BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht rijdend
Motorvermogen374 pk (275 kW)
BrandstoftypeBenzine

THE 2

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht rijdend

DE NIEUWE BMW M240i xDRIVE COUPÉ

Motorvermogen374 pk (275 kW)
BrandstoftypeBenzine
THE 2DE NIEUWE BMW M240i xDRIVE COUPÉ

Radicaal sportief. Revolutionair en onafhankelijk: de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé ontwikkelt met zijn adembenemende dynamiek en temperamentvolle wendbaarheid indrukwekkende prestaties die in dit autosegment ongeëvenaard zijn. En vooral: gewoon voor plezier zorgen. Tijdens acceleraties, in bochten of op rechte stukken – de toerenteller klimt net als de hartslag- en adrenalinewaarden. Het vooruitstrevende drievolumedesign accentueert met elk detail de compromisloos sportieve ambities en laat de unieke verschijning van de BMW M240i xDrive Coupé optimaal tot uiting komen.

BMW M240i xDrive:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,8-8,1
CO₂-emissie in g/km (gecombineerd): 200-185

Meer lezen

DE PRESTATIES VAN DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Aandrijving, chassis en prestaties.

BMW M240i xDRIVE COUPÉ

Adembenemende dynamiek en wendbaarheid, gecombineerd met onbeperkte dagelijkse functionaliteit.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 374 pk
 • Intelligente BMW xDrive aandrijving
 • 275 kW (374 pk), 0–100 km/h in 4,3 Sek.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic driekwart vooraanzicht

BMW M240i xDRIVE COUPÉ – PRODUCTHIGHLIGHTS.

Rijdynamiek- en designuitrustingen van de BMW M240i xDrive Coupé

Opwindende prestaties en een adembenemende look: met zijn 374 pk (275 kW) sterke BMW M TwinPower 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en sportief afgestelde technische kenmerken zoals de adaptieve M ophanging, het M sportdifferentieel of de Variable Sport Steering biedt de BMW M240i xDrive Coupé een dynamische rijervaring vol kracht en wendbaarheid – gecombineerd met uiterst precieze rijeigenschappen. De hoge sportieve ambities worden nog versterkt door het M aerodynamicapakket en het M Technical Pack. De atletische uitstraling wordt vervolledigd door M specifieke designelementen in Ceriumgrau en exclusieve highlights in het interieur.

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic driekwart achteraanzicht rijdend
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor close-up

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

Een topatleet die echt rijplezier verschaft: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich door een superieure krachtontwikkeling en de opvallende typische M sound. Dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll-turbocompressor zorgen voor uitstekende prestaties.
Variable Sport Steering Adaptieve M ophanging BMW M240i xDrive Coupé G42 2021

Adaptieve M ophanging en Variable Sport Steering.

De adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kunt u de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die u op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen. De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW chassis M sportdifferentieel

M sportdifferentieel.

Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic driekwart zijaanzicht sportversnellingsbak Steptronic

Sportversnellingsbak Steptronic.

De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de modus SPORT PLUS en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor maximale prestaties.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M sportremmen Dunkelblau metallic close-up

M sportremmen.

De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Dunkelblau metallic en met M opschrift hebben grotere remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht. Aangepast aan de bijzonder hoge dynamische mogelijkheden van de wagen garanderen ze ook bij een uitgesproken sportieve rijstijl en in natte omstandigheden uitstekende remprestaties.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic frontdesign

Frontdesign.

De voorkant van de BMW M240i xDrive Coupé is uiterst sportief en veruit uniek: de powerdome op de motorkap spreekt voor zich. De expressieve nieren hebben een frame in Ceriumgrau en nieuwe nierkleppen, die afhankelijk van de luchtbehoefte openen of sluiten. Opvallende koplampen verwijzen naar legendarische BMW coupé-iconen zoals de BMW 2002, en de M specifieke voorschort – onderdeel van het standaard M aerodynamicapakket – onderstreept de indrukwekkende dynamiek van de M wagen met de sterk gecontourde en aan de zijkant driehoekige luchtinlaten in Ceriumgrau.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic design achterkant

Design van de achterkant.

