GEPANTSERDE WAGENS

We streven niet naar de hoogste normen. Wij overtreffen ze.

Mensen die de grootste verantwoordelijkheden dragen, moeten ook op gegarandeerde bescherming kunnen rekenen, zonder dat ze daarbij de unieke rijervaring moeten opofferen die alleen een beveiligde wagen van BMW kan aanbieden. Al meer dan 30 jaar vestigt BMW nieuwe normen wat het ontwerpen en ontwikkelen van gepantserde wagens betreft. Ons huidige modelgamma zet die traditie op indrukwekkende wijze voort. Neem plaats en geniet van de wetenschap dat geen enkele omgeving u meer veiligheid en rust brengt. Elke beveiligde wagen is op maat gemaakt en elke productiefase wordt uitgevoerd met ambachtelijke aandacht voor detail. Het resultaat is een wagen die aan de strengste normen voor ballistische bescherming beantwoordt, terwijl hij ook aan de meest individuele wensen voldoet.

GEPANTSERDE WAGENSWe streven niet naar de hoogste normen. Wij overtreffen ze.

Mensen die de grootste verantwoordelijkheden dragen, moeten ook op gegarandeerde bescherming kunnen rekenen, zonder dat ze daarbij de unieke rijervaring moeten opofferen die alleen een beveiligde wagen van BMW kan aanbieden. Al meer dan 30 jaar vestigt BMW nieuwe normen wat het ontwerpen en ontwikkelen van gepantserde wagens betreft. Ons huidige modelgamma zet die traditie op indrukwekkende wijze voort. Neem plaats en geniet van de wetenschap dat geen enkele omgeving u meer veiligheid en rust brengt. Elke beveiligde wagen is op maat gemaakt en elke productiefase wordt uitgevoerd met ambachtelijke aandacht voor detail. Het resultaat is een wagen die aan de strengste normen voor ballistische bescherming beantwoordt, terwijl hij ook aan de meest individuele wensen voldoet.

Meer info

BESCHERMING OP MAAT VOOR BEDREIGINGEN VAN ELK NIVEAU.

Veiligheid zonder compromis. De optimale mate van beveiliging hangt af van de individuele omstandigheden van bestuurder en passagiers, de plaats waar ze zich bevinden, de uitdagingen waar ze in hun dagelijkse routine mee worden geconfronteerd en de publieke aandacht die ze trekken. BMW is de enige autoconstructeur die drie veiligheidsniveaus biedt volgens uw wensen. Beveiligde wagens van BMW zijn ontworpen om bestand te zijn tegen drie risicosituaties: straatcriminaliteit (aanvallen met botte voorwerpen en handvuurwapens tot een kaliber van .44 Magnum), georganiseerde misdaad (aanvallen met het meest gebruikte automatische wapen ter wereld, de AK-47) en aanvallen met explosieven en pantserdoorborende wapens. Veiligheid staat bij BMW voorop, net als uw comfort. Met onze opties kunnen bestuurders en passagiers het beveiligingsniveau kiezen dat het best aan hun behoeften beantwoordt.

X5 Security
X5 Security Interior
X5 Security Interior

WAT WORDT BESCHERMD?

Hoeveel bescherming u nodig hebt, hangt van uw omstandigheden af – waar u woont en werkt, wat uw werk inhoudt en hoe hoog uw publieke profiel is. BMW is de enige constructeur die met deze verschillende behoeften rekening houdt door drie veiligheidsniveaus aan te bieden, die allemaal gebaseerd zijn op meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen van gepantserde wagens. Zo biedt BMW de meest uitgebreide reeks systemen voor veilig wegverkeer aan, zodat iedereen vindt wat hij nodig heeft om zich veilig te voelen.

 • Passagiersruimte

  Met voorzieningen zoals gelaagd veiligheidsglas met een polycarbonaatcoating, een stalen pantsermantel als bescherming van het interieur of een om de bestuurder heen gebouwde cockpit zijn beveiligde wagens van BMW ontworpen met een schat aan innovaties die passagiers beschermen en er tegelijkertijd voor zorgen dat bestuurders steeds precies kunnen zien wat er rondom hen gebeurt, en onmiddellijk kunnen reageren wanneer dat nodig is.

