VINGER AAN DE POLS VAN DE TIJD.

Bedienings- en verbindingstechnologieën.

Elke dag weer wordt het netwerk van onze wereld dichter. Waar uw weg ook heen leidt, met BMW ConnectedDrive blijft u in contact. Gebruik vandaag al de technologieën van morgen en sluit aan bij een buitengewone vorm van mobiliteit. Ontdek intelligente en intuïtieve innovaties die u en uw BMW nog nauwer met de buitenwereld verbinden.

GEÏNTEGREERDE SIM-KAART.

Met de SIM-kaart die in uw BMW vast ingebouwd is, kunt u innovatieve BMW ConnectedDrive diensten, zoals de BMW Teleservices, Concierge Service, Internet, Remote Services en Real Time Traffic Information, in veel landen over de hele wereld eenvoudig gebruiken. Zonder dat u daarvoor uw eigen GSM nodig hebt. De ingebouwde SIM-kaart is tegelijk de voorwaarde voor het gebruik van die diensten. Wanneer u de uitrusting ConnectedDrive Services of intelligent emergency call bestelt, wordt de SIM-kaart direct in de wagen ingebouwd. Daardoor is ze in de eerste plaats botsbestendig en vormt ze ook in moeilijke situaties uw veilige verbinding met de buitenwereld.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • in alle wagens die met SA6AE (BMW Teleservices) uitgerust zijn
  • SA6AE (BMW Teleservices) kan alleen in combinatie met SA6AK (ConnectedDrive Services) of SA6AC (intelligent emergency call) besteld worden

NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het navigatiesysteem Professional overtuigt door zijn ontwerp en door zijn hoogwaardige prestaties en functies. Het kleurendisplay staat borg voor een uniek en scherp beeld. Sterke contrasten en een bijzonder scherpe weergave vormen de basis voor de uitzonderlijke leesbaarheid. Het systeem excelleert verder nog met de snelstartfunctie, de bijzonder snelle routeberekening, de individuele tips om het brandstofverbruik te verminderen, en de 3D-kaartnavigatie waarmee u zich gemakkelijk in de grootstad kunt oriënteren.
De nieuwste generatie van het navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates van de navigatiekaarten uit. Zodra bijgewerkt materiaal voor een bepaalde regio beschikbaar is, wordt de update via de vast ingebouwde SIM-kaart mobiel via het internet doorgestuurd – tot vier keer per jaar. Bij de update moeten geen licentie- of transmissiekosten worden betaald. Zonder registratie of aanmelding in een portaal is het navigatiesysteem altijd met actuele kaarten uitgerust. Zelfs tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie beschikbaar zonder enige beperking.

Navigatiesysteem Professional.

Bekijk de film van deze uitrustingsoptie.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • vele BMW ConnectedDrive diensten kunnen ook met het navigatiesysteem Business en de Radio Professional gebruikt worden
  • nu al in veel BMW modellen beschikbaar

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive-systeem in uw BMW eenvoudig met één hand. Dankzij het in de Controller ingebouwde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van de bestemming eenvoudig invoeren – u schrijft het gewoon op. Bovendien kunt u tal van functies oproepen en instellen, of lijsten doorlopen. Het systeem bedient u moeiteloos en intuïtief – op de tast als het ware. Vooral voor u als bestuurder betekent dat een grote ontlasting omdat u nauwelijks afgeleid wordt en u zich op het verkeer kunt blijven concentreren. Alle functies die u via de Controller aanstuurt, kunt u gemakkelijk op het Control Display volgen.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • sinds 07/13 in veel BMW modellen beschikbaar. Tot juli 2013 wordt nog de iDrive Controller ingebouwd; hiermee kunt u de functies van entertainment, informatie, communicatie en navigatie intuïtief bedienen.

BMW GESTURE EN TOUCH CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunnen specifiek opgeslagen functies met bepaalde handbewegingen worden bediend. Eenvoudige gebaren zoals “vegen” en “wijzen” worden in het herkenningsvlak boven de voorste middenconsole herkend en activeren functies zoals het weigeren en aannemen van een inkomende telefoonoproep. Met draaibewegingen van de wijsvinger kan ook het geluidsvolume worden geregeld.
De nieuwe generatie van het navigatiesysteem Professional biedt ook de mogelijkheid het systeem intuïtief te bedienen via het Touch Display. Zowel Gesture Control als het Touch Display vormen een aanvulling op de bestaande bedieningssystemen zoals de iDrive Touch Controller.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • BMW Gesture en Touch Control is op dit ogenblik enkel voor de BMW 7 Reeks verkrijgbaar

VOICE ASSISTANT.

De Voice Assistant biedt spraakondersteuning op het hoogste niveau: in plaats van een beperkte reeks commando's herkent hij natuurlijke spraak. En dat niet alleen over een groot bereik van variaties volgens individu en situatie: de spraakassistent beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargon. Dat biedt tegelijk ook aanzienlijk meer mogelijkheden bij het dicteren van teksten zoals e-mails. Het aantal functies is sterk uitgebreid, o.a. dankzij de offboard-spraakherkenning via server, waarvan de Voice Assistant gebruikmaakt. Deze cloud-functionaliteit maakt ook snel en eenvoudig zoeken naar speciale bestemmingen voor navigatie op het internet mogelijk in natuurlijke spreektaal, bijvoorbeeld door gewoon te vragen naar bepaalde restaurants in de omgeving. Tegelijkertijd maakt opslag in de cloud snellere updatecycli mogelijk, zodat vernieuwingen ook in de toekomst sneller beschikbaar worden, zowel in de software als in de computerlinguïstiek.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:
  • De uitrusting Voice Assistant is op dit ogenblik enkel verkrijgbaar voor de BMW 7 Reeks.

BMW WIFI-HOTSPOT.

De uitrusting omvat een vast geïntegreerde BMW WiFi-hotspot met LTE-standaard, waarmee een te betalen internetverbinding mogelijk is. Zo kan met de correcte toestellen op het internet gesurft worden, kunnen e-mails bewerkt en muziek resp. video's gestreamd worden en veel meer. Daardoor geniet u onderweg ook mobiel van een fascinerende internetervaring met maximale LTE-norm.
Daarbij kunnen verschillende toestellen zoals de BMW Touch Command of laptops, tablets en mobiele telefoons van verschillende producenten gebruikt worden. In totaal kunnen maximaal tien apparaten tegelijkertijd aan de BMW WiFi-hotspot gekoppeld worden.
De verbinding gebeurt via de in de wagen geïntegreerde simkaart en een bijhorend betalend abonnement voor de dienst HotSpot Drive van het telecombedrijf. Wanneer geen LTE-net beschikbaar is, schakelt het systeem automatisch op andere beschikbare normen over. Door aansluiting op de buitenantenne is er in het interieur van de wagen een lichte straling.

Steeds verbonden met de BMW WiFi-hotspot.

Bekijk de film over de technologie.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid

  Voorwaarden:

  • Telefonie met draadloos laden (SA 6NW)
  • Navigatiesysteem Professional (SA 609)
  • Gegevensoverdracht via de in de wagen
   geïnstalleerde simkaart
  • Afsluiting van een datatariefovereenkomst (huidige aanbieder: Deutsche Telekom AG)

  De BMW WiFi-hotspot is in geselecteerde landen beschikbaar

   

BMW DISPLAY KEY.

De BMW Display Key geeft diverse statusgegevens van de wagen weer en maakt de bediening van geselecteerde functies met het geïntegreerde aanraakscherm mogelijk.
 

Zo kunnen de tijd, de tankinhoud en de actuele autonomie, serviceaanwijzingen en de respectievelijke status van de centrale vergrendeling, van de vensters en het glazen dak afgelezen worden. Ook kunnen de uitrustingen Remote Control Parking en de standverwarming worden bediend via de BMW Display Key.
 

De BMW Display Key kan draadloos (Wireless Charging) of met de meegeleverde USB-kabel opgeladen worden.

TELEFONIE MET DRAADLOOS LADEN.

De telefonie met draadloos laden omvat een oplaadhouder met draadloze laadfunctie en geïntegreerde gsm-vergeetwaarschuwing. Daarnaast staan twee volledig functionele USB-aansluitingen ter beschikking met telkens maximaal twee ampère laadstroom om mobiele apparaten snel op te laden. De WiFi-hotspotvoorbereiding maakt betalend gebruik van de dienst HotSpot Drive van het telecombedrijf met LTE-standaard mogelijk.
 

De dakantenne zorgt voor een minstens even goede mobiele telefoonontvangst als buiten de wagen. Een tweede microfoon met extra volumeregelaar zorgt voor optimale verstaanbaarheid van de handsfree functie ook voor de voorpassagier.
 

Met Bluetooth kunnen maximaal twee mobiele telefoons en een mobiele audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Het telefoniepakket omvat bovendien Bluetooth Office met toegang tot de agenda-, sms- en e-mailfuncties van compatibele smartphones. Ook staat een draadloze NFC-interface ter beschikking voor een snelle en eenvoudige koppeling van de mobiele telefoon met de wagen.