De achterkant van de BMW M240i xDrive Coupé komt extreem atletisch voor de dag. De ver naar buiten geplaatste compacte achterlichten beklemtonen de brede stand, en de standaard achterspoiler in koetswerkkleur legt sportieve accenten en verbetert dankzij de geoptimaliseerde aerodynamica het rijgedrag. Net als de M specifieke achterschort, die opvalt met een expressieve diffusor in Schwarz hochglänzend en een opvallende zeshoekige inleg. De dynamische uitstraling wordt vervolledigd door uitlaatpijpen met vrije vorm in Ceriumgrau.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic zijaanzicht

Design van de zijkant.

Het zijaanzicht van de BMW M240i xDrive Coupé doet denken aan een radicaal sportief coupésilhouet. Het wendbare drievolumedesign met langgerekte motorkap, korte overhangen en naar achteren geplaatste passagiersruimte creëert een extreem dynamische verschijning. De rechtopstaande nieren, de zogenaamde sharknose, verlenen het design van de zijkant extra dynamiek. De M spiegelbehuizingen in Ceriumgrau en de precieze schouderlijnen die van de koplampen tot de achterlichten lopen, onderstrepen de sportieve ambities van de wagen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M sportzetels

M sportzetels.

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met zwart M logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 lederen M stuur

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M accentvlakken deurbekleding close-up

M accentvlakken.

De verlichte M accentvlakken verlenen de M kleuren visueel een unieke uitstraling – voor een heel bijzondere blikvanger in het interieur. De vlakken in de deurbekleding met achtergrondverlichting in M kleuren onderstrepen het exclusieve, sportieve karakter van de wagen. Het fading-effect benadrukt de dynamiek waarvoor de krachtigste letter ter wereld staat.

COCKPIT & TECHNOLOGIEËN.

Bedieningsconcept, digitale services en rijhulpsystemen in de BMW M240i xDrive Coupé.

Extreem gefocust en compromisloos goed verbonden: in de op de bestuurder georiënteerde cockpit van de BMW M240i xDrive Coupé bent u helemaal mee met de nieuwste techniek. Profiteer bij het rijden en parkeren van intelligente rijhulpsystemen of communiceer via de BMW Intelligent Personal Assistant met uw BMW. Bovendien hebt u de beschikking over tal van Connectivity-functies en digitale services die u optimaal met uw BMW en de wereld verbinden – voor een eigentijdse mobiliteit op het hoogste niveau.

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW Live Cockpit Navigation Professional

BMW Live Cockpit Navigation Professional.

BMW Live Cockpit Navigation Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kunt u o.a. bedienen via de iDrive Touch Controller.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke auto-expert was? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Gebruik heel natuurlijke spraakcommando’s om talrijke voertuigfuncties te bedienen. Hij kan u ook onderwerpen over de wagen uitleggen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Driving Assistant Pack

Driving Assistant Pack.

Het veiligheidspakket Driving Assistant Pack omvat de botswaarschuwing vooraan met remingreep, de Speed Limit Assist incl. Speed Limit Info met No Passing Info en anticipatie, en de Crossing Traffic Warning achteraan. Lane Departure Warning en Lane Change Warning met actieve terugvoering en de waarschuwing voor kop-staartbotsingen vervolledigen de uitrusting.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Parking Assistant Pack Plus

Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 smartphone-integratie

Smartphone-integratie.

