ALLES ZOEKEN. ALLES VINDEN.

BMW ConnectedDrive van A tot Z.

U hebt vragen over BMW ConnectedDrive, u wilt gericht naar een uitrusting zoeken of u wilt meer informatie? Dan vindt u het antwoord ongetwijfeld in ons BMW ConnectedDrive lexicon.

A TOT E

 • Active Cruise Control met Stop&Go

  Ontspannen rijden, ook in druk verkeer: de Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt de afstand tot de voorligger op elk moment constant. In een file remt het systeem de wagen af tot hij stilstaat. Zodra weer verder gereden kan worden, zet de wagen zich automatisch weer in beweging.
  De Active Cruise Control met Stop&Go functie is vooral ontworpen voor gebruik op snelwegen en expreswegen. Drie radarsensoren met een reikwijdte tot 150 meter tasten voortdurend de weg in de rijrichting af. Wanneer u een voorligger nadert, wordt uw snelheid via ingrepen in de motorsturing en op de remmen aangepast en wordt de afstand automatisch constant gehouden – indien nodig wordt afgeremd tot u stilstaat.
  Als de rijweg weer vrij is, of als de voorligger versnelt, dan versnelt ook de Active Cruise Control tot de gewenste snelheid. Bij het wegrijden nadat de wagen stilgestaan heeft, moet de bestuurder door kort gas te geven of de knop in te drukken de instructie geven om de wagen te versnellen. Bij een stilstandtijd van 1 tot 3 seconden wordt automatisch weggereden. Tot vier snelheden kunnen voorgeprogrammeerd worden en met een druk op de knop opgeroepen worden. Het werkingsgebied gaat van 30 tot 180 km/u.
  De afstand tot de voorligger die aangehouden moet worden, wordt daarbij in seconden in plaats van in meter berekend. Zo blijft er bij elke snelheid een voldoende veiligheidsmarge. Dat comfortgerichte hulpsysteem biedt bovendien een hoog veiligheidsniveau. Via de gegevens van DSC en het navigatiesysteem merkt het systeem een scherpe bocht op zodat de snelheid indien nodig aangepast kan worden.
  Op wegen met meerdere rijstroken stelt het systeem vast of een ander voertuig uitsluitend op de andere rijstrook rijdt. Op elk moment is een korte druk op het gas- of rempedaal voldoende om het systeem uit te schakelen en om weer de volledige controle over de wagen over te nemen.
  De Active Cruise Control met Stop&Go functie is geen automatische piloot. Remt de voorligger onverwachts sterk af of merkt het systeem een kritieke situatie op, dan wordt de bestuurder met een zichtbaar en hoorbaar signaal aangemaand om te reageren. Rijden in druk verkeer wordt daardoor merkbaar eenvoudiger en vermoeiende situaties, zoals files, kunt u met duidelijk meer concentratie aan.

 • Active Protection

  Active Protection is de preventieve bescherming van de inzittenden van BMW ConnectedDrive. Het systeem waarschuwt bij vermoeidheid, in kritieke situaties worden de veiligheidsgordels aangespannen, elektrische zetels rechtop geplaatst en vensters en het schuifdak gesloten. Na een ongeval wordt de wagen automatisch tot stilstand afgeremd.

 • Amazon Music App

  De Amazon Music App is nu BMW Apps ready en u kunt nu uw cloud-muziek direct in uw BMW zoeken en afspelen. Met de app kan gezocht worden op categorieën als genre, uitvoerder, album en titel, maar ook full text-zoeken is mogelijk. In uw persoonlijk Amazon Cloud-geheugen kunt u de muziek oproepen die u gekocht hebt uit de muziekstore van Amazon en ook muziek die via Scan&Match werd geüpload.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al beleeft u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen.
  De beschikbaarheid van de Amazon Music App kan verschillen van land tot land.

 • Apple CarPlay®

  Met de Apple CarPlay® voorbereiding kunnen bepaalde functies van de iPhone® draadloos en comfortabel worden gebruikt in de wagen. Smartphone-gegevens en functies zoals muziek, iMessages/sms, telefonie, Siri en bepaalde third-party-apps kunnen daardoor worden weergegeven en bediend via de bedieningsschermen van de wagen en via Voice Control.

 • Audible

  Met de Audible App voor iPhone®, iPad®, Android en Windows Phone kunt u meer dan 80.000 luisterboeken downloaden.
  De app biedt bijkomende functies zoals een slaapmodus, een toetsloze navigatie, het afspelen tijdens downloads of de overdracht via WiFi van luisterboeken uit uw bibliotheek naar uw iPhone®.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al kunt u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen beleven.
  De beschikbaarheid van de Audible App kan verschillen van land tot land.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Uw persoonlijke internetradio. Voortaan luistert u naar wat u wil, Ongeacht welke artiest uw voorkeur wegdraagt of in welke stemming u bent.
  Ontdek nieuwe titels in uw lievelingsgenre of op een van de meer dan 150 redactioneel samengestelde radiostations. Tracks waarvan u houdt, kunt u markeren om de stream nog beter af te stemmen op uw smaak.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van AUPEO! kan verschillen van land tot land.

 • Bluetooth-interface

  De Bluetooth-interface van BMW ConnectedDrive integreert GSM's of smartphones in het intuïtieve weergave- en bedieningsconcept van de BMW.
  Daarmee zijn de belangrijkste gegevens en functies van de GSM in de wagen altijd binnen handbereik, wat in een optimaal comfort en verbeterde veiligheid resulteert. Bovendien is het mogelijk om een tweede GSM aan te sluiten. Voor bepaalde toestellen biedt BMW als accessoire een snap-in-adapter aan, die de telefoon met de autoantenne verbindt en de batterij oplaadt. Met Bluetooth Audio Streaming kunnen via deze interface ook muziekbestanden draadloos naar het audiosysteem van de wagen verstuurd worden.
  E-mails, SMS-berichten, telefoonlijsten, contactgegevens, agendanotities en gegevens over de afgespeelde muziek enz. worden – voor zover de GSM de overdracht via Bluetooth ondersteunt – overzichtelijk in het Info Display weergegeven. De voorleesfunctie geeft op verzoek content weer via het audiosysteem. Afhankelijk van de uitrusting wordt de GSM via de intuïtieve iDrive Controller, de snelkeuzetoetsen, het multifunctionele stuur of Voice Control bediend.

 • Bluetooth Office

  Uw smartphone maakt u het leven heel wat eenvoudiger: u ontvangt overal e-mails, organiseert uw afspraken en plant uw dagindeling. Met BMW ConnectedDrive Bluetooth Office staan veel functies van uw smartphone in het hoofdmenu van uw wagen geïntegreerd ter beschikking.
  Veel meer dan alleen maar telefoneren: dankzij hun functies worden moderne smartphones krachtige centrales voor mobiele communicatie, die u onmiddellijk ook in uw BMW doeltreffend kunt gebruiken. Via de Bluetooth-interface in de wagen beschikt u steeds over de belangrijkste Office-functies. Afspraken, agendagegevens, informatie en berichten kunt u comfortabel op het wagendisplay weergeven of met de voorleesfunctie via het audiosysteem beluisteren.
  In de agenda kunnen afspraken van de afgelopen 20 en de volgende 50 dagen worden weergegeven – telefoonnummers die erin zijn opgegeven, kunnen eenvoudig en snel worden gekozen om een contactpersoon op te roepen. Natuurlijk met een foto van de contactpersoon, zodat u ook bij een binnenkomende oproep op het Control Display meteen ziet wie u wil spreken. BMW ConnectedDrive zorgt ervoor dat uw mobiele telefoon echt mobiel blijft – en dat u steeds op de hoogte blijft.

 • BMW Car Hotspot LTE

  Onderweg snel online de bankrekeningstand opvragen of vlug iets in Wikipedia opzoeken: de BMW Car Hotspot biedt u de mogelijkheid om, ook tijdens de rit, efficiënt en ontspannen van uw tijd gebruik te maken.
  Verscheidene toestellen, zoals een iPad, een laptop of een spelconsole, kunnen tegelijk draadloos met het internet verbonden worden. Daarvoor is een in de BMW Car Hotspot ingestoken SIM-kaart of een GSM met SAP-interface voldoende. De BMW Car Hotspot wordt als een snap-in-adapter in de centrale armsteun bevestigd. Voor een optimale verbinding zorgt de toegang via LTE, UMTS (HSDPA) resp. GSM. De actuele verbindingsstatus wordt steeds visueel weergegeven. De roaming-functie kan in het buitenland uitgeschakeld worden. Het gebruik van de dakantenne garandeert een optimale ontvangst en de straling in het interieur van de wagen wordt beperkt.

 • BMW Connected

  BMW Connected is uw persoonlijk mobiliteitssysteem, dat uw dagelijkse verplaatsingen gemakkelijker maakt en u helpt tijdig en ontspannen op uw bestemming aan te komen. Alle relevante diensten kunnen ook buiten de wagen steeds op iPhone®, Apple Watch®, Android Smartphone en Samsung Gear S2/worden gebruikt. Bestemmingen die via andere toepassingen zoals Yelp, Apple Maps, Google Maps of op het internet gevonden zijn, kunnen eenvoudig en comfortabel in BMW Connected worden overgenomen en naadloos met een klik in het eventuele navigatiesysteem van de wagen worden opgenomen.
  Afspraken incl. adressen, die in de smartphone-agenda zijn opgeslagen, en de gewenste aankomsttijd worden automatisch in de mobiliteitsagenda van BMW Connected opgenomen. Afhankelijk van de plaats waar u zich bevindt en de actuele verkeerssituatie berekent BMW Connected de aankomsttijd, brengt het u daarvan tijdig op de hoogte en leidt het u ook na aankomst te voet naar de plaats van uw bestemming. Wanneer onvoorzienbare verkeershinder voor vertraging zorgt of in de onmiddellijke omgeving van de plaats van bestemming geen parkeerplaats vrij is, kunt u via BMW Connected vanuit de wagen de wachtende personen via sms op de hoogte brengen van de verwachte aankomsttijd.
  Bovendien leert BMW Connected regelmatige bestemmingen aan en voegt het ze automatisch toe aan de mobiliteitsagenda. De BMW Connected App kan in de Apple App Store of de Google Play Store gedownload worden.

 • BMW Connected+

  BMW Connected+ integreert de BMW Connected App met nog meer mogelijkheden in uw BMW. Geniet van de naadloze verbinding van alle BMW Connected Touchpoints en uw BMW en maak gebruik van gepersonaliseerde diensten, ondersteund door de BMW Open Mobility Cloud.

 • BMW Connected Amazon Echo integratie

  U kunt via Amazon Echo met BMW Connected interageren, wat u toegang tot uw mobiliteitsagenda verschaft en bediening van de functies van de wagen van thuis uit met Voice Control mogelijk maakt. BMW Connected, uw persoonlijke mobiliteitsassistent, kan via Alexa van nu af aan met alle Amazon Echo mobiele toestellen communiceren.

  BMW is zo de eerste autoconstructeur die Alexa ondersteunt en het mogelijk maakt om met Voice Control afspraken uit de mobiliteitsagenda op te vragen en autofuncties van thuis uit te bedienen. Met de Voice Control van Alexa is BMW Connected voortaan in uw digitale leven thuis (naast de iPhone®, de Apple Watch® en Android smartphones en smartwatches) geïntegreerd.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive staat voor de intelligente verbinding tussen wagen, bestuurder en buitenwereld. Zo bent u altijd verbonden en altijd vrij.
  Het samenspel tussen de talrijke BMW ConnectedDrive Digital Services Services en de intelligente BMW Personal CoPilot rijhulpsystemen ondersteunt de BMW bestuurder in elk opzicht – om tijdens de rit meer comfort en entertainment te genieten of om op gelijk welke weg het rustgevende gevoel van veiligheid te ervaren.
  Onder het begrip BMW ConnectedDrive verenigt BMW unieke uitrustingen en biedt het de bestuurder een uitzonderlijke vorm van mobiliteit. Of heel eenvoudig uitgedrukt: meer echt rijplezier.


 • BMW Connected Onboard

  Met BMW Connected Onboard heeft de bestuurder altijd een overzicht van alle mobiliteitsgegevens. Op het gepersonaliseerde scherm verschijnt persoonlijke en aangepaste content zoals de volgende bestemming en de persoonlijke mobiliteitsagenda. Deze gegevens kunnen o.a. direct in het navigatiesysteem worden opgenomen en met slechts één klik worden gestart om probleemloos naar de volgende bestemming te rijden. Tijdens het rijden heeft de bestuurder altijd toegang tot BMW Connected Onboard.

 • BMW Connected Remote 3D View

  Met Remote 3D View kan de bestuurder heel comfortabel met de smartphone de omgeving van de geparkeerde wagen vanop afstand bekijken, bijvoorbeeld tijdens een onweer. De functie kan worden geactiveerd via BMW Connected (voor iOS). De weergave gebeurt in 3D en maakt het mogelijk om de wagen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Deze opnamen kunnen ook op de smartphone worden opgeslagen en later weer worden bekeken. Remote 3D View kan in twee uur tijd tot drie keer worden geopend.

 • BMW Display Key

  De BMW Display Key geeft diverse statusgegevens van de wagen weer en maakt de bediening van geselecteerde functies met het geïntegreerde aanraakscherm mogelijk. Zo kunnen de tijd, de tankinhoud en de actuele autonomie, serviceaanwijzingen en de respectievelijke status van de centrale vergrendeling, van de vensters en het glazen dak afgelezen worden. Ook kunnen de uitrustingen Remote Control Parking en de standverwarming worden bediend via de BMW Display Key. De BMW Display Key kan draadloos (Wireless Charging) of met de meegeleverde USB-kabel opgeladen worden.

 • BMW iPerformance diensten voor navigatie

  Consequent duurzaam betekent consequent verbonden. De iPerformance diensten voor navigatie bieden u alle nodige informatie om met een hybride te rijden. U kunt in de wagen bijvoorbeeld steeds de laadstatus en de elektrische autonomie opvragen om zeker uw bestemming te bereiken. Ook worden op de navigatiekaart beschikbare laadpalen aangegeven om uw BMW iPerformance onderweg snel en comfortabel op te laden.

 • Head-Up Display

  Het belangrijkste altijd in beeld: het Head-Up Display toont belangrijke informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder. Die neemt de informatie tot 50 procent sneller op. En zijn aandacht blijft daar waar ze nodig is – op de weg.
  De technische basis van het Head-Up Display wordt gevormd door een projector die achter het dashboard geplaatst is en zijn beeld op de voorruit projecteert. Het resultaat is een kleurenweergave met hoge resolutie in breedbeeldformaat, die ongeacht de lichtomstandigheden altijd goed leesbaar is.
  Door een spiegelsysteem verschijnt deze projectie op ongeveer twee meter afstand boven het einde van de motorkap. Het voordeel: de ogen hoeven zich niet de hele tijd scherp te stellen voor ver en dichtbij zien.
  Het Head-Up Display in kleur, dat voor veel BMW modellen van de nieuwe generatie leverbaar is, verhoogt het comfortniveau voor de bestuurder nog. Door het gebruik van meerdere kleuren zijn algemene rijgegevens, zoals snelheidsbeperkingen en navigatieaanwijzingen, nog gemakkelijker te onderscheiden van dringende waarschuwingen. Belangrijke informatie, zoals 'voetganger op de rijweg' (in combinatie met het optionele BMW Night Vision), kan de bestuurder nu nog sneller en duidelijker herkennen – waardoor ook de reactietijd verkort. Voor een optimale weergave kan het Head-Up Display via de iDrive Controller eenvoudig horizontaal en verticaal worden ingesteld. Met deze uitgebreide beeldrotatie biedt het Head-Up Display individuele instelmogelijkheden. De blik van de bestuurder blijft zo altijd op het essentiële gericht – de belangrijkste informatie en de rijweg.
  Welke informatie het Head-Up Display kan weergeven naast de permanent geprojecteerde rijsnelheid, is afhankelijk van het model en de uitrusting. Mogelijke gegevens zijn het toerental, navigatieaanwijzingen zoals Guiding Info met kruispuntzoom en Lane Guiding, Speed Limit Info en de status van de Active Cruise Control. Ook waarschuwingen van de BMW Personal CoPilot rijhulpsystemen en de Check Control worden weergegeven in het Head-Up Display. Daaronder bijv. de voetgangersdetectie van BMW Night Vision of de botswaarschuwing.
  De bestuurder kan zijn Head-Up Display naar eigen wens via de iDrive Controller configureren.

 • BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie

  BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie verschaffen u alle informatie die elektrisch rijden eenvoudiger en comfortabeler maakt. De kern, de autonomieassistent met dynamische autonomiekaart, houdt daarbij rekening met factoren als laadstatus van de accu, rijstijl, terreinkenmerken en heersende verkeerssituatie. Als de autonomieassistent vaststelt dat de bestemming op grond van deze factoren niet kan worden bereikt, beveelt hij u met de ECO ROUTE een energie-efficiënte alternatieve route aan, adviseert hij om de rijmodus naar de zuinige ECO PRO+ modus om te schakelen of geeft hij laadstations op de weg naar uw bestemming aan.

 • BMW M Laptimer App

  Met de BMW M Laptimer App kunnen op circuits rijgegevens bocht na bocht precies geregistreerd en vervolgens geanalyseerd worden om uw eigen rijprestaties te verbeteren. De app registreert hiervoor de precieze BMW sensorgegevens van de wagen en geeft daarbij geselecteerde waarden op het Control Display weer. De bediening gebeurt via de iDrive Controller. Bovendien is in de BMW M Laptimer een interface voor GoPro-camera’s geïntegreerd.
  Tijdens de meting registreert de BMW M Laptimer App de gps-positie, de snelheid, de voorwaartse versnelling, de zijdelingse versnelling (g-krachten), de rondetijden en de acceleratie tot een bepaalde snelheid (bijv. van 0 tot 100 km/u). Afhankelijk van de uitrusting en het modeljaar van de wagen worden ook de stand van het gaspedaal, de stuurhoek, de vertraging, het motortoerental, de versnelling en het verbruik geregistreerd.
  De gegevens kunt u als beeld op de sociale media plaatsen en de opgeslagen waarden kunt u via e-mail uitwisselen.
 • BMW Night Vision

  Optimaal zicht voor optimale veiligheid 's nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent personen in het donker al van ver en belicht ze doelgericht.
  Het systeem richt een van de twee afzonderlijk bestuurbare krachtige lichtspots op onverlichte voetgangers. Bestuurder en voetgangers worden door het licht zeer doeltreffend gewaarschuwd voor een mogelijk gevaarlijke situatie. Zodra het dimlicht ingeschakeld is, worden de lenzen van de Dynamic Light Spots mee verlicht, wat een mooi designelement vormt.
  Een infraroodcamera houdt het gebied voor de wagen in het oog en waarschuwt voor personen op de weg. Het systeem herkent objecten met een menselijke vorm en markeert ze in het geel op het warmtebeeld. Dat beeld wordt tegelijk door een regeleenheid geanalyseerd en kan indien nodig op het Control Display worden weergegeven.
  BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent personen en bepaalt hun positie en afstand. Rekening houdend met de rijsnelheid en de stuurhoek berekent het systeem of er gevaar dreigt en projecteert het eventueel een waarschuwingssymbool op het instrumentendisplay en op het optionele Head-Up Display. In situaties met zeer hoog acuut gevaar weerklinkt ook een waarschuwingssignaal en worden de remmen in hoogste paraatheid gebracht.
  Naargelang van de omgevingsfactoren worden personen vanaf een afstand van ongeveer 100 m automatisch door het systeem herkend, maar op het beeld kan de bestuurder ze echter al van veel verder herkennen.

 • BMW Online toepassingen

  De browser apps die in de wagen onder BMW Online toepassingen beschikbaar zijn, ondersteunen u in de meest uiteenlopende situaties met nuttige aanwijzingen en individuele tips.
  Gebruik het adviesportaal Yelp, de zoekfunctie (tankstations, apotheken, brandstofprijzen, regio's) of de optie 'hotel zoeken' om altijd zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn. In uw wagen kunt u nog over andere diensten beschikken, zoals parkeerinformatie, reisgids, weer en regenradar en de Kicker app.
  U beslist wat u wilt weten – de toepassingen in uw BMW geven u de gewenste informatie.

 • BMW Online News

  Wie zegt dat u onderweg het dagelijkse nieuws en belangrijke informatie moet missen? In uw BMW ontgaat u in elk geval niets: BMW Online houdt u op de hoogte van alles wat gebeurt.
  BMW Online houdt u onderweg voortdurend op de hoogte van actuele gebeurtenissen, geselecteerd volgens de nieuwscategorieën die uw voorkeur wegdragen, bijvoorbeeld economie of sport. Opdat u zich op het verkeer zou kunnen concentreren, zijn de geselecteerde nieuwsberichten – indien u dat wenst – via het audiosysteem te beluisteren.
  In de wagen vindt u deze functie onder BMW Online News.

 • BMW Online Office

  U hebt mails. Met BMW Online kunt u direct vanuit uw wagen e-mails ontvangen en versturen.
  Blijf overal en altijd bereikbaar: met BMW ConnectedDrive kunt u via de dienst BMW Online onderweg ook e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden. Maak op uw PC via het My BMW ConnectedDrive klantenportaal gewoon een mailbox met uw eigen e-mailadres aan, bijvoorbeeld Google™ mail. Via BMW Online Office kunt u ook postvakken van geselecteerde e-mailproviders configureren. Als er bij één provider meerdere e-mailaccounts voorhanden zijn, worden die in het menu overzichtelijk weergegeven. Welk traject u ook volgt, uw berichten komen onmiddellijk en zonder omwegen aan.

 • BMW Online Weer

  Zonnig weer of een regenfront: met BMW ConnectedDrive bent u altijd op de hoogte van de weersomstandigheden op uw bestemming.
  Die dienst biedt u in uw wagen onder BMW Online een gedetailleerd weerbericht voor de dag zelf en een voorspelling voor de vijf volgende dagen. Om altijd goed geïnformeerd te zijn, maakt u gebruik van de link naar de regenradar van de BMW Online toepassingen. Uw BMW laat u niet in de regen staan.

 • BMW Routes

  BMW Routes is een interactieve routeplanner waarmee de bestuurder door BMW aanbevolen of eigen routes heel eenvoudig naar de wagen kan doorsturen en in het navigatiesysteem oproepen.
  Op www.bmw-routes.com vindt u een groot aantal routesuggesties voor Duitsland en andere Europese landen. Elke route heeft haar eigen karakter dat door het trajectprofiel, het landschap en de tussenbestemmingen bepaald wordt – soms staat veeleisend bochtenwerk centraal, een andere keer zijn het opmerkelijke gebouwen of musea. Elk voorstel omvat gedetailleerde bijkomende informatie en foto's over mogelijke tussenstops, zoals restaurants en hotels.
  Klanten van BMW ConnectedDrive kunnen via BMW Online alle routes in hun navigatiesysteem importeren en daar verder bewerken, bijvoorbeeld om bestemmingen en stops aan te passen. Verder kunnen ook door de bestuurder zelf geplande routes naar de wagen worden doorgestuurd. Daarvoor wordt een USB-stick op de USB-interface in de BMW aangesloten, of wordt de route op voorhand in het BMW Online portaal opgeslagen.
  Voor gebruik van BMW Routes zijn het intuïtieve bedieningssysteem iDrive en het navigatiesysteem Professional vereist.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices is gebaseerd op een directe, draadloze gegevensverbinding tussen uw wagen en BMW. Zo heeft de Servicepartner die uw voorkeur wegdraagt snel en ongecompliceerd toegang tot de gegevens van de wagen. Dat garandeert een individueel onderhoud van uw wagen en snelle hulp in geval van storing.
  Met de automatische BMW Teleservice Call stuurt de wagen alle relevante gegevens (Condition Based Service [CBS]) zelfstandig en volledig automatisch door naar BMW wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. De Servicepartner die uw voorkeur wegdraagt heeft toegang tot de gegevens van de wagen en neemt indien nodig contact met u op om een afspraak in de werkplaats vast te leggen. Op basis van de beschikbare gegevens kan uw afspraak in de werkplaats perfect worden gepland en kunnen eventuele noodzakelijke originele BMW onderdelen op voorhand worden besteld. Zo spaart u tijd en wint u meer echt rijplezier.

 • Agenda

  Nooit meer een afspraak vergeten: BMW Connected geeft uw agendagegevens overzichtelijk op het display van de wagen weer en afspraken worden op verzoek voorgelezen.

 • Concierge Service

  Maak kennis met een bijzondere vorm van dienstverlening – de Concierge Service van BMW ConnectedDrive. Met deze comfortdienst brengt u met een druk op de knop een verbinding met een medewerker van het BMW Callcenter tot stand. En die medewerker staat onderweg als uw 'persoonlijke assistent' voor u klaar. Wat u ook zoekt – een bepaald restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat, een apotheek van wacht, of misschien wilt u een hotelkamer reserveren – de medewerker van het BMW Callcenter staat voor u klaar en stuurt desgewenst de overeenstemmende adresgegevens direct naar het navigatiesysteem. Onafhankelijk van uw GSM kunt u in binnen- en buitenland, 24 uur per dag, zeven dagen per week en zonder verdere kosten een beroep doen op de Concierge Service. Voorwaarde voor het gebruik is de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • ConnectedDrive Services

  De uitrusting ConnectedDrive Services is de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de wagen en de intelligente BMW ConnectedDrive diensten die de bestuurder onderweg van een ruim informatie- en entertainmentaanbod voorzien.
  Het aanbod omvat bijvoorbeeld toegang tot actuele informatie op basis van de locatie, zoals weer en nieuws, online zoekopdrachten powered by GoogleTM en praktische Office-functies. Bovendien kunnen diensten en kenmerken zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgidsen in het menu ConnectedDrive zonder smartphone direct in de wagen gebruikt worden.
  Ook geïntegreerd is het comfortabele en onbeperkte gebruik van bepaalde smartphone-apps, waardoor u onder andere BMW Connected in de wagen kunt gebruiken. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt ook toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waarin u altijd en overal diensten en apps eenvoudig kunt boeken, verlengen en helemaal volgens uw individuele behoeften laten samenstellen. Daarbovenop biedt de uitrusting ConnectedDrive Services nog veel meer, wat van elke rit in een BMW een belevenis maakt.

 • Niet-verblindende High Beam Assist

  Met de niet-verblindende High Beam Assist wordt 's nachts rijden nog prettiger en veiliger. Deze uitrusting biedt u immers het best mogelijke zicht in de duisternis, zonder andere bestuurders te verblinden.
  Het systeem merkt andere weggebruikers op en past de verdeling van het grote licht zo aan dat ze niet verblind worden. De lichtbundels hebben een reikwijdte van meer dan 400 m zodat u gevaren tijdig opmerkt en u uw rijstrook beter kunt volgen. Voorwaarde voor de niet-verblindende High Beam Assist is de uitrusting Adaptive LED Headlights of Adaptive Headlights.

 • Deezer

  Deezer is een wereldwijde toonaangevende muziekservice die u onmiddellijke en onbeperkte toegang verleent tot de muziek waar u van houdt. Bij onvergetelijke ritten horen onvergetelijke sounds – en dat is precies wat Deezer u biedt in uw wagen met BMW ConnectedDrive.
  Surf naar www.deezer.de en geniet 15 dagen lang gratis van Deezer Premium+. Dit alles biedt Premium+ u:
  - Beluister onbeperkt miljoenen songs met hoogwaardige soundkwaliteit.
  - Synchroniseer uw muziek met uw apparaat, om ze ook offline te kunnen beluisteren.
  - Beluister muziek met de aandacht die ze verdient. Zonder reclame en zonder onderbrekingen.
  - Stel uw eigen muziekbibliotheek samen met uw favoriete vertolkers, albums en playlists.
  - Ontdek duizenden radiokanalen over bepaalde artiesten of thema's.
  - Ontvang uitgelezen aanbevelingen van onze muziekredacteurs.
  - Sla uw eigen mp3's op Deezer op, om al uw muziek op één plaats te hebben.
  Lees meer over Premium+ op de volgende link: http://www.deezer.com/de/offers/premiumplus
  Met Deezer Premium of een gratis Discovery-rekening hebt u toegang tot duizenden gratis radiozenders over specifieke thema's of artiesten.
  Stap gewoon in uw BMW en geniet van uw persoonlijke muziekentertainment.
  Om Deezer te gebruiken moet u de recentste Deezer-app voor iPhone® downloaden en hem via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter op uw BMW aansluiten. En meteen al beschikt u over alle functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem in uw wagen.
  De beschikbaarheid van Deezer kan verschillen van land tot land.

 • Bestuurdersprofielen

  Met bestuurdersprofielen kunnen individuele instellingen eenvoudig in de wagen opgeslagen en opgeroepen worden – van de zithoogte over het voorkeurrijprogramma tot en met de favoriete zender.
  In een BMW kunnen veel rij-, comfort- en infotainmentfuncties naargelang de behoeften van de bestuurder worden geconfigureerd. De individuele instellingen van de overeenstemmende regeleenheden worden bij het verlaten van de wagen automatisch in een profielbestand opgeslagen en aan de gebruikte draadloze sleutel toegewezen. Zodra de sleutel opnieuw wordt gebruikt, worden de instellingen die eraan zijn toegewezen, geactiveerd. Met drie draadloze sleutels kunnen dus drie bestuurdersprofielen worden opgeslagen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer meerdere personen dezelfde BMW als bedrijfswagen gebruiken. Als alternatief, of wanneer slechts één draadloze sleutel wordt gebruikt, kunnen de verschillende bestuurdersprofielen ook via het Control Display (instellingen > Profielen) op de boordcomputer worden opgeroepen. Van daaruit kan een profiel ook anders worden benoemd, gewist, of geëxporteerd om het in een andere BMW te gebruiken. Dat gebeurt met een USB-stick, via de USB-interface of nog door het profiel eerst op het BMW Online portaal op te slaan en het later van daar op te roepen.
  Bestuurdersprofielen zijn een deel van BMW ConnectedDrive, de intelligente verbinding van bestuurder, wagen en omgeving. U kunt talrijke instellingen bundelen: voor radiozenders, HiFi-systeem, navigatie, snelkeuzetoetsen, zetel, spiegel, stuurkolom, camera, verlichting, centrale vergrendeling, Head-Up Display, airconditioning, taal, BMW Personal CoPilot rijhulpsystemen en rijdynamiek. Per wagen zijn 4 profielen beschikbaar.

