THRILL SEEKER.

Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 1 Reeks.

THRILL SEEKER.

Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 1 Reeks.

THRILL SEEKER.Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 1 Reeks.

Opwindend sportief. Relaxed in het verbruik. De BMW 1 Reeks zorgt met zijn koppelrijke en soepele turbomotoren voor temperamentvolle en ongelooflijk pittige rijmomenten. Vooral in combinatie met de als optie verkrijgbare adaptieve M ophanging en de optie Variable Sport Steering. Zowel in de stad, op secundaire wegen als op autowegen. Efficiënt is hij trouwens ook: in de ECO PRO-modus heeft hij verbazend weinig behoefte aan brandstof, zodat u zich bij het tanken geen zorgen hoeft te maken.

Read more

FAST FORWARD.

Verovert de weg in een handomdraai. Geen wonder, per slot van rekening gaat de BMW 1 Reeks prat op een groot aantal krachtige motoren, naar keuze met vierwielaandrijving en een perfecte 50:50-aslastverdeling – voor adembenemend precieze rijeigenschappen en opwindende prestaties. Een reeks als optie verkrijgbare componenten ontketent ook dynamische krachten en sportieve pit: adaptieve ophanging, 8-versnellingsbak Steptronic, Variable Sport Steering en een 6-cilinder-in-lijn turbobenzinemotor – uniek in deze autoklasse – bieden ongeëvenaard rijplezier.

BMW M140i Sportshatch (3-deurs) (3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,4
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 169–168

VIERWIELAANDRIJVING IN DE BMW 1 REEKS.

Ideaal voor wegen in slechte staat, en vooral ook in slechte weersomstandigheden. De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive past zich optimaal aan alle omstandigheden aan. Resultaat: ideale tractie en spoorvastheid zorgen voor nog meer rijdynamiek en wendbaarheid.

 • xDrive

  De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive biedt altijd een optimale tractie doordat ze zich perfect aan het wegdek aanpast, zelfs als dat in slechte staat is. Met xDrive en Dynamic Stability Control (DSC) blijft de BMW stabiel en spoorvast. Met behulp van de sensoren van DSC kan xDrive de aandrijfkracht ruim op tijd over de assen verdelen en vroegtijdig ingaan tegen eventueel over- of onderstuur in bochten. Daardoor neemt ook de spoorvastheid van de wagen toe. Ook vlot en veilig wegrijden gaat moeiteloos, zelfs op een gladde ondergrond en steile hellingen. DSC zelf moet op wegen in slechte staat minder vaak ingrijpen. BMW xDrive combineert zo efficiënt de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, stabiliteit en veiligheid – met de typische dynamiek van BMW.

HEART BEATS.

HEART BEATS.

Het hart van elke BMW 1 Reeks is de motor. In het huidige motorenaanbod van de reeks is daarbij voor alle behoeften een passende aandrijving te vinden. Want alle benzine- en dieselmotoren van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie – met 3-, 4- of 6-cilinders – overtuigen dankzij de innovatieve BMW TwinPower Turbo-technologie door een temperamentvolle krachtontplooiing – zelfs bij lage toeren. Terwijl de efficiëntie en de rijdynamiek zijn toegenomen. Echt rijplezier inbegrepen.

Read more

8-TRAPS SPORTVERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

De als optie verkrijgbare sportautomatische 8-versnellingsbak zorgt voor het summum van dynamiek, efficiëntie en rijcomfort: korte schakeltijden verbeteren de acceleratiewaarden, door de fijne spreiding van de acht versnellingen is het schakelen nauwelijks voelbaar. Tegelijkertijd blijft de motor op het ideale toerental om zijn kracht optimaal te kunnen ontplooien en het geluidsniveau te verlagen. In de achtste versnelling daalt bij hoge snelheid het toerental van de motor en dus ook het verbruik en de CO2-uitstoot.

 • Sport+-modus

  De juiste keuze voor een uitgesproken sportieve rijstijl tegen de limiet en extreme prestaties is de SPORT+-modus. Want de kleine toerentalsprongen tussen de versnellingen maken bijzonder krachtige acceleraties mogelijk. Bovendien wordt de DTC-functie (Dynamic Traction Control) actief, die een betere wielslip op de aandrijfwielen toelaat.

 • Sport-modus

  De modus SPORT zorgt in combinatie met de adaptieve M sportophanging al voor een sportievere afstelling van de ophanging met harder afgestelde schokdempers. Daardoor laat hij de aandrijving en de stuurinrichting spontaner reageren en biedt hij een heleboel rijplezier.

 • Comfort-modus

  Voor aangenaam reizen is de modus COMFORT beschikbaar, waarin een meer op comfort gericht schakelprogramma met lagere toerentallen actief is. Die zorgt er in combinatie met de adaptieve M sportophanging voor dat oneffenheden in het wegdek nauwelijks voelbaar zijn.

 • EcoPro-modus

  In de ECO PRO-modus wordt de efficiëntie verhoogd doordat terugschakelingen worden vermeden en de Coasting-functie wordt geactiveerd. De wagen rolt daarbij met bijzonder weinig weerstand vooruit omdat de motor wordt losgekoppeld. Dat drukt het verbruik aanzienlijk en verhoogt het rijbereik duidelijk.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Minder verbruik, meer rijplezier. Dat is BMW EfficientDynamics. Daarachter gaat een innovatief technologiepakket schuil, dat met de aandrijving, het energiebeheer en het voertuigconcept te maken heeft. Voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot met toch meer dynamiek en rijplezier. Standaard in elke BMW – en natuurlijk ook in de BMW 1 Reeks.

Read more

CONNECTIVITY EN RIJHULPSYSTEMEN.

CONNECTIVITY EN RIJHULPSYSTEMEN.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Disclaimer reference invalid