BMW DUURZAAMHEID

WAGENS, MATERIALEN & PRODUCTIE.

INLEIDING

BMW OP WEG NAAR EEN DUURZAMERE TOEKOMST.

Onze wagens en hun productie laten zien hoe wij als onderneming onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid zien. En hoe we ze toepassen. Kom meer te weten over wat we in de productie, de uitrusting en het verbruik doen – en wat we nog allemaal van plan zijn.

BMW duurzaamheid 2023 energiebesparende maatregelen

BMW ELEKTROMOBILITEIT

> 1 miljoen

BMW elektromobiliteit.

BMW Group heeft tot en met 2022 al meer dan 1.000.000 geëlektrificeerde auto's op de weg gebracht.

BMW Duurzaamheid lager energieverbruik

LAGER ENERGIEVERBRUIK

6,3 miljoen MWh

Lager energieverbruik.

Het totale energieverbruik van BMW Group in 2022 was 6,3 miljoen MWh. Dat is 2,8% minder verbruikte energie dan het jaar ervoor. Dat is te danken aan energiebesparende maatregelen, zoals overschakelen naar LED verlichting in 16 fabrieken.

Verminderde CO2-emissies

MINDER EMISSIE

0,32 ton

Minder emissie.

Bij de productie van een BMW ontstonden in 2022 slechts 0,32 t CO2-emissies – in vergelijking met de emissies die bij de aanschaf van hulpbronnen en bij het gebruik ontstaan, vormt dit maar een klein aandeel, dat echter in totaal een positief effect op de CO2-balans van een wagen heeft.

ELEKTRISCHE BMW WAGENS

DUURZAAMHEID IN DE NIEUWE BMW i5.

Op weg naar een duurzamere toekomst levert ook de BMW i5 zijn bijdrage. Grondstofbesparende materialen, recyclage en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zorgt voor minder CO2. Ontdek meer in de video.

0:00
0:00 /  0:00

BMW i5 eDrive40

SHOP THE LOOK

BMW i5 eDrive40

BMW i5 Limousine G60E

BMW i5: stroomverbruik (kWh/100 km, gemiddeld, WLTP): 18,9–15,9; Elektrische actieradius, WLTP in km: 498–582

RECYCLEREN IN PLAATS VAN WEGGOOIEN.

BMW duurzaamheid 2023 gerecycleerde materialen visnetten

Visnetten.

De vloerbekledingen in de BMW iX en in de nieuwe BMW X1 en BMW i5 worden vervaardigd uit een kunststofgaren dat uit afgedankte visnetten, vloerbedekkingen en restafval uit de kunststofproductie wordt gewonnen. De in het interieur en exterieur gebruikte bekledingsdelen veroorzaken 25% minder CO₂-emissies dan traditioneel geproduceerde componenten.

BMW duurzaamheid 2023 gerecycleerde materialen gerecycleerde kunststof

Gerecycleerde kunststof.

Gerecycleerde materialen worden in heel wat componenten van een BMW gebruikt. Zo bestaat bijvoorbeeld de kofferbekleding van de BMW i5 uit minstens 50% gerecycleerde kunststof. Bij de bumpersteunen, de onderstructuur van de deurbekledingen, de afdekking van de windgeleider en het frame van de voorbekleding van de BMW iX bedraagt deze waarde zelfs 100%.

BMW duurzaamheid 2023 gerecycleerde materialen cactusvezels

Cactusvezels.

BMW Group ontwikkelt in samenwerking met start-ups innovatieve biogebaseerde materialen. Het nieuwe Deserttex™ wordt bijvoorbeeld gemaakt van verpulverde cactusvezels en een biogebaseerde polyurethaan-matrix. Zo zijn dierlijke grondstoffen niet meer nodig en wordt meteen de CO₂ uitstoot verlaagd.

Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER WAGENS & MATERIALEN.

DUURZAAMHEID IN DE BMW iX.

Ontdek de maatregelen die al doorgevoerd werden en onze BMW iX-configuratie met FSC-gecertificeerd hout, ledervrije zetels en andere uitrustingen.

0:00
0:00 /  0:00

iX xDrive40

SHOP THE LOOK

iX xDrive40

BMW iX xDrive40: Verbruik elektrisch, gecombineerd WLTP in kWh/100 km: 21,4–19,4; elektrisch rijbereik WLTP in km: 403–435

BMW duurzaamheid 2023 geëlektrificeerd rijplezier

DE VERSCHEIDENHEID AAN ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

Ontdek naast de BMW iX en de BMW i5 het volledige spectrum van elektrische wagens van BMW.

  • Vrijwel geruisloos voortglijden door de stad en over landelijke wegen
  • Naadloze acceleratie vanuit stilstand
  • Puur rijplezier, zonder uitlaatgassen en lokaal emissievrij
BMW duurzaamheid 2023 My BMW App

My BMW APP. DIRECTE VERBINDING MET UW BMW.

Uw rijgedrag altijd in het oog voor nog efficiënter rijplezier:

  • Persoonlijke rijgegevens met de functie "Mijn ritten" analyseren
  • Onmiddellijke gegevens over rijefficiëntie en brandstofverbruik
  • Slimme diensten ter ondersteuning van uw e-mobiliteit

PRODUCTIE & TOELEVERINGSKETEN

WERELDWIJDE MAATREGELEN VOOR MEER DUURZAAMHEID.

Focus op duurzaamheid en dicht bij de klant staan kenmerken de BMW Group. Daarom produceren wij over de hele wereld bij voorkeur rechtstreeks ter plaatse, met inachtneming van uniforme kwaliteits- en veiligheidsnormen.

WIND, ZON EN INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN.

BMW duurzaamheid 2023 windkracht

Windkracht.

De vier windmolens op het terrein van de fabriek van de BMW Group Leipzig kunnen elk een nominaal vermogen van 2,5 MW halen. Ze dekken ongeveer een achtste van de elektrische energie die in de fabriek nodig is. Een intelligent accupark, waarin tot 700 BMW i3-accu's met elkaar verbonden zijn, slaat overtollige energie uit de vier windturbines op in tijden van overaanbod en voedt stroom terug in het net bij windstilte.

BMW duurzaamheid 2023 fotovoltaïsche systemen

Fotovoltaïsche systemen.

De zonne-installatie in de fabriek van BMW Brilliance Automotive Ltd. in Dadong (Shenyang) kan in 2022 meer dan 21 MWh regeneratieve stroom produceren. Door de uitbreiding van Shenyang met 110.000 m2 – dat is ongeveer 15 voetbalvelden – is de oppervlakte ervan vergroot tot 290.000 m2.

BMW NEEMT ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID.

Duurzaamheid heeft bij BMW vele aspecten: van het controleren van onze toeleveringsketens tot het ondersteunen van externe programma's doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRODUCTIE & TOELEVERINGSKETEN.

De officiële gegevens over brandstofverbruik, CO₂-emissie, stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen (in dit geval van de Duitse markt). Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Bovendien verdwijnen de NEDC-waarden vanaf 01/01/2023 uit de conformiteitsattesten overeenkomstig EU-verordening 2022/195. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp