BMW X-modellen BMW X-wagens op parkeerdek voor gebouwen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW X-REEKS.

De BMW X-reeks onderscheidt zich door vastberadenheid en de wens zich van anderen af te zetten – door individuele wagens die de typische X-genen dragen: sportieve, robuuste look, prestaties, compromisloosheid. En dat alles met de rijdynamiek en wendbaarheid die BMW altijd al heeft gekenmerkt.

Meer lezen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW X-REEKS.

DE BMW X1.

In de stad, in de bergen of op het strand – de BMW X1 is overal thuis en in elke situatie een metgezel vol sportiviteit en superioriteit. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de compacte SUV in 2018 de meest verkochte BMW ter wereld was.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X1 E84 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW E84)

Sinds zijn marktintroductie in 2009 speelt de BMW X1 de leidende rol in het premiumsegment van de compacte SUV's. Robuuste veelzijdigheid kenmerkt de wagen – een sportieve afstelling zorgt in alle situaties voor dynamiek en wendbaarheid. En met de intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving bevinden tractie en rijdynamiek zich op een opwindend niveau, want ze verdeelt de aandrijfkracht traploos over de voor- en achteras. Op die manier is rijplezier altijd gegarandeerd. Het design bekoort met een sportieve en krachtige uitstraling, de hoogwaardige interieuruitrusting verleidt met bijpassende decoratieve lijsten en inleg in roestvrij staal.
Zo combineert de X1 klassieke BMW deugden zoals dynamiek, wendbaarheid en superioriteit met een compacte SUV.

Productieperiode: 2009 – 2015

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (85 – 225 kW, 116 – 306 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.454 mm/1.798 mm/1.545 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X1 F48 tweede generatie driekwart zijaanzicht stilstaand in stad

(BMW F48)

Niet in het minst door de naar achter oplopende uitsparingen en de aflopende daklijn komt de BMW X1 (F48) van de tweede generatie dynamischer en sportiever voor de dag dan zijn voorganger. Innovatieve technologieën kenmerken de tweede generatie, zoals een Head-Up Display of de als optie verkrijgbare LED-koplampen met adaptieve lichtfunctie. Een nieuw gamma turbodiesel- en turbobenzinemotoren verleent de wagen een buitengewone combinatie van efficiëntie en sportiviteit. Sinds maart 2020 is de BMW X1 bovendien als plug-in-hybride verkrijgbaar. Naast de wendbare BMW xDrive is hij nu ook met voorwielaandrijving beschikbaar.
De facelift in 2019 zorgt voor een nog indrukwekkender voorkomen, vooral door de nu duidelijk markantere dubbele nieren en de bredere luchtinlaten aan de zijkanten van de voorschort.

Productieperiode: 2015 – vandaag

Motoren: 1,5 – 2,0 liter (85 – 170 kW, 116 – 231 pk), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.439 – 4.447 mm/1.821 mm/1.582 – 1.612 mm

DE BMW X2.

De combinatie van coupé en SUV is vooral één ding: uniek. De BMW X2 fascineert met zijn sportief-opvallend karakter en pittige prestaties. Een hoogwaardig interieur en tal van verfijnde technische details accentueren de stijlvolle verschijning.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X2 F39 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW F39)

Deze wagen werd in 2016 voor het eerst als concept-car op basis van de X1 voorgesteld en fascineert met een expressief design en geavanceerde technologie. De vrijwel vierkant uitgesneden wielkasten en de ribben en zijdrempels zorgen samen met de vlakke daklijn voor een buitengewone vorm van extraversie. De naar onderen breder wordende dubbele nieren en de luchtinlaten passen harmonieus in de voorkant en wijzen op zelfbewustzijn.
Moderne turbomotoren zorgen in combinatie met de versnellingsbakken Steptronic voor pittige stuwkracht in alle situaties. Met de als optie verkrijgbare BMW xDrive-vierwielaandrijving voelt de coupé-SUV zich ook buiten de stad goed. De typische rijdynamiek van BMW zorgt voor rijplezier op elke ondergrond. De BMW logo's op de C-stijl vormen een verwijzing naar legendarische BMW modellen zoals de 2000 CS en de 3.0 CSL.

Productieperiode: 2018 – vandaag

Motoren: 1,5 – 2,0 liter (100 – 170 kW, 136 – 231 pk), 3- & 4-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.360 mm/1.824 mm/1.512 – 1.526 mm

DE BMW X3.

Een SUV die zich op het terrein net zo goed thuis voelt als in de stad of op de snelweg: de BMW X3 bewijst sinds 2003 dat het van belang is hoe u uw doelen bereikt. Daarbij spelen de rijdynamiek en het tot in het detail hoogwaardige interieur een doorslaggevende rol.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X3 E83 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend op de weg

(BMW E83)

Bijna zonder concurrentie wordt de BMW X3 gepresenteerd op de 60ste IAA in 2003. Nieuw zijn niet alleen de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive, die hier zijn debuut maakt en een traploze krachtverdeling tussen voor- en achteras mogelijk maakt. Maar ook het stoere en atletische design met de opvallende voorkant, waarin de bi-xenonlichten de dubbele nieren omlijsten. Ze tonen de kenmerkende standlichtringen waaraan wagens van BMW uit die tijd ook in het donker al vanop afstand duidelijk te herkennen zijn.
Een facelift vindt in 2006 plaats en verfijnt het radiatorrooster, de achterlichten en de voorschort. De meeste motoren krijgen eveneens een update en leveren zo met een hoger rendement duidelijk meer vermogen.

Productieperiode: 2003 – 2010

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 210 kW, 143 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.565 mm/1.853 mm/1.674 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X3 F25 tweede generatie driekwart achteraanzicht rijdend op de weg

(BMW F25)

Na een succesverhaal van zes jaar verschijnt nu de volledig nieuw ontworpen opvolger. De SUV is superieur, zelfbewust en beheerst en beschikt over een hele reeks vernieuwingen. Bijvoorbeeld met elektronisch geregelde schokdempers die zich actief aan de staat van het wegdek aanpassen. Of Dynamic Driving Control, dat de regeling van de schokdempers aan de wensen van de bestuurder aanpast. Dat geldt ook voor de reacties van de motor, de schakeldynamiek van de versnellingsbak en de gevoeligheid van de stuurinrichting en het ESP. Een hele reeks rijhulpsystemen zoals een lane keeping assistant of een Head-Up Display maken een volledig nieuw rijgevoel mogelijk, zonder de gebruikelijke kwaliteiten van een BMW te moeten missen.
De facelift van 2014 heeft een nieuw koplampdesign en zijdelingse richtingaanwijzers in de buitenspiegels. In het interieur wachten meer chroom, een standaard lederen stuur en duidelijk meer opties om de BMW X3 te individualiseren.

Productieperiode: 2010 – 2017

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 230 kW, 143 – 313 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.648 mm/1.881 mm/1.661 mm

DE DERDE GENERATIE

BMW X-modellen BMW X3 G01 derde generatie zijaanzicht stilstaand

(BMW G01)

Vanaf 2017 is de derde generatie van de SUV verkrijgbaar. Ondanks de iets grotere afmetingen zijn de ontwikkelaars erin geslaagd het gewicht aanzienlijk te verlagen, wat de wendbaarheid ten goede komt. Koplampen, radiatorrooster en achterlichten benadrukken zowel achteraan als vooraan de breedte van de wagen. Samen met de in vergelijking met het vorige model bredere dubbele nieren en de luchtinlaatopeningen straalt de BMW X3 atletische zelfzekerheid uit. Het gespierde uiterlijk wijst op de kracht die staat te popelen om ingezet te worden. In de moderne geanimeerde cockpit met Gesture Control is het een plezier om de rijhulpsystemen te gebruiken. Ze beantwoorden aan de premiumstandaard – zo kan de wagen bijvoorbeeld zelfstandig inhalen. De sportieve afstelling van ophanging, versnellingsbak en motor zorgt ervoor dat het rijplezier altijd doorslaggevend is. Natuurlijk is de X3 verkrijgbaar met BMW xDrive, de intelligente vierwielaandrijving. Zo is de wagen altijd de juiste partner, zowel voor stedelijke omgevingen als op het platteland en in de natuur.

Productieperiode: 2017 – vandaag

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (110 – 210 kW, 150 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.708 – 4.734 mm/1.891 – 1.897 mm/1.667 – 1.676 mm

DE BMW X4.

