MEER ENERGIE. MINDER BENZINE.

BMW eDrive.

MEER ENERGIE. MINDER BENZINE.

BMW eDrive.

Het elektrische aandrijfconcept BMW eDrive biedt maximaal rijplezier – en doet dat vrijwel geruisloos en zonder emissie. Drie componenten vormen de kern van het concept: de elektromotor, de lithium-ion-hoogspanningsaccu en het intelligente energiebeheer.

MEER ENERGIE. MINDER BENZINE.BMW eDrive.

Het elektrische aandrijfconcept BMW eDrive biedt maximaal rijplezier – en doet dat vrijwel geruisloos en zonder emissie. Drie componenten vormen de kern van het concept: de elektromotor, de lithium-ion-hoogspanningsaccu en het intelligente energiebeheer.

TOEKOMSTGERICHTE MOBILITEIT DANKZIJ BMW eDRIVE.

Het aandrijfconcept BMW eDrive zorgt voor een indrukwekkende dynamiek. Met zijn combinatie van elektromotor, lithium-ion-hoogspanningsaccu en intelligent energiebeheer zorgt dit aandrijfconcept voor een inspirerend pittige rijbelevenis en adembenemende acceleraties. Wanneer er zuiver elektrisch gereden wordt, komen er lokaal helemaal geen emissies vrij.

 • Elektromotor

  De elektromotor is een innovatieve ontwikkeling van de BMW Group en een integraal bestanddeel van alle BMW modellen met een elektrische aandrijving. Als de accu volledig is opgeladen, bezorgt hij de BMW 7 Reeks iPerformance een maximale autonomie van 48 kilometer wanneer die alleen elektrisch aangedreven wordt. Zo kunnen de meeste dagelijkse trajecten lokaal emissievrij worden afgelegd. Naargelang de behoefte kan de elektromotor ook worden gebruikt om via de boost-functie kortstondig bijzonder krachtig te accelereren – bijvoorbeeld tijdens inhaalmanoeuvres.

 • Lithium-ion-hoogspanningsaccu

  Alle wagens met de BMW eDrive-technologie halen hun energie voor elektrisch rijden uit een hightechstroomopslag. De lithium-ion-hoogspanningsaccu's zijn gekoppeld aan een koelsysteem dat de accu altijd op de optimale bedrijfstemperatuur houdt en zo de prestaties en de levensduur verhoogt. Bijladen kan overal waar elektriciteit beschikbaar is. Zelfs een gewoon huishoudelijk stopcontact van 230 volt volstaat.

 • Intelligent energiebeheer

  De best mogelijke efficiëntie en vermogen dat steeds beschikbaar is – daarvoor zorgen is de belangrijkste taak van het intelligente energiebeheer. Dat regelt ook andere functies van BMW EfficientDynamics die speciaal worden gecoördineerd voor aandrijfsystemen met een elektrosynchroonmotor.

  Met een vooruitziende bedrijfsstrategie optimaliseert het intelligente energiebeheer het rendement van de elektrische aandrijving en de krachtige accu. Aan de hand van navigatiegegevens wordt vooraf het optimale tijdstip berekend om elektrisch te beginnen rijden of de accu op te laden, afhankelijk van de meest geschikte route en rijsituatie. Dat spaart tot 10% energie uit – waardoor de bestuurder een langere afstand kan afleggen op enkel elektriciteit.

  Brake Energy Regeneration zorgt ervoor dat kinetische energie die bij het remmen of vertragen vrijkomt, in de lithium-ion-hoogspanningsaccu wordt opgeslagen, waar ze steeds beschikbaar is om de algemene prestaties op te drijven.

  In combinatie met de ECO PRO-modus volstaat een druk op een toets om alle autosystemen nog efficiënter te laten werken – en de energiereserves slim te benutten. Hiervoor beperkt het intelligente energiebeheer de comfortfuncties volgens de behoeften van de bestuurder. Daarnaast krijgt de bestuurder via het Control Display tips voor een bijzonder efficiënte rijstijl, om het maximale rijbereik te helpen vergroten.

ALLE MODELLEN MET BMW eDRIVE-TECHNOLOGIE

BMW i8.

De BMW i8 staat klaar om een revolutie te ontketenen in zijn klasse. Als eerste sportwagen met de verbruiks- en emissiewaarden van een compacte wagen. Gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 2,1 Gecombineerde CO2-emissie in g/km: 49 Gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 11,9

BMW i3.

De BMW i3 geeft een nieuwe definitie aan duurzame mobiliteit: met zijn volledig elektrische aandrijving stoot hij niet alleen totaal geen emissie uit, maar biedt hij ook een bijzonder vinnige en aangename rijervaring. Gecombineerde CO2-emissie in g/km: 0 Gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 12,9

BMW iPERFORMANCE MODELLEN

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

De combinatie van BMW eDrive en BMW TwinPower Turbo 3-cilinder benzinemotor levert een vermogen van 165 kW (224 pk) met een gecombineerde CO2-emissie van 49 tot 46 g/km en een verbruik van 2,1 tot 2,0 l/100 km.

