Klimaateffect BMW 5 Reeks Berline G60 ICE

BMW VEHICLE FOOTPRINT

KLIMAATEFFECT.

DE CO₂e-VOETAFDRUK VAN DE BMW 5 REEKS BERLINE.

Elke wagen laat tijdens zijn volledige levenscyclus een CO2-voetafdruk achter: van de aanschaf en productie over het gebruik tot de recyclage of verwijdering van grondstoffen en materialen. CO2-equivalenten (CO2e) zijn een maateenheid waarmee we de impact van verschillende broeikasgassen zoals methaan op het klimaat uniformiseren.

 

Zo worden emissies in de toeleveringsketen, transportlogistiek en vooraf opgeslagen energievoorziening in CO2e aangegeven. Bij de aanrekening van groene stroom wordt rekening gehouden met stroom uit hernieuwbare zelfopwekkingsinstallaties, rechtstreekse leveringscontracten en gecertificeerde bewijzen van herkomst.

DE CO₂e-LEVENSCYCLUSBALANS VAN EEN BMW 5 REEKS.

Totaal: 45,7 t CO₂e

Plain Grey Background

10,4 t

Toeleveringsketen en logistiek

Alle gegevens in t CO₂e (CO₂-equivalent)

Plain Grey Background

0,7 t

BMW productie

Alle gegevens in t CO₂e (CO₂-equivalent)

Plain Grey Background

34,0 t

Gebruiksfase

Alle gegevens in t CO₂e (CO₂-equivalent)

Plain Grey Background

0,6 t

End-of-life

Alle gegevens in t CO₂e (CO₂-equivalent)

Wanneer we de BMW 520i aan u overhandigen, staat de teller op 11,1 ton CO₂e.

Bij wagens met verbrandingsmotor ontstaat het grootste CO₂e-aandeel in de gebruiksfase, waarvoor we ons baseren op het WLTP-verbruik en een kilometerstand van 200.000 km. Daarom hechten we veel belang aan efficiëntiemaatregelen in het designproces en geven we bovendien een blik op de rijstatistieken in de My BMW App.
 
De emissiewaarden in de levenscyclusbalans zijn specifiek voor het model en de uitrusting en worden hier voor de BMW 520i weergegeven. Andere modelaanbiedingen verschillen wat betreft de gegevens over de verschillende levenscyclusfasen.

Bij een overeenkomstig dieselmodel zoals de 520d liggen de CO₂e-emissies in de BMW productie en end-of-life op hetzelfde niveau; in de gebruiksfase bedragen ze 30,9 t CO₂e. De emissies in de toeleveringsketen en de logistiek liggen iets (< 1 t) boven de waarde van het benzinemodel.

DE VEHICLE FOOTPRINT VAN DE BMW 5 REEKS BERLINE.

Meer details en de ecobalansstudie van uw BMW 520i vindt u hier: