BMW DUURZAAMHEID

BMW VEHICLE FOOTPRINT.

INLEIDING

VERANDERING BEGINT MET TRANSPARANTIE.

Maar hoe zie ik welke ecologische voetafdruk mijn toekomstige wagen heeft? De BMW Vehicle Footprint is het antwoord. Vier essentiële duurzaamheidscriteria en een gedetailleerde, TÜV-geverifieerde levenscyclusanalyse geven een uitvoerige indruk. Overzichtelijk en transparant. Zo neemt u een geïnformeerde beslissing.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint klimaateffect

KLIMAATEFFECT

VAN BEGIN TOT EIND.

EMISSIES OVER DE VOLLEDIGE LEVENSCYCLUS.

De BMW Group heeft zich vrijwillig verbonden aan de doelstelling van 1,5° van het klimaatakkoord van Parijs. We laten de ecologische voetafdruk van onze wagens zien door het CO₂-equivalente CO₂e-meetinstrument, dat de klimaateffecten van verschillende broeikasgassen, zoals methaan, uniformiseert. En we werken er voortdurend aan om die effecten te verminderen. Nog voor een BMW zijn eerste meter rijdt en zelfs na het gebruik ervan.

BMW duurzaamheid 2023 windkracht

Groene stroom.

Meer energie uit hernieuwbare bronnen in de toeleveringsketen, productie en voor het BMW laadnetwerk. In onze fabrieken dekken we de behoefte aan externe elektriciteit al volledig af met groene stroom. Ook onze leveranciers zetten er bijkomend op in.

BMW duurzaamheid 2023 fotovoltaïsche systemen

Circulaire economie.

De natuurlijke hulpbronnen sparen en het materiaal op lange termijn in de kringloop houden. In onze productie bevorderen we het principe van de circulaire economie. Dat betekent dat meer onderdelen en stoffen gerecycleerd moeten worden en dus minder grondstoffen verbruikt worden.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint efficiëntie

EFFICIËNTIE

MET WEINIG VEEL BEREIKEN.

OPTIMALISERING VAN VERBRUIK EN RIJBEREIK.

Efficiëntie betekent het grootst mogelijke effect met de kleinst mogelijke inspanning bereiken. Sinds heel wat voertuiggeneraties is BMW EfficientDynamics een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van BMW. Met innovatieve oplossingen zorgt het voor meer rijplezier met tegelijkertijd een lager verbruik en een groter rijbereik.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint efficiënte productie

GEBOUWD VOOR MAXIMALE EFFICIËNTIE.

Hoogvaste staalsoorten, aluminiumdeuren en -kleppen sparen gewicht uit. Aerodynamische velgen, Air Vent Control en meer verminderen de luchtweerstand. Een intelligent warmtebeheer vermindert het energieverbruik. Een BMW is gebouwd om meer rijplezier met een lager verbruik en een groter rijbereik te combineren.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint My BMW App

EFFICIËNT RIJDEN MET DE MY BMW APP.

De My BMW App helpt u met praktische tips om uw persoonlijke efficiëntie te verhogen. Ze toont u uw verbruik in het verleden en vergelijkt dat met gelijkaardige wagens uit de community. En helpt u met praktische tips om uw verbruik te optimaliseren. Zo bent u energiezuiniger onderweg. Met een even hoog rijplezier.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint circulaire economie

CIRCULAIRE ECONOMIE

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

ZUINIG MET NATUURLIJKE HULPBRONNEN DANKZIJ GERECYCLEERDE MATERIALEN.

Ons doel is om de natuurlijke hulpbronnen te sparen en materialen op lange termijn en hoogwaardig in de kringloop te houden. Daarom gebruiken we gerecycleerde materialen zoals secundair aluminium bij de hoogspanningsaccu of kunststoffen. Met de aanpak "Secondary First" willen we het aandeel gerecycleerde en hergebruikte materialen geleidelijk uitbreiden tot 50%. Daarbij bouwen we onze wagens zo, dat ze na gebruik gemakkelijker uit elkaar kunnen worden genomen en opnieuw kunnen worden gebruikt.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint toeleveringsketen

TOELEVERINGSKETEN

EERBIEDIGING VAN MENS EN MILIEU.

MILIEU- EN SOCIALE EISEN IN DE TOELEVERINGSKETEN.

Verantwoordelijkheid betekent goed toezien. Daarom weten we waarmee we onze wagens bouwen. En controleren we de toeleveringsketens van onze grondstoffen heel zorgvuldig. Zo helpen we mensenrechten te respecteren en milieunormen na te leven

ONTDEK PIONIERS VAN DUURZAME MOBILITEIT.

BMW duurzaamheid 2023 nieuwe klasse

DE NIEUWE KLASSE: ONZE VISIE IS DUURZAAMHEID.

Ervaar vandaag al onze innovatie van morgen. Met de nieuwe klasse gaan we voor een circulaire, digitale en volledig elektrische toekomst. Onze nieuwe wagens combineren puur rijplezier met maximale efficiëntie. We produceren ze bijzonder milieuvriendelijk en maken nog meer gebruik van gerecycleerde materialen.

BMW duurzaamheid 2023 Vehicle Footprint G60 duurzaamheid BMW i5 en 5 Reeks Berline

DUURZAAMHEID IN DE NIEUWE BMW 5 REEKS.

Welke ecologische voetafdruk laat de volledig elektrische BMW i5 achter? En hoe ziet de milieubalans van de nieuwe BMW 5 Reeks Berlines eruit? Lees meer over onze eerste opgestelde BMW Vehicle Footprint: