BMW X-modellen BMW X-wagens op parkeerdek voor gebouwen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW X-REEKS.

De BMW X-reeks onderscheidt zich door vastberadenheid en de wens zich van anderen af te zetten – door individuele wagens die de typische X-genen dragen: sportieve, robuuste look, prestaties, compromisloosheid. En dat alles met de rijdynamiek en wendbaarheid die BMW altijd al heeft gekenmerkt.

Meer lezen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW X-REEKS.

DE BMW X1.

In de stad, in de bergen of op het strand – de BMW X1 is overal thuis en in elke situatie een metgezel vol sportiviteit en superioriteit. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de compacte SUV in 2018 de meest verkochte BMW ter wereld was.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X1 E84 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW E84)

Sinds zijn marktintroductie in 2009 speelt de BMW X1 de leidende rol in het premiumsegment van de compacte SUV's. Robuuste veelzijdigheid kenmerkt de wagen – een sportieve afstelling zorgt in alle situaties voor dynamiek en wendbaarheid. En met de intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving bevinden tractie en rijdynamiek zich op een opwindend niveau, want ze verdeelt de aandrijfkracht traploos over de voor- en achteras. Op die manier is rijplezier altijd gegarandeerd. Het design bekoort met een sportieve en krachtige uitstraling, de hoogwaardige interieuruitrusting verleidt met bijpassende decoratieve lijsten en inleg in roestvrij staal.
Zo combineert de X1 klassieke BMW deugden zoals dynamiek, wendbaarheid en superioriteit met een compacte SUV.

Productieperiode: 2009 – 2015

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (85 – 225 kW, 116 – 306 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.454 mm/1.798 mm/1.545 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X1 F48 tweede generatie driekwart zijaanzicht stilstaand in stad

(BMW F48)

Niet in het minst door de naar achter oplopende uitsparingen en de aflopende daklijn komt de BMW X1 (F48) van de tweede generatie dynamischer en sportiever voor de dag dan zijn voorganger. Innovatieve technologieën kenmerken de tweede generatie, zoals een Head-Up Display of de als optie verkrijgbare LED-koplampen met adaptieve lichtfunctie. Een nieuw gamma turbodiesel- en turbobenzinemotoren verleent de wagen een buitengewone combinatie van efficiëntie en sportiviteit. Sinds maart 2020 is de BMW X1 bovendien als plug-in-hybride verkrijgbaar. Naast de wendbare BMW xDrive is hij nu ook met voorwielaandrijving beschikbaar.
De facelift in 2019 zorgt voor een nog indrukwekkender voorkomen, vooral door de nu duidelijk markantere dubbele nieren en de bredere luchtinlaten aan de zijkanten van de voorschort.

Productieperiode: 2015 – vandaag

Motoren: 1,5 – 2,0 liter (85 – 170 kW, 116 – 231 pk), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.439 – 4.447 mm/1.821 mm/1.582 – 1.612 mm

DE DERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X1 U11 derde generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW U11)

De BMW X1 verenigt sinds 2022 zelfbewuste présence met veelzijdigheid en functionaliteit. Beschikbaar als verbrandingsmotor, plug-in-hybride of volledig elektrisch bekoort de BMW X1 met een duidelijke designtaal: de prominente voorkant met de opvallende, haast vierkante dubbele nieren, de monolithische designelementen en de typisch voor X hoekig aandoende wielkasten geven hem een sterke présence. De slanke Adaptive LED Headlights tot ver in de flanken en de rechtopstaande proporties getuigen van dynamiek.  

De combinatie van kracht en dynamiek wordt ook in de technische uitrusting weerspiegeld. De BMW X1 is verkrijgbaar met voorwielaandrijving of met soepele BMW xDrive-aandrijving, die naast extra rijdynamiek ook een hoge mate van tractie en rijveiligheid biedt. De automatische 7-traps versnellingsbak Steptronic met dubbele koppeling staat voor een hoog schakel- en rijcomfort met een laag verbruik. De plug-in-hybride maakt een zuiver elektrisch rijbereik (WLTP) van maximaal 89 km mogelijk. 

Productieperiode: 2022 – vandaag

Motoren: 1,5 – 2,0 liter (100 – 150 kW, 136 – 204 pk), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.500 mm/1.845 mm/1.630 – 1.642 mm

DE BMW X2.

