BMW INDIVIDUAL COLLECTIE.

Vakmanschap, materialen, design – samengebracht tot een weerspiegeling van uzelf.

Een perfecte combinatie van inspiratie en creatieve vrijheid. Dat is de BMW Individual Collectie. Dankzij de vele uitrustingsopties kunt u gemakkelijk uw eigen persoonlijke BMW samenstellen. U kunt perfect passende BMW Individual opties selecteren op het ogenblik dat u uw wagen configureert. Wat volgt is echter nog exclusiever. Van de keuze van de materialen en de stijl van het vakmanschap waarmee ze worden verwerkt, tot designelementen als kleuren en vorm volgt elke uitrustingscomponent talrijke productiestappen. Allemaal met één doel voor ogen: volmaakte details combineren tot een BMW die een perfecte weerspiegeling is van uw karakter.

BMW INDIVIDUAL KOETSWERKKLEUREN.

Uw eigen, persoonlijke smaak valt moeilijk onder woorden te brengen. Maar u kunt ze wel gemakkelijk laten zien. Met dit voor ogen haalde BMW Individual inspiratie uit de kleuren van edelstenen om talrijke buitengewone koetswerkkleuren te ontwerpen, die stuk voor stuk het karakter van het betreffende model verrijken.
BMW Individual koetswerkkleuren zijn ook de maatstaf op het gebied van diepte en schittering: hun lichtschittering verandert volgens de invalshoek van het licht. Bepaalde koetswerkkleuren fascineren met hun unieke iriserende effecten. Andere – zoals de matte koetswerkkleuren – hebben een zijdeachtige glans die hen van de rest onderscheidt. Het geheim is een speciale pigmententering in het meerlagige aanbrengprocedé. De matte afwerkingen hebben een perfect bijpassende heldere deklaag waardoor een aparte look ontstaat. Het resultaat is een zichtbaar statement van uw heel eigen persoonlijke stijl.

MEER DAN EEN KLEUR.

Tansanitblau metallic.

Deze koetswerkkleur schittert met haar heldere, donkerblauwe pigmenten die onder het oppervlak turquoise glinsteren bij lichtinval.

Pure metal Silber.

Twee laklagen creëren samen met fijne aluminium nanopartikels een diepe schittering waardoor het oppervlak vloeibaar metaal lijkt.

Champagner Quarz metallic.

Fijne, sterk reflecterende pigmenten onder het champagnekleurige oppervlak veranderen van goudbruin tot blauwviolet en accentueren zo de contouren van de wagen.

Almandinbraun metallic.

Dit diepe donkerbruin doet de karakteristieke vorm van de wagen prachtig uitkomen. Het bevat pigmenten die in rechtstreeks licht veelkleurige reflecties doen ontstaan, met een buitengewone indruk van diepte en een luxueuze toets.

Pyritbraun metallic.

Fijne zilver-gouden pigmenten glinsteren onder het lakoppervlak en creëren door de lichtinval een samenspel van licht en schaduw.

Frozen Brilliant White metallic.

Deze unieke en stijlvolle lakafwerking versterkt de esthetische lijnen van de wagen en creëert een unieke uitstraling.

Azuritschwarz metallic.

In rechtstreeks licht verandert deze kleur van zwart tot diep donkerblauw met turquoise accenten – net als het mineraal waarnaar ze genoemd is.

Mondstein metallic.

Veelkleurige pigmenten verlenen het oppervlak een driedimensionale diepte, met kleureffecten van blauwgrijs tot goudgeel.

Rubinschwarz metallic.

Ontelbare pigmenten reflecteren het licht en creëren een intense glans met een diepe kleurschakering van donkerrood tot aubergine.

BMW INDIVIDUAL LEDER MERINO.

Dankzij onze zintuigen kunnen we kwaliteit en schoonheid op prijs stellen. Onze ogen registreren elke kleurschakering. Onze neus waardeert de geur van het fijnste leder. Onze handen verkennen oppervlakken en texturen.
BMW Individual doet deze vaardigheden alle eer aan door de grootst mogelijke nadruk te leggen op het vakmanschap waarmee het leder Merino wordt geproduceerd. Dit begint bij de selectie en het uitsnijden van het originele leder: enkel huiden van speciale runderrassen, vrij van littekens en andere onvolkomenheden, vinden hun weg naar de werkplaatsen van BMW Individual. Het leder wordt met een speciaal dompelprocedé in looikuipen gelooid, zodat na het looien geen uitgebreide oppervlaktebehandeling meer nodig is. Het leder blijft natuurlijk, ademend en uiterst comfortabel.
Precieze stiksels, decoratieve perforaties en biezen die met de hand zijn aangebracht, zorgen voor kunstige contrasten en spannende accenten. Het is dit vastberaden streven naar perfectie dat van het BMW Individual leder Merino een belevenis voor alle zintuigen maakt.

EEN SYMFONIE VOOR DE ZINTUIGEN.

Leder Merino Feinnarbe Opalweiß.

Uiterst fijne biezen en contrastnaden versterken het individuele karakter van het interieur.

Leder Merino Feinnarbe Opalweiß.

Deze tint, geïnspireerd door luxejachten, straalt mediterrane luxe uit.

