RE:USE

RE:USE

GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN
OM DE WAARDE VAN ONZE WAGENS
OP ELK MOMENT TE MAXIMALISEREN.

Het hergebruik van grondstoffen staat centraal in de duurzame aanpak van de BMW Group.

 

Of het nu gaat om het hergebruik van componenten van uw BMW wanneer deze zijn levenseinde nadert, om het recycleren van de restproducten van onze assemblagelijnen, of om het beschermen van hulpbronnen en grondstoffen door deze te vervangen door secundaire grondstoffen, de BMW Group ontplooit tal van oplossingen om haar afval en de impact van haar productie te verminderen.

Meer lezen
<b>RE:USE</b>GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN <br>OM DE WAARDE VAN ONZE WAGENS <br>OP ELK MOMENT TE MAXIMALISEREN.

  GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN OM DE PRODUCTIEKETENS TE VOEDEN.

  Het hergebruik van grondstoffen moet reeds in de R&D- en ontwerpfase geïntegreerd zijn. Daarom geeft de BMW Group deze aanpak een centrale plaats in het ontwerp van haar wagens.

   

  Vandaag kunnen, in het interieur en het koetswerk van uw BMW, tal van bewerkte primaire grondstoffen vervangen worden door reeds bestaande grondstoffen. Sommige daarvan zijn behoorlijk verrassend. Zo werkt de BMW Group nauw samen met het Italiaanse bedrijf ECONYL® voor de productie van vloermatten voor de BMW i3 en de BMW iX. Dankzij een uniek recyclageproces recycleert ECONYL® nylon uit afgedankte visnetten. Een aanpak met een sterke positieve impact op het milieu.

   

  Op deze manier strijden de BMW Group en ECONYL® samen tegen de vervuiling van de oceanen door een tweede leven te geven aan visuitrusting die vaak eindigt op de bodem van de zee en zo het maritieme ecosysteem verstoort. Gefragmenteerd, gesorteerd volgens kleur, ontrafeld en opnieuw geweven laat het nylon van vissersnetten een brede variatie aan motieven en ontwerpen toe. Deze passen bovendien perfect in de stijl van het interieur van het elektrische BMW i-gamma.

  Meer lezen
  Matériau recyclé réutilisé dans la BMW i

  Maar niet alleen de vloermatten in uw BMW worden gemaakt op basis van gerecycleerde grondstoffen. Ook de deuren en zetels van elke elektrische BMW i3 worden op duurzame wijze ontworpen, onder meer door het equivalent in plastic van 27 gerecycleerde flessen te verwerken in hun structuur en bekleding. Deze keuze sluit perfect aan bij onze duurzame aanpak van het ontwerp van de elektrische wagens in het BMW i-gamma. Van zodra mogelijk doet de BMW Group een beroep op een duurzaam gebruik van natuurlijke grondstoffen en producten voor het hele interieur van de BMW i3, zoals FSC-gecertificeerd eucalyptushout uit duurzame bosbouw, hennep of olijfolie die gebruikt wordt voor het looien van leer.

  Meer lezen

  GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN OM RESTPRODUCTEN IN ELKE PRODUCTIEFASE TE BEPERKEN.

  recyclage des filet de pêche

  Het hergebruik van grondstoffen betreft niet alleen het winnen van primaire grondstoffen, het is ook een manier om de wagenproductie zélf te herbekijken teneinde restproducten te beperken. In haar fabrieken in Dingolfing en München startte de BMW Group een anti-verspillingsprogramma met de bedoeling om staal- en aluminiumresten afkomstig uit metaalpersen te hergebruiken. Na hersmelting worden deze opnieuw in de productieketen gebracht om nieuwe BMW’s te maken.

   

  Op deze manier kunnen alle grondstoffen die nodig zijn voor de productie van het gamma elektrische BMW i-wagens hergebruikt worden. Zo ontwikkelde de BMW Group met de hulp van verschillende designers een compleet gamma van accessoires op basis van restproducten. Zo worden de snijresten van de zetelbekleding herwerkt tot potloden die elk een unieke frame hebben. Plasticresten, vermalen tot fijn poeder, worden gebruikt in 3D-printers en krijgen een nieuw leven in design zonnebrillen. Op deze manier voorkomen we niet alleen restproducten, maar ook heel wat kilometers tijdens het transport: de compacte 3D-printers kunnen namelijk gemakkelijk opgesteld worden in de buurt van de productiefabrieken en zo bijdragen tot de lokale recyclagecyclus van grondstoffen.

  Meer lezen

  GRONDSTOFFEN HERGEBRUIKEN OM ZE EEN NIEUW LEVEN TE GEVEN.

  Grondstoffen hergebruiken betekent ook een nieuw gebruik vinden voor grondstoffen wanneer uw wagen het einde van zijn levensduur bereikt. Vandaag wordt 95% van de elektrische modellen van het BMW i-gamma hergebruikt of gerecycleerd. Sterker nog: de keuze van de materialen die dienen voor het koetswerk, het interieur of de zetels wordt gemaakt in functie van hun herbruikbaarheid. De herbruikbaarheid van grondstoffen maakt deel uit van het ontwerp zélf van onze wagens. Zo kan het elektriciteitssysteem van de BMW i makkelijk verwijderd en geïsoleerd worden van de rest van het voertuig. Tijdens de ontmanteling kan het ijzer dat afkomstig is van het koetswerk niet vermengd geraken met de koperen onderdelen van het elektriciteitssysteem. Op deze manier beantwoordt het gerecycleerde ijzer aan de strengste criteria en kan het opnieuw ingezet worden als een veilige grondstof in onze fabrieken.

   

  In feite is heel uw BMW ontworpen om gemakkelijk gedemonteerd, hergebruikt en gerecycleerd te worden wanneer hij uit het verkeer wordt genomen.

  Meer lezen
  ferme de batterie dans l’usine BMW de Leipzig

  De BMW Group besteedt bijzondere aandacht aan het hergebruik van het meest precaire onderdeel van haar elektrische modellen: de accu. Wanneer deze niet meer voldoende kracht kunnen leveren om de mobiliteit van onze wagens te garanderen, beleven de eDrive-accu’s een tweede jeugd in onze fabriek te Leipzig waar ze dienen als opslagsysteem voor energieoverschotten afkomstig van de windmolens op de site. Op deze manier stellen wij alles in het werk om onze productiecentra, zowel hier als elders ter wereld en dankzij groene energiebronnen, CO2-neutraal te maken.

  Meer lezen

  MEER WETEN OVER…