BMW 330e iPerformance Berline.

Een 135 kW (184 pk) sterke BMW TwinPower 4-cilinder benzinemotor werkt samen met een 65 kW (88 pk) sterke elektromotor. De gecombineerde CO2-emissie ligt rond 49 tot 44 g/km, het verbruik rond 2,1 tot 1,9 l/100 km.

BMW 530e iPerformance Berline

De basiscomponenten van het aandrijfsysteem zijn een 135 kW (184 pk) sterke 4-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo-technologie, een elektromotor van 70 kW (95 pk) en een lithium-ion-hoogspanningsaccu met een capaciteit van 9,2 kilowattuur. Zuiver op elektriciteit haalt de wagen een rijbereik tot ca. 45 km en de elektrische topsnelheid bedraagt 140 km/u.

* Deze gegevens zijn voorlopige, nog niet officieel bevestigde waarden.

BMW 7 Reeks iPerformance modellen.

De BMW iPerformance modellen 740e, 740Le en 740Le xDrive worden door een 240 pk sterke BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor in combinatie met een uiterst efficiënte eDrive elektromotor aangedreven.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

De BMW X5 xDrive40e iPerformance toont zich in alle opzichten grenzeloos en toonaangevend. Ondanks zijn vermogen van 180 kW (245 pk) bedraagt de gecombineerde CO2-uitstoot maar 78 tot 77 g/km. Het verbruik bedraagt slechts 3,4 tot 3,3 l/100 km.

OPLADEN.

Van gewoon thuis opladen en de laadstations van het ChargeNow-netwerk tot de Assistance Services – het BMW laadconcept maakt elektrisch rijden in het dagelijks leven bijzonder gemakkelijk en aangenaam.

 • Thuis opladen

  Elektrische wagens bieden in vergelijking met conventionele wagens veel voordelen – zo zijn ze bijvoorbeeld elke ochtend “volgetankt”. Dat komt omdat ze gemakkelijk en comfortabel thuis kunnen worden opgeladen met de bijgeleverde standaard laadkabel. Het opladen gaat zelfs nog sneller en gemakkelijker met de BMW i “Wallbox”: dit laadstation voor installatie tegen de muur bij u thuis verhoogt het laadvermogen en maakt dus de laadtijd korter, en past bovendien ideaal bij het design van BMW wagens.

 • Publiek opladen

  Met ChargeNow kunt u uw wagen aan openbare laadstations van BMW i partners opladen. Om gemakkelijk en optimaal gebruik te maken van verschillende aanbiedingen en technologieën heeft BMW i een groot aantal aanbieders in het ChargeNow-netwerk opgenomen. De ChargeNow Card verschaft toegang en gebruiksrecht. Op het eind van de maand ontvangt u een rekening met een duidelijk overzicht van al uw laadbeurten met de ChargeNow Card. Met BMW i ConnectedDrive worden alle beschikbare laadstations door de BMW i ConnectedDrive navigatiediensten weergegeven.

 • Laadstatus

  Met de BMW Connected App kunt u het laadproces gemakkelijk en in real time via uw smartphone in het oog houden. Ook kunt u steeds het zuiver elektrische rijbereik en de laadstatus van de accu van uw BMW controleren. Het laden kan van op afstand met de weektimer gestuurd worden en de klimaatregeling kan precies bij het vertrek van op afstand geactiveerd worden.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

Gegevens voor BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,1 tot 2,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 49 tot 46
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 11,9 tot 11,0
 

Gegevens voor BMW 330e iPerformance Berline:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,1 tot 1,9
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 49 tot 44
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 11,9 tot 11,0

* Deze gegevens zijn voorlopige, nog niet officieel bevestigde waarden.


Gegevens voor BMW 740e iPerformance:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,2 tot 2,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 50 tot 45
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,1 tot 12,5


Gegevens voor BMW 740Le iPerformance:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,2 tot 2,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 51 tot 45
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,3 tot 12,6


Gegevens voor BMW 740Le xDrive iPerformance:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,5 tot 2,1
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 56 tot 49
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,9 tot 13,2


Gegevens voor BMW X5 xDrive40e iPerformance:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 3,4 tot 3,3
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 78 tot 77
Stroomverbruik in kWh/100km (gecombineerd): 15,4 tot 15,3


De gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn afhankelijk van de gekozen velg- en bandenmaat.


De waarden hebben betrekking op het basismodel met de versnellingsbak volgens de basisuitrusting,

Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).