Vooraanzicht van de rijdende BMW 3 Reeks Berline (G20) overdag onder glazen gebouw.
Brandstofverbruik (gecombineerd)7,3–6,4 l/100 km
BrandstoftypeBenzineDiesel

THE 3

DE BMW 3 REEKS BERLINE

Brandstofverbruik (gecombineerd)7,3–6,4 l/100 km
BrandstoftypeBenzineDiesel
THE 3DE BMW 3 REEKS BERLINE

  Nauwelijks op de weg laat de BMW 3 Reeks Berline alles achter zich, zowel conventies als verwachtingen. Het icoon toont eens te meer hoe u zichzelf volledig opnieuw uitvindt. Met zijn stijlbepalende designtaal symboliseert hij het begin van een nieuw tijdperk. De ultieme sportberline wordt aangedreven door nog sterkere en efficiëntere motoren. En een nieuwe krachtige functie – zeg gewoon "Hey BMW" en de BMW 3 Reeks herkent uw stem en luistert naar elk woord.

  Meer lezen

  HET DESIGN VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  De BMW 3 Reeks was altijd al een pionier. Met de nieuwe designtaal zet de sportberline het succesverhaal voort in de toekomst. Een uiterlijk dat met elk detail het verlangen naar echt rijplezier bevredigt.

  Meer lezen

  COMFORT IN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Bereikt een nieuw niveau.

  Ook in comfort is de BMW 3 Reeks nog royaler en praktischer. Of het nu gaat om toegang tot de wagen via smartphone, akoestisch glas of het intelligente doorlaadsysteem – elk detail zorgt voor verlichting en biedt een hoog rijcomfort.

  BMW 3 Reeks Berline (G20), BMW Laserlight. Zijdelingse close-up van de linker koplamp met BMW Laserlight.

  BMW Laserlight.

  Het Adaptive BMW Laserlight schijnt in de laser-grootlichtstand met maximaal 530 m bijna tweemaal verder dan gewone koplampen. Door het betere zicht in het donker wordt zo de veiligheid aanzienlijk verhoogd. Blauwe accenten en het opschrift “BMW Laser” in de koplamp zetten bovendien het technologische karakter en de sportiviteit van de wagen in de verf.
  Aanzicht van de BMW 3 Reeks Berline (G20) van schuin bovenaf met zicht op het gesloten glazen dak.

  Glazen dak.

  Het glazen dak met schuif- en kantelfunctie, elektrisch verschuifbare binnenhemel, inklembeveiliging en comfortopening en -sluiting maakt een individueel regelbare luchtstroom en dus een aangenaam klimaat in het interieur mogelijk. De geïntegreerde windgeleider verhindert tocht in het interieur en zorgt voor minder windgeluiden.
  Driekwart achteraanzicht van de BMW 3 Reeks Berline (G20) in stilstand met bestuurder, die de achterklep automatisch opent met de voet.

  Automatische achterklepbediening.

  De automatische bediening van de achterklep maakt het mogelijk de achterklep comfortabel te openen en te sluiten door te drukken op de makkelijk toegankelijke knop in de deurbekleding of aan de autosleutel. De achterklep kan ook op de gewone manier met de handgreep aan de buitenkant worden geopend, en door te drukken op een knop in de binnenbekleding van de achterklep worden gesloten.
  Vooraanzicht van de cockpit van de BMW 3 Reeks Berline (G20) aan bestuurderszijde met voetruimte blauw verlicht door sfeerverlichting.

  Sfeerverlichting.

  De sfeerverlichting incl. sfeervolle contourverlichting in de deuren voor- en achteraan creëert een ontspannende, gezellige lichtsfeer in het interieur. De zes dimbare lichtdesigns hebben in vier toepassingen ook een dynamische functie. Het Welcome Light Carpet verlicht de zone voor de autodeuren bij het in- en uitstappen.

  DE BMW 3 REEKS BERLINE PLUG-IN-HYBRIDEMODELLEN.

  Ontdek de BMW 3 Reeks Berlines 320e, 330e en 330e xDrive met innovatieve hybrideaandrijving.

  Het beste van twee werelden: met de BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybridemodellen BMW 320e, BMW 330e en BMW 330e xDrive ervaart u duurzame mobiliteit en efficiënte rijdynamiek. Ontdek de talrijke voordelen van deze innovatieve hybride wagens van BMW en kom meer te weten over het aandrijfconcept, de rijdynamiek, BMW Charging en praktische digitale diensten van BMW ConnectedDrive.

  Plug-in-hybride BMW 3 Reeks Berline 2021 G20 driekwart vooraanzicht ladend met model

  De plug-in-hybridetechnologie van de BMW 3 Reeks Berline.

  In perfecte harmonie: de 3 Reeks Berline plug-in-hybrides BMW 320e, BMW 330e en BMW 330e xDrive combineren telkens de elektrische aandrijftechnologie BMW eDrive met een krachtige BMW verbrandingsmotor. Samen creëren de beide aandrijfeenheden een rijervaring die optimale efficiëntie met maximaal rijplezier combineert – afhankelijk van de rijmodus lokaal emissievrij en vrijwel geluidloos of met een meeslepend krachtig koppel en voldoende reserves voor langere afstanden. Bij de BMW 330e xDrive zorgt bovendien de voor plug-in-hybrides in dit segment unieke vierwielaandrijving BMW xDrive voor optimale dynamiek en tractie. Ook de zogenaamde recuperatie levert een waardevolle bijdrage aan de efficiënte rijervaring. Tijdens het remmen wordt bewegingsenergie in elektrische energie omgezet en in de accu opgeslagen.
  Meer over de intelligente rijmodi
  Plug-in-hybride BMW 3 Reeks Berline 2021 G20 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

  Aandrijfmodi van de BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybrides.

  Zuiver elektrisch en emissievrij op weg naar het werk of krachtig en dynamisch en met voldoende rijbereik op weekendtrip – de BMW 3 Reeks Berline hybride wagens 320e, 330e en 330e xDrive laten alle mogelijkheden voor u open. Profiteer van intelligente rijmodi die voor elke situatie het optimale samenspel van verbrandings- en elektromotor verzekeren – en ervaar de fascinatie van een toekomstgerichte technologie en een unieke rijervaring.
  BMW elektromobiliteit ontdekken
  Plug-in-hybride BMW 3 Reeks Berline 2021 G20 zijaanzicht aan laadstation

  De BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybrides opladen.

  Thuis of onderweg: BMW Charging biedt u oplossingen op maat voor het opladen van uw BMW 3 Reeks Berline met hybrideaandrijving. Naast de standaardlaadkabel (mode 2) voor huishoudelijke stopcontacten kunt u met de BMW Wallbox ook bijzonder comfortabel, veilig en snel opladen. De Smart Wallbox van onze partner biedt bijkomende diensten voor intelligent laden. De installatieservice garandeert een probleemloze en correcte installatie van de wallboxen. Voor maximale flexibiliteit bij het opladen thuis is er de Flexible Fast Charger waarmee u uw BMW plug-in-hybride via verschillende adapters aan elk huishoudelijk of industrieel stopcontact kunt opladen. Bij de levering van de BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybrides horen naast de standaardlaadkabel (mode 2) ook de laadkabel (mode 3) voor publiek opladen en de BMW Charging Card, die u aantrekkelijke voorwaarden voor publiek laden biedt*. De laadduur (0–100%) van de BMW 3 Reeks Berline BMW 320e, BMW 330e en BMW 330e xDrive bedraagt bij 3,7 kWh laadvermogen (BMW Wallbox, Flexible Fast Charger, openbare laadstations) ca. 3,6 uur en bij 2,3 kWh laadvermogen (huishoudelijk stopcontact) ca. 6,0 uur. * marktspecifiek aanbod
  Meer over BMW Charging
  Plug-in-hybride BMW 3 Reeks Berline 2021 G20 navigatiesysteem close-up

  Digitale diensten voor de BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybrides.

  Haal het meeste uit elke gereden meter: BMW biedt u innovatieve digitale diensten die uw dagelijks leven met uw BMW 3 Reeks Berline 320e, 330e of 330e xDrive nog eenvoudiger en comfortabeler maken. BMW Connected Charging toont u trefzeker de dichtstbijzijnde openbare laadstations op uw route en levert meer gedetailleerde informatie, zoals welke laadpaal vrij is, welke kosten er ontstaan en waar in de buurt u de laadtijd optimaal kunt benutten. Met de My BMW App hebt u altijd volledige transparantie over de laadstatus en de laatste laadcycli. U wordt bijvoorbeeld met een pushbericht op de hoogte gebracht zodra uw wagen volledig opgeladen is. Andere digitale diensten zoals de BMW Intelligent Personal Assistant of smartphone-integratie maken uw dagelijkse mobiliteit nog gemakkelijker – voor ontspannen rijplezier in uw BMW 3 Reeks Berline met plug-in-hybrideaandrijving.
  Meer over de digitale diensten

  RIJHULPSYSTEMEN EN CONNECTIVITY IN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Innovatie op ooghoogte.

  De BMW 3 Reeks heeft een groot aantal intelligente hulpsystemen en innovatieve technologieën die uw reis nog veiliger en comfortabeler maken. Traffic Queue Assistant, Park Assist of Gesture Control – met BMW Live Cockpit Navigation Professional en het volledig digitale 12,3"-instrumentendisplay krijgt u alle informatie in één oogopslag.

  Frontale close-up van het Cockpit Display van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met Parking Assistant Pack Plus.

  Parking Assistant Pack Plus.

  Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
  Frontale close-up van het Cockpit Display van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met BMW Live Cockpit Navigation Professional.

  BMW Live Cockpit Navigation Professional.

  BMW Live Cockpit Navigation Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
  Frontale close-up van het Cockpit Display van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met Driving Assistant Pack Professional.

  Driving Assistant Pack Professional.

  Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritische of monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, Lane Change Assistant, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
  Close-up van het Cockpit Display van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met Reversing Assistant.

  DE BESTE HULPSYSTEMEN WERKEN OP DE ACHTERGROND.

  De BMW 3 Reeks Berline met Reversing Assistant.

  Zijaanzicht van de rijdende BMW 3 Reeks Berline (G20) overdag in een stedelijke omgeving.

  VOOR ALLE BOCHTEN DIE NOG KOMEN.

  De rijdynamiek van de BMW 3 Reeks Berline.

  DE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Perfectie in actie.

  Een uitstekende wegligging, sportieve rijeigenschappen en een hoge wendbaarheid: de BMW 3 Reeks Berline tilt rijdynamiek naar een hoger niveau. Met verder ontwikkelde en nog krachtigere motoren, perfect daarop afgestemde ophangingsonderdelen en een geoptimaliseerde gewichtsverdeling snelt ze haar reputatie als ultieme sportberline ver vooruit.

  Zijaanzicht van de achterkant van de BMW 3 Reeks Berline (G20) van schuin onder.

  M sportdifferentieel.

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  Detailaanzicht van het wiel van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met M sportremmen.

  M sportremmen.

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  Driekwart achteraanzicht van de rijdende BMW 3 Reeks Berline (G20) met adaptieve M ophanging.

  Adaptieve M ophanging.

  De tien millimeter verlaagde adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
  Detailaanzicht vanuit vogelperspectief van de middenconsole van de BMW 3 Reeks Berline (G20) met versnellingspook en sportversnellingsbak Steptronic.

  Sportversnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.

  MODELLEN VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Model Advantage

  Het Model Advantage doet zijn naam alle eer aan – en biedt aanzienlijke voordelen voor de klant. Het onderscheidt zich in het interieur door talrijke functionele uitrustingen die het comfort en de veiligheid ten goede komen.
  • Park Distance Control (PDC), voor- en achteraan
  • Opbergpakket
  • Automatisch dimmende binnenspiegel
  • Automatische airconditioning met 3-zoneregeling
  Zijaanzicht in stilstand van de BMW 3 Reeks Berline (G20) als Model Advantage.

  Model Sport

  Het Model Sport geeft de wagen een nog dynamischer aanzien. Details in het exterieur en het interieur in Schwarz hochglänzend zorgen voor een sportief voorkomen. Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in stof-Sensatec-combinatie Schwarz bieden maximaal comfort en steun. De uitrustingen van het Model Advantage en de sfeerverlichting ronden het aanbod af.
  • BMW 17" lichtmetalen velgen, V-spaak 776; andere velgen beschikbaar
  • Sportzetels in stof-Sensatec-combinatie Schwarz met contrastnaad Grau; andere bekledingen beschikbaar
  • Lederen sportstuur
  • Lederen M stuur
  • Decoratieve lijsten in Schwarz hochglänzend; andere lijsten beschikbaar
  • Het Model Sport beschikt ook over de uitrustingen van het Model Advantage
  Zijaanzicht in stilstand van de BMW 3 Reeks Berline (G20) als Model Sport.

