BMW elektromobiliteit overzicht BMW e-mobiliteit

BMW ELEKTROMOBILITEIT.

BMW ELEKTROMOBILITEIT.

  Ontdek de wereld van de elektrische BMW wagens en plug-in-hybrides.

  Na bijna vijf decennia onderzoek en ontwikkeling brengen we duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit op de weg met een groot aantal geëlektrificeerde modellen. Naast onze volledig elektrische modellen zoals de nieuwe BMW iX, BMW iX3 of de BMW i3, BMW i3s en BMW i4 garandeert ons aanbod plug-in-hybridemodellen als grootste op de automarkt voor elke levensstijl en elke behoefte het beste van twee werelden. Een overtuigend rijbereik en het zorgeloze aanbod van BMW Charging maken geëlektrificeerd rijden en opladen flexibeler, eenvoudiger, milieuvriendelijker een aantrekkelijker dan ooit tevoren. Als autoconstructeur engageren we ons voor de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en streven we ernaar de succesvolste en duurzaamste premiumaanbieder van individuele mobiliteit te zijn. Duurzaamheid is voor ons geen trend, maar een opdracht om naar te handelen.  

  Meer lezen

  OMDAT DE WEG NAAR DE TOEKOMST VOOR IEDEREEN ANDERS IS.

  Elektromobiliteit van BMW.

  Om voor iedereen het juiste antwoord te bieden hebben we bij BMW drie concepten van geëlektrificeerde en duurzame mobiliteit ontwikkeld: de elektrische wagen, de plug-in-hybride en de Mild Hybrid. Zo hebben we niet alleen een uitgebreid aanbod dat aan de wensen van de klant aangepast kan worden, maar verbeteren we tegelijkertijd continu de ecobalans van ons hele wagenpark.  

  BMW elektromobiliteit BMW eDrive-technologieën elektrische auto

  DE ELEKTRISCHE WAGEN.

  100% elektrisch rijplezier: Ontdek het unieke gevoel om met een elektrische BMW te rijden. Lokaal en zonder emissies geniet u van de compromisloos directe reacties van de motor, het revolutionaire acceleratiegedrag, het onvergelijkbaar wendbare rijgedrag – en het gevoel dat u zich haast geruisloos en zwevend door het verkeer beweegt.
  Elektrische BMW wagens ontdekken
  BMW elektromobiliteit BMW eDrive-technologieën Plug-in-hybride

  DE PLUG-IN-HYBRIDE.

  Maximale efficiëntie, optimaal comfort en exclusieve rijdynamiek: daarvoor staan de BMW plug-in-hybrides. Zo veelzijdig als geen ander type wagen verenigen ze het beste van twee werelden en brengen ze dankzij hun bijkomende elektrische aandrijving met een druk op een knop individuele diversiteit en een lokaal emissievrije aandrijving in uw dagelijks leven.
  BMW plug-in-hybrides ontdekken
  BMW elektromobiliteit BMW eDrive-technologieën Mild Hybrid

  DE MILD HYBRID.

  De Mild-Hybrid-technologie zet de remenergie van voertuigen met klassieke verbrandingsmotor om in elektrische energie die kan worden gebruikt door de elektrische systemen en de motor. Daardoor worden verbruik en CO2-emissies gereduceerd, terwijl de bestuurder geniet van een groter acceleratievermogen en merkbaar meer dynamiek.
  BMW elektromobiliteit BMW opladen

  Ik wil meer te weten komen over opladen.

  BMW elektromobiliteit BMW rijbereik

  Ik wil meer te weten komen over rijbereik.

  BMW elektromobiliteit BMW duurzaamheid

  Ik wil meer te weten komen over duurzaamheid.

  BMW

  Fiscale voordelen voor elektrische en Plug-in Hybrides BMW's.

  BMW elektromobiliteit milieupremie bij BMW

  BMW MILIEUPREMIE EN MILIEUBONUS.

    

  OMDAT DE TOEKOMST MEER DAN ÉÉN AANDRIJFCONCEPT VRAAGT.

  Ontdek de elektrificeringsstrategie van BMW.

  BMW elektromobiliteit technologie elektrische auto plug-in-hybride video

  OMDAT DE TOEKOMST MEER DAN ÉÉN AANDRIJFCONCEPT VRAAGT.

  Ontdek de elektrificeringsstrategie van BMW.

  BMW elektromobiliteit BMW Podcast Changing Lanes elektrische auto plug-in-hybride

  “CHANGING LANES” – ONTDEK DE BMW PODCAST!

  “Changing Lanes” is de officiële podcast van BMW. In deze aflevering leggen we het verschil uit tussen plug-in-hybride, Mild Hybrid, volledig elektrische wagens en veel meer. We weten hoe moeilijk het is om op de hoogte te blijven van alle technologieën op het gebied van elektromobiliteit. Daarom leggen we in deze aflevering van “Changing Lanes” uit welke soorten elektrische wagens er zijn, van PHEV tot wagens met brandstofcel. Kom meer te weten over de verschillende manieren van opladen, motorconfiguratie en dagelijks gebruik. Als u op de hoogte wilt blijven en wilt weten hoe elektrische wagens werken, luister dan naar deze aflevering van de BMW podcast.  

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW iX(1):
   Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): minder dan 21
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

   BMW iX3:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
   Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,8–17,5

   BMW 3 Reeks Berline plug-in-hybride:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,0–1,5
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 45–35
   Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 15,9–13,9

   BMW 5 Reeks Berline plug-in-hybride:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,3–1,7
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 53–39
   Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,3–13,8

   De gegevens voor de wagens aangeduid met (1)zijn voorlopig.

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.