BMW elektromobiliteit BMW plug-in-hybride

DE BMW PLUG-IN-HYBRIDES.

DE BMW PLUG-IN-HYBRIDES.

Het beste van twee werelden.

De BMW plug-in-hybrides garanderen met de combinatie van een benzinemotor en een elektromotor maximale flexibiliteit en zijn daarmee perfect geschikt voor de wensen en behoeften van uw dagelijks leven. De knowhow van de volledig elektrische BMW eDrive-technologie van het submerk BMW i maakt een zuiver elektrisch rijbereik van 70 km mogelijk (afhankelijk van het model) – waardoor de elektrische en lokaal emissievrije aandrijving geschikt is voor stedelijk verkeer, woon-werkverkeer en het meest uitgebreide dagje winkelen. Voor langere ritten of op de snelweg geniet u nog steeds van het grote rijbereik van de verbrandingsmotor. Dankzij een intelligente energieverdeling schakelt de BMW plug-in-hybride naargelang de behoefte automatisch tussen de aandrijvingen en garandeert zo altijd maximale efficiëntie. Het voortdurend groeiende aanbod BMW plug-in-hybridewagens biedt met tien verschillende modellen in de 2, 3, 5 en 7 Reeks naast X-modellen maximale veelzijdigheid en individualiteit voor elke levensstijl. Ontdek met ons de wereld van de BMW plug-in-hybrides en vind het model dat het best bij u past!

Meer lezen

BMW eDRIVE ZONES & BMW POINTS.

BMW elektromobiliteit BMW eDrive Zones & BMW Points

Om in milieuzones of gelijkaardige lage-emissiezones zo emissievrij mogelijk te kunnen rijden hebben wij de BMW eDrive Zones ontwikkeld. Uw BMW plug-in-hybride herkent helemaal automatisch wanneer u een milieuzone inrijdt en schakelt zelfstandig over naar een lokaal emissievrije, zuiver elektrische aandrijving. Voor elke elektrisch afgelegde kilometer verzamelt u met het programma BMW Points punten, in milieuzones zelfs twee keer zo veel. U kunt ze raadplegen en beheren in de My BMW App*. De BMW Points kunnen vervolgens in nuttige premies, zoals gratis BMW Charging laadquota, worden omgezet.

VEELGESTELDE VRAGEN: DE BELANGRIJKSTE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER ONZE PLUG-IN-HYBRIDES.

 • Wat is een plug-in-hybride?
  BMW elektromobiliteit BMW plug-in-hybride FAQ

  Een plug-in-hybride (PHEV, Plug-in Hybrid Electric Vehicle) combineert een benzinemotor, een elektromotor en een hoogspanningsaccu – en daarmee het beste van twee werelden. Dat zorgt voor een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De samenwerking tussen beide systemen biedt bovendien extra prestaties en acceleratievermogen.

  Een plug-in-hybride kan aan een stopcontact, een wallbox of een openbare laadpaal worden opgeladen (“plug in” = Engels voor “insteken”). De maximale efficiëntie van een plug-in-hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen accu, dus moet thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn.

  Het elektrische rijbereik om zuiver elektrisch te rijden bedraagt bij een volle accu bijvoorbeeld 66 kilometer bij de BMW 530e. Dankzij de technologische vooruitgang zal het elektrische rijbereik de komende jaren bovendien toenemen – zoals bij alle wagens met een hoogspanningsaccu. Bij het recupereren, dus telkens wanneer u het gaspedaal loslaat, wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en in de accu opgeslagen – zo wint u nog eens kilometers elektrisch rijbereik.

  Als onderdeel van de “Power of Choice”-strategie biedt BMW klanten een grote selectie aan plug-in-hybrides als bewuste keuze voor deze bijzonder efficiënte aandrijving.

  Een plug-in-hybride is ideaal voor bestuurders die de grootst mogelijke variabiliteit wensen: enerzijds een elektrische aandrijving voor dagelijks gebruik, zoals voor kostengeoptimaliseerd en duurzaam pendelverkeer naar het werk. Regelmatige, zich herhalende woon-werkroutes van middellange afstand, waarbij de meeste kilometers elektrisch worden afgelegd, zijn ideaal. Anderzijds bieden de wagens een maximaal rijbereik en flexibiliteit voor lange trajecten, zoals weekenduitstapjes met het hele gezin.

 • Welke voordelen biedt een plug-in-hybride?
 • Welke factoren beïnvloeden het vermogen van de hoogspanningsaccu van mijn plug-in-hybride?
 • Hoe haal ik het beste uit mijn plug-in-hybride?
 • Waarop moet ik letten wanneer mijn plug-in-hybride langer stilstaat of geparkeerd is?
 • Waarop moet ik letten bij het opladen van mijn plug-in-hybride?
BMW elektromobiliteit BMW opladen

Ik wil meer te weten komen over opladen.

BMW elektromobiliteit BMW rijbereik

Ik wil meer te weten komen over rijbereik.

BMW

Fiscale voordelen voor elektrische en Plug-in Hybrides BMW's.

Ik wil meer te weten komen over het BMW Corporate Sales-programma voor bedrijven.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybride:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,0–1,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 45–35
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 15,9–13,9

  BMW 3 Reeks Touring plug-in-hybride:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,2–1,7
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 49–38
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 15,8–14,5

  BMW 5 Reeks Berline plug-in-hybride:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,3–1,7
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 53–39
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,3–13,8

  BMW 5 Reeks Touring plug-in-hybride:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,4–1,8
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 54–42
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,7–15,4

  BMW X5 xDrive45e:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,0–1,7
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 46–38
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 23,5–21,3

  BMW X3 xDrive30e:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,4–2,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 54–48
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,1–16,4

  BMW 2 Reeks Active Tourer 225xe:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 1,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 42
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,5

  BMW 7 Reeks plug-in-hybride:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,5–2,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 57–48
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,2–15,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 1,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 43
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,8

  BMW X2 xDrive25e:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,1–1,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 47–43
  Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,2–13,7

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.