BMW i
BMW i modellen elektrische BMW wagens driekwart zijaanzicht op zand vogelperspectief

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW i REEKS.

Reis met ons mee door de geschiedenis van de elektrische wagens van BMW en ontdek de talrijke modellen van BMW i. Hier worden nieuwe aandrijfconcepten en nieuwe technologieën gerealiseerd en wordt de toekomst vandaag al werkelijkheid.

Meer lezen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW i REEKS.

DE EERSTE GENERATIE (i01).

BMW i modellen BMW i3 I01 eerste generatie driekwart vooraanzicht in steegje

Wanneer de BMW i3 in 2013 in de showrooms komt, is hij niet alleen de eerste BMW in serieproductie met een elektromotor, maar ook de eerste seriewagen ooit met een passagiersruimte van met koolstofvezels versterkte kunststof (CFRP). Zo benadert zijn leeggewicht ondanks de accu ongeveer dat van een gewone compacte wagen. Veel van de gebruikte materialen van de BMW i3 bestaan bovendien uit hernieuwbare grondstoffen.

De elektromotor levert een vermogen van 170 pk (125 kW) met een koppel dat onmiddellijk volledig beschikbaar is, en de sinds 2017 verkrijgbare BMW i3s rijdt met zijn 184 pk (135 kW) bovendien nog 10 km/u sneller. Sinds 2016 heeft de accu een capaciteit van 94 Ah. De als optie verkrijgbare Range Extender, een benzinemotor om de accu op te laden, verdwijnt in 2018 uit het aanbod bij de invoering van de BMW i3 met een 120 Ah-accu. Het rijbereik bedraagt zo maximaal 307 km (WLTP*), en aan een snellaadstation is de accu binnen 42 minuten tot 80% opgeladen. Tot nu toe werden meer dan 200.000 exemplaren gebouwd.

Productieperiode: 2013 – vandaag

Motoren: elektromotor (125 – 134 kW, 170 – 184 pk), tot 2018 als optie verkrijgbaar met Range Extender (benzinemotor 0,65 liter, 28 kW, 38 pk)

Lengte/breedte/hoogte: 3.999 – 4.011 mm/1.775 mm/1.578 mm

Rijbereik (elektrisch): 307 km (WLTP*)

*Vrijwillige bijkomende informatie. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp.

BMW i4.

De eerste volledig elektrische Gran Coupé van de BMW 4 Reeks vormt de nieuwe maatstaf. Zo worden buitengewone prestaties gecombineerd met luxueus comfort en lokaal emissievrij rijden.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE (G26 BEV).

BMW i modellen BMW i4 G26 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

Indrukwekkend en superieur: zo komt de BMW i4 als volledig elektrische versie voor de dag. De dynamische schuin staande koplampen dragen net zo goed bij tot het expressieve karakter van de vierdeurs als de uitnodigende achterste wielkasten en de achterste zijvensters, die naar de achterkant toe oplopen.

Met een vermogen tot 544 pk** (400 kW**) uit een elektrische aandrijving is een onvergelijkbare rijdynamiek mogelijk, want het maximumkoppel is bij elk toerental beschikbaar. Ook kan de BMW i4 voortglijden, terwijl de inzittenden van het comfort van de haast geruisloze aandrijving genieten en de exacte, precieze afstelling van ophanging en stuurinrichting steeds de best mogelijke controle bieden. Hiervoor spelen de uitgekiende gewichtsverdeling en de afstemming van de ophangings- en aandrijfcomponenten een doorslaggevende rol. Het rijbereik tot 591* kilometer (BMW i4 eDrive40, WLTP*) maakt de elektrische wagen flexibel en volkomen geschikt voor dagelijks gebruik.

Productieperiode: vanaf eind 2021

Motoren**: elektromotor (250 – 400 kW, 340 – 544 pk)

Rijbereik: 493 – 591 kilometer (WLTP*)

*Vrijwillige bijkomende informatie. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp.

** Bij de gegevens gaat het om voorlopige, nog niet officieel bevestigde waarden.

BMW i8.

Voor het eerst voorgesteld als conceptstudie BMW Vision Efficient Dynamics op de IAA 2009 is de BMW i8 de eerste in serie geproduceerde plug-in-hybridesportwagen. Hij combineert duurzaamheid, een uniek, zelfbewust design en uitstekende rijprestaties.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE (i12, i15).

BMW i modellen BMW i8 I12 I15 eerste generatie driekwart zijaanzicht op de weg

Een benzineverbruik als een kleine wagen, de rijprestaties van een sportwagen – dat biedt de BMW i8 dankzij zijn hybrideaandrijving. Met elektrische voorwielaandrijving rijdt de coupé tot 120 km/u snel, terwijl de TwinPower Turbo driecilinder motor de achteras aandrijft. Een systeemvermogen van in totaal 362 pk (266 kW), sinds 2018 zelfs 374 pk (275 kW), zorgt voor een rijdynamiek die het beste van beide werelden combineert. De toekomstgerichte wagen is ook de eerste seriewagen die als optie Laserlight biedt. Vanaf 2018 is de BMW i8 bovendien als roadster verkrijgbaar. In totaal werden meer dan 20.500 stuks gebouwd.

Productieperiode: 2013 – 2020

Motoren: Hybrideaandrijving 1,5 liter (170 kW, 231 pk), 3-cilinder + elektromotor (131 – 143 pk, 96 – 105 kW), systeemvermogen 362 – 374 pk, 266 – 275 kW

Lengte/breedte/hoogte: 4.689 mm/1.942 mm/1.289 – 1.291 mm

Rijbereik (elektrisch): 37 – 55 kilometer (NEDC*)

*Vrijwillige bijkomende informatie. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp.

BMW iX3.

Met de eerste volledig elektrische BMW SAV combineert BMW de techniek van de toekomst met een beproefd autoconcept van vandaag. Intelligente laadmogelijkheden worden gecombineerd met maximale rijdynamiek en een design met heldere, krachtige contouren.

Meer lezen

DE EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE GENERATIE (G08 BEV).

BMW i modellen BMW iX3 G08 eerste generatie driekwart zijaanzicht rijdend

De BMW X3 komt in 2021 met elektrische aandrijving in de showrooms. Aan de buitenkant is de elektrische wagen al meteen herkenbaar aan de voor BMW i specifieke nieren, maar ook binnenin toont hij zijn eigen design, bijvoorbeeld met de blauwe startknop of de standaard sfeerverlichting in de voorinstelling BMW i Blau.

De voertuigtechniek is al even innovatief en modern: de 286 pk (210 kW) sterke motor maakt een dynamisch rijgedrag mogelijk dat typisch is voor BMW. En doordat er geen zeldzame aardmetalen bij de bouw van de elektrische aandrijving worden gebruikt, is hij extra duurzaam. Het recuperatieniveau kan naargelang de comfortwensen in vier niveaus geregeld worden en zorgt mee voor een rijbereik van 458 km (WLTP*). En onderweg kan de accu indien nodig aan een High Power Carging-station binnen ongeveer 34 minuten tot 80 procent worden opgeladen.

Productieperiode: 2021 – vandaag

Motoren: Elektromotor (210 kW, 286 pk)

Lengte/breedte/hoogte: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm

Rijbereik: 458 kilometer (WLTP*)

*Vrijwillige bijkomende informatie. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp.

BMW iX.

De eerste volledig elektrische SAV van BMW met vierwielaandrijving – de BMW iX biedt luxe en een elegant minimalisme, gecombineerd met de allermodernste motortechnologie. Het hoogste comfort wordt gecombineerd met een monolithisch design en een uniek gevoel van ruimte: de wagen van een nieuwe generatie.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE (i20).

BMW i modellen BMW iX I20 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

De puristische vorm van de BMW iX met spaarzame maar toch karaktervolle lijnen en de naadloos bijpassende details geeft blijk van een pioniersgeest. Daarbij komt de T-vorm van de voorkant met de smalste koplamplijsten die BMW ooit gebouwd heeft, in combinatie met de expressieve, rechtopstaande dubbele nieren. Verlaagde deurgrepen, frameloze deuren en de royaal rechthoekig uitgesneden contouren van de wielkasten creëren samen een zelfbewuste, moderne uitstraling.

De BMW iX overtuigt echter ook technisch met twee sterke elektromotoren en de elektrische vierwielaandrijving BMW xDrive en combineert zo het X-DNA met een elektrische aandrijving. Als BMW iX xDrive40 beschikt hij over een totaal vermogen van meer dan 326 pk (240 kW) met een rijbereik van 372 – 425 km (WLTP*). De BMW iX xDrive50 met zijn vermogen van meer dan 523 pk (385 kW) tilt de rijervaring naar een nog hoger niveau, met een gepland rijbereik tot 630 km (WLTP*). Met snellaadstations (IONITY High Power Charging-stations) kan daarbij in minder dan 40 minuten het volledige rijbereik worden opgeladen.

De nieuwe iDrive en de uitgebreide hulpsystemen vormen samen met de ophanging en de aandrijving een buitengewone rijervaring die naar de toekomst wijst: technische vooruitgang, precisie en luxe komen samen in deze premium-SAV.