Wilt u in uw BMW de functies van uw smartphone niet missen en ze gebruiken zoals u gewend bent? Met de smartphone-integratie ondersteunt uw wagen Apple CarPlay® en Android Auto® via een draadloze verbinding tussen smartphone en wagen. Daardoor kunt u in de wagen comfortabel gebruikmaken van vertrouwde functies en verschillende apps.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Altijd de meest recente softwareversie aan boord. Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. U kunt de upgrades eenvoudig via de My BMW App of via de in de wagen ingebouwde simkaart downloaden en aansluitend installeren. Zo worden ook andere functies in uw BMW beschikbaar gemaakt.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Amazon Alexa Car Integration

Amazon Alexa Car Integration.

“Alexa, zet theezakjes op de boodschappenlijst.” “Alexa, wat voor weer wordt het in München?” Met de Amazon Alexa Car Integration kunt u aan het stuur al even comfortabel gebruikmaken van de spraakservice van Amazon als u van thuis gewend bent. De antwoorden van Alexa worden ook als visuele feedback op het Control Display van uw wagen getoond.

TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE BMW 2 REEKS COUPÉ M WAGEN.

BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Vermogen in kW (pk) bij t/min:  

275 (374)/5.500–6.500

Maximumkoppel in Nm bij t/min:  

500/1.900–5.000

Acceleratie 0–100 km/u in s:

4,3

Brandstofverbruik gecombineerd in l/100 km:

8,8–8,1

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Saphirschwarz metallic
BMW velgen en banden EU-bandenlabel close-up

BMW VELGEN & BANDEN.

We onderwerpen de banden van onze wagens aan strenge tests met wel 50 verschillende kwaliteitscriteria – veel meer dan de EU wettelijk verplicht voor de etikettering van banden. Hier vindt u alle informatie over de eigenschappen van de bij BMW gebruikte banden.

M PERFORMANCE PARTS EN ORIGINELE BMW ACCESSOIRES VOOR DE BMW 2 REEKS COUPÉ M WAGEN.

De BMW M240i xDrive Coupé biedt dynamisch rijplezier en een groot aantal sportieve uitrustingen. Voor uw speciale wensen zijn er de originele BMW accessoires. Natuurlijk met individuele toevoegingen en extra's die wat betreft kwaliteit, ontwerp en prestaties perfect op deze karaktervolle sportwagen zijn afgestemd en u een maximale meerwaarde bieden – wat uw plannen ook zijn.  

M Performance sierrooster vooraan Carbon BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance sierrooster vooraan Carbon.

Karakter tonen: het frame van het M Performance sierrooster vooraan bestaat uit hoogwaardig carbon. Voor een bijzonder verfijnde, sportieve en individuele look.
M Performance achterspoiler Carbon BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance achterspoiler Carbon.

De M Performance achterspoiler Carbon versterkt het hoogwaardige, sportieve design van de wagen en zorgt voor sterk verbeterde aerodynamische waarden.
M Performance achterdiffusor Carbon BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance achterdiffusor Carbon.

De M Performance achterdiffusor in carbonlook maakt zijn verschijning nog moderner – en versterkt de sportieve uitstraling van de wagen.
M Performance 20" gesmede velg, Y-spaak 795 M Jetblack matt BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance 20" gesmede velg, Y-spaak 795 M Jet Black matt.

M Performance 20" gesmede velgen, Y-spaak 795 M in Jet Black matt. Complete set zomerwielen met bandendrukcontrole en runflat banden.
M Performance stuur BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance stuur.

Een stevig handvol argumenten: het stuur met handgrepen van Alcantara ligt bijzonder aangenaam en vast in de hand – voor een sportiever stuurgevoel.
M Performance rugleuningkuip Alcantara/Carbon openporig BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance rugleuningkuip Alcantara/Carbon openporig.

De M Performance rugleuningkuip van openporig carbon en Alcantara geeft de zetels een hoogwaardige autosportlook.
BMW dakbox 320 Schwarz/Titansilber BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

BMW dakbox 320 Schwarz/Titansilber.

