BMW ConnectedDrive Digital Services & Connectivity

BMW CONNECTED DRIVE.

Altijd verbonden. Altijd vrij.

Wat kan uw BMW voor u doen? U tijdig op uw bestemming brengen? Altijd een antwoord op uw vragen geven? Of u op elk moment prettig onderhouden? De Digital Services van BMW ConnectedDrive kunnen u een groot aantal nuttige diensten leveren. Die slimme en innovatieve diensten vereenvoudigen uw leven en maken van elke rit een belevenis.

Meer lezen
BMW CONNECTED DRIVE.Altijd verbonden. Altijd vrij.

SLIMME FUNCTIES.

Innovatieve digitale producten en diensten van BMW ConnectedDrive voor een ontspannen en comfortabele mobiliteit.

Vrouw gebruikt My BMW App van BMW ConnectedDrive op de smartphone voor witte BMW X5

My BMW APP.

Uw directe verbinding met de wagen en met de wereld van BMW.

Van handige functies voor de bediening op afstand over een intelligente routeplanning tot de bijwerking van uw voertuigsoftware: met de My BMW App profiteert u naast het moderne en intuïtieve bedieningsconcept van tal van slimme functies die uw dagelijkse mobiliteit perfect aanvullen.

Vrouw gebruikt Intelligent Personal Assistant van BMW ConnectedDrive in haar BMW

INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Kent uw BMW tot in het detail en ondersteunt u in tal van situaties.

Met de BMW Intelligent Personal Assistant hebt u altijd uw persoonlijke assistent aan boord. Communiceer met uw BMW en bedien de voertuigfuncties comfortabel met spraakcommando’s. Indien gewenst legt de BMW Intelligent Personal Assistant alles uit over de wagen en helpt hij u om uw BMW beter te leren kennen.

Vrouw wacht terwijl BMW Remote Software Upgrade de voertuigsoftware van haar BMW X5 bijwerkt

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Zodat uw BMW altijd up-to-date is.

Remote Software Upgrade zorgt ervoor dat uw BMW steeds met de meest recente software onderweg is. Update de software van uw wagen eenvoudig en snel over the air. Bovendien kunt u via Remote Software Upgrade ook nieuwe voertuigfuncties installeren.

VOOR DE RIT.

Plan uw ritten eenvoudig en comfortabel met de My BMW App.

Een goede planning bespaart tijd en vereenvoudigt het leven: profiteer ook voor het vertrek van de innovatieve functies van de My BMW App. Controleer bijvoorbeeld of het rijbereik van uw BMW volstaat of ventileer de wagen comfortabel vanop afstand. Ook kunt u in de My BMW App naar nieuwe bestemmingen zoeken en die via uw smartphone rechtstreeks naar uw BMW sturen.

Man gebruikt My BMW App van BMW ConnectedDrive op de smartphone terwijl zijn BMW X5 plug-in-hybride opgeladen wordt

My BMW APP.

Slim, altijd actueel, doordacht: met een nieuw design en een intuïtieve begeleiding van de gebruiker loodst de My BMW App u door een volledig nieuwe mobiliteitservaring. Plan uw volgende rit, controleer de status van uw BMW, maak uw volgende onderhoudsafspraak of gebruik een van de talrijke functies voor bediening vanop afstand – heel gemakkelijk vanaf de smartphone.
Lees meer over de My BMW App
Man gebruikt My BMW App van BMW ConnectedDrive op de smartphone voor BMW 4 Reeks Coupé

Voertuigstatus checken.

Met de My BMW App houdt u altijd het overzicht zonder dat u naar uw BMW toe hoeft te gaan. Is het rijbereik groot genoeg voor een spontaan uitstapje? Heeft uw BMW onderhoud nodig? Is de software up-to-date? Controleer voor het vertrek alle relevante informatie comfortabel via de smartphone en verheug u op een ontspannen reis in uw BMW.
Lees meer over de My BMW App
Man stuurt bestemming van thuis via My BMW App naar zijn BMW

Bestemming naar de wagen verzenden.

Waar gaan we hierna naartoe? Zoek in de My BMW App naar nieuwe bestemmingen en verzend ze rechtstreeks naar uw BMW. Zodra ze in de wagen toegekomen zijn, kunt u de bestemming bij uw berichten vinden en de routegeleiding direct met een klik starten.
Lees meer over de My BMW App
Voertuigfuncties BMW vanop afstand bedienen met My BMW App vrouw duikt in het ijs

Toegang tot de wagen via de smartphone.

De My BMW App biedt u talloze functies om uw wagen vanop afstand te bedienen. Als u bijvoorbeeld al voor een rit wilt ventileren, dan kunt u dat heel eenvoudig via uw smartphone regelen. Uw BMW hoeft niet eens in de buurt te zijn.
Lees meer over de My BMW App
Voertuiglocatie weergeven op de smartphone met My BMW App autozoeker

Wagen met de smartphone vinden.

U weet niet meer precies waar u geparkeerd staat in een onbekende stad? Of een andere persoon heeft uw wagen het laatst gebruikt en u weet niet waar hij nu staat? Geen probleem met de autozoeker van de My BMW App: laat de locatie van uw BMW gewoon in de app weergeven op de kaart. Voor maximaal comfort en meer tijd voor de dingen die u belangrijk vindt.
Lees meer over de My BMW App
Wagen met de smartphone openen met BMW Digital Key en My BMW App

BMW DIGITAL KEY.

Zo wordt uw smartphone een digitale sleutel: met uw My BMW App kunt u de BMW Digital Key aanmaken en op uw iPhone – voor zover compatibel – opslaan. Zo kunt u uw BMW ook zonder fysieke sleutel ver- en ontgrendelen en zelfs starten. Bovendien kunt u tot vijf andere personen toegang tot uw BMW bieden.

TIJDENS DE RIT.

Ontspannen onderweg met tal van slimme voorzieningen en diensten van BMW ConnectedDrive.

BMW ConnectedDrive biedt u een grote keuze aan digitale producten en diensten die uw dagelijkse mobiliteit vergemakkelijken en het rijden in uw BMW nog comfortabeler maken. Ontdek intelligente hulpsystemen en innovatieve diensten voor comfort en entertainment.

BMW iDrive toekomstgericht bedieningsconcept van BMW ConnectedDrive

BMW iDrive.

Beleef met de consequente verdere ontwikkeling van BMW iDrive een volledig nieuwe en innovatieve rijervaring – een totaalconcept dat een modern design en intelligente technologie combineert tot een al even comfortabele als emotionele interieurervaring. In de combinatie van sensoren en artificiële intelligentie ontstaat met BMW iDrive een intuïtieve en meeslepende interactie tussen bestuurder en wagen, die een nieuw tijdperk van autorijden inluidt.
Vrouw gebruikt BMW Intelligent Personal Assistant van BMW ConnectedDrive aan het stuur van haar BMW

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke auto-expert was? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Gebruik heel natuurlijke spraakcommando’s om talrijke voertuigfuncties te bedienen. Hij kan u onderwerpen over de wagen uitleggen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
Meer over de BMW Intelligent Personal Assistant
Koppel zit ontspannen in BMW dankzij Concierge Service van BMW ConnectedDrive

Concierge Service.

Schijnt morgen de zon in Rome? Wanneer vertrekt mijn vlucht? De Concierge Service staat onderweg voor u klaar en helpt u met een druk op een knop bij alle vragen. Voor reservaties in een restaurant, hotel of bioscoop. Zelfs ermee betalen is mogelijk. Waar u zich ook bevindt, wat u ook nodig hebt, de Concierge Service is er voor u.
Vrouw ontspant zich tijdens het rijden in haar BMW met de In-Car Experiences

In-Car Experiences.

Uw BMW omringt u met alle zorg. Hij zorgt voor verkwikking als u moe bent, voor ontspanning na een stressvolle dag, en past het interieur van uw wagen optimaal aan uw stemming aan. Met de In-Car Experiences, die bestaan uit de Caring Car-programma's en de Experience Modes, zorgt uw wagen ervoor dat u zich beter voelt.
Persoonlijk bestuurdersprofiel op het BMW Control Display

Persoonlijk bestuurdersprofiel.

Voel u thuis. U wordt door uw BMW persoonlijk begroet en u vindt automatisch uw persoonlijke instellingen voor zetel, buitenspiegels of navigatie terug zodra u uw wagen opent. Daarvoor maakt u gewoon uw bestuurdersprofiel aan en verbindt u het met uw autosleutel. Indien gewenst kunt u uw profiel ook naar een andere BMW wagen doorsturen. Voorwaarde voor het gebruik van het bestuurdersprofiel is een BMW met BMW Operating System 7 of nieuwer. Per wagen kunnen tot drie profielen worden ingesteld.
Vrienden zitten in BMW en luisteren naar muziek van Spotify met Connected Music van BMW ConnectedDrive

Connected Music.

Gebruik uw Spotify-account onderweg in uw BMW: luister naar uw lievelingsmuziek, waar u ook bent. Klassiek op de autoweg, jazz in het spitsuur en pop bij het cruisen. Met Connected Music streamt u onbeperkt en rechtstreeks via de in de wagen ingebouwde simkaart tot 30 miljoen songs via de BMW muziekpartner Spotify. Scan hiervoor gewoon de QR-code op het Control Display van uw BMW en meld u via uw smartphone aan op de website van Spotify. Connected Music maakt deel uit van het Connected Package Professional. Voorwaarde is een wagen met BMW Operating System 7.
BMW Music menuweergave op het BMW Control Display

BMW Music.

U wilt tijdens het rijden van alle muziek kunnen genieten zonder een contract af te sluiten of kosten te betalen? Dan is BMW Music precies wat u nodig hebt. Ook zonder premiumaccount hebt u met BMW Music toegang tot de hele muziekdatabank van Napster. Geniet van uw persoonlijke soundtrack – zonder bijkomende streamingkosten. BMW Music maakt deel uit van het Connected Package Professional. Voorwaarde is een wagen met BMW Operating System 7.
BMW Drive Recorder BMW ConnectedDrive Digital Services

BMW Drive Recorder.

Met de BMW Drive Recorder kunt u een video van de omgeving van de wagen opnemen en afspelen op het centrale Control Display of door overdracht via USB naar uw toestel. Belangrijke voertuiginformatie zoals snelheid en gps-positie wordt synchroon met de video opgeslagen. De BMW Drive Recorder heeft twee subfuncties, de event recorder en de crash recorder.
Internet in de wagen met de WiFi-hotspot van BMW ConnectedDrive

WiFi-hotspot.

Neem op een tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw lievelingsserie op de smartphone. De WiFi-hotspot brengt u via de in de wagen ingebouwde simkaart online met LTE-snelheid (indien beschikbaar op het net). Zo surfen u en uw passagiers met maximaal tien toestellen tegelijk.
Vrouw geeft Amazon Alexa instructies aan het stuur van haar BMW

AMAZON ALEXA*.

“Alexa, wat voor weer wordt het vandaag?” Aan het stuur van uw BMW kunt u de spraakassistent van Amazon even comfortabel gebruiken als u dat van thuis gewend bent. Vraag Alexa om uw favoriete muziek af te spelen op Amazon Music, maak to-dolijsten of laat uw agenda voorlezen. Met de veelzijdige functies van Amazon Alexa wordt het rijden in uw BMW nog leuker. * Amazon, Alexa en alle bijbehorende merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn dochterondernemingen.
BMW Maps navigatiekaart op het BMW Control Display

BMW MAPS.

De perfecte begeleider tijdens elke reis: BMW Maps maakt het rijden in uw BMW nog persoonlijker en comfortabeler met innovatieve diensten. Profiteer met Connected Navigation van precies voorspelde aankomsttijden, extreem snelle routeberekening en een vereenvoudigde invoer van de bestemming. De slimme functie Connected Parking bespaart u het lastige zoeken naar een parkeerplaats en leidt u betrouwbaar naar de dichtstbijgelegen vrije parkeerplaats in de buurt van uw bestemming. Als bestuurder van een elektrische BMW of BMW plug-in-hybride kunt u zich via Connected Charging rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde openbare laadstations op uw route laten leiden. U krijgt op voorhand informatie over de beschikbaarheid ervan en de aangeboden types laadstroom.
Smartphone-integratie in de wagen met Apple CarPlay van BMW ConnectedDrive Control Display

APPLE CARPLAY©.

Wilt u in uw BMW de functies van uw iPhone niet missen en ze gebruiken zoals u gewend bent? Gebruik daarvoor Apple CarPlay, de intelligente en veilige manier om uw smartphone tijdens het rijden te gebruiken. CarPlay wordt draadloos ondersteund en biedt u toegang tot functies zoals Apple Music, iMessage, telefonie, Siri, Apple Maps en bepaalde third-party-apps, zoals Spotify of Google Maps. De informatie wordt volledig weergegeven op de displays in uw cockpit. Daardoor hebt u de navigatieaanwijzingen via Apple Maps altijd in het oog – zelfs op het BMW Head-Up Display.
Smartphone-integratie in de wagen met Android Auto van BMW ConnectedDrive Control Display

ANDROID AUTO.

Android Auto in de BMW laat u tijdens het rijden eenvoudig en veilig smartphone-functies zoals muziek, media of messaging-apps gebruiken. De verbinding tussen uw wagen en uw Android-toestellen is dankzij de draadloze verbinding uiterst comfortabel. Android Auto wordt rechtstreeks in de volledig digitale cockpit van de wagen geïntegreerd. Zo krijgt u zelfs navigatieaanwijzingen van Google Maps op het BMW Head-Up Display. De Google Assistant, de digitale spraakassistent van Google, kan dankzij de integratie ook in de BMW worden bediend. Praat gewoon met Google om dingen te doen, navigatiebestemmingen te dicteren of uw persoonlijke muziek te kiezen en houd daarbij de weg altijd in het oog.
BMW Teleservices vrouw met smartphone in de hand voor haar BMW

TELESERVICES.

Afspraken voor een onderhoud moeten onthouden is nu verleden tijd. Dankzij Teleservices weet uw BMW wanneer een routine-onderhoud of onverwacht onderhoud nodig is en stuurt hij alle relevante gegevens door naar uw BMW Servicepartner. Die neemt meteen contact met u op om een afspraak te maken.

NA DE RIT.

BMW ConnectedDrive en de My BMW App ondersteunen u ook na de rit met innovatieve diensten en functies.

Met de My BMW App en de digitale diensten van BMW ConnectedDrive wordt uw mobiliteit eenvoudiger en comfortabeler dan ooit – zelfs na afloop van de rit. Houd uw BMW bijvoorbeeld met Remote Software Upgrade eenvoudig en over the air up-to-date. In de slimme My BMW App kunt u naast andere functies voor afstandsbediening met Remote 3D View de omgeving van uw geparkeerde wagen bekijken om te zien of alles in orde is – of indien nodig de deuren achteraf vergrendelen.

Vrouw drinkt uit kop terwijl BMW Remote Software Upgrade de autosoftware van uw BMW X5 bijwerkt

Remote Software Upgrade.

Altijd de meest recente softwareversie aan boord. Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. U kunt de upgrades eenvoudig via de My BMW App of via de in de wagen ingebouwde simkaart downloaden en aansluitend installeren. Zo worden ook andere functies in uw BMW beschikbaar gemaakt.
Meer over Remote Software Upgrade
Koppel krijgt van thuis uit toegang tot hun BMW met de My BMW App en Remote Services

Toegang tot de wagen met de smartphone.

Heb ik mijn wagen wel afgesloten, en waar staat hij nu ook weer precies? Met Remote Services kunt u uw wagen via de My BMW App rechtstreeks vanop afstand bedienen. Ventileer uw BMW al voor de rit of vergrendel hem van overal met de smartphone.
Lees meer over de My BMW App
Vrouw houdt omgeving van haar BMW in het oog met Remote 3D View en My BMW App

Remote 3D View.

Houd de omgeving van uw BMW altijd in het oog, zodat u weet dat met uw wagen alles in orde is. Met Remote Services en Remote 3D View kunt u via de My BMW App de omgeving van uw wagen vanuit elk gezichtspunt in het oog houden of de deuren vergrendelen.
Lees meer over de My BMW App
BMW Maps Connected Charging toont het elektrische rijbereik als blauwe cirkel op de omgevingskaart op het Control Display

Connected Charging.

Connected Charging biedt talrijke innovatieve voorzieningen die uw e-mobiliteit perfect aanvullen en het laden van uw volledig elektrische BMW i of BMW plug-in-hybride nog eenvoudiger maken. Programmeer bijvoorbeeld in de My BMW App tegen wanneer uw wagen moet worden opgeladen en laat u met een push-melding informeren wanneer het laadproces afgelopen is. U kunt in de app ook de laadgeschiedenis van uw BMW volgen of het actuele laadproces incl. verbruikte energie, laadpauzes, vermoedelijke laadkosten en de uitgespaarde kosten bekijken.
Lees meer over Connected Charging
BMW Points biedt bij BMW plug-in-hybridemodellen bonussen voor zuiver elektrisch gereden kilometers

BMW Points.

Met het getrouwheidsprogramma BMW Points verzamelt u als bestuurder van bepaalde BMW plug-in-hybridemodellen punten voor elke zuiver elektrisch gereden kilometer. U kunt de punten verzamelen en inruilen via de My BMW App met uw BMW Charging-account. Hiermee kunt u bonussen verdienen in de vorm van gratis laadstroomquota van BMW Charging.
Lees meer over de My BMW App

BMW CONNECTED DRIVE: MEER INFORMATIE & LINKS.

BMW ConnectedDrive Store man met smartphone op de sofa

BMW CONNECTED DRIVE STORE.

Bezoek de online shop van BMW ConnectedDrive en bestel nieuwe digitale diensten voor uw BMW, die u al direct bij de volgende rit kunt gebruiken.
BMW ConnectedDrive portaal vrouw met smartphone in de hand

BMW CONNECTED DRIVE PORTAAL.

Uw gegevens, uw diensten, uw instellingen – BMW ConnectedDrive verbindt u met uw BMW en de wereld. Meld u nu aan voor meer comfort, veiligheid en entertainment.
BMW ConnectedDrive FAQ veelgestelde vragen en antwoorden vrouw met smartphone bij het raam

VEELGESTELDE VRAGEN.

Vind in onze FAQ-rubriek antwoorden op veelgestelde vragen over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive.
BMW ConnectedDrive klantendienst

BMW CONTACT CENTER.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive? Neem dan nu contact op met het BMW Contact Center.