Productieperiode: vanaf eind 2021

Motoren: elektromotor (326 – 523 pk, 240 – 385 kW)

Rijbereik: 372 – 630 kilometer (WLTP*)

*Vrijwillige bijkomende informatie. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp.

BMW i7.

De eerste volledig elektrische BMW i7 combineert elektrische prestaties en multisensorisch entertainment tot een onvergetelijke rijervaring.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE (G70).

BMW i modellen BMW i7 G70 eerste generatie

Sinds 2022 heeft de luxeklasse met de BMW 7 Reeks (G70) een nieuw gezicht. Hij combineert pure elegantie met uitstekende rijeigenschappen en multisensorisch entertainment. 

Aan de buitenkant trekken de iconische voorkant en een monolithische designtaal alle aandacht naar zich toe. De verlichte niercontour en de tweedelige, smal getekende LED Headlights verlenen al op het eerste gezicht elegantie en zijn als optie ook in een bijzonder edele uitvoering als BMW kristallen koplampen Iconic Glow met verlichte Swarovski-elementen verkrijgbaar. Samen met de indrukwekkende lichtenscenering van het welkomstscenario "Great Entrance Moments" ontstaat zo een beeld van opvallende en exclusieve persoonlijkheid.

In het interieur stralen hoogwaardige materialen zoals leder Merino, kasjmierwol en Swarovski-kristallen een luxueuze sfeer uit. In combinatie met moderne, ergonomisch op de bestuurder gerichte technologie ontstaat zo een indrukwekkend samenspel van elegantie, comfort en innovatie: het multifunctionele bedieningselement van de BMW Interaction Bar bijvoorbeeld legt met zijn kristallijne look een fascinerend accent en combineert visuele en haptische bedieningselementen. Samen met het 14,9" grote BMW Curved Display met hoge resolutie ontstaat zo een unieke multimediale cockpit.

In de nieuwe BMW i7 is de rijervaring echter niet alleen voorbehouden aan de bestuurder, ook de passagiers genieten van een optimaal comfort. Het als optie verkrijgbare 31,3" grote BMW Theatre Screen creëert een bioscoopsfeer in groot formaat. Samen met het kristalheldere geluid en 4D-audio van het als optie verkrijgbare Bowers & Wilkins Diamond surround sound system ontstaat een unieke ervaring achterin, die ook uw ogen en oren op reis stuurt. 

De luxelimousine is sinds 2022 voor het eerst ook verkrijgbaar als volledig elektrisch pioniersmodel BMW i7. Dankzij een vermogen van 400 kW (544 pk) en een volledig elektrisch rijbereik van meer dan 600 km kunt u zo maximaal dynamisch en flexibel van duurzame en lokaal emissievrije mobiliteit genieten. Speciaal door Hans Zimmer gecomponeerde BMW IconicSounds Electric begeleiden elke rijmodus met een speciale klankwereld om de rijervaring nog meeslepender en indrukwekkender te maken.

Productieperiode: sinds 2022

Motoren: 2 elektromotoren (544 pk, 400 kW)                                               

Rijbereik: tot 625 kilometer (WLTP*)

BMW i7 M70 (G70).

BMW i modellen BMW i7 M70 G70e

Met de BMW i7 M70 wordt in 2023 de e-mobiliteit van de nieuwe luxeklasse gecombineerd met krachtige M high performance: dankzij een krachtige 485 kW (660 pk) accelereert de performante BMW M eDrive-motor de wagen in slechts 3,7 seconden van 0 tot 100 km/u. De standaard inbegrepen Executive Drive Pro zorgt met Integral Active Steering en adaptieve luchtvering op 2 assen voor nog meer rijdynamiek. Tegelijkertijd geniet u met de innovatieve BMW eDrive-technologie van de voordelen van nagenoeg geruisloos en emissievrij rijden. Lichtgewichtmaatregelen en een aerodynamisch design bieden een maximale efficiëntie en een zuiver elektrisch rijbereik van 488–560 km (WLTP), waarmee u gemakkelijk elke dagelijkse bestemming bereikt. 

 

Het exterieur brengt het prestatievermogen van de BMW i7 M70 visueel op indrukwekkende wijze naar buiten. Met de uitgebreide M Shadow Line hochglänzend leggen uitrustingselementen in Schwarz hochglänzend exclusieve accenten en in combinatie met de aerodynamisch geoptimaliseerde M achterspoiler en de zwarte M sportremmen zorgen ze voor een sportieve toets.

Van voren gezien stralen de opvallende nieren in combinatie met de geënsceneerde nierverlichting Iconic Glow een sterke persoonlijkheid uit en zijn ze niet alleen 's nachts een absolute blikvanger. Het absolute unieke sellingpoint in exclusiviteit en elegantie wordt u geboden door de als optie verkrijgbare tweekleurige BMW Individual two-tone koetswerkkleuren.