Leder Merino Feinnarbe Amarobraun.

Deze kleur past ideaal bij de BMW Individual decoratieve lijsten in Esche Maser Weiß.

Leder Merino Feinnarbe Muskat.

Een hoogwaardige ‘look and feel’, in een schakering die de tijdsgeest vooruit is.

Leder Merino Feinnarbe Kaschmirbeige.

Deze stijlvolle lichte kleur accentueert de grote ruimte in het heldere en brede interieur.

Leder Merino Feinnarbe Tartufo.

Het BMW Individual volleder Merino Feinnarbe in Tartufo bestaat uit leder van superieure kwaliteit, met de hand vervaardigde details zoals stiksels met geweven look, met de hand geweven biezen en contrastsiernaden. De BMW Individual hemelbekleding in Alantcara verleent het interieur een bijzondere kwaliteitsindruk.

BMW INDIVIDUAL DECORATIEVE LIJSTEN.

Je kunt ze niet lezen, enkel aanvoelen – de verhalen die de nerf van een stuk hout vertelt. De grootte en de sublieme schoonheid van de boom waaruit het komt. Misschien verklaart dit de eeuwenoude fascinatie van de mens voor hout.
Voor zijn interieurbekledingen beperkt BMW Individual zich niet alleen tot de meest verfijnde houtsoorten van over de hele wereld, het heeft ook hun verwerking geperfectioneerd. Een onverbiddelijke precisie tijdens het productieproces is van het allergrootste belang. Het begint bij het zagen van de uitgekozen stukken in de gewenste vormen. Dit worden de eigenlijke interieurbekledingen die tijdens ontelbare procesfasen worden geschuurd, gevernist en gepolijst tot hun oppervlak, nerfstructuur en kleurschakeringen aan de strenge eisen van BMW Individual beantwoorden.
Als alternatief zijn de decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz beschikbaar voor een discreet exclusief karakter, met een hoogglanzende afwerking die enkel door toonaangevende pianofabrikanten wordt geëvenaard. En de grote diversiteit van materialen wordt vervolledigd door een reeks van verfijnde lederen decoratieve lijsten met vlechtpatroon.

STRUCTUUR TOONT KARAKTER.

Edelhoutuitvoering Sen hellbraun.

Een Japanse fijne houtsoort en onvergelijkbare grafische nerf. Zijn glans wordt geaccentueerd door het paarlemoereffect in de kleuring.

Pianolack Schwarz.

Wie de waarde van een vleugelpiano kent, zal het exclusieve karakter van de BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz naar waarde kunnen schatten.

Edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß.

Als het om subtiele schoonheid gaat, heeft geen enkele interieurbekleding een nerf die hieraan kan tippen.

Edelhoutuitvoering Esche Maser Schwarzrot hochglänzend.

De poriën in dit diepzwart geaderde fineer werden minutieus met de hand opgevuld in rood, waardoor een levendig en opwindend contrast ontstaat.

BMW INDIVIDUAL UITRUSTINGEN.

BMW Individual biedt aanvullende exclusieve uitrustingsopties aan, die tot in elk detail werden geperfectioneerd – van kop tot teen als het ware.

 • BMW Individual lichtmetalen velgen

  Met hun opvallende vormgeving bepalen BMW Individual lichtmetalen velgen de norm in exclusiviteit en esthetische aantrekkingskracht, altijd perfect passend bij de designtaal van elke modellenreeks. Ook met hun afmetingen staan ze aan de top.

 • BMW Individual lederen stuur

  Het BMW Individual lederen stuur heeft een uitstekende grip en geeft blijk van het scherpe oog voor detail dat gebruikelijk is voor BMW Individual. Afhankelijk van het model is het stuur voorzien van een zorgvuldig afgewerkte en precies aangebrachte ronde houtinleg die het nog meer klasse verleent. Ook de BMW Individual emblemen zijn zorgvuldig ingelegd. Alle stuurwielen hebben een gemeenschappelijk kenmerk – de onnavolgbare kwaliteit van het leder dat BMW Individual gebruikt.

 • BMW Individual benaming

  Als toonbeeld van goede smaak verwelkomen de verlichte deurdrempels met BMW Individual opschrift u bij de start van elke rit. Een andere benaming is echter enkel voor de BMW 7 Reeks voorbehouden: het BMW Individual opschrift op de achterste decoratieve lijst vormt een exclusieve uiting van uw individualiteit.

 • BMW Individual koelbox

  Het engagement van BMW Individual? Perfectie voor alle zintuigen. Omdat hij een fijne kwaliteitswijn op exact de juiste temperatuur kan houden, past de BMW Individual koelbox perfect in dit assortiment.

 • Aanvullende BMW Individual opties

  Om het exclusieve karakter nog te versterken en het interieur nog aantrekkelijker te maken biedt BMW Individual aanvullende opties aan, afhankelijk van het model. Hiertoe behoren de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara, waarvan het zijdezachte oppervlak een aangename open sfeer creëert. En het met leder beklede instrumentenbord van BMW Individual voegt een luxueuze dimensie toe, en een uitstraling die u kunt zien en voelen.