Man rijdt in BMW met BMW Maps Navigation op het Control Display

BMW MAPS.

BMW Maps vergemakkelijkt uw dagelijkse mobiliteit met tal van praktische diensten zoals Connected Navigation, Connected Parking en Connected Charging.

BMW Maps – de perfecte metgezel op elke reis, want dankzij tal van services wordt uw rit met uw BMW nog persoonlijker en comfortabeler. Zo laat Connected Navigation met zijn volledig intuïtieve bediening u bovenop de bekende mogelijkheden van moderne navigatiesystemen bijvoorbeeld de bestemming invoeren met vrij zoeken, zoals u het van internetzoekmachines gewend bent. Bovendien past de dynamische routeberekening via de cloud de aanbeveling onmiddellijk aan eventuele veranderingen in de verkeerssituatie aan en blinkt ze uit met een precieze schatting van de aankomsttijd. Op de bestemming bespaart de functie Connected Parking u het lastige zoeken naar een parkeerplaats en leidt ze u betrouwbaar naar de dichtstbijgelegen vrije parkeerplaats in de buurt. Het systeem stelt vrije plaatsen in parkeergarages of langs de weg voor. Eventuele parkeerkosten kunt u in veel gevallen zonder contant geld betalen met PARK NOW. Als bestuurder van een BMW i of een BMW plug-in-hybridemodel kunt u zich als onderdeel van het zoeken naar Points of Interest ook rechtstreeks door het systeem laten leiden naar de dichtstbijzijnde openbare laadstations op uw route. U krijgt op voorhand informatie over de beschikbaarheid ervan en de aangeboden types laadstroom.

Meer lezen
BMW MAPS.BMW Maps vergemakkelijkt uw dagelijkse mobiliteit met tal van praktische diensten zoals Connected Navigation, Connected Parking en Connected Charging.
Vrouw maakt gebruik van BMW Maps Connected Navigation op de smartphone

BMW MAPS – CONNECTED NAVIGATION.

De bediening van een smartphonenavigatie met het comfort typisch voor BMW: BMW Maps – Connected Navigation leidt u heel precies en met een extreem snelle berekening vlotjes naar uw bestemming en houdt daarbij rekening met eventuele veranderingen in de algemene verkeerssituatie. Zelfs wanneer u het adres niet exact kent, vindt u het door te zoeken met trefwoorden, zoals u dat gewend bent van navigatieapps op uw smartphone. De dynamische routeberekening via de cloud onderscheidt zich door haar hoge snelheid en past de aanbevelingen permanent aan. De route wordt proactief berekend, wat betekent dat toekomstige verkeerssituaties langs de gehele route meegenomen worden in de berekening van de ETA (Estimated Time of Arrival). Ook voor kleinere wegen zijn nu uitgebreide verkeersgegevens beschikbaar. Zo wordt het mogelijk dat het systeem u telkens de snelste route aanbeveelt – wat u vooral kunt aflezen aan de hand van de bijzonder precieze schatting van de aankomsttijd op uw bestemming.

De voordelen op een rij:

 • Intuïtieve bediening zoals bij een smartphone
 • Invoer bestemming mogelijk met vrij zoeken
 • Dynamische routeberekening via de cloud
 • Snelle herberekening van het traject bij wijzigende verkeerssituatie
 • Exacte berekening van de voorspelde aankomsttijd
 • Navigatiekaarten via Map Update altijd up-to-date
 • Real Time Traffic Information
 • Map Update
BMW Maps Connected Parking BMW 6 Reeks Gran Turismo in het wit bij het parkeren

BMW MAPS – CONNECTED PARKING.

U bent op uw bestemming aangekomen, maar u vindt geen parkeerplaats? Met BMW Maps – Connected Parking behoort deze ergernis tot het verleden. Want als deel van de routegeleiding stelt deze functie u proactief de beste parkeeropties direct in de buurt van uw bestemming voor. U hebt de keuze tussen een plaats in een parkeergarage of een parkeerplek langs de weg. Als u voor een parkeergarage kiest, toont hij u de beste parkeergarage in de omgeving van uw bestemming. Kiest u voor een parkeerplaats op straat, dan wordt u de route aanbevolen waarop de kans om een parkeerplaats in de buurt te vinden het grootst is. Daarnaast start u uw rit al optimaal geïnformeerd, doordat uw BMW u algemene aanwijzingen geeft over de parkeersituatie op de bestemming van uw keuze. U krijgt alle opties ook op het Control Display van uw wagen te zien. Op de navigatiekaart staan de beschikbare parkeergarages aangeduid en worden die straten in kleur weergegeven waar de kans om een parkeerplaats te vinden zeer groot is. Bovendien worden pas vrijgekomen parkeerplaatsen in het navigatiesysteem weergegeven.

