GRENZELOOS+

BMW M

De nieuwe BMW M4 Cabrio. Radicaal meer.

GRENZELOOS+

De nieuwe BMW M4 Cabrio. Radicaal meer.

GRENZELOOS+De nieuwe BMW M4 Cabrio. Radicaal meer.

Vol adrenaline de zon tegemoet. Met een uiterst precieze wegligging, een fascinerende wendbaarheid en opwindende dynamiek. Met een motor die zijn overmacht op indrukwekkende wijze demonstreert. Met vele technologieën die hun sportieve DNA niet kunnen verbergen. Met de zekerheid dat met geopende hardtop een zelfverzekerd glimlachje verschijnt: de BMW M4 Cabrio is sportieve vrijheid op vier wielen.

BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min 

317/431

Gecombineerd verbruik in l/100 km

9,1 (8,7)

Acceleratie 0-100 km/u in s

4,6 (4,4)

CO2-uitstoot in g/km

213 (203)

Max. Koppel in Nm bij t/min

550 / 1850 -5500

De tot 331 kW (450 pk) sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en vele op de autosport geïnspireerde technologieën zorgen voor adrenalineopwekkende topprestaties en onbeperkt rijplezier. Een ervaring die ongeëvenaard blijft, en niet alleen wanneer de hardtop geopend is. De nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio – sportieve vrijheid op vier wielen.

DESIGN+

FASCINATIE+

De BMW M4 Cabrio fascineert met pure sportiviteit, een dynamisch silhouet en een wegklapbare hardtop, die het hele jaar door onbeperkt rijplezier garandeert. Andere hoogtepunten van het design zoals de M nieren met dubbele spijlen en M4 embleem, de M kieuwen aan de zijkanten en de afgevlakte dubbele M uitlaatpijpen maken het open rijplezier compleet.

VOLMAAKT GEVORMD+

De BMW M4 Cabrio ziet er met zijn gestrekte lijnen met de gecontourde flanken gespierd en sportief uit. Het langgerekte silhouet loopt uit op een expressieve achterkant met een brede stand en straalt gebalde kracht uit. Zowel open als met gesloten hardtop.

INDRUKWEKKEND+

De naar voren dringende voorkant van de BMW M4 Cabrio met de nieren met zwartgelakte hoogglanzende dubbele spijlen en de grote luchtinlaten wordt afgerond met full-LED-koplampen. Met hun ragfijn design en indrukwekkende lichtintensiteit maken ze overdag een zelfverzekerde indruk en zorgen ze ’s nachts voor een perfect verlicht asfalt.

EXPRESSIEF+

De verbrede wielkasten verraden de volle kracht van de BMW M4 Cabrio. Nieuw vormgegeven LED-achterlichten accentueren zowel overdag als ’s nachts de stoere stand van de achterkant. En de schuin afgevlakte M dubbele uitlaatpijpen en de M diffusor passen perfect in de achterschort met kenmerkende luchtuitlaten.

AERODYNAMISCH+

De beide verticale inlaten van het Air Curtain en de M kieuwen aan de zijkanten met geïntegreerd sierelement Air Breather verminderen de luchtweerstand aan de wielkasten. Voor optimale aerodynamische waarden en geheel terloops voor een snellere de hartslag.

INTENSIEF+

Zodra de wegklapbare hardtop bij een snelheid tot 18 km/u in ongeveer 20 seconden automatisch opengaat, beleeft u opperste rijfascinatie met de intensiteit van een cabrio. Ook gesloten overtuigt zijn esthetiek, biedt hij nog meer veiligheid en zorgt hij voor een prettige akoestiek.

BEKLEMTOOND+

Ook bij de achterlichten worden de lichtfuncties volledig door lichtdioden uitgevoerd. Hun langgerekte L-vorm met doorlopend lichtdesign loopt naadloos in de achterklep over en beklemtoont zo de opvallende lijnvoering van de achterkant.

M COMPETITION PACK.

Het M Competition Pack biedt merkbaar meer rijdynamiek dankzij een hoger motorvermogen en een speciaal afgestelde adaptieve M ophanging. Het M sportuitlaatsysteem met zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen creëert een krachtige motorsound. Daarbij komen nog exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, 20" met combinatie van verschillende bandentypes.

