0:00
0:00 /  0:00

PUBLIEK OPLADEN VOOR
ELEKTRISCHE WAGENS.

UW BETROUWBARE LAADINFRASTRUCTUUR.

BMW i5 eDrive40: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 18,9–15,9; elektrisch rijbereik WLTP in km[2]: 498–582

DE VOORDELEN
VAN PUBLIEK OPLADEN.

BMW publiek opladen laadstation

FLEXIBEL OPENBARE
LAADSTATIONS GEBRUIKEN.

Combineer bij uw volgend bezoek aan de binnenstad heel comfortabel parkeren en opladen. Publiek opladen van e-wagens en plug-in-hybrides biedt u volledige flexibiliteit. Op langere afstanden of op reis laadt u uw volledig elektrische wagen bijzonder snel op aan High Power Charging-stations. Bij de aankoop van uw elektrische BMW wagen of plug-in-hybride zijn laadkabels en een BMW Charging Card voor het openbare laadnetwerk inbegrepen.

BMW publiek opladen laadinfrastructuur

UITGEBREIDE LAADINFRASTRUCTUUR.

Met het Active-tarief laadt u tegen een transparante en aantrekkelijke vaste prijs. In een van de grootste laadnetwerken van Europa, dat voortdurend blijft groeien. Openbare laadstations voor uw e-wagen in de buurt vindt u gewoon op BMW Maps. In de My BMW App of in de wagen. Of plan uw route voor geoptimaliseerd opladen handig via de My BMW App of rechtstreeks in de wagen. 

BMW publiek opladen snel opladen

KORT STOPPEN, SNEL AANKOMEN.

Spaar waardevolle tijd uit door bijzonder snel op te laden. Bijvoorbeeld op reis aan de High Power Charging-laadstations, bijvoorbeeld van onze partner IONITY. En bijzonder voordelig in het BMW Charging-netwerk. De route voor geoptimaliseerd opladen in het navigatiesysteem van uw BMW e-wagen geeft laadstations direct weer. Dat verkort lange ritten, omdat in zeer korte tijd veel rijbereik opgeladen kan worden.

LAADSTATIONS VOOR UW ELEKTRISCHE WAGEN BEKIJKEN.

Meer informatie

Loading Time

Laadtijden van

Publiek opladen

High Power Charging-station

U laadt uw wagen bijzonder snel op aan een High Power Charging-station (bv. uit het IONITY-netwerk). De hier geleverde gelijkstroom (DC) biedt duidelijk hogere laadvermogens dan wisselstroom (AC), zoals bijvoorbeeld aan een gewoon stopcontact. Daarom zijn dergelijke High Power Charging-stations bijzonder geschikt om onderweg op te laden. In de weergave ziet u hiervoor de minimaal benodigde laadduur van 10 tot 80% acculading met maximaal voertuiglaadvermogen. In dit bereik laadt u het snelst op en spaart u tegelijkertijd de accu. Een blik op de kaart toont u alle High Power Charging-stations in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

Snellaadstation

Als het in de stad of op reis eens snel moet gaan, bent u aan een snellaadstation aan het juiste adres. Want de hier geleverde gelijkstroom (DC) biedt hogere laadvermogens dan wisselstroom (AC), zoals bijvoorbeeld aan een gewoon stopcontact. Daarom zijn dergelijke snellaadstations bijzonder geschikt om onderweg op te laden. In de weergave ziet u hiervoor de minimaal benodigde laadduur van 10 tot 80% acculading met een vermogen tot 50 kW. In dit bereik laadt u het snelst op en spaart u tegelijkertijd de accu. Een blik op de kaart toont u alle snellaadstations in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

AC-laadstation

Vrijwel overal vindt u openbare laadstations met wisselstroom (AC). Die zijn bijzonder geschikt voor regelmatig laden gedurende langere periodes – bijvoorbeeld 's nachts of tijdens het werk. In de afbeelding vindt u de minimale duur voor het laden van 0–100% acculading met een maximumvermogen van 22 kW. Dat laadvermogen hangt af van de uitrusting. Met een blik op de kaart ontdekt u alle laadstations met wisselstroom in het BMW Charging-netwerk. (Status: 22/03/2023)

Thuis opladen

Wallbox / Flexible Fast Charger

Thuis laadt u uw wagen gemakkelijk op met een wallbox of de Flexible Fast Charger. Voor beide oplossingen wordt wisselstroom (AC) gebruikt. Afhankelijk van de wagen, de extra uitrusting en de markt heeft de wallbox een laadvermogen van maximaal 22 kW en de Flexible Fast Charger van maximaal 11 kW. In de afbeelding ziet u de minimale duur voor het laden van 0–100% acculading met een vermogen van 11 kW.