  Model Luxury

  Het Model Luxury toont de wagen van zijn elegante zijde. Edele designelementen uit hoogglanzend chroom verlenen het exterieur zijn exclusieve uitstraling. Deze stijlvolle indruk wordt in het interieur voortgezet. Een eersteklas lederen bekleding en hoogwaardige decoratieve lijsten vervolledigen het luxueuze karakter.
  • BMW 17" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 771; andere velgen beschikbaar
  • Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in Sensatec geperforeerd Schwarz; andere bekledingen beschikbaar
  • Lederen sportstuur
  • Lederen M stuur
  • Decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering Esche graubraun hochglänzend; andere lijsten beschikbaar
  • Het Model Luxury beschikt ook over de uitrustingen van het Model Advantage.
  Zijaanzicht in stilstand van de BMW 3 Reeks Berline (G20) als Model Luxury.

  Model M Sport

  Het Model M Sport verleent de wagen een nog sportievere uitstraling. Naast een door vele details aangescherpt uiterlijk in exterieur en interieur zorgt het Model M Sport voor een stijging van het rijplezier. Zo optimaliseren de M sportophanging, de M sportremmen en het M aerodynamicapakket de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.
  • BMW M 18" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 790 M Bicolor Orbitgrau met combinatie van verschillende bandentypes; andere velgen beschikbaar
  • Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in Alcantara-Sensatec-combinatie geperforeerd met contrastnaad in Blau
  • Lederen M stuur
  • M decoratieve lijsten in Aluminium Tetragon; andere lijsten beschikbaar
  • Het Model M Sport beschikt ook over de uitrustingen van het Model Advantage.
  Zijaanzicht in stilstand van de BMW 3 Reeks Berline (G20) als Model M Sport.
  • Model Advantage
  • Model Sport
  • Model Luxury
  • Model M Sport

  ORIGINELE BMW ACCESSOIRES EN M PERFORMANCE PARTS VOOR DE 3 REEKS BERLINE.

  Een vertrouwd goed gevoel.

  Met BMW M Performance Parts verleent u uw BMW 3 Reeks Berline een maximaal autosportkarakter. Kies uit visueel aangescherpte designuitrustingen voor exterieur en interieur en aantrekkelijke gesmede en lichtmetalen velgen. Met originele BMW accessoires past u uw BMW aan uw persoonlijke wensen aan: de producten zijn wat betreft kwaliteit, ontwerp en prestaties perfect op de BMW 3 Reeks Berline afgestemd.

  BMW 3 Reeks Berline (G20), BMW dakbox

  BMW dakbox.

  De moderne BMW dakbox in Schwarz met zijplaten van Titansilber heeft een inhoud van 420 liter en past op alle BMW dakdraagsystemen. Door het openingssysteem aan beide kanten met 3-voudige centrale vergrendeling aan beide kanten kan hij eenvoudig worden ingeladen en diefstalremmend worden afgesloten.
  Naar het product
  BMW 3 Reeks Berline (G20), BMW Advanced Car Eye 2.0

  BMW Advanced Car Eye 2.0.

  De BMW Advanced Car Eye 2.0 bestaat uit een uiterst gevoelige full-HD-camera die ook wanneer de wagen geparkeerd staat, de omgeving voor en achter de wagen in het oog houdt. Bij schokken en abnormale bewegingen buiten de wagen slaat de camera automatisch de situatie op om mogelijke ongevallen of (pogingen tot) inbraak vast te leggen.
  Naar het product
  BMW 3 Reeks Berline (G20), Wireless Charging-station Universal

  Wireless Charging-station Universal.

  Draadloos opladen, altijd en overal: met het BMW draadloze oplaadstation Universal kan de smartphone gemakkelijk en efficiënt zonder kabels in de wagen worden opgeladen. De mobiele telefoon zit daarbij stabiel en veilig vast. Bijzonder slim: de geïntegreerde powerbank is afneembaar en maakt draadloos opladen zelfs buiten de wagen mogelijk.
  Naar het product
  BMW 3 Reeks Berline (G20), M Performance sierrooster vooraan zwart

  M Performance sierrooster vooraan zwart.

