MEER KRACHT. MINDER DORST.

BMW TwinPower Turbo motoren

MEER KRACHT. MINDER DORST.

BMW TwinPower Turbo motoren

Innovatieve benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie vormen het hart van elke BMW. Ze combineren de allernieuwste injectiesystemen, de volledig variabele vermogenssturing en een innovatieve turbocompressortechnologie.

MEER KRACHT. MINDER DORST.BMW TwinPower Turbo motoren

Innovatieve benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie vormen het hart van elke BMW. Ze combineren de allernieuwste injectiesystemen, de volledig variabele vermogenssturing en een innovatieve turbocompressortechnologie.

BMW TWINPOWER TURBO BENZINEMOTOREN.

De innovatieve 3-cilinder benzinemotor met zijn buitengewone looprust, de 4-cilinder benzinemotor en de meermaals met de ‘Engine of the Year Award’ bekroonde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor stellen de norm. In de nieuwste generatie toont de BMW EfficientDynamics motorenfamilie zich zuiniger, milieuvriendelijker en krachtiger dan haar voorgangers.

Om de efficiëntie en de dynamiek te verbeteren, combineert dat innovatiepakket – een mijlpaal in de BMW EfficientDynamics strategie – de nieuwste injectietechnologieën en de volledig variabele klepsturing Valvetronic incl. dubbele VANOS, met een innovatieve turbocompressortechnologie. Het resultaat is een bijzonder efficiënte aandrijving, die de befaamde knowhow van BMW in motoren op indrukwekkende wijze tot uiting brengt.

TWEE DISCIPLINES. ÉÉN KAMPIOEN.

Nog betere prestaties, nog lager verbruik: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

TWEE DISCIPLINES. ÉÉN KAMPIOEN.

Nog betere prestaties, nog lager verbruik: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

BMW M4 Coupé:
Brandstofverbruik (gecombineerd) in l/100 km: 8,8 [8,3]
CO2 emissie (gecombineerd) in g/km: 204 [194]

ONGELOOFLIJK KRACHTIG. ONGELOOFLIJK EFFICIËNT.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor combineert de Common Rail directe injectie en een unieke drietraps turbocompressie met een variabele turbinegeometrie. Een uiterst spontane respons, een hoog koppel zelfs bij lage toerentallen en een breed toerentalbereik kenmerken deze unieke motor.

 

BMW M550d xDrive: brandstofverbruik (gecombineerd) in l/100 km: 6,2
CO2 emissie (gecombineerd) in g/km: 162

BMW TWINPOWER TURBO DIESELMOTOREN.

De BMW TwinPower Turbo dieselmotoren weerspiegelen de volgehouden toepassing van de BMW EfficientDynamics filosofie: de beste waarden op het vlak van zuinigheid, vermogen en loopcultuur met een laag verbruik combineren. Op het vlak van efficiëntie en dynamiek zijn ze boven alle twijfel verheven. Daarbij werken de BMW TwinPower Turbo 3-cilinder dieselmotoren (de ideale instapmotoren), de innovatieve BMW TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotoren en de bijzonder krachtige BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotoren zonder veel schadelijke stoffen uit te stoten en onderscheiden ze zich door hun lage wrijvingsverliezen. Zo staan ze garant voor maximaal rijplezier. De lichtgewicht, aluminium dieselmotoren van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie beschikken over een turbocompressor met variabele turbinegeometrie. Een Common Rail directe injectie van de nieuwste generatie staat borg voor de injectie.

8-VERSNELLINGSBAK STEPTRONIC. ALTIJD EEN VERSNELLING VOORUIT.

Hij zorgt voor een perfecte vermogensafgifte, vermindert het brandstofverbruik en versterkt de sportieve en dynamische eigenschappen: de 8-versnellingsbak Steptronic.

8-TRAPS SPORTVERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic verhoogt het schakel- en rijcomfort aanzienlijk dankzij de kortere verhoudingen en de minimale toerentalsprongen. Hij koppelt maximaal comfort aan de sensatie van indrukwekkende dynamiek en een lager brandstofverbruik. En met Launch Control maakt uw BMW al meteen een diepe indruk, zelfs wanneer hij stilstaat. Het sleutelwoord: maximaal acceleratievermogen. De DSC-toets even indrukken, de keuzehendel in de stand “S” zetten, de rem ingedrukt houden en het gaspedaal tot kickdown indrukken – wie nu het rempedaal loslaat, voelt wat koppel betekent.

BMW BluePerformance.

De BMW BluePerformance technologieën verminderen de stikstofoxiden (NOx) die in de dieselmotor ontstaan, tot een minimum. Naast de dieselpartikelfilter en de NOx-opslagkatalysator wordt in enkele modellen de SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) met AdBlue®-injectie ingezet. Dankzij deze technologieën kan het emissiegedrag van de dieselkrachtbron nog verder worden geoptimaliseerd.

 • Modellen met BMW BluePerformance technologieën

  De volgenden modellen zijn in 2016 met SCR-technologie uitgerust (Europa, Turkije, Japan, Korea):
  BMW 5 Reeks Berline: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW 5 Reeks Touring: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW 5 Reeks Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW 7 Reeks: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

BMW i8: Gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 2,1
Gecombineerde CO2-emissie in g/km: 49
Gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 11,9
Waarden zonder haakjes hebben betrekking op het basismodel met de versnellingsbak volgens de basisuitrusting; waarden tussen haakjes slaan op het model met de optionele versnellingsbak (zie opties).
De gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn afhankelijk van de gekozen velg- en bandenmaat.
Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).