Filter charging stations

Het laadvermogen is afhankelijk van het laadniveau, de omgevingstemperatuur, het individuele rijprofiel en het gebruik van hulpapparatuur, evenals van het daadwerkelijk geselecteerde voertuig. De oplaadtijden gelden voor omgevingstemperaturen van 23 °C na een voorafgaande rit en kunnen afhankelijk van de gebruikskenmerken afwijken.


Gebruik de My BMW-app om laadstations te vinden en laadactiviteiten te plannen, controleren en beheren – zowel thuis als onderweg. Ervaar het volledige scala aan functies van de My BMW-app in de demomodus.

LAADKAART EN LAADKABEL

BIJGELEVERDE LAADACCESSOIRES VOOR UW ELEKTRISCHE WAGEN.

Overzicht van
oplaadmogelijkheden en diensten

EENVOUDIG OPLADEN.

BMW publiek opladen Plug & Charge
BMW publiek opladen laadpunten
BMW publiek opladen High Power Charging-stations

Plug & Charge. Meteen opladen.

Meer dan gewoon een laadtechnologie. BMW Plug & Charge is een stap richting toekomst van de elektromobiliteit. Uw elektrische wagen wordt automatisch herkend en geverifieerd zodra u hem met het laadstation verbindt. Bovendien kunt u dankzij Multi Contract een van meerdere opgeslagen contracten van verschillende providers voor het laadproces kiezen. Bijvoorbeeld privé of voor het werk. Aan u de keuze.

Meer dan 551.000 laadpunten voor u.

Op reis of tijdens het dagelijkse gebruik. Met meer dan 551.000 laadpunten in heel Europa vindt u op elk moment een passende oplaadmogelijkheid. En het laadnetwerk groeit voortdurend. Met BMW Charging gebruikt u deze elektrische laadstations heel comfortabel en eenvoudig.

Opladen aan High Power Charging-stations.

Met de High Power Charging-stations (HPC) in het laadnetwerk van BMW laadt u met een laadvermogen tot 350 kW extreem snel op. In heel Europa kunt u tegen aantrekkelijke voorwaarden met het IONITY Plus-pakket de snellaadstations van IONITY gebruiken. Als klant van een nieuwe wagen 12 maanden zonder vaste kosten.

VAN KLANTEN VOOR KLANTEN: ELEKTRISCHE MOBILITEIT IN HET DAGELIJKSE LEVEN.

“Waar er voor andere auto’s met verbrandingsmotor helemaal geen parkeerplaats is, hoef ik gewoon maar naar de laadpaal te rijden.”


Leer in de video meer over de voordelen van publiek opladen in de binnenstad. Of over exclusieve parkeerplaatsen of de mogelijkheid om uw dag te organiseren in functie van het opladen. Onze klanten vertellen.

0:00
0:00 /  0:00
BMW publiek opladen laadkabel mode 3
BMW publiek opladen BMW Charging Card

Laadkabel (mode 3).

De BMW laadkabel (mode 3) voor publiek opladen biedt flexibel opladen met een lengte van vijf meter. Dankzij de ECE-genormeerde stekker in heel Europa aan openbare laadstations. Deze lader is compatibel met alle volledig elektrische wagens en plug-in-hybrides van BMW en biedt de mogelijkheid om thuis en onderweg op te laden.

De BMW Charging Card.

Uw persoonlijke laadkaart is uw ticket voor het BMW Charging-netwerk. Eenvoudig onderweg met de BMW Charging Card aan openbare laadstations identificeren en meteen opladen. Of authentificeer u digitaal met de My BMW App of via Plug & Charge.

BMW publiek opladen thuis opladen

THUIS OPLADEN ALS ALTERNATIEF.

Laad uw elektrische wagen of uw plug-in-hybride ’s nachts of tussen de ritten op. Start goed opgeladen en pas het laden van uw elektrische BMW comfortabel aan uw dagelijks leven aan.

BMW publiek opladen elektrische wagen kosten

DE KOSTEN VAN EEN ELEKTRISCHE WAGEN.

Wat zijn de laadkosten voor een e-wagen? Bespaar dankzij lagere onderhoudskosten en lagere belastingen. Zijn er subsidies voor elektrische wagens? Ontdek of een elektrische wagen voor u de moeite waard is.

Range Overview

VERGELIJKING VAN ELEKTRISCHE WAGENS EN PRIJZEN.

