BMW i

BMW i is een alomvattend concept voor duurzame en toekomstgerichte mobiliteit. Het staat voor visionaire elektrische wagens en mobiliteitsdiensten, een inspirerend design en een nieuwe opvatting van premium, die zich sterk door duurzaamheid laat bepalen. En voor innovatieve wagens die fascineren: met de volledige elektrische BMW i3 als consequent duurzaam ontworpen emissievrije wagen voor het stadsverkeer en de BMW i8 Coupé en de BMW i8 Roadster als toekomstgerichte sportwagens.


Elektrisch en elektriserend: elk detail, elk kenmerk, gewoonweg alles aan de BMW i3 met eDrive is op het pulserende leven in de grote stad afgestemd. De BMW i3 wordt door zijn elektromotor volledig emissievrij aangedreven en garandeert mobiliteit in de stad vooral daar waar dat voor een stadswagen bijzonder belangrijk is: in stadscentra waar nu al voor bepaalde voertuigen rijbeperkingen bestaan. Los van de ecologische perspectieven kan de BMW i3 vooral met zijn adembenemende acceleratie overtuigen, zowel bij lage snelheid als vanuit stilstand – en dat bij een dagelijkse autonomie van de hoogspanningsaccu (lithium-ionhoogspanningsaccu) van wel 200 km, wat alle bestemmingen in zelfs de uitgebreide uitlopers van een metropool omvat. En tegelijk comfortabele ritten tussen steden zonder zorgen om de autonomie mogelijk maakt.


De sportwagen van de toekomst: efficiënter – bijvoorbeeld door een intelligente lichtgewicht constructie met carbon en een aerodynamisch design. Duurzamer – met recycleerbare materialen in het interieur. Zonder in te boeten aan dynamiek of zijn sportieve verschijning. Geen compromis, maar de optimale combinatie van rijplezier en verantwoordelijkheid. De BMW i8, verkrijgbaar als Roadster of Coupé, is een plug-in-hybride die de voordelen van innovatieve elektro- en verbrandingsmotortechnologie combineert. Het resultaat is een buitengewone rijervaring – met een uiterst laag verbruik en een lage emissie.

Read more