MEER EFFECT. MINDER MOEITE.

Meer resultaat. Minder inspanning.

MEER EFFECT. MINDER MOEITE.

Meer resultaat. Minder inspanning.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

MEER EFFECT. MINDER MOEITE.Meer resultaat. Minder inspanning.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

Read more

RIJPLEZIER IN VIER VARIANTEN.

De Driving Experience Control met ECO PRO-modus.

Op langere reizen, in de file of in normaal stadsverkeer: de Driving Experience Control garandeert rijplezier vol afwisseling voor uw eigen smaak. De bestuurder kan kiezen tussen de vier verschillende modi COMFORT, SPORT, ADAPTIVE in combinatie met de optionele adaptieve ophanging, en ECO PRO.

Read more

Voor elke situatie de passende rijmodus.

Elke nieuwe wagen van BMW is met de Driving Experience Control uitgerust. Die biedt de bestuurder de keuze tussen de modi COMFORT, SPORT, ADAPTIVE in combinatie met de optionele adaptieve ophanging en ECO PRO.

Bij de standaard vooraf ingestelde modus COMFORT staat de afstelling van de ophangingscomponenten garant voor een bijzonder comfortabele rijervaring. Voor maximale efficiëntie en comfort biedt de modus ook de mogelijkheid om te ‘coasten’ in vrijloop.

In de modi SPORT en voor M modellen eveneens SPORT+ zijn alle instellingen voor aandrijving en chassis op een sportievere rijstijl berekend. De motor reageert spontaner, de versnellingen van de automatische versnellingsbak worden hoger opgeschakeld resp. de schakelmomenten bij de manuele versnellingsbak worden later aangegeven. En de wagen reageert in het algemeen duidelijk directer en sportiever.

Read more

Zuinige aandrijving.

In de ECO PRO-modus veranderen de curves van het gaspedaal en de versnellingsbak Steptronic. De vlakkere ECO-gaspedaalcurve verkleint de verhouding tussen de hoeveelheid geïnjecteerde brandstof en de hoek van het gaspedaal. Door de aanpassing van de schakelmomenten wordt tegelijkertijd vroeger opgeschakeld en minder teruggeschakeld. Deze maatregelen bevorderen een rustige en brandstofbesparende rijstijl. Wanneer de bestuurder plankgas moet geven, is echter het volledige vermogen beschikbaar en wordt sneller teruggeschakeld.

Read more

Verbeterde efficiëntie van comfort-, licht- en klimaatfuncties.

Om het verbruik laag te houden regelt de ECO PRO-modus op intelligente wijze de klimaat- en comfortfuncties in het interieur. Hiervoor worden energieverbruikers zoals aircosysteem en zetelverwarming voor de passagiers vrijwel onmerkbaar verlaagd. Dit geeft samen met de andere ECO PRO-maatregelen een brandstofbesparing tot wel 25 procent.

Read more

Efficiënt uitrollen, intelligent gestuurd.

Om het brandstofverbruik te verlagen regelt de Preview Assist het inschakelen van coasting-fasen op basis van nog niet zichtbare komende gebeurtenissen op het traject. Hiervoor evalueert het systeem de gegevens van het navigatiesysteem en de voorliggerdetectie en geeft het in passende situaties het advies het gaspedaal los te laten. Als de bestuurder het gaspedaal dan loslaat, wordt de aandrijving in de versnellingsbak Steptronic losgekoppeld en rolt de wagen efficiënt uit. Omdat tijdens het coasten enkel brandstof in vrijloop wordt verbruikt, kan de bestuurder met de Preview Assist tot vijf procent brandstof besparen.

Read more

Alle voor het verbruik relevante gegevens in een oogopslag.

Naast ECO PRO-voorzieningen zoals de Preview Assist en de aangepaste instelling van de aandrijflijn wordt de bestuurder door weergaven en infografieken tot een zuinige rijstijl aangespoord. Hiervoor worden relevante rijgegevens zoals gemiddeld en actueel verbruik, verbruiksgeschiedenis, bonusrijbereik en de afgelegde Coasting-afstand in kilometers visueel op het Control Display en op de instrumentencombi aangegeven. Dit geeft de bestuurder directe feedback en motiveert hem nog meer om een vooruitziende en energiebesparende rijstijl aan te houden.

Read more

BRAKE ENERGY REGENERATION.

U trapt op de rem. Daardoor ontstaat energie. Waardevolle bewegingsenergie, die kan worden benut. De Brake Energy Regeneration zet deze om in elektrische energie en laadt daarmee de accu op, zodat de energie niet verloren gaat. Bovendien hoeft de motor zo minder te worden belast met het opladen van de accu, waardoor het verbruik en de emissie afnemen.

ELECTRIC POWER STEERING.

Bij de elektrisch bekrachtigde besturing is in plaats van een hydraulische pomp een elektromotor toegepast. Waar bij conventionele systemen de pomp permanent door de motor moet worden aangedreven, werkt de elektrische ondersteuning alleen als de bestuurder aan het stuur draait. Bij rechtuit rijden en bij een constante stuuruitslag, bijvoorbeeld in lange bochten, is de elektromotor niet actief en wordt geen waardevolle energie verbruikt. Dit verlaagt het brandstofverbruik en de emissie, terwijl de voor BMW zo typerende dynamische rijbeleving behouden blijft.

BONUS RANGE.

De ECO PRO Modus past de karakteristiek van gaspedaal en transmissie en de verwarmings-/airconditioningstrategie intelligent aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken. Met behulp van ECO PRO tips kunt u uw rijstijl optimaliseren qua verbruik. De bonus-actieradius geeft aan hoeveel kilometers u door te rijden in de ECO PRO Modus hebt gewonnen.

ENERGIEBESPARENDE TECHNOLOGIEËN VOOR EFFICIËNT RIJPLEZIER.

Verschillende rijsituaties verlangen individuele maatregelen. Energiebesparende technologieën zoals de schakelindicator en de Auto Start Stop functie ondersteunen de bestuurder bij het realiseren van een nog efficiëntere rijstijl.

 • Schakelindicator

  Op het juiste moment schakelen is cruciaal voor efficiënt rijden. Afhankelijk van de rijsituatie en het motortoerental wordt constant de meest efficiënte versnelling berekend en weergegeven in het Info Display.

  Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. In vergelijktests is gebleken dat in auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger wordt gereden.

 • Auto Start Stop functie

  Effectief brandstof besparen: de Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit. Zodra u de koppeling weer intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), wordt de motor in een fractie van een seconde automatisch weer gestart.

 • Coasting-functie

  Zodra de bestuurder zonder te remmen het gaspedaal loslaat, koppelt de Coasting-functie bij wagens met automatische versnellingsbak de motor los van de aandrijflijn. Ze maakt deel uit van de ECO PRO-modus. De wagen rijdt zonder weerstand van de motor, die met een minimaal verbruik en weinig emissie stationair draait.

 • Preview Assist

  De anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem lokale situaties, zoals snelheidslimieten, bochten, rotondes en afslagen, en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

Read more

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  (1) De waarden gelden tot 15/04/2018. Raadpleeg uw BMW Partner voor precieze informatie over de beschikbaarheid.

  De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).