 • Driving Assistant Pack

  Het veiligheidspakket Driving Assistant Pack omvat de cameragebaseerde systemen bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function, Speed Limit Info incl. No Passing Info en Lane Departure Warning, alsook de radargebaseerde uitrustingen waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan, Lane Change Warning en preventie van kop-staartbotsingen.
  Lane Departure Warning herkent rijstrookmarkeringen en waarschuwt de bestuurder vanaf een snelheid van 70 km/u door een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijstrook. Wanneer voertuigen in de dode hoek naderen, waarschuwt Lane Departure Warning de bestuurder met trillingen in het stuur en een knipperend symbool in de buitenspiegel.
  De waarschuwing voor dwarsverkeer achteraan vergemakkelijkt het verlaten van een parkeerplaats. Terwijl de botswaarschuwing met City Braking Function voertuigen detecteert, reageert de personenwaarschuwing op voetgangers. Tegelijk worden de remmen voorbereid om sneller te kunnen aangrijpen. Is een aanrijding niet meer te vermijden, remt het systeem volledig. Duisternis en mist kunnen de werking van het systeem beïnvloeden. De preventie van kop-staartbotsingen activeert in geval van gevaar de waarschuwingsknipperlichten met dubbele snelheid. Wanneer een aanrijding onvermijdbaar is, wordt het Pre-Crash-System tijdig ingeschakeld en worden een aanwezig schuifdak en zijvensters gesloten.

 • Driving Assistant Pack Plus

  Het Driving Assistant Pack Plus maakt gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk met Active Cruise Control met Stop&Go functie en de stuur- en spoorgeleidingshulp. De veiligheid wordt verhoogd door Lane Departure Warning, de spoorassistent met actieve bescherming tegen zijdelingse botsingen, de bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function en de waarschuwing voor dwarsverkeer vooraan.

F TOT I

 • Glympse

  Met Glympse kunt u anderen via sms, e-mail of Twitter, en dus in real time, op de hoogte brengen van de plek waar u zich bevindt.
  Met deze app verstuurt u links naar geselecteerde ontvangers waarmee die uw verwachte aankomsttijd en actuele positie kunnen volgen. Met behulp van de timerfunctie beslist u hoe lang uw positie zichtbaar blijft. Een aanmelding is niet vereist.
  Deze app kunt u in de wagen in combinatie met uw smartphone gebruiken. Daarvoor downloadt u de applicatie in de App Store®, start u die op uw smartphone en verbindt u die laatste vervolgens via de snap-in-adapter of USB-kabel met uw BMW. De aangesloten toepassing vindt en bedient u onder BMW Apps.
  De beschikbaarheid van Glympse kan verschillen van land tot land.

 • Google™ diensten

  Het is fijn om onderweg te zijn. Met de GoogleTM-diensten Street ViewTM en Online Search via Voice Control van BMW ConnectedDrive ontbreekt het u onderweg nooit aan informatie.
  U wilt al weten hoe de geselecteerde bestemming eruitziet? Dan kiest u in de wagen onder BMW Online toepassingen de dienst Street ViewTM waarmee u panoramabeelden of straatbeelden van uw bestemming kunt oproepen.
  Met Online Search onder BMW Online kunt u bestemmingen opzoeken, door tekst of categorieën in te voeren. Daarvoor gebruikt u de iDrive Controller of Voice Control. De ingesproken tekst wordt dan automatisch naar GoogleTM gestuurd waarna u mogelijke bestemmingen worden voorgesteld. U kiest de plek uit die u voor ogen staat – en u kunt vertrekken.

 • GoPro App

  Gebruik de gratis GoPro App voor snapshots en video-opnames van uw favoriete trajecten. Met de App kunt u een via het Control Display aan of in de wagen aangebrachte GoPro-videocamera bedienen. Zo kunnen bijvoorbeeld foto's of video-opnames comfortabel via de iDrive Controller gemaakt worden. Ook kunt u de camera via WiFi in- en uitschakelen, informatie over de laadstatus van de camera aflezen en verschillende modi instellen.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en naar het menu "Connect & Control" gaan. Daar kunt u de afzonderlijke functies via het display van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de GoPro App kan verschillen van land tot land.

 • High Beam Assist

  Meer veiligheid en rijcomfort 's nachts: High Beam Assist herkent snel andere weggebruikers en past de kracht van de koplampen automatisch aan de verkeerssituatie aan.
  Een camerasensor in de binnenspiegelbehuizing merkt de koplampen van een tegenligger al van op een afstand van ongeveer 1000 meter op, de achterlichten van een voorligger vanaf ongeveer 500 meter. Het systeem schakelt de grote lichten zelfstandig uit. Zodra de andere weggebruikers niet meer verblind kunnen worden, worden de grote lichten automatisch weer ingeschakeld. High Beam Assist betekent duidelijk een ontlasting voor de bestuurder in het donker en draagt in grote mate bij tot de verkeersveiligheid U vergeet nooit meer om de grote lichten in te schakelen, of om ze te dimmen als er tegenliggers opduiken. Het systeem reageert ook op de verlichting van de omgeving, bijv. in de bebouwde kom. High Beam Assist wordt met een toets op de lichtschakelaar geactiveerd en kan op elk ogenblik met de stuurarm van het licht uitgeschakeld worden.

 • iDrive Touch Controller

  Met de uitrusting iDrive Touch Controller kunt u het iDrive-systeem gemakkelijk met één hand bedienen. Dankzij het in de Controller ingebouwde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van de bestemming eenvoudig invoeren – u schrijft het gewoon op.
  Bovendien kunt u tal van functies oproepen en instellen, of lijsten doorlopen. Het systeem bedient u moeiteloos en intuïtief – op de tast als het ware. Vooral voor u als bestuurder betekent dat een grote ontlasting omdat u nauwelijks afgeleid wordt en u zich op het verkeer kunt blijven concentreren. Alle functies die u gemakkelijk via de Controller aanstuurt, kunt u gemakkelijk op het Control Display volgen.

 • iHeartRadio App

  Met de iHeart Radio App voor iOS en Android kunt u in uw BMW luisteren naar de online-radiozenders, sport- en nieuwszenders of podcasts van uw voorkeur. Kies uit een aanbod van meer dan 20 miljoen songs en creëer uw persoonlijke reclamevrije Music Stream.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store® of bij Google PlayTM en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller en het audiosysteem van de wagen bedienen. Met de nieuwste versie van de bedieningsinterface is ook een volledige integratie via Bluetooth mogelijk. Dat zorgt voor een volledig naadloze integratie.
  De beschikbaarheid van de iHeartRadio App kan verschillen van land tot land.

 • Geïntegreerde simkaart

  Altijd en overal verbonden: met de geïntegreerde simkaart kunt u talrijke BMW ConnectedDrive diensten gebruiken, zonder dat u uw eigen gsm nodig hebt.
  De simkaart wordt als onderdeel van de extra uitrusting BMW Teleservices (SA6AE) vast in uw wagen ingebouwd. Daardoor is ze in de eerste plaats tegen ongevallen beschermd en kan ze u ook in moeilijke situaties ondersteunen. BMW TeleServices maakt deel uit van de basisdienst ConnectedDrive Services (6AK) en Intelligent Emergency Call (6AC). Die vormt de basis voor het gebruik van talrijke andere BMW ConnectedDrive diensten. Zo kunt u dankzij de ingebouwde simkaart diensten zoals Real Time Traffic Information, Concierge Service, BMW Remote Services of het internet gebruiken en hebt u geen bijkomende toestellen nodig.

