BMW VEHICLE FOOTPRINT

CIRCULAIRE ECONOMIE.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.


Deze principes van de circulaire economie volgen we om natuurlijke hulpbronnen te sparen en hoogwaardige materialen langdurig binnen de kringloop te houden. Daarom gebruiken we secundaire materialen in nieuwe onderdelen. Daarnaast verhogen we de recycleerbaarheid van de onderdelen ook via het ontwerpproces en bij de productontwikkeling.

 

De nieuwe BMW 5 reeks Sedan heeft een berekend aandeel secundaire grondstoffen van ca. 23%. Deze waarde werd bij de start van de productie in 2023 berekend op basis van zowel specifieke leveranciersgegevens als industriële gemiddelde waarden en omvat productieoverschotten.

SECUNDAIRE MATERIALEN KOMEN IN DE MEEST UITEENLOPENDE ONDERDELEN VAN DE BMW 5 REEKS VOOR:

  • Aluminium in de lichtmetalen velgen: ca. 45%
  • Kunststofe in de vloerbedekking: ca. 25%
  • Kunststofe in de bagageruimtebekleding: ca. 80%


Naargelang van het materiaal draagt het gebruik van secundaire materialen in grote mate bij aan het reduceren van de CO2e-voetafdruk.

RECYCLEERBAARHEID VAN DE BMW 5 REEKS.

Van de volledige wagen wordt minstens 85% van de grondstoffen en minstens 95% inclusief thermische verwerking in overeenstemming met de wettelijke vereisten (Europese autowrakkenrichtlijn (ELV) 2000/53/EG) gerecycleerd. Bovendien bieden wij momenteel in overeenstemming met de geldende voorschriften bij meer dan 2800 inzamelpunten in 30 landen de terugname en recyclage van gebruikte wagens aan.

DE VEHICLE FOOTPRINT VAN DE BMW 5 REEKS BERLINE.

Meer details en de ecobalansstudie van uw BMW 520i vindt u hier: