BMW EfficientDynamics innovatieve technologieën van BMW EfficientDynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS: INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN.

BMW EfficientDynamics: Technologie van morgen, vandaag al standaard.

Bij de wagens van BMW wordt ingezet op maximale dynamiek bij minimaal verbruik. Om dat te bereiken, worden van de carrosserie over de aandrijflijn tot en met de rijhulpsystemen tal van innovatieve technologieën ingezet die de efficiëntie verhogen en het verbruik doen dalen. Leer meer over lichtgewicht constructie, aerodynamische maatregelen en de efficiënte aandrijfconcepten van BMW.

Meer lezen
BMW EFFICIENT DYNAMICS: INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN.BMW EfficientDynamics: Technologie van morgen, vandaag al standaard.
  BMW EfficientDynamics BMW lichtgewicht koetswerk detailaanzicht

  BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT – DE INTELLIGENTE LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE VAN BMW.

  BMW EfficientLightweight is een mooi voorbeeld van het feit dat efficiënt en dynamisch rijden perfect verenigbaar zijn. Want door het gebruik van bijzonder lichte en stijve materialen, zoals carbon in de passagierskooi, aluminium in het chassis, hoogvaste staalsoorten in het koetswerk en de modernste magnesiumlegeringen in de motor, wordt het brandstofverbruik teruggedrongen terwijl tegelijk de rijprestaties en de dynamiek verbeteren.
  Met de eerste in serie gebouwde passagierskooi uit Carbon ontketende BMW i een revolutie in de autobouw en zette BMW nieuwe maatstaven voor de lichtgewicht constructie. Door zijn grote stevigheid biedt dat materiaal de passagiers enerzijds een optimale bescherming bij ongevallen, terwijl het anderzijds toch licht genoeg is om het extra gewicht van de hoogspanningsaccu te compenseren. Het resultaat: meer veiligheid en een royaal en comfortabel gevoel van ruimte in combinatie met een lager gewicht – en daardoor een nog dynamischer rijgedrag.
  Het gebruik van het hightech-materiaal carbon voor de serieproductie van een wagen op grote schaal, zoals bij de BMW i3, is tot nu toe uniek. Lange tijd kon het materiaal maar in beperkte mate gebruikt worden, omdat het met de hand vervaardigd werd. Vandaag produceert de BMW Group de koolstofvezels en de carbonpanelen zelf, wat de grootschalige serieproductie in de autobouw mogelijk maakt.

  AERODYNAMICA.

  Efficiëntieverhogende aerodynamische maatregelen van BMW EfficientDynamics.

  Goede ideeën hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn: door doelgerichte aerodynamische maatregelen zoals Air Vent Control en het Air Curtain in de voorschort, de Air Performance-velgen of de Air Breathers achter de voorste wielkasten haalt uw BMW een geoptimaliseerde luchtweerstandscoëfficiënt. Daarbij komen een aerodynamisch geoptimaliseerde onderkant en de door de AERO GENEN gedefinieerde gestroomlijnde voertuigproporties. Dat heeft een positieve invloed op de efficiëntie en rijstabiliteit en verlaagt het geluidsniveau in het interieur.

  Meer lezen
  BMW EfficientDynamics Air Performance-velgen

  Air Performance-velgen.

  Een soepel spel met de wind: gestroomlijnde velgen met geoptimaliseerd gewicht en inzetstukken leiden de lucht optimaal langs de flanken van uw BMW zodat de aerodynamische eigenschappen van de wagen verbeteren.

  Meer lezen
  BMW EfficientDynamics Active Air Stream nieren

  Active Air Stream nieren.

  De Active Air Stream nieren weten wanneer de motor, de remmen en de andere onderdelen lucht nodig hebben en openen automatisch de luchtkleppen. Wanneer er geen luchtaanvoer meer nodig is, sluiten ze de kleppen weer. Dat verbetert de aerodynamische eigenschappen en doet het verbruik dalen.

  Meer lezen
  BMW EfficientDynamics Air Curtain

  Air Curtain.

  U hebt de controle over uw wagen, het Air Curtain controleert de rijwind. Dat vermindert immers op een verbazend eenvoudige, maar zeer efficiënte manier de luchtweerstand van het koetswerk. De smaller wordende luchtkanalen van het Air Curtain versnellen de binnenstromende rijwind en sturen die gericht voorbij de wielen. Dat vermindert de luchtturbulentie ter hoogte van de wielkasten waardoor de luchtweerstand van het koetswerk, het brandstofverbruik en de CO2-emissies dalen.

  Meer lezen

  BMW AANDRIJFCONCEPTEN.

  Toekomstgerichte aandrijvingen voor maximale efficiëntie.

  BMW richt zich bij de ontwikkeling van zijn wagens steeds op nieuwe en innovatieve aandrijfconcepten. Ontdek efficiënte aandrijfvarianten zoals plug-in-hybride, eDrive, waterstofaandrijving of de nieuwe Mild Hybrid-technologie met 48 volt.

  Meer lezen

  BMW MILD HYBRID-TECHNOLOGIE MET 48 VOLT.

  BMW EfficientDynamics BMW Mild Hybrid

  Een elektromotor zorgt als aanvulling op de verbrandingsmotor voor meer efficiëntie en dynamiek.

  Een Mild Hybrid is een speciale variant van de hybride aandrijving. De wagen gebruikt zijn elektromotor niet als zelfstandige aandrijving, maar schakelt hem afhankelijk van de situatie in als hulp voor de verbrandingsmotor. Dat doet het verbruik dalen en verhoogt het rijbereik. Tegelijkertijd kan de elektrische aandrijving de verbrandingsmotor als een zogenaamde boost versterken. Bij Mild Hybrids wordt de accu uitsluitend onderweg tijdens het remmen door middel van recuperatie weer opgeladen.

  BMW PLUG-IN-HYBRIDE.

  BMW EfficientDynamics BMW plug-in-hybride

  Efficiënte combinatie van verbrandings- en elektromotor.

  BMW wagens met hybride aandrijving – ook plug-in-hybrides genoemd – beschikken over twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor. In combinatie met uiterst moderne lithium-ion-hoogspanningsaccu’s leidt dit niet alleen tot een vergroot rijbereik, maar ook tot extra kracht en dynamiek. Het weer opladen van de accu kan zowel aan normale stopcontacten en laadstations als via Brake Energy Regeneration. Bij de zogenaamde recuperatie wordt de kinetische energie van de wagen tijdens het remmen door de elektromotor weer in elektrische energie omgezet en aan de accu toegevoerd.

  ELEKTRISCHE BMW AANDRIJVING.

  BMW EfficientDynamics elektrische BMW wagen

  Zuiver elektrische wagens met eDrive-aandrijving – voor een maximaal rijbereik en efficiëntie.

  De toekomstgerichte elektrische BMW wagens met eDrive-aandrijving rijden uitsluitend met elektriciteit. Het zuiver elektrische aandrijfconcept heeft geen verbrandingsmotor en heeft geen fossiele brandstof nodig voor de aandrijving. Daardoor zijn de elektrische BMW wagens tijdens het rijden zelf lokaal emissievrij onderweg. De benodigde stroom wordt opgeslagen in de accu die het elektrische rijbereik bepaalt. Opladen kan aan een normaal stopcontact, aan BMW Wallboxen of aan openbare laadstations.

  BMW WATERSTOFAANDRIJVING.

  BMW EfficientDynamics BMW iX5 Hydrogen G05 FCEV

  Waterstofauto’s: de toekomst van onbeperkte emissievrije mobiliteit.

  Na vier jaar ontwikkelingswerk gaat het project BMW iX5 Hydrogen de cruciale volgende fase in. De komende jaren test BMW Group een vloot van tientallen exemplaren van deze waterstof-elektrische BMW X5 over de gehele wereld en het merk laat ook diverse doelgroepen kennismaken met deze bijzondere auto’s. Deze BMW is een elektrische auto, maar de energie niet zit niet opgeslagen in een batterij, maar als gasvormige waterstof in (koolstofvezel) tanks. Voorin zit een brandstofcel, een soort kleine krachtcentrale. Daarin vindt een chemische reactie plaats tussen het waterstof en zuurstof uit de lucht. Hierbij ontstaat elektriciteit en water. Er komt ook warmte bij vrij, die perfect gebruikt kan worden om de inzittenden te verwarmen bij lage buitentemperaturen. Met de elektriciteit wordt een elektromotor gevoed die auto aandrijft. De voordelen zijn legio: geen lokale uitstoot (behalve waterdamp), een actieradius die onafhankelijk is van de buitentemperatuur en in 3 à 4 minuten zit de tank weer vol. 

  BMW EfficientDynamics efficiënt rijden

  EFFICIËNTER RIJDEN MET BMW EFFICIENT DYNAMICS.

  BMW EfficientDynamics verbruik en emissie

  VERBRUIK, EMISSIE & TESTPROCEDURES.