 • Beveiligingsniveau

  Beveiligde wagens van BMW bieden drie beveiligingsniveaus en moeten de strengste tests doorstaan, die veel verder gaan dan de richtlijnen van de overheid. De BMW X5 Security met ballistische bescherming van klasse VR4 (overeenkomstig BRV 2009) biedt betrouwbare bescherming tegen elk type van straatcriminaliteit, of de wagen nu wordt aangevallen met botte voorwerpen of handvuurwapens van kaliber tot .44 Magnum (inclusief de .357 Magnum en 9-millimeter Luger). Met de BMW X5 Security Plus biedt BMW een heel nieuwe mate van veiligheid, ongeëvenaard door enige andere constructeur. Officieel gecertificeerd als beantwoordend aan ballistische bescherming van klasse VR6 (overeenkomstig BRV 2009) is dit de eerste wagen die specifiek ontworpen is om bescherming te bieden tegen het meest gebruikte vuurwapen ter wereld, de AK-47, terwijl hij bestuurders tegelijkertijd de dagelijkse flexibiliteit biedt die ze nodig hebben. De BMW 7 Reeks High Security beschermt hoge functionarissen en leidinggevenden van bedrijven tegen aanvallen met pantserdoorborende munitie en explosieven.
  De volledige wagen voldoet aan beveiligingsniveau VR7 (BRV 2009). De ondoorzichtige zone en vele componenten van het doorzichtige oppervlak, zoals geïnstalleerd, voldoen ook aan de eisen van het VR9-beschermingsniveau (BRV 2009).

 • Getest voor ultieme bescherming

  Alle beveiligde wagens van BMW worden aan een uitgebreid testprogramma onderworpen en zijn officieel gecertificeerd op conformiteit volgens de internationaal erkende ballistische richtlijnen voor "Bullet Resistant Vehicles" (BRV 2009 (kogelwerende voertuigen)). U kunt er dus absoluut zeker van zijn dat u de best mogelijke bescherming krijgt.

HOE WORDT HIJ BESCHERMD?

Beveiligde wagens van BMW beschikken over een intelligente combinatie van lichte en robuuste materialen die aan de strengste veiligheidseisen voldoen en tegelijkertijd zo weinig mogelijk gewicht toevoegen. Voorgevormde onderdelen van aramide en polyethyleen worden gecombineerd met ultrastevig speciaal staal om kwetsbare verbindingen in de constructie van de wagen te beschermen. Dit heeft geen invloed op de reactiesnelheid en de wendbaarheid van de wagen.

 • BMW X5 Security Plus

  Zwaarwichtige bescherming met de reacties van een lichtgewicht: met zijn aangepaste chassis en regelsystemen rijdt de BMW X5 Security Plus net zoals elk ander Sports Activity Vehicle van BMW, terwijl het meermaals bekroonde technologieprogramma BMW EfficientDynamics het brandstofverbruik verbetert.

 • BMW X5 Security

  Dankzij innovatieve verwerkings- en productietechnologieën heeft de BMW X5 Security speciale beschermende materialen die zo kunnen worden geïntegreerd dat de wagen vrijwel identiek is aan de standaarduitvoering – en tegelijkertijd een compromisloze veiligheid in combinatie met eersteklas comfort en dynamiek biedt. Het veiligheidsglas is bijvoorbeeld bestand tegen aanvallen met handvuurwapens tot het kaliber van een .44 Magnum. Een zelfdichtende brandstoftank en splinterbescherming voor de onderkant zijn als optie verkrijgbaar.

 • BMW 7 Reeks High Security

  De geoptimaliseerde pantserplaten zijn gemaakt van een ongelooflijk sterk speciaal staal en passen als een tweede huid op het koetswerk van de wagen. En dankzij een kleiner aantal componenten stijgt ook het beschermingsniveau voor de inzittenden, omdat er veel minder mogelijk kwetsbare punten zijn.

 • Beschermingspakket

  Het volledige interieur is bekleed met een innovatieve combinatie van materialen die een ondoordringbare tweede huid vormt. Onderdelen van aramide en polyethyleen en gelaagd veiligheidsglas spelen hierbij een belangrijke rol. Tot de talrijke veiligheidskenmerken behoren runflat banden, een zelfdichtende brandstoftank, een aanvalsalarm en een intercominstallatie, waarmee de inzittenden met de buitenwereld kunnen communiceren zonder de wagen te verlaten of de deuren of ramen te openen.

 • Bescherming / hulp bij ontsnappen

  Dynamische prestaties, directe reacties en een uitzonderlijk wendbare wegligging maken deel uit van het pakket. De intelligente vierwielaandrijving xDrive zorgt voor uitstekende grip en optimale tractie op elke ondergrond, terwijl de nieuwe V8-motor u nooit in de steek zal laten en u in enkele seconden uit de gevarenzone brengt. Bovendien bieden het speciaal aangepaste chassis, Adaptive Drive en Active Steering – allemaal standaard gemonteerd – maximale controle en een precieze besturing, waarbij de ongeëvenaarde prestaties van de wagen een uitstekend veiligheidsaspect vormen.

CONTACT.

Antoine del Marmol
BMW Group Belux - Authority Sales
Lodderstraat 16, B-2880 Bornem
Telefoon:+32 (0)3 890 98 92

Meer info