De voordelen op een rij:

 • Geen parkeerplaats zoeken
 • Navigatie tot de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats in de buurt van de bestemming
 • Houdt ook rekening met parkeerplaatsen in parkeergarages
 • Beveelt route aan met de hoogste waarschijnlijkheid van een parkeerplaats
 • Algemene aanwijzingen over de parkeersituatie op de plaats van bestemming
   
BMW Maps Connected Charging elektrisch rijbereik visualisering op het Control Display

BMW MAPS – CONNECTED CHARGING.

BMW Maps – Connected Charging biedt u een groot aantal praktische diensten die de rit in uw volledig elektrische BMW i of BMW plug-in-hybride nog comfortabeler maken. Daartoe behoort de routeplanner met voorstellen voor laadstops langs de route, net als de Park & Charge Assistant, die u beschikbare parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheid in de buurt van de bestemming biedt. Voor elk laadstation vindt u bovendien details met adres, openingstijden of laadvermogen. Bovendien krijgt u bij het zoeken naar laadstations interessante suggesties om de wachttijd tijdens het laden te overbruggen. Bijzonder slim: de functie eRoute* berekent automatisch laadstops langs de route, indien die langer is dan het totale rijbereik van de wagen. Profiteer bovendien van een filter voor snellaadstations of de praktische Range Circle, die het rijbereik van uw BMW in de vorm van een cirkel op de kaart visualiseert.

* Beschikbaar voor actuele BMW i modellen vanaf BMW iX3.

De voordelen op een rij:

 • Routeplanning inclusief laadstops
 • Beschikbare parkeerplaatsen met laadstation in de buurt van de bestemming
 • Informatie over laadstations
 • POI-voorstellen in de omgeving van het laadstation
 • Filter voor snellaadstations
BMW Maps Navigation how-to-video

Lees in de video meer over de navigatiefunctie inclusief het zoeken naar bestemmingen en de routegeleiding van BMW Maps.

VOORWAARDEN VOOR BMW MAPS.

BMW Maps met Connected Navigation, Connected Parking en Connected Charging maakt deel uit van de extra uitrusting Connected Package Professional (6C3/6C4) en kan enkel in combinatie met Live Cockpit Plus (6U2) of Live Cockpit Professional (6U3) gebruikt worden. Voorwaarde hiervoor is een wagen met BMW Operating System 7 of nieuwer.

Meer lezen

BMW CONNECTED DRIVE: MEER INFORMATIE & LINKS.

BMW ConnectedDrive Store man met smartphone op de sofa

BMW CONNECTED DRIVE STORE.

Bezoek de online shop van BMW ConnectedDrive en bestel nieuwe digitale diensten voor uw BMW, die u al direct bij de volgende rit kunt gebruiken.
BMW Driver's Guide app digitale gebruiksaanwijzing smartphone

BMW DRIVER’S GUIDE.

De BMW Driver's Guide is een digitale gebruiksaanwijzing voor bepaalde BMW modellen – inclusief voertuigdetails en uitrustingen, afbeeldingen en verklarende animaties.
Vrouw gebruikt My BMW App van BMW ConnectedDrive op de smartphone voor witte BMW X5

My BMW APP.

Voor, tijdens of na de rit: de My BMW App maakt uw dagelijkse mobiele leven gemakkelijker met tal van slimme functies.
BMW ConnectedDrive digitale diensten overzicht vrouw met smartphone voor BMW

TERUG NAAR HET OVERZICHT.

Wilt u meer te weten komen over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive? Hier kunt u terug naar het overzicht.
BMW ConnectedDrive FAQ veelgestelde vragen en antwoorden vrouw met smartphone bij het raam

VEELGESTELDE VRAGEN.

Vind in onze FAQ-rubriek antwoorden op veelgestelde vragen over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive.
BMW ConnectedDrive klantendienst

BMW CONTACT CENTER.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over de diensten en producten van BMW ConnectedDrive? Neem dan nu contact op met het BMW Contact Center.