Afsluitbare dakbox met opening aan beide zijden in Schwarz/Titansilber met een inhoud van 320 liter; past op alle BMW dakdraagsystemen.
BMW Pro 2.0 fietsdrager BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

BMW Pro 2.0 fietsdrager

Lichte, stabiele BMW Pro 2.0 fietsdrager voor twee fietsen/e-bikes. Kan tot 60 kg belast worden en compact samengevouwen worden.
BMW Allweather-voetmatten vooraan BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

BMW Allweather-voetmatten vooraan.

De BMW Allweather-voetmatten met precieze pasvorm beschermen de voetruimte vooraan tegen vocht en vuil. In Schwarz met beugel in roestvrij staal.
BMW vormmat voor de bagageruimte BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

BMW vormmat voor de bagageruimte.

Zwarte, precies passende, slipvaste en slijtvaste mat ter bescherming tegen vuil en vocht.
M Performance 19" lichtmetalen velg, Y-spaak 898 M Frozen Gunmetal Grey BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

M Performance 19" lichtmetalen velg, Y-spaak 898 M Frozen Gunmetal Grey.

M Performance 19" lichtmetalen velgen, Y-spaak 898 M in Frozen Gunmetal Grey. Complete set zomerwielen met bandendrukcontrole.
BMW Advanced Car Eye 2 BMW 2 Reeks Coupé G42 2021

BMW Advanced Car Eye 2.

De uiterst gevoelige full-HD-camera legt bij schokken automatisch de situatie voor en achter de wagen vast.
BMW 2 Reeks Coupé G42 2021 Thundernight metallic driekwart vooraanzicht stilstaand voor magazijn

BMW 2 REEKS COUPÉ

De sportief-elegante BMW 2 Reeks Coupé fascineert met een temperamentvolle dynamiek met achterwielaandrijving en modern comfort in het hoogwaardige interieur.

PRIJZEN, FINANCIERING EN LEASING VAN DE BMW 2 REEKS COUPÉ M WAGEN.

BMW FINANCIAL SERVICES VOOR DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

BMW 2 Reeks Coupé G42 2021 Thundernight metallic driekwart zijaanzicht stilstaand voor magazijn

Met financieringsproducten op maat van BMW Financial Services komt u snel en flexibel op uw bestemming. Financiering of leasing – elk van onze aanbiedingen wordt individueel aan uw behoeften en wensen aangepast. Kom meer te weten over aantrekkelijke financieringsoplossingen of de passende leasingformule voor uw nieuwe BMW M240i xDrive Coupé.

ADVIES EN SERVICES VOOR DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

BMW servicemedewerker adviseert klant

WENST U PERSOONLIJK ADVIES?

Voor vragen, gedetailleerde informatie of concrete aanbiedingen over de BMW M240i xDrive Coupé kunt u terecht bij een BMW Partner in uw buurt. Onze competente BMW servicemedewerkers geven u graag individueel advies per telefoon of direct ter plaatse.

BMW SERVICE INCLUSIVE VOOR DE BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

BMW servicemedewerker begroet klant

#whateverhappens. Volledig zorgeloos onderweg: dit pakket biedt u 100% transparantie en laat u comfortabel plannen bij de keuze van uw looptijd of kilometerstand.

 • Service voertuigcontrole volgens de BMW voorschriften
 • Service microfilter
 • Service remvloeistof

Brandstofverbruik en CO2-emissie van de BMW M240i xDrive Coupé.

BMW M240i xDrive Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,8–8,1
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 200–185

De officiële gegevens over brandstofverbruik en CO2-emissie werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen. Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp

Meer lezen

Brandstofverbruik en CO₂-emissie van de BMW M240i xDrive Coupé.

 • BMW M240i xDrive Coupé:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,8-8,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 200-185

  De officiële gegevens over brandstofverbruik en CO2-emissie werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen. Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Meer informatie over de testprocedures WLTP en NEDC vindt u op www.bmw.com/wltp