De combinatie van coupé en SUV is vooral één ding: uniek. De BMW X2 fascineert met zijn sportief-opvallend karakter en pittige prestaties. Een hoogwaardig interieur en tal van verfijnde technische details accentueren de stijlvolle verschijning.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X2 F39 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW F39)

Deze wagen werd in 2016 voor het eerst als concept-car op basis van de X1 voorgesteld en fascineert met een expressief design en geavanceerde technologie. De vrijwel vierkant uitgesneden wielkasten en de ribben en zijdrempels zorgen samen met de vlakke daklijn voor een buitengewone vorm van extraversie. De naar onderen breder wordende dubbele nieren en de luchtinlaten passen harmonieus in de voorkant en wijzen op zelfbewustzijn.
Moderne turbomotoren zorgen in combinatie met de versnellingsbakken Steptronic voor pittige stuwkracht in alle situaties. Met de als optie verkrijgbare BMW xDrive-vierwielaandrijving voelt de coupé-SUV zich ook buiten de stad goed. De typische rijdynamiek van BMW zorgt voor rijplezier op elke ondergrond. De BMW logo's op de C-stijl vormen een verwijzing naar legendarische BMW modellen zoals de 2000 CS en de 3.0 CSL.

Productieperiode: 2018 – vandaag

Motoren: 1,5 – 2,0 liter (100 – 170 kW, 136 – 231 pk), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.360 mm/1.824 mm/1.512 – 1.526 mm

DE BMW X3.

Een SUV die zich op het terrein net zo goed thuis voelt als in de stad of op de snelweg: de BMW X3 bewijst sinds 2003 dat het van belang is hoe u uw doelen bereikt. Daarbij spelen de rijdynamiek en het tot in het detail hoogwaardige interieur een doorslaggevende rol.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X3 E83 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

(BMW E83)

Bijna zonder concurrentie wordt de BMW X3 gepresenteerd op de 60ste IAA in 2003. Nieuw zijn niet alleen de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive, die hier zijn debuut maakt en een traploze krachtverdeling tussen voor- en achteras mogelijk maakt. Maar ook het stoere en atletische design met de opvallende voorkant, waarin de bi-xenonlichten de dubbele nieren omlijsten. Ze tonen de kenmerkende standlichtringen waaraan wagens van BMW uit die tijd ook in het donker al vanop afstand duidelijk te herkennen zijn.
Een facelift vindt in 2006 plaats en verfijnt het radiatorrooster, de achterlichten en de voorschort. De meeste motoren krijgen eveneens een update en leveren zo met een hoger rendement duidelijk meer vermogen.

Productieperiode: 2003 – 2010

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 210 kW, 143 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.565 mm/1.853 mm/1.674 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X3 F25 tweede generatie driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

(BMW F25)

Na een succesverhaal van zes jaar verschijnt nu de volledig nieuw ontworpen opvolger. De SUV is superieur, zelfbewust en beheerst en beschikt over een hele reeks vernieuwingen. Bijvoorbeeld met elektronisch geregelde schokdempers die zich actief aan de staat van het wegdek aanpassen. Of Dynamic Driving Control, dat de regeling van de schokdempers aan de wensen van de bestuurder aanpast. Dat geldt ook voor de reacties van de motor, de schakeldynamiek van de versnellingsbak en de gevoeligheid van de stuurinrichting en het ESP. Een hele reeks rijhulpsystemen zoals een lane keeping assistant of een Head-Up Display maken een volledig nieuw rijgevoel mogelijk, zonder de gebruikelijke kwaliteiten van een BMW te moeten missen.
De facelift van 2014 heeft een nieuw koplampdesign en zijdelingse richtingaanwijzers in de buitenspiegels. In het interieur wachten meer chroom, een standaard lederen stuur en duidelijk meer opties om de BMW X3 te individualiseren.

Productieperiode: 2010 – 2017

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 230 kW, 143 – 313 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.648 mm/1.881 mm/1.661 mm

DE DERDE GENERATIE

BMW X-modellen BMW X3 G01 derde generatie zijaanzicht stilstaand

(BMW G01)

Vanaf 2017 is de derde generatie van de SUV verkrijgbaar. Ondanks de iets grotere afmetingen zijn de ontwikkelaars erin geslaagd het gewicht aanzienlijk te verlagen, wat de wendbaarheid ten goede komt. Koplampen, radiatorrooster en achterlichten benadrukken zowel achteraan als vooraan de breedte van de wagen. Samen met de in vergelijking met het vorige model bredere dubbele nieren en de luchtinlaatopeningen straalt de BMW X3 atletische zelfzekerheid uit. Het gespierde uiterlijk wijst op de kracht die staat te popelen om ingezet te worden. In de moderne geanimeerde cockpit met Gesture Control is het een plezier om de rijhulpsystemen te gebruiken. Ze beantwoorden aan de premiumstandaard – zo kan de wagen bijvoorbeeld zelfstandig inhalen. De sportieve afstelling van ophanging, versnellingsbak en motor zorgt ervoor dat het rijplezier altijd doorslaggevend is. Natuurlijk is de X3 verkrijgbaar met BMW xDrive, de intelligente vierwielaandrijving. Zo is de wagen altijd de juiste partner, zowel voor stedelijke omgevingen als op het platteland en in de natuur.

