BMW elektromobiliteit BMW i3s aan laadstation zijaanzicht

ELEKTROMOBILITEIT.

ELEKTROMOBILITEIT.

ELEKTRISCHE WAGEN & PLUG-IN-HYBRIDE.

Ontdek de toekomstgerichte technologieën van de elektromobiliteit van BMW.

Met BMW i, onze plug-in-hybridemodellen en het concept van duurzaamheid, prestaties en design drukken wij onze stempel op het begrip van elektromobiliteit. Wij produceren onze elektrische wagens al vele jaren en hebben ons milieubewustzijn en duurzaamheid sterk in ons merk verankerd. We hebben een productieketen gecreëerd die ons heeft geholpen om uit te groeien tot een van de grootste leveranciers van elektrische wagens in Europa. Eind 2019 rijden meer dan 500.000 elektrische BMW’s op wegen over de hele wereld.

Wij bieden een brede waaier van elektrische BMW modellen aan, om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Op deze pagina vindt u alle informatie over onze elektrische wagens en onze plug-in-hybrides, die door zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor worden aangedreven. U krijgt ook een overzicht van de talrijke aanbiedingen van BMW Charging die voor de beide aandrijfvarianten beschikbaar zijn, en een vooruitblik op innovatieve mijlpalen in elektromobiliteit die u in de nabije toekomst mag verwachten.

Meer info
BMW elektromobiliteit opties BMW elektrische wagens en hybride wagens voor gebouwen

VERGELIJKING VAN ELEKTRISCHE EN HYBRIDE WAGENS.

De technologische vooruitgang in de elektromobiliteit maakt het aanbod en de individuele voordelen voor de gebruiker steeds veelzijdiger. Er wordt hoofdzakelijk een onderscheid gemaakt tussen zuiver elektrische en hybride wagens. Hier kunt u de belangrijkste technologieën van elektromobiliteit met elkaar vergelijken om de voor uw behoeften best mogelijke aandrijfvariant te vinden.

  • Elektrische wagen.

    Een elektrische wagen, ook BEV (Battery Electric Vehicle) genoemd, rijdt uitsluitend op elektriciteit die in een accu is opgeslagen. Die bepaalt het elektrische rijbereik van de wagen. De elektrische wagen heeft dus geen verbrandingsmotor en heeft geen fossiele brandstof nodig voor de aandrijving. Daardoor is een elektrische wagen tijdens het rijden zelf plaatselijk emissievrij.

  • Plug-in-hybridewagen.

    Een hybride wagen of PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) heeft twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor, met een aanzienlijk groter totaal rijbereik tot gevolg. Hij haalt zijn energie zowel uit normale stopcontacten of een laadstation als uit actieve rijsituaties door middel van terugwinning van de remenergie, de zogenaamde recuperatie. Tijdens het remmen wordt de kinetische energie van de wagen door de elektromotor weer in elektrische energie omgezet en aan de accu toegevoerd.

  • Mild Hybrid-wagen.

    Een Mild Hybrid of MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) is een andere variant van de hybride aandrijving. Bij een Mild Hybrid dient de elektromotor niet voor een onafhankelijke aandrijving. Hij ondersteunt alleen maar de verbrandingsmotor en wordt in bepaalde rijsituaties ingeschakeld. Dat zorgt voor brandstofbesparing en een groter rijbereik. Bovendien kan de elektrische aandrijving de verbrandingsmotor als een zogenaamde boost versterken. De accu wordt echter uitsluitend onderweg tijdens het remmen opgeladen door middel van recuperatie.

FISCALE VOORDELEN VOOR ELEKTRISCHE EN PLUG-IN HYBRIDE WAGENS.

ELEKTRISCHE WAGENS.

BMW elektrische wagens BMW i3 op de weg driekwart vooraanzicht

ELEKTRISCHE WAGENS.

Het BMW elektromobiliteitsconcept staat voor innovatief rijden en een nieuw begrip van luxueuze mobiliteit. Ontdek toekomstgerichte elektrische wagens die een opmerkelijke dynamiek combineren met lokaal emissievrij rijplezier.

PLUG-IN-HYBRIDES.

BMW plug-in-hybrides BMW hybride wagen op de weg driekwart zijaanzicht

PLUG-IN-HYBRIDES.

Dankzij de modernste aandrijftechnologie en efficiënte lithium-ion-hoogspanningsaccu's combineren BMW plug-in-hybridewagens het beste van twee werelden: verbrandingsmotor en elektrische aandrijving – ze overtuigen door hun uitzonderlijke efficiëntie en enorme koppel.

ONZE ELEKTRISCHE WAGENS & PLUG-IN-HYBRIDES OPLADEN.

BMW laden BMW i3s man aan laadstation

ONZE ELEKTRISCHE WAGENS & PLUG-IN-HYBRIDES OPLADEN.

Aansluiten en opladen – zo eenvoudig kan het zijn. Zeker als u het juiste laadsysteem hebt. Daarom vindt u hier alle belangrijke informatie over het opladen van uw elektrische wagen of plug-in-hybride. Er zijn ook verschillende producten en diensten van BMW Charging beschikbaar om uw elektrische wagen of plug-in-hybride op te laden, zowel in het dagelijkse verkeer als op langere trajecten.

RIJBEREIK VAN ONZE ELEKTRISCHE WAGENS & PLUG-IN-HYBRIDES.

BMW rijbereik BMW i3 in een stedelijke omgeving met vrouw en kind

RIJBEREIK VAN ONZE ELEKTRISCHE WAGENS & PLUG-IN-HYBRIDES.

Als u van plan bent een langere reis te maken of uw elektrische wagen in het dagelijkse leven wilt gebruiken, is het in uw voordeel om het rijbereik en de laadopties van uw wagen te kennen. Hier vindt u belangrijke informatie over het rijbereik van uw elektrische wagen, over plug-in-hybrides en over de mogelijkheden van de verschillende laadsystemen die zowel thuis of op het werk als op reis beschikbaar zijn.

BMW innovatieve en digitale diensten BMW wagen aan brug driekwart zijaanzicht

INNOVATIEVE DIGITALE DIENSTEN.

INNOVATIEVE DIGITALE DIENSTEN.

BMW EDRIVE ZONES.

BMW stelt zich elke dag tot taak om een stap dichter bij de mobiliteit van morgen te komen. Met innovatieve digitale diensten zoals de BMW eDrive Zones en het bonusprogramma BMW Points, die in de loop van 2020 beschikbaar zullen zijn, werken we eraan om innovatieve wegen in te slaan. Zo halen we nog meer uit elke meter van uw efficiënte rit.

Meer info
BMW eDrive zones & BMW Points cockpitweergave

BMW eDRIVE ZONES & BMW POINTS.

Steeds meer steden stellen zogenaamde milieuzones in. Daarom hebben wij de BMW eDrive Zones ontwikkeld om in deze milieuzones zo emissievrij mogelijk te rijden. Uw BMW plug-in-hybride* herkent in de toekomst automatisch wanneer u een milieuzone inrijdt en schakelt automatisch over naar een emissievrije, zuiver elektrische aandrijving. Bij het rijden met actieve routegeleiding bereidt uw BMW de accu zelfs vooraf voor op de BMW eDrive Zone en wijst hij u indien nodig op een laadstation bij u in de buurt. Een bijkomend voordeel bij het rijden in de eDrive Zones: voor elke elektrisch gereden kilometer in de zones verzamelt u dubbele digitale bonuspunten, de zogenaamde BMW Points. Die kunnen dan gemakkelijk worden omgezet in nuttige premies, zoals gratis oplaadminuten aan openbare laadstations.
 

* In de loop van 2020 beschikbaar voor bepaalde BMW plug-in-hybrides.

Meer info