 • Intelligent Emergency Call

  Bij een ongeval zorgt de Intelligent Emergency Call van BMW ConnectedDrive automatisch en betrouwbaar voor hulp op de plaats van het ongeval. De inzittenden van de wagen kunnen zo snel en optimaal worden verzorgd.
  Zodra de crashsensoren een ongeval registreren, wordt automatisch een noodoproep naar het BMW callcenter verzonden. Een medewerker van het callcenter neemt contact op met de inzittenden en informeert naar hun toestand.
  Tegelijk krijgt de medewerker gegevens over de wagen doorgestuurd die voor de hulpdiensten van belang zijn, zoals de aard en de ernst van het ongeval. Vanaf welke kant is de wagen geraakt? Welke airbags zijn geactiveerd? En afhankelijk van het model: is de wagen over de kop gegaan? Daarnaast kan de medewerker van het callcenter dankzij GPS tot op de meter nauwkeurig zien waar de wagen zich bevindt en kent hij het model, de nummerplaat en de kleur. Op basis van deze lokalisatie wordt onmiddellijk de dichtstbijzijnde hulpcentrale gealarmeerd. Tegelijk ontvangen de hulpdiensten alle informatie om meteen gerichte medische hulp voor de betrokkenen bij het ongeval voor te bereiden.
  De Intelligent Emergency Call van BMW ConnectedDrive kan via een schakelaar ook handmatig worden geactiveerd – bijvoorbeeld om andere weggebruikers te helpen. Het systeem functioneert onafhankelijk van de mobiele telefoon van de klant.
  De optie Intelligent Emergency Call omvat het gratis gebruik van de extra uitrusting BMW Teleservices.

 • Intelligente spraakassistent met offboard-spraakverwerking

  De intelligente spraakassistent met offboard-spraakverwerking biedt spraakondersteuning op het hoogste niveau: in plaats van een beperkte reeks commando's herkent hij natuurlijke spraak. En dat niet alleen over een groot bereik van variaties volgens individu en situatie: de spraakassistent beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargon. Dat biedt tegelijk ook aanzienlijk meer mogelijkheden bij het dicteren van teksten zoals e-mails. Het aantal functies is sterk uitgebreid, o.a. dankzij de offboard-spraakherkenning via server, waarvan de Voice Assistant gebruikmaakt. Deze cloud-functionaliteit maakt ook snel en eenvoudig zoeken naar speciale bestemmingen voor navigatie op het internet mogelijk in natuurlijke spreektaal, bijvoorbeeld door gewoon te vragen naar bepaalde restaurants in de omgeving. Tegelijkertijd maakt opslag in de cloud snellere updatecycli mogelijk, zodat vernieuwingen ook in de toekomst sneller beschikbaar worden, zowel in de software als in de computerlinguïstiek.

J TOT N

 • Lane Change Warning

  Lane Change Warning merkt voertuigen op die zich in de dode hoek bevinden of die met hoge snelheid op de inhaalstrook naderen. Het systeem waarschuwt de bestuurder dan met een symbool in de buitenspiegel.
  Wil de bestuurder toch van rijstrook wisselen – hij schakelt de richtingaanwijzer in – dan waarschuwen een trilling in het stuur en een knipperend symbool hem voor de gevaarlijke situatie.
  De voordelen in een oogopslag:
  • bij inhaalmanoeuvres en het wisselen van rijstrook worden gevaarlijke situaties vermeden
  • zichtbare waarschuwing in de buitenspiegel
  • bijkomende waarschuwing via trillingen in het stuur

 • Lane Departure Warning

  Lane Departure Warning inclusief de op een camera gebaseerde botswaarschuwing registreert wegmarkeringen tot op een afstand van 50 meter bij snelheden vanaf ongeveer 70 km/u. Als de wagen ongewild een markering dreigt te overschrijden, waarschuwt een lichte trilling in het stuur de bestuurder.
  Indien de richtingaanwijzers worden ingeschakeld, en de rijstrook dus opzettelijk wordt verlaten, wordt de waarschuwing niet gegeven. De botswaarschuwing met camera ziet voorliggers en waarschuwt u zodra de afstand te klein wordt of een botsing dreigt.
  De voordelen in een oogopslag:
  • een kleiner botsrisico dankzij de botswaarschuwing
  • waarschuwing van de bestuurder via trillingen in het stuur
  • grotere veiligheid bij een ongewild verlaten van de rijstrook

 • Life360

  Life360 is een geavanceerde en kosteloze app, die gezinnen en goede vrienden in een stadsomgeving met elkaar verbindt. Toon van een bepaalde groep personen steeds waar ze zich op dat ogenblik bevinden – of kom via de geïntegreerde kaartweergave gemakkelijk te weten waar de andere groepsleden zich bevinden.
  In de app kunt u groepen binnen uw persoonlijk netwerk samenstellen. Enkel de gemachtigde leden van een bepaalde groep kunnen zien waar u zich bevindt en zelf bepalen of ze uw positie ook willen delen. Maak gebruik van andere praktische functies: vind met de app bijvoorbeeld de weg naar de plaats waar een ander lid van de groep zich bevindt (navigatiesysteem noodzakelijk) of treed via de app in verbinding met de leden van een groep.
  Life360 is een gecertificeerde “BMW App ready” toepassing, die u natuurlijk ook in uw BMW kunt gebruiken: download hiervoor eerst de app vanuit de App Store® en verbind vervolgens uw iPhone® via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. Zodra u nu de app start, kunt u de functies van de app via het menu “ConnectedDrive” op uw Control Display weergeven.
  De beschikbaarheid van de Life360 App kan verschillen van land tot land.

 • My BMW ConnectedDrive klantenportaal

  In het klantenportaal “My BMW ConnectedDrive” kunnen persoonlijke gegevens en voertuiginstellingen worden beheerd die nodig zijn voor het gebruik van de BMW ConnectedDrive diensten in de wagen, BMW Connected en via het BMW ConnectedDrive callcenter. Activeer bijvoorbeeld de telefuncties of configureer uw BMW Online Office E-Mail Account. Maar u kunt ook adressen naar uw wagen sturen. In de geïntegreerde ConnectedDrive Store kunnen diensten en apps geheel volgens uw individuele behoeften worden samengesteld. En in een nieuw ontworpen afzonderlijke Remote Cockpit krijgt u nuttige informatie over de actuele ‘status’ van uw BMW.
  Meer informatie over hoe u zich in het My BMW ConnectedDrive klantenportaal registreert, krijgt u van uw BMW concessiehouder.

 • My Info/Send to Car

  Met My Info/Send to Car kunnen u en andere bevoegde personen een bericht (met inbegrip van bestemmingen en telefoonnummers) direct naar de wagen versturen.
  Vervolgens kunt u het doorgestuurde adres in de wagen onder berichten oproepen en het met een druk op de knop direct in het navigatiesysteem opnemen. Of met uw via Bluetooth aangesloten telefoon kiest u het telefoonnummer in kwestie. De functie My Info/Send to Car staat ter beschikking via BMW Connected, in het My BMW ConnectedDrive klantenportaal of via uitgekozen partners zoals Google Maps™.
  U kunt zich ook met een sms op de hoogte laten brengen van een naar de wagen gestuurd bericht, bijvoorbeeld een adres, een telefoonnummer of een mededeling. Indien nodig kan in het invoerscherm van uw wagen vooraf een aangepast antwoord gedefinieerd worden dat u met een druk op de knop verstuurt.

 • myKidio App

  De myKidio App by Deutsche Telekom en TV Spielfilm biedt een unieke in-car-entertainment-oplossing speciaal voor gezinnen met kinderen, die in plaats van via een vaste installatie op de persoonlijke mobiele toestellen van de gebruikers gebaseerd is: tablets en smartphones.
  Met de app op de toestellen kiezen de ouders of de kinderen zelf media uit een aanbod dat speciaal op kinderen gericht is interessante films, luisterboeken, documentaires of spannende TV-uitzendingen. Met de iDrive Controller en het Control Display in de wagen behouden de ouders op elk moment de controle over het mediagebruik van de kinderen. Ze kunnen in het Control Display zien welke media worden weergegeven, nieuwe inhoud kiezen en de weergave onderbreken. Met de Kids' Cockpit, die de actuele snelheid, de geschatte aankomsttijd en gelijkaardige gegevens bewaart, vliegt de tijd voor kinderen spelenderwijs voorbij.
  De kinderen op de achterbank krijgen het programma uit een uitgebreide gegevensbank aangeboden via iPads die met het Travel & Comfort System van de originele BMW accessoires op de hoofdsteunen van de voorzetels kunnen worden aangebracht. Door af te stemmen op de myKidio zender wordt op de achtergrond automatisch nieuwe inhoud geladen – zo hebt u tijdens de rit altijd voldoende inhoud bij.
  De beschikbaarheid van de myKidio App kan verschillen van land tot land.

 • Napster/Rhapsody

  Napster/Rhapsody biedt u miljoenen songs van alle genres en duizenden luisterboeken. Geniet altijd en overal van uw lievelingstitels – met uw iPhone® of iPod® ook direct in uw BMW.
  Online gebruikt u Napster/Rhapsody via 3G in uw BMW. Muziek die thuis al via WiFi gedownload werd en luisterboeken worden automatisch op uw smartphone opgeslagen en kunnen zo ook onderweg op elk moment worden opgeroepen.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al kunt u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen beleven.
  De beschikbaarheid van Napster/Rhapsody kan verschillen van land tot land.

 • Navigatiesysteem Professional

  Het navigatiesysteem Professional biedt de bestuurder een volledige 3D-weergave in combinatie met een innovatief weergave- en bedieningsconcept, alsook talrijke functies voor navigatie, office en multimedia.
  Als een vast in de wagen geïntegreerde oplossing biedt het navigatiesysteem Professional talrijke voordelen: via de verbinding van het systeem met de wielsensoren en de stuurhoeksensor kan de wagen altijd heel exact worden gelokaliseerd. Daardoor beschikt u ook bij een zwak GPS-signaal, zoals in een tunnel, altijd over een betrouwbare navigatie.
  De integratie in het overzichtelijke bedienings- en weergaveconcept van BMW maakt de navigatie bijzonder eenvoudig. Verschillende functies zijn zinvol op elkaar afgestemd. Zo wordt het volume van de muziek automatisch verlaagd voordat de navigatiestem de weg wijst.
  Het kleurendisplay met hoge resolutie en splitscreenfunctie, dat afhankelijk van het model tot 10,2" groot is, toont naast richtingaanwijzingen en kaarten optioneel ook reiskaarten in 3D of bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave. Alle menu's worden in virtuele, driedimensionale ruimtes weergegeven en in real time berekend. Dankzij een snelle processor van 1,3 GHz met een eigen 3D grafische chip kan naar hartenlust worden gebladerd en gescrold; animaties en dynamische overgangen maken van de bediening een belevenis op zich. Submenu's verschijnen, terwijl de hoofdmenu's tegelijkertijd naar de achtergrond verdwijnen, maar toch zichtbaar blijven.
  Het navigatiesysteem Professional biedt al van bij het ingeven van de bestemming interactieve mogelijkheden: met het oog op een optimale oriëntering wordt de geselecteerde plaats op het splitscreen voor de bestuurder ook nog eens op de kaart weergegeven. Naargelang van de behoefte kan de bestuurder hier via een zoomfunctie het fragment veranderen en op die manier controleren of de aangeduide bestemming effectief degene is die hij bedoelt. Via de uitgebreide functielijst kan de bestuurder kaartinhouden individualiseren, zonder de kaartweergave te verlaten. Elke wijziging wordt onmiddellijk getoond en kan indien gewenst eenvoudig worden aangepast.
  De functie High Guiding maakt navigeren vooral in de stad of op onoverzichtelijke wegen en kruispunten nog eenvoudiger. Afhankelijk van de uitrusting worden de navigatiegegevens overzichtelijk op het multifunctionele instrumentendisplay, op het centrale Control Display of op het Head-Up Display weergegeven. Lane Guiding geeft bovendien aanwijzingen om tijdig van rijstrook te veranderen. De weergaveoptie 3D-stadsmodellen maakt het u met de realistische afbeelding van straten en gebouwen eenvoudiger om u in de stad te oriënteren.
  De nieuwste generatie van het navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates van de navigatiekaarten uit. Zodra bijgewerkt materiaal voor een bepaalde regio beschikbaar is, wordt de update via de vast ingebouwde SIM-kaart mobiel via het internet doorgestuurd – tot vier keer per jaar. Bij de update moeten geen licentie- of transmissiekosten worden betaald. Zonder registratie of aanmelding in een portaal is het navigatiesysteem altijd met actuele kaarten uitgerust. Zelfs tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie beschikbaar zonder enige beperking.

O TOT S

 • Online Entertainment

  De passende song voor elke situatie, voor elke weg en voor elke stemming: met Online Entertainment hebt u in uw BMW direct en onbeperkt toegang tot miljoenen muziektitels – zonder een omweg via andere toestellen zoals uw smartphone.
  Hier vindt u voor elke smaak de juiste titels. Met het aanbod Online Entertainment kunt u bij een van de BMW muziekpartners (Napster of Deezer) een account voor muziek-flatrates openen. Er zit echter niet alleen muziek in uw BMW: Uw account is ook bruikbaar op uw smartphone en op elk ander toestel dat de BMW muziekpartner in kwestie ondersteunt. En dat zonder extra kosten in maar liefst zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Voorwaarde voor gebruik is de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • Pandora

  Pandora is een internetradio die de muziek volgens uw persoonlijke voorkeuren uitzoekt – en dat nu ook in uw BMW.
  Daarvoor noemt u als gebruiker titels en artiesten op, of muziek die u gehoord hebt en die in uw smaak gevallen is. Pandora stelt vervolgens met vergelijkbare liedjes individuele speellijsten voor u samen.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al kunt u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen beleven. Met de nieuwste versie van de bedieningsinterface is ook een volledige integratie via Bluetooth mogelijk. Dat zorgt voor een volledig naadloze integratie.
  De beschikbaarheid van Pandora kan verschillen van land tot land.

 • Park Distance Control

  Met Park Distance Control kunt u gemakkelijker op bijzonder krappe plaatsen parkeren. Een geluidssignaal waarschuwt voor mogelijke hindernissen en beperkt dus het gevaar voor parkeerschade.
  Ultrasone sensoren op de achterzijde resp. de voor- en achterzijde van uw wagen berekenen de afstand tot eventuele hindernissen. Een intervaltoon maakt duidelijk hoeveel plaats u nog hebt. Hoe dichter u bij een hindernis komt, hoe korter het interval wordt. Is de afstand minder dan 30 cm, dan weerklinkt er een ononderbroken toon als 'remsignaal'. Naast de geluidsaanduidingen verschijnt er ook een schematische weergave van de wagen en de hindernissen op het Control Display (als dat in de wagen aanwezig is), wat vooral het achteruit parkeren vereenvoudigt.
  De noodremfunctie Active PDC helpt de bestuurder bij het achteruit parkeren om botsingen te voorkomen of toch de ernst ervan te verminderen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig parkeren.

 • Park Assist

  Park Assist incl. begeleiding in lengterichting parkeert de wagen volledig automatisch op parkeerplaatsen die parallel of dwars ten opzichte van de rijbaan liggen. Het systeem meet, of het nu geactiveerd is of niet, parkeerplaatsen op. Dat gebeurt wanneer de wagen met een lage snelheid (minder dan 35 km/u) op een afstand van maximum 1,5 m langs de rij geparkeerde wagens rijdt.

