RE:DUCE

RE:DUCE

HET BEPERKEN VAN
DE CO₂-UITSTOOT EN VAN
HET GRONDSTOFFENGEBRUIK
IN ONZE WAGENS EN FABRIEKEN.

Het beperken van de CO₂-uitstoot om onze planeet de beschermen is vandaag een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarom onderneemt de BMW Group elke dag doelgericht actie, en dat in alle levensfases van haar wagens.

 

Hoe? Door het inzetten van hernieuwbare energiebronnen in haar fabrieken en in die van haar partners. Door na te denken over manieren om elektrische mobiliteit nog eenvoudiger en aantrekkelijker te maken. Door nauw samen te werken met haar leveranciers om hun CO₂-impact en hun grondstoffengebruik te beperken.

Meer lezen
<b>RE:DUCE</b>HET BEPERKEN VAN <br>DE CO₂-UITSTOOT EN VAN <br>HET GRONDSTOFFENGEBRUIK <br>IN ONZE WAGENS EN FABRIEKEN.

  HET BEPERKEN VAN DE IMPACT OP HET MILIEU, KILOMETER NA KILOMETER.

  gamme électrique BMW

  De BMW Group is een koploper in het ontwikkelen van elektrische wagens en in het beperken van de CO₂-uitstoot van haar modellen. Sinds 2007 en de eerste R&D-activiteiten die uiteindelijk zullen leiden tot de lancering van het BMW i-gamma, ondersteunen we een wereldwijde benadering voor duurzame mobiliteit: plug-in-hybride en 100% elektrische motorisaties die minder CO₂-uitstoot produceren, een zuinigere productieketen die tot 70% minder water verbruikt, fabrieken die 100% werken met hernieuwbare waterkracht-, zonne- en windenergie…

   

  De BMW Group heeft gekozen voor elektrische mobiliteit, zonder af te dingen op het comfort en het gebruiksgemak van haar modellen. Vandaag maken de motoren van de vijfde generatie BMW iX- en BMW i4-modellen geen gebruik meer van kobalt en staan ze meer dan ooit garant voor ongeëvenaard rijplezier en een autonomie die aansluit bij uw dagelijks gebruik.

  Meer lezen

  De BMW Group ondersteunt de evolutie van toepassingen voor een groenere en duurzamere mobiliteit. Met de BMW Points stimuleren wij elektrische mobiliteit. Dit programma, beschikbaar voor bestuurders van BMW plug-in-hybrides, moedigt elektrisch rijden aan en beloont elke afgelegde elektrische kilometer dankzij een premieprogramma dat recht geeft op gratis laadbeurten aan publieke laadpalen.

   

  De verzamelde punten worden zelfs verdubbeld wanneer deze CO2-neutrale kilometers worden afgelegd in lage-emissiezones (LEZ) in de grote Franse metropolen. Dankzij de technologie van de BMW eDrive Zones beperkt de BMW Group haar CO2-uitstoot. Uw BMW plug-in-hybride herkent automatisch wanneer u een lage-emissiezone inrijdt en schakelt zelfstandig over naar een 100% elektrische aandrijving. Kortom, een technologie met een positieve impact, zowel op het milieu als op het brandstofverbruik van uw BMW.

  Meer lezen
  E-Drive Zones

  HET BEPERKEN VAN DE CO₂-UITSTOOT DOOR TE KIEZEN VOOR GROENE ENERGIE.

  Maar een beperking van de CO₂-uitstoot gebeurt niet alleen door anders te rijden. Elke fase in het ontwerp en de productie van uw BMW werd herbedacht en geoptimaliseerd om de milieu-impact te beperken.

  Meer lezen
  BMW i3 et éoliennes

  In Leipzig torenen 4 windturbines uit boven de fabriek waar de BMW i wordt gemaakt. Deze turbines produceerden in 2019 maar liefst 26,4 gigawatuur, voldoende om gedurende een jaar 5.000 gezinnen van 3 personen van stroom te voorzien. Deze 190 meter hoge windturbines leveren stroom aan het volledige BMW-productiecentrum in Leipzig. Bovendien wordt de energie van de windturbines opgeslagen in accuparken in de fabriek. Dit accupark, dat bestaat uit gebruikte accu’s van BMW plug-in-hybrides en BMW i-wagens, slaat overtollige energie van de windturbines op en draagt op zijn beurt bij aan de autonome elektriciteitsvoorziening van de fabriek als de turbines onvoldoende wind opvangen.

   

  Leipzig is niet de enige fabriek van de BMW Group die kiest voor groene energie. In Dingolfing, bij München, voorzien de waterkrachtcentrales van de rivieren Isar en Lech onze fabriek van 100% hernieuwbare energie. En in San Luis Potesi, in Mexico, worden onze lokale productiesites van stroom voorzien door zonne-energie. Sinds 2020 gebruikt de BMW Group groene elektriciteit in al haar fabrieken zodat deze tegen eind 2021 CO₂-neutraal kunnen functioneren.

  Meer lezen

  HET BEPERKEN VAN DE CO₂-UITSTOOT IN HET HELE ECOSYSTEEM VAN ONZE AUTOPRODUCTIE.

  De BMW Group hanteert dezelfde strenge criteria inzake CO₂-uitstoot voor haar partners en leveranciers. Of het nu gaat om de componenten van accu’s of om het in het koetswerk gebruikte aluminium, wij stellen alles in het werk om de CO₂-uitstoot van heel onze productieketen te beperken.

   

  De BMW Group werkt vandaag nauw samen met de uitbaters van kobaltmijnen in Australië en Marokko, alsook met die van de lithiummijnen in Australië. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat de ontginning gebeurt met respect voor de mensenrechten en het milieu, het laat ons ook toe om het aantal tussenschakels te beperken en de CO₂-uitstoot afkomstig van het transport met 20% te verminderen.

  Meer lezen
  panneaux solaires d’alimentation en électricité d’une fonderie d’aluminium

  De BMW Group onderhoudt ook langdurige relaties met Emirates Global Aluminium (EGA), haar grootste leverancier van aluminium. Dit bedrijf, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig aluminium met een lage CO₂-voetafdruk, en dit dankzij het gebruik van zonne-energie in haar smelterijen. De productie van ultra-resistent aluminium vergt bijzonder veel energie tijdens de productie en het smelten. Daarom gaat BMW zorgvuldig te werk bij haar keuze van productiemethoden. Bovendien levert de extreme lichtheid van aluminium een aanzienlijke energiebesparing op, zowel tijdens het transport naar de BMW-fabrieken als tijdens het dagelijks gebruik van uw wagen. Ten slotte is aluminium oneindig recycleerbaar, waardoor het een belangrijke rol speelt in onze inspanningen om de impact van onze wagens op het milieu te verminderen en om de groenste wagen ter wereld te produceren.

  Meer lezen

  MEER WETEN OVER…