 

Zo sportief en elegant als de BMW i7 M70 er aan de buitenkant uitziet, zo luxueus en comfortabel is hij in het interieur: dankzij hoogwaardige materialen zoals kasjmierwol en Swarovski-kristallen en innovatieve technologieën zoals de BMW Interaction Bar en het BMW Curved Display. Achterin stuurt het 31,3" grote BMW Theatre Screen de passagiers op een visuele filmische reis, terwijl het in combinatie met de 4D-audio van het als optie verkrijgbare Bowers & Wilkins Diamond surround sound system ook akoestisch grenzen verlegt.

 

Productieperiode: sinds 2023

 

Motoren: 2 elektromotoren (544 pk, 485 kW)

 

Rijbereik: tot 560 kilometer (WLTP*)

DE EERSTE GENERATIE (BMW G60).

BMW i modellen BMW i5 G60 BEV 2023

(BMW i5 G60 BEV)

De BMW i5 luidt het begin van een nieuw tijdperk in. Hij is het eerste model van de reeks met een volledig elektrische aandrijving. Met een vermogen van 250 kW (340 pk) rijdt de BMW i5 eDrive40 opwindend sportief. Met een rijbereik tot 582 km is de nieuwe BMW i5 al even geschikt voor dagelijks gebruik en aangenaam op lange afstanden. Uitgebreide hulpsystemen zoals het Driving Assistant Pack Professional of de BMW Live Cockpit Navigation Professional verhogen de veiligheid en het comfort.

Visueel zet de BMW i5 het succes van de BMW 5 Reeks voort, aangevuld met functionele designdetails. Typische BMW proporties, een lange wielbasis, de langgerekte motorkap en een vloeiende daklijn drukken hun stempel op zijn verschijning. Highlights als de verlichte BMW nieren Iconic Glow, het grote panoramisch doorschijnend schuifdak of de kristallijne Interaction Bar benadrukken zijn luxueuze karakter.

Productieperiode: sinds 2023

Motoren: Elektromotor (250 – 442 kW, 340 – 601 pk)(1)
Rijbereik (elektrisch): tot 582 kilometer (WLTP)(1)
Lengte/breedte/hoogte: 5.060 mm/1.900 mm/1.505 – 1.515 mm(1)

BMW i5 (1): Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km: 20,6–15,9;
elektrisch rijbereik WLTP in km: 455–582

BMW i modellen BMW wagens stilstaand voor BMW concessiehouder

BMW TWEEDEHANDSWAGENS.

BMW i modellen BMW iX3 driekwart zijaanzicht met model

BMW iX3.

BMW i modellen BMW i3 driekwart zijaanzicht stilstaand

BMW i3.

BMW i modellen BMW i7 G70 eerste generatie

BMW i7.

BMW i modellen BMW iX vooraanzicht stilstaand aan laadstation

BMW iX.

BMW i modellen BMW i7 M70 G70e

BMW i7 M70.

BMW i modellen BMW i5 G60 BEV 2023

BMW i5.

BMW i modellen BMW i4 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

BMW i4.

BMW i modellen BMW i5 M60 xDrive G60 BEV 2023

BMW i5 M60 xDrive

Energieverbruik en rijbereik.

 • BMW i4[1]:
  Energieverbruik in kWh/100 km: 24–16
  Elektrisch rijbereik in km: 591–493

  BMW iX3:
  Energieverbruik in kWh/100 km: 19,0–18,6
  Elektrisch rijbereik in km: 458–450

  BMW iX:
  Energieverbruik in kWh/100 km: 23,0–19,4
  Elektrisch rijbereik in km: 630–327

  BMW i7 xDrive60[1]:
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd, WLTP): 19,6–18,4
  Elektrisch rijbereik in km (WLTP): 590–625

  BMW i7 M70 xDrive:
  Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km: 23,8–20,8
  Elektrisch rijbereik WLTP in km: 488–560

  BMW i5:
  Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km: 19,5–15,9
  Elektrisch rijbereik WLTP in km: 477–582

  BMW i5 M60 xDrive:
  Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km: 20,6–18,2
  Elektrisch rijbereik WLTP in km: 455–516

  De gegevens voor de wagens aangeduid met [1] zijn voorlopig.

  De officiële gegevens over stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. Gegevens in de WLTP met elke optie. Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Bovendien verdwijnen de NEDC-waarden vanaf 01/01/2023 uit de conformiteitsattesten overeenkomstig EU-verordening 2022/195. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp