MEER ENERGIE. MINDER BENZINE.

BMW eDrive.

Het elektrische aandrijfconcept BMW eDrive biedt maximaal rijplezier – en doet dat vrijwel geruisloos en zonder emissie. Drie componenten vormen de kern van het concept: de elektromotor, de lithium-ion-hoogspanningsaccu en het intelligente energiebeheer.

MEER ENERGIE. MINDER BENZINE.BMW eDrive.

Het elektrische aandrijfconcept BMW eDrive biedt maximaal rijplezier – en doet dat vrijwel geruisloos en zonder emissie. Drie componenten vormen de kern van het concept: de elektromotor, de lithium-ion-hoogspanningsaccu en het intelligente energiebeheer.

Meer info

TOEKOMSTGERICHTE MOBILITEIT DANKZIJ BMW eDRIVE.

Het aandrijfconcept BMW eDrive zorgt voor een indrukwekkende dynamiek. Met zijn combinatie van elektromotor, lithium-ion-hoogspanningsaccu en intelligent energiebeheer zorgt dit aandrijfconcept voor een inspirerend pittige rijbelevenis en adembenemende acceleraties. Wanneer er zuiver elektrisch gereden wordt, komen er lokaal helemaal geen emissies vrij.

 • Elektromotor

  De elektromotor is een innovatieve ontwikkeling van de BMW Group en een integraal bestanddeel van alle BMW modellen met een elektrische aandrijving. Als de accu volledig is opgeladen, bezorgt hij de BMW 7 Reeks iPerformance een maximale autonomie van 48 kilometer wanneer die alleen elektrisch aangedreven wordt. Zo kunnen de meeste dagelijkse trajecten lokaal emissievrij worden afgelegd. Naargelang de behoefte kan de elektromotor ook worden gebruikt om via de boost-functie kortstondig bijzonder krachtig te accelereren – bijvoorbeeld tijdens inhaalmanoeuvres.

 • Lithium-ion-hoogspanningsaccu

  Alle wagens met de BMW eDrive-technologie halen hun energie voor elektrisch rijden uit een hightechstroomopslag. De lithium-ion-hoogspanningsaccu's zijn gekoppeld aan een koelsysteem dat de accu altijd op de optimale bedrijfstemperatuur houdt en zo de prestaties en de levensduur verhoogt. Bijladen kan overal waar elektriciteit beschikbaar is. Zelfs een gewoon huishoudelijk stopcontact van 230 volt volstaat.

 • Intelligent energiebeheer

  De best mogelijke efficiëntie en vermogen dat steeds beschikbaar is – daarvoor zorgen is de belangrijkste taak van het intelligente energiebeheer. Dat regelt ook andere functies van BMW EfficientDynamics die speciaal worden gecoördineerd voor aandrijfsystemen met een elektrosynchroonmotor.

  Met een vooruitziende bedrijfsstrategie optimaliseert het intelligente energiebeheer het rendement van de elektrische aandrijving en de krachtige accu. Aan de hand van navigatiegegevens wordt vooraf het optimale tijdstip berekend om elektrisch te beginnen rijden of de accu op te laden, afhankelijk van de meest geschikte route en rijsituatie. Dat spaart tot 10% energie uit – waardoor de bestuurder een langere afstand kan afleggen op enkel elektriciteit.

  Brake Energy Regeneration zorgt ervoor dat kinetische energie die bij het remmen of vertragen vrijkomt, in de lithium-ion-hoogspanningsaccu wordt opgeslagen, waar ze steeds beschikbaar is om de algemene prestaties op te drijven.

  In combinatie met de ECO PRO-modus volstaat een druk op een toets om alle autosystemen nog efficiënter te laten werken – en de energiereserves slim te benutten. Hiervoor beperkt het intelligente energiebeheer de comfortfuncties volgens de behoeften van de bestuurder. Daarnaast krijgt de bestuurder via het Control Display tips voor een bijzonder efficiënte rijstijl, om het maximale rijbereik te helpen vergroten.

ALLE MODELLEN MET BMW eDRIVE-TECHNOLOGIE

BMW i MODELLEN

BMW i MODELLEN

BMW i8 Coupé.

De BMW i8 is klaar om in zijn klasse een revolutie teweeg te brengen. Als eerste sportwagen met de verbruiks- en emissiewaarden van een kleine wagen.

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW i8 Coupé (3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 1,8
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 42
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,0

Meer info

BMW i3.

