier van de rit genieten op uiterst comfortabele wijze. Afzonderlijke en luxueuze lederen zetels met een sportieve uitstraling dragen hiertoe bij, bijvoorbeeld in volleder Merino Silverstone.

  Panoramisch doorschijnend schuifdak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic vogelperspectief

  IN LICHT BADENDE SFEER

  Het als optie verkrijgbare panoramisch doorschijnend schuifdak in de BMW M850i xDrive Gran Coupé zorgt voor unieke indrukken en een exclusieve, in licht badende sfeer. Het creëert voor de inzittenden een lichte en aangename sfeer. Een nog luxueuzer gevoel van ruimte wordt gecreëerd door extra mogelijkheden voor verluchting van het interieur. Bovendien kan bij krachtige zonnestraling het zonnescherm traploos elektrisch worden gesloten.

  BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: MOTOR, UITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS

  Jonge vrouw staat voor een turquoise achtergrond

  BELEEF MODERNE LUXE

  BMW LUXEKLASSE

  BELEEF MODERNE LUXE

  BMW LUXEKLASSE

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW M8 Competition Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


   BMW M8 Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


   BMW M850i xDrive Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8-11,0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246-252


   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.


   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).


   De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.