BMW elektromobiliteit elektrische BMW wagen

DE ELEKTRISCHE BMW WAGENS.

DE ELEKTRISCHE BMW WAGENS.

  100% elektrisch. 100% rijplezier. 100% BMW.

  Wist u dat al bij de Olympische Zomerspelen van 1972 in München een volledig elektrische BMW 1602e bij de langebaanwedstrijden voor de atleten uit reed om ze te filmen en eventueel water uit te delen? Zonder uitlaatgassen en geluid was hij de ideale begeleider, zonder de sporters bij hun topprestaties te hinderen. Vandaag, bijna vijf decennia later, hebben we deze bruikbaarheid en onze kennis op het gebied van geëlektrificeerde mobiliteit verder ontwikkeld in de BMW eDrive-technologie en het submerk BMW i geperfectioneerd. Met onze volledig elektrische modellen BMW iX, BMW iX3, BMW i3, BMW i3s en BMW i4 beleeft u een volledig nieuw gevoel van puur rijplezier: niets is vergelijkbaar met het vrijwel geruisloze voortglijden door de stad of over landelijke wegen, de onmiddellijke reactie van de motor en de unieke acceleratie vanuit stilstand. Dat alles zonder uitlaatgassen en lokaal emissievrij. Ontdek de wereld van de elektrische BMW wagens.

  Meer lezen
  BMW elektromobiliteit BMW iX xDrive50 i20 BMW i4 G26 elektrische BMW wagen

  ECHT RIJPLEZIER. ELEKTRISCH.

  Als eerste in hun soort bieden de nieuwe volledig elektrische BMW i4 en BMW iX een nieuw niveau van elektriserend rijplezier. Met hun groot rijbereik en de verbonden laadoplossingen van BMW Charging verleggen de nieuwe BMW i4 en BMW iX de grenzen op het gebied van dagelijkse bruikbaarheid en comfort tijdens lange ritten.

  Meer lezen
  BMW elektromobiliteit technologie elektrische auto BMW eDrive Video

  DE TECHNOLOGIE ERACHTER.

  Ontdek de volledig elektrische aandrijftechnologie BMW eDrive.

  VEELGESTELDE VRAGEN: DE BELANGRIJKSTE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER ONZE ELEKTRISCHE WAGENS.

  • Wat is een elektrische wagen?
   BMW elektromobiliteit elektrische BMW wagen FAQ

   Een zuiver elektrische wagen (BEV, Battery Electric Vehicle) rijdt uitsluitend met elektriciteit. Er is dus geen verbrandingsmotor die de wagen aandrijft. Die elektriciteit wordt opgeslagen in een accu. De capaciteit daarvan bepaalt het rijbereik van de elektrische wagen, d.w.z. de afstand die hij met één acculading kan afleggen.
   Veel autobestuurders maken zich zorgen over het rijbereik – in de meeste gevallen ongegrond. Tenslotte hebben de meeste BEV’s vandaag een rijbereik van meer dan 250 kilometer. En 90% van de autobestuurders in Duitsland bijvoorbeeld rijdt elke dag minder dan 100 kilometer.
   Zuiver elektrische wagens zijn ideaal voor gebruikers die op het werk of thuis de accu van hun elektrische wagen kunnen opladen. Maar ook de uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur wordt intensief gestimuleerd. Zo komen er in dichtbevolkte gebieden en langs de snelwegen voortdurend nieuwe laadstations bij. Dit omvat een groot aantal High Power Charging-stations voor ultrasnel laden tijdens reizen, bv. bij onze partner IONITY in Europa. Daarmee worden ook lange ritten in de toekomst steeds eenvoudiger.

  • Welke voordelen heeft een elektrische wagen?
  • Welke factoren beïnvloeden het vermogen van de hoogspanningsaccu van mijn wagen?
  • Hoe beïnvloedt mijn rijstijl het rijbereik van mijn elektrische wagen?
  • Waarop moet ik letten wanneer mijn elektrische wagen langer stilstaat of geparkeerd is?
  BMW elektromobiliteit BMW opladen

  Ik wil meer te weten komen over opladen.

  BMW elektromobiliteit BMW rijbereik

  Ik wil meer te weten komen over rijbereik.

  BMW

  Fiscale voordelen voor elektrische en Plug-in Hybrides BMW's.

  Ik wil meer te weten komen over het BMW Corporate Sales-programma voor bedrijven.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW iX(1):
   Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): minder dan 21
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

   BMW iX3:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
   Energieverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,8–17,5

   BMW i3:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
   Energieverbruik in kWh/100 km: 13,1

   BMW i3s:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
   Energieverbruik in kWh/100 km: 14,6–14,0

   De gegevens voor de wagens aangeduid met (1)zijn voorlopig.

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

   De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.