BMW i5 eDrive40 Touring
BMW i5 eDrive40
i4 eDrive40 Gran Coupé
i7 xDrive60
  • BMW i5 eDrive40 Touring

  • Vanaf 76.300,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   483 - 560 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   30 min

  • BMW i5 eDrive40

  • Vanaf 73.700,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   498–582 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   30 min

  • i4 eDrive40 Gran Coupé

  •  

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   504 - 600 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   0:30 min

  • i7 xDrive60

  • Vanaf 137.900,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   587 - 624 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   0:34 min

BMW i4 eDrive40 Gran Coupé[4]: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 19,1–16,1

 

BMW i5 eDrive40 Touring: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 19,3–16,5

 

BMW i5 eDrive40 Limousine: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 18,9–15,9


BMW i7 xDrive60: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 19,6–18,5

BMW iX2 xDrive30
iX xDrive40
iX1 eDrive20
iX3
  • BMW iX2 xDrive30

  • Vanaf 59.450,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   417–449 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   29 min

  • iX xDrive40

  • Vanaf 82.800,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   403 - 435 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   0:31 min

  • iX1 eDrive20

  • Vanaf 50.150,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[2]

   430 - 474 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   0:29 min

  • iX3

  • Vanaf 72.450,00 €

   De afbeeldingen tonen speciale uitrusting tegen meerprijs. De vermelde prijzen zijn vrijblijvende, onafhankelijke aanbevelingen van de fabrikant incl. btw en verbruiksbelasting (NOVA) op basis van het basismodel zonder speciale uitrusting en zonder transportkosten. Fouten en vergissingen voorbehouden. Contacteer uw BMW partner voor bindende prijsinformatie.

  • Elektrisch rijbereik (WLTP)[3]

   461 - 471 km

  • Laadduur DC (10-80% laadtoestand)[3]

   0:31 min

BMW iX1 eDrive20: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 17,2–15,4
 

BMW iX2 xDrive30: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 17,8–16,3


BMW iX3: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 18,0–17,6


BMW iX xDrive40: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 21,4–19,4

VEELGESTELDE VRAGEN.

MEER INFORMATIE.

BMW publiek opladen proefrit

EEN PROEFRIT MET UW
FAVORIET BMW MODEL.

U wilt zelf ervaren hoe uw favoriet elektrisch model rijdt en aanvoelt? Maak heel eenvoudig online een afspraak voor een proefrit op een datum naar keuze. Uw lokale BMW Partner zal u alle bijkomende informatie verstrekken.

BMW publiek opladen advies BMW Servicepartner

WENST U
PERSOONLIJK ADVIES?

Voor vragen, gedetailleerde informatie of concrete aanbiedingen kunt u terecht bij een BMW Partner in uw buurt. Onze competente BMW servicemedewerkers geven u graag individueel advies per telefoon of direct ter plaatse.

BMW publiek opladen BMW Contact Center

BMW CONTACT CENTER.

Het BMW Contact Center staat voor u klaar voor alles wat met BMW te maken heeft – zodat er geen vragen onbeantwoord blijven. Of u nu al met een BMW rijdt of de aankoop van een nieuwe BMW plant.

BMW publiek opladen BMW Online Genius

BMW ONLINE GENIUS HELPT.

Nog vragen? De Online Genius kent het antwoord. Vind alle antwoorden op de vaakst gestelde vragen. Gewoon de vraag ingeven of per categorie zoeken.

Verbruik en CO₂-emissie.

BMW i5 eDrive40 Touring: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 19,3–16,5; Elektrische actieradius, WLTP in km[2]: 483–560

 

BMW i5 eDrive40: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 18,9–15,9; elektrisch rijbereik WLTP in km[2]: 498–582

BMW i4 Gran Coupé[4]: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 22,5–15,8; elektrisch rijbereik WLTP in km[2]: 406–590

BMW i4 M50 xDrive[4]: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km[1]: 22,5–18,0; elektrisch rijbereik WLTP in km[2]: 415–520

[1] De officiële gegevens over brandstofverbruik, CO₂-emissie, stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen (in dit geval van de Duitse markt). Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Bovendien verdwijnen de NEDC-waarden vanaf 1 januari 2023 uit de conformiteitsattesten overeenkomstig EU-verordening 2022/195. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp


Meer informatie over de officiële CO₂-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel). 

[2] Autonomie afhankelijk van verschillende factoren, in het bijzonder: persoonlijke rijstijl, aard van het traject, buitentemperatuur, verwarming/airconditioning, voorverwarming.

[3] De laadprestaties hangen af van de laadstatus, de omgevingstemperatuur, het individuele rijprofiel en het gebruik van secundaire verbruikers. Het weergegeven rijbereik heeft betrekking op de WLTP Best Case. De laadtijden gelden voor omgevingstemperaturen van 23 °C na een voorafgaande rit en kunnen afwijken naargelang het gebruiksgedrag.

 

[4] Voorlopige waarden; de ontbrekende waarden waren bij het afsluiten van de redactie nog niet beschikbaar. De definitieve waarden zullen worden gepubliceerd wanneer deze beschikbaar worden.