WAAROM VOOR 1 JULI 2023 UW BMW FINANCIAL SERVICES CONTRACT TEKENEN?

  Wijziging fiscaliteit 01 juli

  Ga nog zo snel mogelijk naar uw BMW verdeler om optimaal van de levenslange fiscale aftrekbaarheid van uw BMW te profiteren. Vanaf 1 juli 2023 gaat er een nieuw fiscaal regime van kracht voor auto’s met een verbrandingsmotor (incl. Plug-in Hybride). Maar wat betekent dit voor u en uw droomwagen? Wij hebben alle informatie voor u op een rijtje gezet.

  BMW PHEV

  Overschakelen naar een elektrische wagen. Bent u er al aan toe? Als u nog twijfelt, duidt u best 1 juli 2023 met stip aan in uw agenda. Wagens met een verbrandingsmotor (diesel, benzine, LPG, CNG en plug-in-hybride) die u na deze datum aanschaft, zijn niet langer levenslang aftrekbaar volgens de gramformule(1).

   

  Ook als u uw BMW pas later in gebruik neemt, bieden wij u de kans om reeds vóór 1 juli 2023 een financiering af te sluiten bij BMW Financial Services. Zo kan u ook voor uw toekomstige wagen nog optimaal genieten van een gunstig fiscaal regime. Let wel, om te garanderen dat uw financiering voor 1 juli is afgerond raden we u aan om tijdig bij uw BMW verdeler langs te gaan.

   

  Als u daarentegen wacht en uw leasingcontract ondertekent tussen 1 juli 2023 en 31 december, is de overgangsregeling van kracht. In dat geval zal de fiscale aftrekbaarheid van uw BMW geleidelijk afnemen tot 0%:

   

  • 75% in 2025
  • 50% in 2026
  • 25% in 2027
  • 0% vanaf 2028

   

  Wilt u deze regeling graag vóór zijn? Ga dan tijdig langs bij uw BMW verdeler en we helpen u met veel plezier verder om uw financiering vóór 1 juli 2023 af te sluiten.

   

   

  (1) Gramformule: formule die de fiscale aftrek van auto- en brandstofkosten berekent, deze gaat als volgt:

   

  Aftrek % = 120% - (0,5 x brandstofcoëfficiënt x aantal gram CO2 per kilometer)

   

  De brandstofcoëfficiënt wordt als volgt bepaald:

   

  • 1 voor dieselauto's
  • 0,95 voor benzineauto's
  • 0,90 voor auto's op aardgas (CNG) of met een maximaal vermogen van 12 pk

   

  De aftrekbaarheid van uw voertuig (ongeacht het type) ligt bijgevolg tussen de 100% en 50%. Indien de uitstoot meer dan 200g CO2/km bedraagt, is uw wagen echter maar voor 40% aftrekbaar.

   

  Belangrijk om te weten is dat de brandstofkosten voor hybride wagens slechts voor 50% aftrekbaar zijn sinds 1 januari 2023. 

  Meer lezen

  Voorbeeld:

  Wijziging fiscaliteit 01 juli

  Bij het afsluiten van een BMW Switch(2) voor een BMW X5 xDrive 50e (plug-in-hybride) en het ondertekenen van het contract … 

   

  • Voor 1 juli 2023: levenslang 100% fiscaal aftrekbaar, tenzij de BMW ooit een herinschrijving ondergaat.
  • Na 1 juli 2023: enkel 100% aftrekbaar in 2023 en 2024.
  • (2) BMW Switch is de commerciële benaming voor het product BMW Financiële Renting onder volgende voorwaarden: BMW Financiële Renting richt zich uitsluitend tot professionele klanten die het voertuig gebruiken met het oog op de uitoefening van hun handels-, beroeps-, of ambachtelijke activiteiten. Onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door het kredietcomité van BMW Financial Services Belgium NV, Lodderstraat 16, 2880 Bornem, BE 0451.453.242 – RPR Mechelen. Restwaarde: minimum 16% van de aankoopprijs. BMW Financiële Renting met de mogelijkheid van vervroegde terugname door BMW Financial Services Belgium NV conform de voorwaarden BMW Switch hierboven vermeld (*). Inlevering gebeurt volgens de contractuele voorwaarden. In geval van vervroegde terugname zal de klant geen beroep meer kunnen doen op de verkoopbelofte. Bovendien zal in dit geval de afrekening van het gereden aantal kilometers pro rata temporis gebeuren (aan de hand van de overeengekomen maandelijkse kilometrage) voor de periode waarin het voertuig gebruikt werd. Alle prijzen voor professionelen zijn exclusief BTW vermeld en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en vergissingen. Actie is niet cumuleerbaar.