OVERZICHT VAN DE BMW 4 REEKS.

Sinds de introductie in 2013 staat de BMW 4 Reeks voor de combinatie van een onvergelijkbare esthetiek en sportieve dynamiek. Moderne benzine- en dieselmotoren tot en met de M uitrusting vervolledigen het geslaagde totaalconcept van de reeks. De BMW 3 Reeks Coupé is de voorganger van de 4 Reeks, die in 1990 als een aparte, nog wendbaardere versie van de klassieke sportberline op de markt kwam.

De tweede generatie onderscheidt zich door een expressiever, zelfbewust design en is langer en breder geworden. Alle individuele eigenschappen zoals de fascinerende esthetiek en het opwindende sportieve karakter zijn nog sterker uitgewerkt en accentueren de precieze designtaal van BMW. De BMW 4 Reeks fascineert in drie verschillende varianten, als Coupé, Cabrio of als vierdeurs Gran Coupé. Elke generatie van de reeks heeft een luxueus karakter op het vlak van exclusief design, hoogwaardig interieur en krachtige motoren.

Meer lezen

5 PUNTEN VOOR DE BMW 4 REEKS.

 • 01 Uniek, exclusief design
 • 02 Buitengewone rijdynamiek
 • 03 Dynamische motoren met als topmodel de 275 kW (374 pk) sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder motor
 • 04 Flexibel voertuigconcept: Coupé, Cabrio of Gran Coupé
 • 05 Optimale netwerkverbinding dankzij BMW ConnectedDrive
BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Coupé G22 BMW 4 Reeks Cabrio G23 op parkeerdek

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW 4 REEKS.

Beleef het verhaal van de generaties van de BMW 4 Reeks in ons overzicht en werp een blik op de directe voorgangers van de dynamische, exclusieve coupé.

Meer lezen

OVERZICHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN DE BMW 4 REEKS.

DE OORSPRONG VAN DE BMW 4 REEKS.

BMW 4 Reeks oorsprong van de BMW 4 Reeks

Sinds 2013 overtuigt de BMW 4 Reeks met zijn sportieve en wendbare uitstraling, gecombineerd met comfort en exclusiviteit. Maar zijn voorgangers bestaan al veel langer, want de 4 Reeks stamt rechtstreeks af van de legendarische sportberline 02 (model 114) en is bovendien de directe opvolger van de BMW 3 Reeks Coupé. Sinds de invoering van de sportieve berline worden de versies met twee deuren als coupés aangeduid. En sinds 1990, vanaf de bouwreeks E36, maakt de 3 Reeks Coupé indruk met een uniek design: iets vlakker, iets breder dan de berline. De lange deuren en frameloze ruiten wijzen samen met de gebogen daklijn op het sportieve karakter van de wagen. Twee andere modelgeneraties volgden (E46, E92).

In 2013 begint een nieuw tijdperk – de 3 Reeks Coupé maakt plaats voor een nieuwe reeks, de BMW 4 Reeks (F32, F33, F36). Zo zet de 4 Reeks voort wat ooit met de baanbrekende 02-berlines begon: echt rijplezier, dynamiek en een zelfbewuste verschijning.

DE EERSTE GENERATIE.

BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Coupé F32 eerste generatie driekwart vooraanzicht op de weg

(BMW F32, F33, F36)

Na het visueel duidelijke onderscheid tussen 3 Reeks Berline en Coupé volgt in 2013 consequent de opdeling in verschillende bouwreeksen: de 4 Reeks is het begin van een nieuw tijdperk, een duidelijk unieke wagen door aanzienlijk grotere breedte en wielbasis.

Korte overhangen, een lange, gewelfde motorkap en de naar achteren geplaatste passagiersruimte kenmerken het design – het silhouet oogt krachtiger. De brede achterkant met de smalle lichten vormt een indrukwekkend contrast met typische kenmerken van het merk zoals de ronde dubbele koplampen, de vlakke dubbele nieren en de knik in de C-stijl. Daardoor komen vooral de uitnodigende achterste wielkasten tot hun recht, wat de eerste generatie van de 4 Reeks een imposante verschijning bezorgt. In het interieur zet het compromisloos precieze design zich verder: dankzij een functionele vormgeving en een op de bestuurder gerichte geometrie wordt het besturen van de wagen een belevenis.

Kort na de Coupé komt de BMW 4 Reeks Cabrio (F33) naar de showrooms. Het moderne metalen vouwdak zorgt voor rijplezier het hele jaar door, net als het zelfbewuste design. In de zomer van 2014 vervolledigt de Gran Coupé (F36) de BMW 4 Reeks modellen. De combinatie van een sportieve coupé met vier deuren biedt comfort en elegantie. De 4 Reeks staat voor dynamiek en zuinigheid.

Productieperiode: 2013 – 2020

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (105 – 368 kW, 143 – 500 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.640 mm/1.825 mm/1.377 mm

DE TWEEDE GENERATIE.

BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Coupé G22 tweede generatie driekwart zijaanzicht op de weg

(BMW G22, G23)

De tweede generatie van de BMW 4 Reeks is twaalf centimeter langer en ook duidelijk breder dan de voorganger BMW F32. Opvallend designkenmerk: de rechtopstaande, naar voren hellende dubbele nieren. Met de schuine omlijstingen van de koplampen vormen ze een adembenemende voorkant die zelfbewustzijn en dynamiek uitstraalt. Het expressieve karakter van de Coupé wordt nog versterkt door de uitnodigende achterste wielkasten en de naar achteren oplopende zijruiten achteraan. Opvallend zijn ook de gebogen, zijdelings doorgetrokken achterlichten, die samen met het aflopende dak een opvallende afsluiting vormen.
Het functioneel vormgegeven interieur neemt de precieze designtaal van de BMW 4 Reeks over. Exclusieve materialen zorgen voor een moderne, unieke uitstraling.

Net als zijn voorganger is de nieuwe generatie van de BMW 4 Reeks gebaseerd op de huidige 3 Reeks, maar heeft hij een meer dan twee centimeter lager zwaartepunt en een 23 millimeter grotere spoorbreedte van de achteras voor een duidelijk toegenomen dynamiek.

Wie de wind in de haren en de zon op de huid wil voelen, kiest voor de Cabrio (G23). Hij combineert sportieve esthetiek met een harmonieuze lijnvoering en wendbaarheid.

Productieperiode: sinds oktober 2020

Motoren: 2,0 – 3,0 liter (135 – 275 kW, 184 – 374 pk), 4- & 6-cilinder

Lengte/breedte/hoogte: 4.768 mm/1.852 mm/1.383 mm

BMW 4 Reeks BMW tweedehandswagens voor BMW concessie

BMW TWEEDEHANDSWAGENS.

BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Coupé G22 driekwart vooraanzicht met model

BMW 4 REEKS COUPÉ.

BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Gran Coupé F36 vooraanzicht op de weg

BMW 4 REEKS GRAN COUPÉ.

BMW 4 Reeks BMW 4 Reeks Cabrio G23 driekwart zijaanzicht met model

BMW 4 REEKS CABRIO.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

 • BMW 4 Reeks Coupé:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,1–3,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 141–103

  BMW 4 Reeks Coupé M wagen:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8–6,8
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 248–155

  BMW 4 Reeks Cabrio:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,4–4,2
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 169–111

  BMW 4 Reeks Cabrio M wagen:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,4–6,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 169–159

  BMW 4 Reeks Gran Coupé:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,0–4,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 183–119

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.