X-genen gecombineerd met coupéachtige lijnen – zo verenigt de BMW X4 op charmante wijze esthetiek en kracht. Motoren met een cilinderinhoud tot drie liter bieden wat het uiterlijk van de wagen belooft.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X4 F26 eerste generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F26)

In 2014 is het zover: ook in de middenklasse stelt BMW een SUV-coupé voor. Hij is technisch gebaseerd op de BMW X3 en valt op door zijn gewelfde daklijn, die samen met de dubbele ribben al van opzij de sportieve uitstraling van de wagen onderstreept. Ook de voor- en achterkant benadrukken de breedte van de wagen: de vlakke dubbele nieren vooraan en de tot in de zijkanten lopende koplampen en achterlichten zorgen voor de overeenkomstige accenten.
Het brede aanbod van efficiënte en krachtige motoren zorgt ervoor dat een BMW X4 in elke situatie wendbaar en dynamisch uit de hoek kan komen. De standaard vierwielaandrijving maakt een unieke rijdynamiek mogelijk, ongeacht de aard van de ondergrond.

Productieperiode: 2014 – 2018

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 225 kW, 184 – 306 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.671 mm/1.881 mm/1.624 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X4 G02 tweede generatie driekwart zijaanzicht rijdend op de weg

(BMW G02)

De sportieve elegantie van de BMW X4 komt in de tweede generatie nog duidelijker tot uiting. Stoere wielkasten en een grote spoorbreedte in combinatie met de coupéachtige daklijn benadrukken de typische eigenschappen van een X-model: kracht, superioriteit en sportiviteit. De smalle LED-achterlichten verbreden de achterkant visueel, net als de lijn die boven de achterste spatborden omhoogloopt. Vooraan domineren de dubbele nieren in twee delen met de smalle LED-koplampen en geven ze de SUV-coupé een atletische, dynamische uitstraling.
De standaard intelligente BMW xDrive-vierwielaandrijving maakt met de eveneens in elke BMW X4 verkrijgbare automatische 8-versnellingsbak een onvergelijkbare rijdynamiek mogelijk. In het interieur overtuigt de wagen nu met grotere aanraakschermen, Gesture Control en moderne rijhulpsystemen.

Productieperiode: 2018 – vandaag

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 210 kW, 184 – 286 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.733 – 4.758 mm/1.918 – 1.938 mm/1.618 – 1.621 mm

DE BMW X5.

Met de X5 met terreincapaciteiten betreedt BMW in 1999 letterlijk nieuwe wegen. Direct van bij het begin verenigt de SUV op superieure wijze noblesse, elegantie en sportiviteit – en hij weet sindsdien hoe de leiding in dit segment eruitziet.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X Series BMW X5 E53 first generation three-quarter front view driving on the street

(BMW E53)

Eind 1999 komt BMW met niets minder dan een revolutionaire nieuwigheid op de markt: de eerste terreinwagen van de constructeur. Het “Sports Utility Vehicle” (SUV) met standaard vierwielaandrijving combineert exclusiviteit met sportiviteit en comfort. Een SUV uit de luxeklasse met de voor BMW kenmerkende wendbaarheid, niet in het minst dankzij de uitstekende afstelling van de ophanging en krachtige motoren met zes en acht cilinders.
De facelift brengt in 2003 niet alleen een duidelijk markantere look door de herwerkte dubbele nieren, maar ook duidelijke technische verbeteringen in de vorm van de nieuwe BMW xDrive. Een aanzienlijk verbeterde tractie en snellere reacties brengen duidelijke voordelen wat betreft wegligging en dynamiek. Vanaf 2004 is met de BMW X5 4.8is de krachtigste achtcilinder motor verkrijgbaar – hij heeft een cilinderinhoud van 4,8 liter en een vermogen van 265 kW (360 pk). Er worden meer dan 500.000 exemplaren van het model E53 vervaardigd.

Productieperiode: 1999 – 2006

Motoren: 3,0 – 4,8 liter (135 – 265 kW, 184 – 360 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.667 mm/1.872 – 1.925 mm/1.707 – 1.715 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 E70 tweede generatie zijaanzicht rijdend op de weg

(BMW E70)

In 2006 toont BMW hoe een succesvol concept nog beter kan worden. De opvolger van de BMW X5 overtuigt met technische vernieuwingen zoals Adaptive Drive, die over rolstabilisatie beschikt en actief op de schokdempers inwerkt. Visueel lijkt de wagen dankzij het vernieuwde design, bijvoorbeeld van de wielkasten, sportiever en wendbaarder. De koplampen hebben een geïntegreerd, ringvormig stand- en rijlicht, waarmee de wagen ook in de schemering en 's nachts meteen als een BMW herkenbaar is. Met een als optie verkrijgbare derde zetelrij kunnen nu maximaal zes extra passagiers worden meegenomen, indien nodig.
Bij de modelaanpassing in 2010 krijgt de X5 koplampen in LED-look en een volledig herwerkt motorengamma. Tot de rijhulpsystemen behoren nu “Speed Limit Info”, een Active Cruise Control en Side View: camera’s op de zijkant van de wagen zorgen daarbij voor een nog beter overzicht.

Productieperiode: 2006 – 2013

Motoren: 3,0 – 4,8 liter (173 – 300 kW, 235 – 408 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.854 mm/1.933 mm/1.739 mm

DE DERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 F15 derde generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F15)

De aerodynamische verbeteringen van de derde generatie van de succesvolle SUV vallen meteen in het oog. Een uitgekiend systeem van luchtinlaten in de voorschort en een ontluchting achter de voorwielen verminderen de luchtwervelingen in de voorste wielkasten. Dat vermindert niet alleen de luchtweerstand, maar zorgt ook voor een echte sportwagen-flair in de BMW X5. De harmonieuze verhoudingen stralen verfijning, superioriteit en wendbaarheid uit.
Het interieur toont zijn elegantie door de sfeerverlichting en het gebruik van luxueus verwerkte, hoogwaardige materialen zoals dubbel gestikt leder. Een vernieuwde iDrive Touch Controller met gevoelig oppervlak maakt de bediening van de uitgebreide rijhulpsystemen echt een plezier. Daaronder zijn een Cruise Control met Traffic Queue Assistant of ook een LED-spot die 's nachts mensen en dieren verlicht en zo voor het "Night Vision"-systeem in het donker doet oplichten.

Productieperiode: 2013 – 2018

Motoren: 2,0 – 4,4 liter (160 – 330 kW, 218 – 450 pk), 4-, 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.880 – 4.886 mm/1.938 – 1.985 mm/1.717 – 1.762 mm

DE VIERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X5 G05 vierde generatie driekwart achteraanzicht stilstaand voor gebouw

(BMW G05)

De duidelijk toegenomen afmetingen en de nu eendelige dubbele nieren met hun indrukwekkende afmetingen bewijzen dat de BMW X5 nog meer zelfzekerheid en présence te bieden heeft. De LED-koplampen lopen nu niet meer tot aan het radiatorrooster. Als optie verlichten ze de weg met Laserlight. De volledig digitale Live Cockpit Professional heeft geen klassieke indeling met snelheidsmeter en toerenteller – daardoor is hij individualiseerbaar. Hij accepteert commando's via Gesture en Voice Control. Toekomstgerichte rijhulpsystemen ondersteunen de bestuurder in gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld bij het remmen.
Voor het terrein heeft de BMW X5 in het Offroad-pakket vier rijmodi voor verschillende types ondergrond en maakt hij op elk moment een optimale rijervaring mogelijk. Efficiënte, zuinige motoren en een instelbare ophanging zorgen voor wendbaarheid en dynamiek.

Productieperiode: 2018 – vandaag

Motoren: 2,0 – 4,4 liter (170 – 340 kW, 231 – 462 pk), 4-, 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.922 – 4.938 mm/2.004 – 2.015 mm/1.745 – 1.747 mm

DE BMW X6.