De BMW i3 geeft een nieuwe definitie aan duurzame mobiliteit: met zijn volledige elektrische aandrijving overtuigt hij niet alleen door zijn inspirerende emissievrije karakter, maar ook door een bijzonder wendbare en aangename rijervaring.

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,6–13,1

Meer info

BMW i3s.

Als sportief en emissievrij rijden de toekomst is, dan is de BMW i3s er al lang aangekomen. Met een indrukwekkende 3,4 seconden van 0 tot 60 km/u, de typische One-Pedal-Feeling en zijn vooruitstrevend design ontwikkelt hij de dynamiek van een sportwagen.

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,3

Meer info

BMW i8 Roadster.

De toekomst krijgt gestalte – in de vorm van de allereerste BMW i8 Roadster. Inspirerend, fascinerend en klaar voor een nieuwe interpretatie van vrijheid. Voor onvoorwaardelijk rijplezier zover de weg reikt.

Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW i8 Roadster (3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,1
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 46
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,5

 

Meer info

BMW iPERFORMANCE MODELLEN

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

De combinatie van BMW eDrive en BMW TwinPower Turbo 3-cilinder benzinemotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) bij een gecombineerde CO2-emissie van 61 tot 52 g/km en een verbruik van 2,7 tot 2,3 l/100 km.

Meer info

BMW 330e iPerformance Berline.

Een 135 kW (184 pk) sterke BMW TwinPower 4-cilinder benzinemotor werkt samen met een 65 kW (88 pk) sterke elektromotor. De gecombineerde CO2-emissie ligt rond 49 tot 44 g/km, het verbruik rond 2,1 tot 1,9 l/100 km.
Meer info

BMW 530e iPerformance Berline

De basiscomponenten van het aandrijfsysteem zijn een 135 kW (184 pk) sterke 4-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo-technologie, een elektromotor van 185 (252 pk) en een lithium-ion-hoogspanningsaccu met een capaciteit van 9,2 kWh. Zuiver op elektriciteit haalt de wagen een rijbereik tot ca. 50 km en de elektrische topsnelheid bedraagt 140 km/u.

Meer info

BMW 7 Reeks iPerformance modellen.

De BMW iPerformance modellen 740e en 740Le xDrive worden door een 258 pk sterke BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor in combinatie met een uiterst efficiënte eDrive elektromotor aangedreven.

Meer info

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

De BMW X5 xDrive40e iPerformance toont zich in alle opzichten grenzeloos en toonaangevend. Ondanks zijn vermogen van 180 kW (245 pk) bedraagt de gecombineerde CO2-uitstoot maar 78 tot 77 g/km. Het verbruik bedraagt slechts 3,4 tot 3,3 l/100 km.
Meer info

OPLADEN.

Van gewoon thuis opladen en de laadstations van het ChargeNow-netwerk tot de Assistance Services – het BMW laadconcept maakt elektrisch rijden in het dagelijks leven bijzonder gemakkelijk en aangenaam.

 • Thuis opladen

  Elektrische wagens bieden in vergelijking met conventionele wagens veel voordelen – zo zijn ze bijvoorbeeld elke ochtend “volgetankt”. Dat komt omdat ze gemakkelijk en comfortabel thuis kunnen worden opgeladen met de bijgeleverde standaard laadkabel. Het opladen gaat zelfs nog sneller en gemakkelijker met de BMW i “Wallbox”: dit laadstation voor installatie tegen de muur bij u thuis verhoogt het laadvermogen en maakt dus de laadtijd korter, en past bovendien ideaal bij het design van BMW wagens.

 • Publiek opladen

  Met ChargeNow kunt u uw wagen aan openbare laadstations van BMW i partners opladen. Om gemakkelijk en optimaal gebruik te maken van verschillende aanbiedingen en technologieën heeft BMW i een groot aantal aanbieders in het ChargeNow-netwerk opgenomen. De ChargeNow Card verschaft toegang en gebruiksrecht. Op het eind van de maand ontvangt u een rekening met een duidelijk overzicht van al uw laadbeurten met de ChargeNow Card. Met BMW i ConnectedDrive worden alle beschikbare laadstations door de BMW i ConnectedDrive navigatiediensten weergegeven.

 • Laadstatus

  Met de BMW Connected App kunt u het laadproces gemakkelijk en in real time via uw smartphone in het oog houden. Ook kunt u steeds het zuiver elektrische rijbereik en de laadstatus van de accu van uw BMW controleren. Het laden kan van op afstand met de weektimer gestuurd worden en de klimaatregeling kan precies bij het vertrek van op afstand geactiveerd worden.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Disclaimer reference invalid