MEER EFFECT. MINDER MOEITE.

Meer resultaat. Minder inspanning.

MEER EFFECT. MINDER MOEITE.

Meer resultaat. Minder inspanning.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

MEER EFFECT. MINDER MOEITE.Meer resultaat. Minder inspanning.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

ECO PRO MODE.

Concentreer u op het rijplezier. De efficiëntie wekt u op met een druk op de knop. In de ECO PRO-modus van de Driving Experience Control kan het verbruik met tot 20% verminderd worden, zonder dat u daarvoor iets moet doen. Nog eens 5% brandstof kan door andere functies bespaard worden. De totale besparing wordt in een concreet kilometercijfer omgerekend en als bonusrijbereik in de boordcomputer weergegeven. Zo kunt u op elk moment zien hoeveel kilometers u extra kunt rijden.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

U trapt op de rem. Daardoor ontstaat energie. Waardevolle bewegingsenergie, die kan worden benut. De Brake Energy Regeneration zet deze om in elektrische energie en laadt daarmee de accu op, zodat de energie niet verloren gaat. Bovendien hoeft de motor zo minder te worden belast met het opladen van de accu, waardoor het verbruik en de emissie afnemen.

ELECTRIC POWER STEERING.

Bij de elektrisch bekrachtigde besturing is in plaats van een hydraulische pomp een elektromotor toegepast. Waar bij conventionele systemen de pomp permanent door de motor moet worden aangedreven, werkt de elektrische ondersteuning alleen als de bestuurder aan het stuur draait. Bij rechtuit rijden en bij een constante stuuruitslag, bijvoorbeeld in lange bochten, is de elektromotor niet actief en wordt geen waardevolle energie verbruikt. Dit verlaagt het brandstofverbruik en de emissie, terwijl de voor BMW zo typerende dynamische rijbeleving behouden blijft.

BONUS RANGE.

De ECO PRO Modus past de karakteristiek van gaspedaal en transmissie en de verwarmings-/airconditioningstrategie intelligent aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken. Met behulp van ECO PRO tips kunt u uw rijstijl optimaliseren qua verbruik. De bonus-actieradius geeft aan hoeveel kilometers u door te rijden in de ECO PRO Modus hebt gewonnen.

ENERGIEBESPARENDE TECHNOLOGIEËN VOOR EFFICIËNT RIJPLEZIER.

Verschillende rijsituaties verlangen individuele maatregelen. Energiebesparende technologieën zoals de schakelindicator en de Auto Start Stop functie ondersteunen de bestuurder bij het realiseren van een nog efficiëntere rijstijl.

 • Schakelindicator

  Op het juiste moment schakelen is cruciaal voor efficiënt rijden. Afhankelijk van de rijsituatie en het motortoerental wordt constant de meest efficiënte versnelling berekend en weergegeven in het Info Display.

  Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. In vergelijktests is gebleken dat in auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger wordt gereden.

 • Auto Start Stop functie

  Effectief brandstof besparen: de Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit. Zodra u de koppeling weer intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), wordt de motor in een fractie van een seconde automatisch weer gestart.

 • Coasting-functie

  Zodra de bestuurder zonder te remmen het gaspedaal loslaat, koppelt de Coasting-functie bij wagens met automatische versnellingsbak de motor los van de aandrijflijn. Ze maakt deel uit van de ECO PRO-modus. De wagen rijdt zonder weerstand van de motor, die met een minimaal verbruik en weinig emissie stationair draait.

 • Preview Assist

  De anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem lokale situaties, zoals snelheidslimieten, bochten, rotondes en afslagen, en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).