Productieperiode: 2017 – vandaag

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (110 – 210 kW, 150 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.708 – 4.734 mm/1.891 – 1.897 mm/1.667 – 1.676 mm

DE BMW X4.

X-genen gecombineerd met coupéachtige lijnen – zo verenigt de BMW X4 op charmante wijze esthetiek en kracht. Motoren met een cilinderinhoud tot drie liter bieden wat het uiterlijk van de wagen belooft.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X4 F26 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F26)

In 2014 is het zover: ook in de middenklasse stelt BMW een SUV-coupé voor. Hij is technisch gebaseerd op de BMW X3 en valt op door zijn gewelfde daklijn, die samen met de dubbele ribben al van opzij de sportieve uitstraling van de wagen onderstreept. Ook de voor- en achterkant benadrukken de breedte van de wagen: de vlakke dubbele nieren vooraan en de tot in de zijkanten lopende koplampen en achterlichten zorgen voor de overeenkomstige accenten.
Het brede aanbod van efficiënte en krachtige motoren zorgt ervoor dat een BMW X4 in elke situatie wendbaar en dynamisch uit de hoek kan komen. De standaard vierwielaandrijving maakt een unieke rijdynamiek mogelijk, ongeacht de aard van de ondergrond.

Productieperiode: 2014 – 2018

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 225 kW, 184 – 306 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.671 mm/1.881 mm/1.624 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X4 G02 tweede generatie driekwart zijaanzicht rijdend op de weg

(BMW G02)

De sportieve elegantie van de BMW X4 komt in de tweede generatie nog duidelijker tot uiting. Stoere wielkasten en een grote spoorbreedte in combinatie met de coupéachtige daklijn benadrukken de typische eigenschappen van een X-model: kracht, superioriteit en sportiviteit. De smalle LED-achterlichten verbreden de achterkant visueel, net als de lijn die boven de achterste spatborden omhoogloopt. Vooraan domineren de dubbele nieren in twee delen met de smalle LED-koplampen en geven ze de SUV-coupé een atletische, dynamische uitstraling.
De standaard intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving maakt met de eveneens in elke BMW X4 verkrijgbare automatische 8-versnellingsbak een onvergelijkbare rijdynamiek mogelijk. In het interieur overtuigt de wagen nu met grotere aanraakschermen, Gesture Control en moderne rijhulpsystemen.

Productieperiode: 2018 – vandaag

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 210 kW, 184 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.733 – 4.758 mm/1.918 – 1.938 mm/1.618 – 1.621 mm

DE BMW X5.

Met de X5 met terreincapaciteiten betreedt BMW in 1999 letterlijk nieuwe wegen. Direct van bij het begin verenigt de SUV op superieure wijze noblesse, elegantie en sportiviteit – en hij weet sindsdien hoe de leiding in dit segment eruitziet.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X Series BMW X5 E53 first generation three-quarter front view driving on the street

(BMW E53)

Eind 1999 komt BMW met niets minder dan een revolutionaire nieuwigheid op de markt: de eerste terreinwagen van de constructeur. Het “Sports Utility Vehicle” (SUV) met standaard vierwielaandrijving combineert exclusiviteit met sportiviteit en comfort. Een SUV uit de luxeklasse met de voor BMW kenmerkende wendbaarheid, niet in het minst dankzij de uitstekende afstelling van de ophanging en krachtige motoren met zes en acht cilinders.
De facelift brengt in 2003 niet alleen een duidelijk markantere look door de herwerkte dubbele nieren, maar ook duidelijke technische verbeteringen in de vorm van de nieuwe BMW xDrive. Een aanzienlijk verbeterde tractie en snellere reacties brengen duidelijke voordelen wat betreft wegligging en dynamiek. Vanaf 2004 is met de BMW X5 4.8is de krachtigste achtcilinder motor verkrijgbaar – hij heeft een cilinderinhoud van 4,8 liter en een vermogen van 265 kW (360 pk). Er worden meer dan 500.000 exemplaren van het model E53 vervaardigd.

Productieperiode: 1999 – 2006

Motoren: 3,0 – 4,8 liter (135 – 265 kW, 184 – 360 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.667 mm/1.872 – 1.925 mm/1.707 – 1.715 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 E70 tweede generatie zijaanzicht rijdend op de weg

(BMW E70)

In 2006 toont BMW hoe een succesvol concept nog beter kan worden. De opvolger van de BMW X5 overtuigt met technische vernieuwingen zoals Adaptive Drive, die over rolstabilisatie beschikt en actief op de schokdempers inwerkt. Visueel lijkt de wagen dankzij het vernieuwde design, bijvoorbeeld van de wielkasten, sportiever en wendbaarder. De koplampen hebben een geïntegreerd, ringvormig stand- en rijlicht, waarmee de wagen ook in de schemering en 's nachts meteen als een BMW herkenbaar is. Met een als optie verkrijgbare derde zetelrij kunnen nu maximaal zes extra passagiers worden meegenomen, indien nodig.
Bij de modelaanpassing in 2010 krijgt de X5 koplampen in LED-look en een volledig herwerkt motorengamma. Tot de rijhulpsystemen behoren nu “Speed Limit Info”, een Active Cruise Control en Side View: camera’s op de zijkant van de wagen zorgen daarbij voor een nog beter overzicht.

Productieperiode: 2006 – 2013

Motoren: 3,0 – 4,8 liter (173 – 300 kW, 235 – 408 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.854 mm/1.933 mm/1.739 mm

DE DERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 F15 derde generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F15)

De aerodynamische verbeteringen van de derde generatie van de succesvolle SUV vallen meteen in het oog. Een uitgekiend systeem van luchtinlaten in de voorschort en een ontluchting achter de voorwielen verminderen de luchtwervelingen in de voorste wielkasten. Dat vermindert niet alleen de luchtweerstand, maar zorgt ook voor een echte sportwagen-flair in de BMW X5. De harmonieuze verhoudingen stralen verfijning, superioriteit en wendbaarheid uit.
Het interieur toont zijn elegantie door de sfeerverlichting en het gebruik van luxueus verwerkte, hoogwaardige materialen zoals dubbel gestikt leder. Een vernieuwde iDrive Touch Controller met gevoelig oppervlak maakt de bediening van de uitgebreide rijhulpsystemen echt een plezier. Daaronder zijn een Cruise Control met Traffic Queue Assistant of ook een LED-spot die 's nachts mensen en dieren verlicht en zo voor het "Night Vision"-systeem in het donker doet oplichten.

Productieperiode: 2013 – 2018

Motoren: 2,0 – 4,4 liter (160 – 330 kW, 218 – 450 pk), 4-, 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.880 – 4.886 mm/1.938 – 1.985 mm/1.717 – 1.762 mm

DE VIERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 G05 vierde generatie driekwart achteraanzicht stilstaand voor gebouw

(BMW G05)

De duidelijk toegenomen afmetingen en de nu eendelige dubbele nieren met hun indrukwekkende afmetingen bewijzen dat de BMW X5 nog meer zelfzekerheid en présence te bieden heeft. De LED-koplampen lopen nu niet meer tot aan het radiatorrooster. Als optie verlichten ze de weg met Laserlight. De volledig digitale Live Cockpit Professional heeft geen klassieke indeling met snelheidsmeter en toerenteller – daardoor is hij individualiseerbaar. Hij accepteert commando's via Gesture en Voice Control. Toekomstgerichte rijhulpsystemen ondersteunen de bestuurder in gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld bij het remmen.
Voor het terrein heeft de BMW X5 in het Offroad-pakket vier rijmodi voor verschillende types ondergrond en maakt hij op elk moment een optimale rijervaring mogelijk. Efficiënte, zuinige motoren en een instelbare ophanging zorgen voor wendbaarheid en dynamiek.

