VINGER AAN DE POLS VAN DE TIJD.

Bedienings- en verbindingstechnologieën.

Elke dag weer wordt het netwerk van onze wereld dichter. Waar uw weg ook heen leidt, met BMW ConnectedDrive blijft u in contact. Gebruik vandaag al de technologieën van morgen en sluit aan bij een buitengewone vorm van mobiliteit. Ontdek intelligente en intuïtieve innovaties die u en uw BMW nog nauwer met de buitenwereld verbinden.

GEÏNTEGREERDE SIM-KAART.

Met de SIM-kaart die in uw BMW vast ingebouwd is, kunt u innovatieve BMW ConnectedDrive diensten, zoals de BMW Teleservices, Concierge Service, Internet, Remote Services en Real Time Traffic Information, in veel landen over de hele wereld eenvoudig gebruiken. Zonder dat u daarvoor uw eigen GSM nodig hebt. De ingebouwde SIM-kaart is tegelijk de voorwaarde voor het gebruik van die diensten. Wanneer u de uitrusting ConnectedDrive Services of intelligent emergency call bestelt, wordt de SIM-kaart direct in de wagen ingebouwd. Daardoor is ze in de eerste plaats botsbestendig en vormt ze ook in moeilijke situaties uw veilige verbinding met de buitenwereld.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • in alle wagens die met SA6AE (BMW Teleservices) uitgerust zijn
  • SA6AE (BMW Teleservices) kan alleen in combinatie met SA6AK (ConnectedDrive Services) of SA6AC (intelligent emergency call) besteld worden

NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het navigatiesysteem Professional overtuigt door zijn ontwerp en door zijn hoogwaardige prestaties en functies. Het kleurendisplay staat borg voor een uniek en scherp beeld. Sterke contrasten en een bijzonder scherpe weergave vormen de basis voor de uitzonderlijke leesbaarheid. Het systeem excelleert verder nog met de snelstartfunctie, de bijzonder snelle routeberekening, de individuele tips om het brandstofverbruik te verminderen, en de 3D-kaartnavigatie waarmee u zich gemakkelijk in de grootstad kunt oriënteren.
De nieuwste generatie van het navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates van de navigatiekaarten uit. Zodra bijgewerkt materiaal voor een bepaalde regio beschikbaar is, wordt de update via de vast ingebouwde SIM-kaart mobiel via het internet doorgestuurd – tot vier keer per jaar. Bij de update moeten geen licentie- of transmissiekosten worden betaald. Zonder registratie of aanmelding in een portaal is het navigatiesysteem altijd met actuele kaarten uitgerust. Zelfs tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie beschikbaar zonder enige beperking.

Navigatiesysteem Professional.

Bekijk de film van deze uitrustingsoptie.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • vele BMW ConnectedDrive diensten kunnen ook met het navigatiesysteem Business en de Radio Professional gebruikt worden
  • nu al in veel BMW modellen beschikbaar

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive-systeem in uw BMW eenvoudig met één hand. Dankzij het in de Controller ingebouwde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van de bestemming eenvoudig invoeren – u schrijft het gewoon op. Bovendien kunt u tal van functies oproepen en instellen, of lijsten doorlopen. Het systeem bedient u moeiteloos en intuïtief – op de tast als het ware. Vooral voor u als bestuurder betekent dat een grote ontlasting omdat u nauwelijks afgeleid wordt en u zich op het verkeer kunt blijven concentreren. Alle functies die u via de Controller aanstuurt, kunt u gemakkelijk op het Control Display volgen.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • sinds 07/13 in veel BMW modellen beschikbaar. Tot juli 2013 wordt nog de iDrive Controller ingebouwd; hiermee kunt u de functies van entertainment, informatie, communicatie en navigatie intuïtief bedienen.

BMW GESTURE EN TOUCH CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunnen specifiek opgeslagen functies met bepaalde handbewegingen worden bediend. Eenvoudige gebaren zoals “vegen” en “wijzen” worden in het herkenningsvlak boven de voorste middenconsole herkend en activeren functies zoals het weigeren en aannemen van een inkomende telefoonoproep. Met draaibewegingen van de wijsvinger kan ook het geluidsvolume worden geregeld.
De nieuwe generatie van het navigatiesysteem Professional biedt ook de mogelijkheid het systeem intuïtief te bedienen via het Touch Display. Zowel Gesture Control als het Touch Display vormen een aanvulling op de bestaande bedieningssystemen zoals de iDrive Touch Controller.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • BMW Gesture en Touch Control is op dit ogenblik enkel voor de BMW 7 Reeks verkrijgbaar

VOICE ASSISTANT.

De Voice Assistant biedt spraakondersteuning op het hoogste niveau: in plaats van een beperkte reeks commando's herkent hij natuurlijke spraak. En dat niet alleen over een groot bereik van variaties volgens individu en situatie: de spraakassistent beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargon. Dat biedt tegelijk ook aanzienlijk meer mogelijkheden bij het dicteren van teksten zoals e-mails. Het aantal functies is sterk uitgebreid, o.a. dankzij de offboard-spraakherkenning via server, waarvan de Voice Assistant gebruikmaakt. Deze cloud-functionaliteit maakt ook snel en eenvoudig zoeken naar speciale bestemmingen voor navigatie op het internet mogelijk in natuurlijke spreektaal, bijvoorbeeld door gewoon te vragen naar bepaalde restaurants in de omgeving. Tegelijkertijd maakt opslag in de cloud snellere updatecycli mogelijk, zodat vernieuwingen ook in de toekomst sneller beschikbaar worden, zowel in de software als in de computerlinguïstiek.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • De uitrusting Voice Assistant is op dit ogenblik enkel verkrijgbaar voor de BMW 7 Reeks.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Met de BMW Car Hotspot kunnen uw passagiers ook tijdens de rit met hun smartphone, tablet of laptop op het internet surfen. De hotspot installeert u snel en eenvoudig via de snap-in-adapter in de middenarmsteun. Tot acht toestellen kunnen zo tegelijk high-speed internet ontvangen met de nieuwe draadloze norm LTE (Long Term Evolution). Het WLAN in uw BMW maakt een snellere gegevensoverdracht, een verbeterde ontvangst, een lager stralingsniveau en langere looptijden voor de accu mogelijk. Bovendien kan het ook tot 30 minuten lang buiten de wagen gebruikt worden.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Voorwaarden:
  • eigen LTE-compatibele SIM-kaart vereist
  • bij de eerste verbinding met de hotspot moet een PIN van 8 cijfers ingegeven worden. Bij toestellen met NFC-techniek (Near Field Communication) beweegt u het toestel op korte afstand boven het opschrift LTE, waarna de koppeling automatisch tot stand wordt gebracht
  • de BMW Car Hotspot LTE is niet in alle landen beschikbaar