INTERIEUR+

COCKPIT+

Een interieur dat niet sportiever zijn kan: perfecte M zetels met verlicht M logo. Een ergonomisch geperfectioneerd lederen M stuur met twee M Drive-toetsen om uw persoonlijke set-up van de wagen te activeren. Een cockpit met specifieke M instrumentencombinatie. Kortom: een sfeer die met dynamiek en technologische vooruitgang doordrenkt is.

OP DE BESTUURDER GERICHT+

Centraal in het gezichtsveld staan het instrumentendisplay in M design en het ergonomische lederen M stuur. De persoonlijke set-up wordt geactiveerd met de centrale M Drive-toetsen. Bij de uitvoering met M versnellingsbak met dubbele koppeling bevinden zich ook de schakelpaddles vlak onder het stuur, dat met Walknappaleder bekleed is.

ZIJSTEUN+

De zetels met geïntegreerde hoofdsteunen en verlicht M logo ter hoogte van de schouders bieden perfecte zijsteun en zorgen voor nieuwe recordtijden. Ter ondersteuning bij een sportieve rijstijl bevindt zich aan de bestuurderszijde een kniekussen tegen de middenconsole.

ACCENTEN+

Als we het M karakter nog eens scherper stellen, wordt het zichtbaar in de details: zoals op de middenconsole, waar zorgvuldig geselecteerde elementen zoals radio en aircobediening met chroom worden geaccentueerd.

EXCLUSIEF+

Tegen de limiet aan rijden en zich met sportieve exclusiviteit omgeven is in de BMW M4 Cabrio geen tegenstrijdigheid. De M zetels zijn al even perfect afgewerkt als het hele interieur. Beste voorbeeld: het hier afgebeelde volleder Merino Feinnarbe Silverstone.

EYECATCHER+

Echte exclusiviteit is ook op het tweede gezicht duidelijk te herkennen. Bijvoorbeeld aan de als optie verkrijgbare, stijlvolle decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz uit de BMW Individual Collectie. Met hun hoogglanzend afgewerkt oppervlak vervolledigen ze het sportieve, stijlvolle design in het hele interieur.

HARTSLAG+

Het rijgevoel in de BMW M4 Cabrio is van een adembenemende intensiteit en biedt grenzeloos rijplezier. Alles aan deze high-performance-sportwagen is op krachtige dynamiek en pittige rijeigenschappen gericht. En dankzij vele uit de autosport afgeleide technologieën brengt de modelatleet zijn vermogen steeds uiterst precies op het asfalt over. Vooral als het als optie verkrijgbare Competition Pack met hoger motorvermogen en de speciale adaptieve M ophanging meespeelt.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 3,0 liter verenigt het beste uit twee werelden: de eigenschappen van een hoogtoerentalmotor – tot 7.600 t/min – en een superieur maximumkoppel van 550 Nm. De directe bi-turbo injectie en de voor M kenmerkende en precieze afstemming zorgen ervoor dat de motor meteen reageert, zelfs op de kleinste beweging van het gaspedaal, en een ongebreidelde en superieure trekkracht vrijgeeft. Talrijke innovaties, zoals een voeringloze constructie of een lichtere, gesmede krukas, zetten de intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren de dynamiek en het acceleratievermogen, verminderen het verbruik en maken een optimale gewichtsverdeling van haast 50:50 over de assen mogelijk. De beloning: een ongeëvenaard soepel rijgedrag dat door de onverwisselbare sound van de M motor indrukwekkend onderstreept wordt.

WENDBAARHEID+

BMW EfficientLightweight is een efficiënte lichtgewicht constructie met uiterst lichte materialen en heeft bij M wagens de allerhoogste prioriteit. Ze leidt tot een duidelijke gewichtsbesparing, terwijl het koetswerk even stijf blijft. Dat zorgt onder andere voor een aslastverdeling van ongeveer 50:50 en een laag zwaartepunt van de wagen. Resultaat: betere rechtuitstabiliteit en tractie en meer dynamiek en wendbaarheid.

  • Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).