Productieperiode: 2018 – 2022

Motoren: 2,0 – 4,4 liter (170 – 340 kW, 231 – 462 pk), 4-, 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.922 – 4.938 mm/2.004 – 2.015 mm/1.745 – 1.747 mm

DE VIJFDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 G05 vijfde generatie driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

(BMW G05)

Door de uitgebreide facelift van de voorkant lijkt de BMW X5 in 2022 bijna een volledig nieuw model. De brede, horizontale vlakken van de voorschort verlenen de wagen samen met de karakteristieke BMW nieren met geënsceneerde verlichting Iconic Glow en de vernieuwde, smaller geworden LED Headlights een opvallend en expressief gezicht. Dit designkenmerk loopt door tot in de driedimensionale LED-achterlichten en de brede stand achteraan. Afhankelijk van het gekozen pakket wordt de moderniteit (xLine) of de sportiviteit (M Sportpakket) van de BMW X5 nog eens extra aangescherpt.
Ook het interieur heeft een moderne vormgeving. Door het geïntegreerde BMW Curved Display zorgt het samen met de BMW Interaction als bedieningselement voor een multimediale ervaring van topklasse. De glasafwerking “CraftedClarity” legt daarentegen luxueuze accenten door met de hand vervaardigde, geslepen kristallen elementen op de keuzehendel met verlicht X-symbool, op de start-/stopknop en op de iDrive Controller. Bovendien ondersteunt de nieuwe aanhangwagenassistent nu bij het achteruitrijden met aangekoppelde aanhangwagen.
Met zijn krachtige BMW TwinPower Turbo 6-cilinder verbrandingsmotor biedt hij sportieve rijdynamiek en overtuigt hij met maximaal rijcomfort dankzij het xOffroad-pakket en de adaptieve luchtvering op 2 assen.

Productieperiode: 2022 – vandaag

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (219 – 390 kW, 298 – 530 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4935 mm / 2004 mm / 1765 mm

DE BMW X6.

Non-conformisme en performance in een wagen waarvan het interieur met buitengewone elegantie en luxe overtuigt: dat is de BMW X6, de eerste SUV-coupé van BMW. Het design drukt de krachtige rijdynamiek uit die elke vergelijking aankan.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 E71 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand voor gebouw

(BMW E71)

In 2008 duikt op de wegen een wagen op die zich aan elke classificatie onttrekt: is het een coupé? Is het een SUV? Geen van beide, hoewel hij de beste kwaliteiten van de beide voertuigklassen met elkaar verenigt. Het is een wagen voor individualisten die in elk opzicht vermogen waarderen: met 6- en 8-cilinder motoren beschikt de BMW X6 over een royale kracht, die door Dynamic Performance Control optimaal wordt omgezet. DPC in combinatie met de intelligente vierwielaandrijving xDrive verhoogt de stuurprecisie, de spoorstabiliteit en de tractie, omdat het aandrijfkoppel nu traploos over elk wiel afzonderlijk kan worden verdeeld.
De coupéachtige zijlijn doet de wagen plat lijken, de smalle koplampen verbreden visueel samen met de dubbele nieren de voorkant: de BMW X6 is ook qua design een krachtpakket, een wagen die zijn gelijke niet kent.
In 2012 werd bij de modelvernieuwing het uitzicht discreet vernieuwd. De standlichtringen zijn nu in LED-look verkrijgbaar en er is een veel groter aantal uitrustingsopties beschikbaar: bijvoorbeeld de motorkap met powerdome.

Productieperiode: 2008 – 2014

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (173 – 300 kW, 235 – 408 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.876 – 4.877 mm/1.983 mm/1.684 – 1.690 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 F16 tweede generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F16)

De opvolger van de E71 scherpt zijn unieke karakter duidelijk aan. Tot aan de dubbele nieren lopende koplampen versterken de indruk van breedte en de voorkant is nog steiler geworden. Ook de achterkant is nu voorzien van bredere achterlichten. Aan de zijkanten vallen de dubbele ribben in het oog. Binnenin verwent de wagen met hoogwaardige materialen, volledig vernieuwde instrumenten en een sfeerverlichting waarvan de kleur aangepast kan worden. Streaming maakt een quasi onbeperkte keuze aan muziek en content mogelijk.
De eveneens vernieuwde motoren leveren meer vermogen met tegelijkertijd een hoger rendement. Samen met de standaard xDrive-vierwielaandrijving en de automatische 8-versnellingsbak nodigen ze uit om dynamisch en wendbaar te rijden.

Productieperiode: 2014 – 2019

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (190 – 330 kW, 258 – 450 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.909 mm/1.989 mm/1.689 – 1.702 mm

DE DERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 G06 derde generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW G06)

Krachtige proporties en expressief design – zo presenteert de BMW X6 2019 zich in de derde generatie. De lichten zijn voor- en achteraan zeer smal en zeer breed. Ze versterken de extraverte uitstraling van de wagen, net als de grote luchtinlaten aan de zijkanten en onder de dubbele nieren. Die zorgen er met hun eigen verlichting en het als optie verkrijgbare Laserlight van de koplampen ook in het donker voor dat de individualiteit van de coupé-SUV zichtbaar blijft. Motoren, rijhulpsystemen en de standaard xDrive-vierwielaandrijving maken een onvergelijkbare rijdynamiek mogelijk.
De luxueuze uitrusting omvat als optie houders met temperatuurregeling voor warme en koude dranken of de 20 luidsprekers van het Bowers & Wilkins Diamond surround sound system. De BMW X6 is een wagen waarmee u niet alleen snel en veilig, maar ook comfortabel uw bestemming bereikt.

Productieperiode: 2019 – 2022

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (195 – 250 kW, 265 – 340 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.935 – 4.948 mm/2.004 – 2.019 mm/1.693 – 1.697 mm

DE VIERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 G06 vierde generatie

(BMW G06)

In de vierde generatie concentreert de BMW X6 zich volledig op zijn masculiene sportiviteit en maximale uitdrukkingskracht. Daarom is de BMW X6 in deze generatie ook standaard met het M Sportpakket uitgerust. Daardoor onderscheidt hij zich naast de vernieuwde voorkant met geënsceneerde nierverlichting Iconic Glow onder andere door sportieve, aerodynamisch geoptimaliseerde designelementen aan de buitenkant. Zo trekken de M Shadow Line hochglänzend, de M specifieke uitlaatpijpen, de BMW lichtmetalen velgen van 20" en de voor- en achterbumper in M design alle blikken naar zich toe. 
Luxueuze sportiviteit en moderne technologieën bepalen ook het interieur, dat door het BMW Curved Display en de instrumentencombi met M specifieke weergave, het lederen M stuur, exclusieve M pedalen en deurdrempels met verlicht M opschrift een bijzonder exclusief karakter krijgt.
De BMW X6 bereikt pure rijdynamiek met zijn krachtige BMW M TwinPower Turbo V8-verbrandingsmotor en dankzij het xOffroad-pakket en de 8-traps sportversnellingsbak Steptronic biedt hij maximaal rijcomfort op elke ondergrond. Daarnaast overtuigt hij dankzij de adaptieve M ophanging en de Sprintfunctie door een directe en wendbare rijervaring.

Productieperiode: 2022 – vandaag

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (219 – 390 kW, 298 – 530 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4960 mm / 2004 mm / 1700 mm

DE BMW X7.

Luxe en noblesse worden gecombineerd met een dynamische rijervaring – de BMW X7 verlegt als luxe-SUV de grenzen naar boven. Een zevenzitter met pittige rijcultuur, elegant en met uitrustingsmogelijkheden die geen wens onvervuld laten, of het nu gaat om rijhulpsystemen, materialen of comfortopties.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X7 G07 eerste generatie driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

(BMW G07)

De grootste SUV die BMW ooit gebouwd heeft, heeft dankzij zijn puristische design en vormtaal een lichte en wendbare uitstraling. Sportief-atletisch en onverstoorbaar knoopt hij aan bij de voor BMW typische kwaliteiten en herdefinieert ze. Rijcomfort en de krachtige rijdynamiek zijn in deze klasse buitengewoon. Daarvoor zorgen onder meer twee dwarsgeplaatste wieldraagarmen vooraan en een as met vijf wielarmen achteraan, de xDrive-vierwielaandrijving en de automatische 8-versnellingsbak.

Binnen krijgt de bestuurder via twee 12,3"-beeldschermen alle relevante informatie en bedient hij de talrijke functies en premium-rijhulpsystemen, terwijl achteraan twee beeldschermen het boordentertainment voor hun rekening nemen. Als de passagiers naar boven kijken, valt hun blik op een standaard panoramisch dak, dat in het donker 15.000 kleurige lichtpunten telt.

De BMW X7 kan op heel wat manieren gepersonaliseerd worden. Van leder Merino met contrastnaad tot exclusieve metaalkleuren – er blijft geen wens onvervuld.

In 2022 krijgt de BMW X7 een facelift. Met de verlichte BMW nieren “Iconic Glow”, de brede stand en de nieuwe koetswerkkleur Sparkling Kupfergrau metallic ziet de SUV er expressiever en eleganter dan ooit uit en maakt hij zijn verwantschap met de BMW luxeklasse duidelijk. De integratie van het BMW Curved Display en het BMW Operating System 8 zorgen voor een buitengewoon digitale en innovatieve ervaring in de cockpit.

Productieperiode: 2019 – vandaag

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (155 – 340 kW, 211 – 462 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 5.151 – 5.165 mm/2.000 mm/1.805 mm

DE BMW iX3.

De eerste volledig elektrische BMW SUV combineert de bekende kwaliteiten van de X3 – maximale rijdynamiek en topkwaliteit – met de voordelen van BMW eDrive: performance en efficiëntie. De moderne en puristische look zorgt voor extra fascinatie.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW iX3 G08 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW G08 BEV)

De geëlektrificeerde versie van de BMW X3 werd in april 2018 als concept-car voorgesteld en kwam begin 2021 naar de concessiehouders. De vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie kan bogen op een krachtig vermogen van 286 pk en een koppel van 400 Nm – en dat onmiddellijk. Samen met de vernuftig afgestelde ophanging zorgt dit voor een uitzonderlijke rijdynamiek. En dat ook over langere afstanden: zeker ook dankzij het recuperatiesysteem bedraagt het rijbereik (WLTP) ruim 450 kilometer.
Maar ook binnenin weet de SUV te overtuigen: een moderne, elegante sfeer wordt gecombineerd met de geanimeerde BMW Live Cockpit en details zoals de blauwe startknop. Zowel in de stad als op het terrein voelt de BMW iX3 zich optimaal in zijn sas.

Productieperiode: 2021 – vandaag

Motoren: Elektromotor (210 kW, 286 pk)

Lengte/breedte/hoogte: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm

DE BMW iX.

De eerste volledig elektrische SUV van BMW met vierwielaandrijving – de BMW iX biedt luxe en een elegant minimalisme, gecombineerd met de allermodernste motortechnologie. Het hoogste comfort wordt gecombineerd met een monolithisch design en een uniek gevoel van ruimte: de wagen van een nieuwe generatie.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW iX I20 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW I20)

De voorkant van de BMW iX garandeert al een expressieve verschijning: de extreem smalle koplampen contrasteren met de verticaal staande, uitnodigende dubbele nieren, waarachter een hele rij aan sensoren is ondergebracht. Daarbij komt het zuivere, consequent aerodynamische design met de verzonken deurgrepen en een duidelijke designtaal.
Met een indrukwekkend rijbereik van 600* km (WLTP) en een volledig vermogen van 370* kW (500* pk) dankzij de BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie overtuigt de wagen met technische precisie, vooruitgang en dagelijkse functionaliteit.
In het interieur zet de iX de bekende BMW kwaliteit op het vlak van comfort, sportiviteit en innovatie voort in een volledig nieuwe interieurervaring. De volledig vernieuwde iDrive is de logische verdere ontwikkeling voor een eenvoudige en natuurlijke bediening. Alle aanduidingen verschijnen op het naar de bestuurder toe gebogen display of worden via het HUD op de voorruit geprojecteerd. Uitgebreide rijhulpsystemen zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring. De BMW iX – een toekomstgerichte, volledig elektrische SUV van de luxeklasse.

Productieperiode: vanaf eind 2021

Motoren*: elektromotor (meer dan 370 kW, 500 pk)

Lengte/breedte/hoogte*: 4.900 mm/xxx mm/1.700 mm

*voorlopige waarden

DE BMW iX1.

De eerste volledig elektrische compacte SUV van BMW bekoort met een modern en zelfbewust design en combineert de krachtige, dynamische eigenschappen van de BMW X1 met de efficiëntie van de moderne BMW eDrive.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW iX1 U11 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

(BMW U11 BEV)

In 2022 komt met de BMW iX1 de eerste volledig elektrische compacte SUV van BMW en tegelijkertijd het elektrische instapmodel onder de BMW X-wagens op de markt. 

De BMW iX1 combineert de hoge rijdynamiek van een klassieke compacte SUV met de moderne efficiëntie van de BMW eDrive-technologie. Het rijbereik mag er zijn, niet in het minst door de vlakke hoogspanningsaccu onder de vloer en het recuperatiesysteem: de BMW iX1 xDrive30 haalt tot 440 kilometer (WLTP) met één acculading en levert een vermogen tot 230 kW (313 pk)*.  

De krachtige voorkant en de rechtopstaande proporties zorgen voor een uitgesproken modern en dynamisch zijaanzicht. De blauwe accenten zetten de elektrische aandrijving van de robuuste wagen op indrukwekkende wijze in de verf. Ook het interieur toont zich zeer modern. De comfortabele actieve zetels laten niets te wensen over en het elegante frameloze BMW Curved Display met Touch en Voice Control is tegelijkertijd de centrale interface met de krachtige BMW iDrive.