Non-conformisme en performance in een wagen waarvan het interieur met buitengewone elegantie en luxe overtuigt: dat is de BMW X6, de eerste SUV-coupé van BMW. Het design drukt de krachtige rijdynamiek uit die elke vergelijking aankan.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 E71 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand voor gebouw

(BMW E71)

In 2008 duikt op de wegen een wagen op die zich aan elke classificatie onttrekt: is het een coupé? Is het een SUV? Geen van beide, hoewel hij de beste kwaliteiten van de beide voertuigklassen met elkaar verenigt. Het is een wagen voor individualisten die in elk opzicht vermogen waarderen: met 6- en 8-cilinder motoren beschikt de BMW X6 over een royale kracht, die door Dynamic Performance Control optimaal wordt omgezet. DPC in combinatie met de intelligente vierwielaandrijving xDrive verhoogt de stuurprecisie, de spoorstabiliteit en de tractie, omdat het aandrijfkoppel nu traploos over elk wiel afzonderlijk kan worden verdeeld.
De coupéachtige zijlijn doet de wagen plat lijken, de smalle koplampen verbreden visueel samen met de dubbele nieren de voorkant: de BMW X6 is ook qua design een krachtpakket, een wagen die zijn gelijke niet kent.
In 2012 werd bij de modelvernieuwing het uitzicht discreet vernieuwd. De standlichtringen zijn nu in LED-look verkrijgbaar en er is een veel groter aantal uitrustingsopties beschikbaar: bijvoorbeeld de motorkap met powerdome.

Productieperiode: 2008 – 2014

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (173 – 300 kW, 235 – 408 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.876 – 4.877 mm/1.983 mm/1.684 – 1.690 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 F16 tweede generatie driekwart vooraanzicht rijdend

(BMW F16)

De opvolger van de E71 scherpt zijn unieke karakter duidelijk aan. Tot aan de dubbele nieren lopende koplampen versterken de indruk van breedte en de voorkant is nog steiler geworden. Ook de achterkant is nu voorzien van bredere achterlichten. Aan de zijkanten vallen de dubbele ribben in het oog. Binnenin verwent de wagen met hoogwaardige materialen, volledig vernieuwde instrumenten en een sfeerverlichting waarvan de kleur aangepast kan worden. Streaming maakt een quasi onbeperkte keuze aan muziek en content mogelijk.
De eveneens vernieuwde motoren leveren meer vermogen met tegelijkertijd een hoger rendement. Samen met de standaard xDrive-vierwielaandrijving en de automatische 8-versnellingsbak nodigen ze uit om dynamisch en wendbaar te rijden.

Productieperiode: 2014 – 2019

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (190 – 330 kW, 258 – 450 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.909 mm/1.989 mm/1.689 – 1.702 mm

DE DERDE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X6 G06 derde generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW G06)

Krachtige proporties en expressief design – zo presenteert de BMW X6 2019 zich in de derde generatie. De lichten zijn voor- en achteraan zeer smal en zeer breed. Ze versterken de extraverte uitstraling van de wagen, net als de grote luchtinlaten aan de zijkanten en onder de dubbele nieren. Die zorgen er met hun eigen verlichting en het als optie verkrijgbare Laserlight van de koplampen ook in het donker voor dat de individualiteit van de coupé-SUV zichtbaar blijft. Motoren, rijhulpsystemen en de standaard xDrive-vierwielaandrijving maken een onvergelijkbare rijdynamiek mogelijk.
De luxueuze uitrusting omvat als optie houders met temperatuurregeling voor warme en koude dranken of de 20 luidsprekers van het Bowers & Wilkins Diamond surround sound system. De BMW X6 is een wagen waarmee u niet alleen snel en veilig, maar ook comfortabel uw bestemming bereikt.

Productieperiode: 2019 – vandaag

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (195 – 250 kW, 265 – 340 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.935 – 4.948 mm/2.004 – 2.019 mm/1.693 – 1.697 mm

DE BMW X7.

Luxe en noblesse worden gecombineerd met een dynamische rijervaring – de BMW X7 verlegt als luxe-SUV de grenzen naar boven. Een zevenzitter met pittige rijcultuur, elegant en met uitrustingsmogelijkheden die geen wens onvervuld laten, of het nu gaat om rijhulpsystemen, materialen of comfortopties.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW X7 G07 eerste generatie driekwart vooraanzicht stilstaand

(BMW G07)

De grootste SUV die BMW ooit gebouwd heeft, heeft dankzij zijn puristische design en vormtaal een lichte en wendbare uitstraling. Sportief-atletisch en onverstoorbaar knoopt hij aan bij de voor BMW typische kwaliteiten en herdefinieert ze. Rijcomfort en de krachtige rijdynamiek zijn in deze klasse buitengewoon. Daarvoor zorgen onder meer twee dwarsgeplaatste wieldraagarmen vooraan en een as met vijf wielarmen achteraan, de xDrive-vierwielaandrijving en de automatische 8-versnellingsbak.
Binnen krijgt de bestuurder via twee 12,3"-beeldschermen alle relevante informatie en bedient hij de talrijke functies en premium-rijhulpsystemen, terwijl achteraan twee beeldschermen het boordentertainment voor hun rekening nemen. Als de passagiers naar boven kijken, valt hun blik op een standaard panoramisch dak, dat in het donker 15.000 kleurige lichtpunten telt.
De BMW X7 kan op heel wat manieren gepersonaliseerd worden. Van leder Merino met contrastnaad tot exclusieve metaalkleuren – er blijft geen wens onvervuld.

Productieperiode: 2019 – vandaag

Motoren: 3,0 – 4,4 liter (195 – 340 kW, 265 – 462 pk), 6- & 8-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 5.151 – 5.165 mm/2.000 mm/1.805 mm

DE BMW iX3.

De eerste volledig elektrische BMW SUV combineert de bekende kwaliteiten van de X3 – maximale rijdynamiek en topkwaliteit – met de voordelen van BMW eDrive: performance en efficiëntie. De moderne en puristische look zorgt voor extra fascinatie.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW iX3 G08 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW G08 BEV)

De geëlektrificeerde versie van de BMW X3 werd in april 2018 als concept-car voorgesteld en kwam begin 2021 naar de concessiehouders. De vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie kan bogen op een krachtig vermogen van 286 pk en een koppel van 400 Nm – en dat onmiddellijk. Samen met de vernuftig afgestelde ophanging zorgt dit voor een uitzonderlijke rijdynamiek. En dat ook over langere afstanden: zeker ook dankzij het recuperatiesysteem bedraagt het rijbereik (WLTP) ruim 450 kilometer.
Maar ook binnenin weet de SUV te overtuigen: een moderne, elegante sfeer wordt gecombineerd met de geanimeerde BMW Live Cockpit en details zoals de blauwe startknop. Zowel in de stad als op het terrein voelt de BMW iX3 zich optimaal in zijn sas.

Productieperiode: 2021 – vandaag

Motoren: Elektromotor (210 kW, 286 pk)

Lengte/breedte/hoogte: 4.734 mm/1.891 mm/1.668 mm

DE BMW iX.

De eerste volledig elektrische SUV van BMW met vierwielaandrijving – de BMW iX biedt luxe en een elegant minimalisme, gecombineerd met de allermodernste motortechnologie. Het hoogste comfort wordt gecombineerd met een monolithisch design en een uniek gevoel van ruimte: de wagen van een nieuwe generatie.

Meer lezen

DE EERSTE GENERATIE.

BMW X-modellen BMW iX I20 eerste generatie driekwart zijaanzicht stilstaand

(BMW I20)

De voorkant van de BMW iX garandeert al een expressieve verschijning: de extreem smalle koplampen contrasteren met de verticaal staande, uitnodigende dubbele nieren, waarachter een hele rij aan sensoren is ondergebracht. Daarbij komt het zuivere, consequent aerodynamische design met de verzonken deurgrepen en een duidelijke designtaal.
Met een indrukwekkend rijbereik van 600* km (WLTP) en een volledig vermogen van 370* kW (500* pk) dankzij de BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie overtuigt de wagen met technische precisie, vooruitgang en dagelijkse functionaliteit.
In het interieur zet de iX de bekende BMW kwaliteit op het vlak van comfort, sportiviteit en innovatie voort in een volledig nieuwe interieurervaring. De volledig vernieuwde iDrive is de logische verdere ontwikkeling voor een eenvoudige en natuurlijke bediening. Alle aanduidingen verschijnen op het naar de bestuurder toe gebogen display of worden via het HUD op de voorruit geprojecteerd. Uitgebreide rijhulpsystemen zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring. De BMW iX – een toekomstgerichte, volledig elektrische SUV van de luxeklasse.

Productieperiode: vanaf eind 2021

Motoren*: elektromotor (meer dan 370 kW, 500 pk)

Lengte/breedte/hoogte*: 4.900 mm/xxx mm/1.700 mm

*voorlopige waarden

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • Disclaimer reference invalid