  Sterk karakter: de sierstrips en hun omlijsting in Schwarz hochglänzend stralen kracht en doorzettingsvermogen uit. Voor een individueel voorkomen dat duidelijke trends zet.
  Naar het product
  BMW 3 Reeks Berline (G20), M Performance achterspoiler Carbon

  M Performance achterspoiler Carbon.

  Expressief: de M Performance achterspoiler Carbon versterkt het hoogwaardige sportieve voorkomen van de wagen. Dankzij het hightech-materiaal carbon is hij extreem licht en toch zeer stevig. De achterspoiler zorgt voor optimale aerodynamische waarden en een nog sportiever rijgedrag.
  Naar het product
  BMW 3 Reeks Berline (G20), M Performance stuur

  M Performance stuur.

  Een stevig handvol argumenten: dankzij zijn handgrepen van Alcantara ligt het M Performance stuur bijzonder aangenaam en vast in de hand – voor een sportiever stuurgevoel. Zijn markante contouren en de centrale markering van rood leder beklemtonen de aparte autosportlook nog meer. Hierbij past M Performance stuurplaat van Carbon/Alcantara en M Performance schakelpaddles Carbon.
  Naar het product

  TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  De BMW 330i Berline.

  Vermogen in kW (pk) bij t/min:

  190 (258)/5.000-6.500

  Acceleratie van 0 tot 100 km/u in s: 

  5,9

  Brandstofverbruik gecombineerd in l/100 km: 

  7,3–6,4

  CO₂-emissie gecombineerd in g/km: 

  167-147

  BMW 3 Reeks Berline (G20), technische gegevens

  PRIJZEN, FINANCIERING EN LEASING VAN DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  BMW 3 Reeks Berline (G20), Portimao Blau metallic, 7/8-voorkant op parkeerdek met persoon op de voorgrond

  BMW FINANCIAL SERVICES VOOR DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Met financieringsproducten op maat van BMW Financial Services komt u snel en flexibel op uw bestemming. Financiering of leasing – elk van onze aanbiedingen wordt individueel aan uw behoeften en wensen aangepast. Kom meer te weten over aantrekkelijke financieringsoplossingen of de passende leasingformule voor uw nieuwe BMW 3 Reeks Berline.

  ADVIES EN SERVICES VOOR DE BMW 3 REEKS BERLINE.

  Gewoon zorgeloos onderweg zijn.

  BMW Teleservices

  BMW Teleservices.

  Met de innovatieve Teleservices van BMW ConnectedDrive houdt uw BMW uw hoofd vrij: als onderhoud vereist is of bij een defect zal de wagen de BMW Servicepartner van uw keuze alle relevante informatie geven. Die neemt dan contact met u op om een afspraak te maken. Zo kunt u op een snelle, ongecompliceerde service rekenen en hoeft u niet zelf aan alles te denken. De enige voorwaarde: u hebt uw wagen online geregistreerd in het BMW ConnectedDrive portaal en hebt een Servicepartner opgegeven. Ontdek nu hoe BMW Teleservices uw leven comfortabeler maken.
  Lees meer over BMW Teleservices
  BMW hulp bij pech en ongevallen

  BMW hulp bij pech en ongevallen.

  De gratis bijstand van BMW hulp bij pech en ongevallen is beschikbaar voor elke BMW bestuurder dag en nacht, 365 dagen per jaar. Een telefoontje, en onze specialisten staan u met raad en daad bij, via de telefoon of indien nodig ter plaatse.
  Lees meer over BMW hulp bij pech en ongevallen
  BMW medewerker adviseert een klant

  WENST U PERSOONLIJK ADVIES?

  Voor vragen, gedetailleerde informatie of concrete aanbiedingen over de BMW 3 Reeks Berline kunt u terecht bij een BMW Partner in uw buurt. Onze competente BMW servicemedewerkers geven u graag individueel advies per telefoon of direct ter plaatse.

  BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

  BMW 330i Berline:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,3–6,4
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 166–147

   

  De officiële gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen. Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp

  Meer lezen

  Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • BMW 330i Berline:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,3–6,4
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 167–147

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.

  • BMW 320d Berline
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 4,7-5,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 123-147

   BMW 320d xDrive Berline
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 4,9-5,7
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 129-149

   BMW 320i Berline
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,3-7,2
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 142-164

   BMW 330i Berline
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,4-7,3
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 147-167

   BMW 330e Berline
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 1,3-1,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 30-37
   Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km: 16,5-17,8


   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden zijn op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.