Productieperiode: 2022 – vandaag

Motoren: Elektromotor (230 kW, 313 pk) *

Lengte/breedte/hoogte: 4.500 mm/1.845 mm/1.616 mm

*Het vermogen is afhankelijk van de laadstatus van de accu.

DE BMW XM.

Kracht en luxe hebben een nieuw gezicht: expressief, elektrisch, exclusief. Met de BMW XM betreedt een volkomen nieuw voertuigconcept het podium. De plug-in-hybridetechnologie van de nieuwste generatie combineert zuiver elektrisch rijden met de imposante afmetingen van een BMW X en de typische high-performance van BMW M.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW M modellen BMW XM G09 vooraanzicht rijdend op de weg

(BMW G09)

Uitgerust met moderne plug-in-hybridetechnologie brengt de BMW XM dankzij zijn nieuw ontwikkelde V8-motor een sportief vermogen van 480 kW (653 pk) op de weg over en maakt hij met een zuiver elektrisch rijbereik (WLTP) tot 88 km tegelijk bijna geruisloos en emissievrij rijden mogelijk.

Ook visueel tonen de grote en krachtige verhoudingen al van ver zijn compromisloze eigenheid. Met het nieuwe, onmiskenbare design van de voorkant bevestigt het merk BMW M zijn plaats in het luxesegment. 

De fascinerende aanzet om de BMW M en BMW X-elementen samen met de compromisloze luxeambities tot iets volkomen nieuws te combineren, wordt ook in het interieur van de BMW XM consequent voortgezet. Het voorste gedeelte is gericht op prestaties. Typisch voor BMW M staat de bestuurder duidelijk centraal. Het nieuwe weergaveconcept van het BMW Curved Display slaat een brug tussen de traditionele oriëntatie op de bestuurder en de moderne digitaliteit. 

Tegenover de maximale oriëntatie op de bestuurder in het voorste gedeelte staat achterin een gezellige en luxueuze loungesfeer. Hier worden de passagiers verwelkomd in een toevluchtsoord met celebrity-karakter met hoogwaardige materialen, oppervlakken en uitdrukkingsvolle oppervlakken en expressieve details. Een visueel hoogtepunt achterin is het dak met driedimensionale prismastructuur. Samen met de sfeerverlichting laat dit element het samenspel van vooruitstrevende luxe en comfort op indrukwekkende wijze tot uiting komen.

Productieperiode: Vanaf eind 2022

Motoren: Verbrandingsmotor 4,4 liter (360 kW, 489 pk), 8-cilinder + elektromotor (145 kW, 197 pk), systeemvermogen 480 kW, 653 pk

Lengte/breedte/hoogte: 5.110 mm/2.005 mm/1.755 mm

BMW X-modellen BMW wagens stilstaand voor BMW concessiehouder

BMW TWEEDEHANDSWAGENS.

BMW X-modellen BMW X3 G01 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

BMW X3.

BMW X-modellen BMW X5 G05 driekwart zijaanzicht rijdend op de weg

BMW X5.

BMW X-modellen BMW X7 G07 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

BMW X7.

BMW X-modellen BMW iX1 U11 zijaanzicht rijdend op de weg

BMW iX1.

BMW X-modellen BMW X1 U11 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

BMW X1.

BMW X-modellen BMW X3 M wagens G01 MP driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW X3 M WAGENS.

BMW X-modellen BMW X5 M wagen G05 MP zijaanzicht stilstaand

BMW X5 M.

BMW X-modellen BMW X7 M wagen G07 MP driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

BMW X7 M WAGEN.

BMW X-modellen BMW XM G09

BMW XM.

BMW X-modellen BMW X2 F39 vooraanzicht stilstaand

BMW X2.

BMW X-modellen BMW X4 G02 driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

BMW X4.

BMW X-modellen BMW X6 G06 driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

BMW X6.

BMW X-modellen BMW iX3 G08 vogelperspectief met model

BMW iX3.

BMW X-modellen BMW X2 M wagen F39 MP driekwart vooraanzicht stilstaand

BMW X2 M WAGEN.

BMW X-modellen BMW X4 M wagens G02 MP driekwart vooraanzicht stilstaand met model

BMW X4 M WAGENS.

BMW X-modellen BMW X6 M wagen G06 MP zijaanzicht stilstaand

BMW X6 M

BMW X-modellen BMW iX I20 driekwart zijaanzicht stilstaand met model

BMW iX.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • Disclaimer reference invalid