  Wanneer een plaats gevonden is die voldoende groot is, schakelt de bestuurder enkel de richtingaanwijzers in, terwijl Park Assist het sturen, de juiste versnelling, het gas en de remmen overneemt. De bestuurder is er enkel nog voor verantwoordelijk om toe te zien op het parkeermanoeuvre. Daarbij geeft het systeem ondersteunende aanwijzingen op het Control Display en bijkomende geluidssignalen. Park Assist beëindigt het parkeermanoeuvre met een geluidssignaal en schakelt de versnelling P in.

  Bij het parkeren zonder Park Assist maakt het parkeerhulpsysteem gebruik van extra sensoren om de zone naast de wagen te controleren en hindernissen op het Control Display weer te geven. De noodremfunctie Active PDC helpt de bestuurder bij het achteruit parkeren om botsingen te voorkomen of toch de ernst ervan te verminderen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig parkeren.

 • Snelzoekfunctie

  Met “Snelzoeken” onder NAVIGATIE / BESTEMMING INVOEREN kunt u bestemmingen opzoeken door tekst in te voeren. De gezochte tekst wordt dan automatisch naar HERE gestuurd waarna u mogelijke bestemmingen worden voorgesteld. U kiest de gewenste plaats en de reis kan beginnen.
  Door het gebruik van de functie “Snelzoeken” verklaart u zich akkoord met de specifieke gebruiksvoorwaarden op uw markt en de bepalingen ter bescherming van de privégegevens van HERE. Meer informatie vindt u op http://legal.here.com/terms/ en http://legal.here.com/privacy.

 • Real Time Traffic Information

  Met Real Time Traffic Information (RTTI) staat onderweg op elk moment de recentste verkeersinformatie ter beschikking. Daarbij worden precieze gegevens over de plaats en de duur van files verzameld om u haast in real time over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, gewestwegen en talrijke trajecten in steden te informeren. Intelligente aanbevelingen voor alternatieve routes helpen u om de snelste en efficiëntste weg naar uw bestemming te vinden. Als gegevensbronnen fungeren o.a. geanonimiseerde bewegingsprofielen op basis van gps-gegevens van wagenvloten, smartphone-apps en politiemeldingen, maar ook weerkerende verkeerspatronen zoals het spitsverkeer. Met de functie gevarenherkenning worden extra via de BMW wagenvloot verzamelde gevaarmeldingen naar de wagen doorgestuurd.
  De verkeerssituatie wordt gevisualiseerd door de afgebeelde wegen groen, geel, oranje of rood in te kleuren. Tot de uitrusting Real Time Traffic Information behoort ook On-Street Parking Information om doelgerichter en efficiënter parkeerplaatsen te zoeken.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera kunt u bij het manoeuvreren en parkeren de zone achter uw wagen op het Control Display in het oog houden. De achteruitrijcamera biedt u een beter overzicht bij het achteruit rijden in parkeersituaties en bij snelheden van minder dan 20 km/u.
  Interactieve spoorlijnen maken duidelijk of de gewenste parkeerplaats groot genoeg is voor de wagen en ondersteunen u bij het inparkeren met ingekleurde vlakken op het Control Display. In combinatie met de aanhangwagenkoppeling beschikt de achteruitrijcamera over een praktische zoomfunctie, die het eenvoudiger maakt om de aanhangwagen die aangekoppeld moet worden, te naderen.
  De voordelen in een oogopslag:
  • overzichtelijke weergave van de zone achter de wagen op het Control Display
  • zelfzeker parkeren of manoeuvreren op krappe plaatsen
  • comfortabel inparkeren dankzij interactieve spoorlijnen
  • zoomfunctie voor de aanhangwagenkoppeling met interactieve aankoppellijn

 • Remote Services

  Met de Remote Services van BMW Connected (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) kunnen verscheidene functies van de wagen van op afstand gestuurd worden, bijv. de wagen ver- en ontgrendelen.
  Ook kan de locatie van de wagen met de claxon of de lichtclaxon en op een kaart in de BMW Connected App worden aangegeven. Ook kan de klimaatregeling van de wagen meteen worden ingeschakeld of voor een later tijdstip worden voorgeprogrammeerd.

 • Side View

  Vroeger kunnen zien wat komt: met Side View heeft uw BMW het dwarsverkeer op onoverzichtelijke kruispunten of uitritten al in het oog terwijl uw uitzicht nog belemmerd is.
  Dan volstaat een blik op het Control Display – daar wordt het beeld weergegeven dat de camera's links en rechts in de bumpers van uw BMW registreren. Met behulp van hulplijnen geeft Side View ook precies aan waar de voorkant van uw wagen zich bevindt. Dankzij de weergave van de beide rijrichtingen in één enkel beeld krijgt u op het Control Display meteen een overzicht van de situatie. Ook in beweging als het nodig is, want Side View kan bij een snelheid tot 15 km/u worden ingeschakeld. Met een druk op de knop ziet u al wat er gebeurt: met BMW ConnectedDrive.
  Afhankelijk van het model is de functie Side View een op zichzelf staande optie of een onderdeel van de uitrusting Surround View.

 • Siri-activering

  Siri, de persoonlijke taalassistent voor uw iPhone®, iPad® en iPod Touch®, kan nu ook via uw BMW worden bediend. Zoals gewoonlijk beantwoordt Siri al uw vragen en kunt u zich op elk moment op het verkeersgebeuren concentreren.
  Activeer de spraakbesturing door de toets Voice Control op uw stuur lang in te drukken, om Siri te bedienen. Met Siri kunt u telefoneren, songs selecteren, tekstberichten laten voorlezen, agendagegevens oproepen, herinneringen toevoegen en andere handige functies oproepen. Opdat uw blik enkel op de weg is gericht, blijft het display van het iOS-apparaat uit tijdens de rit.

 • Sixt App

  Sixt-klanten opgelet: u kunt de terugbezorging van uw huurwagen van Sixt volledig afhandelen met de innovatieve Sixt-app en BMW ConnectedDrive.
  Zijn uw plannen onderweg veranderd en kunt u uw Sixt-huurwagen niet tijdig terugbezorgen? Dan gebruikt u de handige functies van de Sixt-app in uw gehuurde BMW. Verleng bijvoorbeeld uw huurovereenkomst of verander de plaats van terugbezorging heel eenvoudig via het navigatiemenu van BMW. De Sixt-app beveelt waar u dat wenst ook een tankstation aan, dat u als tussenbestemming in de navigatie kunt opnemen. Hebt u nog andere vragen, dan helpt een telefoontje naar de Sixt Service, die via Bluetooth altijd voor u klaarstaat.
  De Sixt-app kunt u in uw huurwagen in combinatie met uw iPhone® gebruiken. Daarvoor downloadt u de app in de App Store®, start u die op uw iPhone en verbindt u de iPhone® vervolgens via de snap-in-adapter of USB-kabel met de BMW. De app vindt en bedient u onder BMW Apps.
  De beschikbaarheid van de Sixt-app kan verschillen van land tot land.

 • Speed Limit Info incl. No Passing Info

  Speed Limit Info is een rijhulpsysteem dat actuele – ook variabele – snelheidsbeperkingen betrouwbaar herkent en weergeeft.
  Traditionele meldingen van snelheidsbeperkingen zijn vaak onvolledig of onjuist, omdat het gebruikte kaartmateriaal niet actueel is of er geen rekening wordt gehouden met variabele aanduidingen, bijv. snelheidsbeperkingen bij bouwplaatsen of files.
  De intelligente Speed Limit Info informeert de bestuurder echter altijd over hoe snel hij werkelijk mag rijden. Een camera in de binnenspiegel registreert voortdurend snelheidsbeperkingen en de opheffing ervan en vergelijkt deze informatie met de gegevens uit het navigatiesysteem.
  Ook voorwaardelijke snelheidsbeperkingen worden herkend en in aanmerking genomen: registreert de camera bijvoorbeeld de beperking "60 km/u bij nat wegdek", dan wordt dit de bestuurder alleen gemeld als de regensensoren van de BMW een overeenstemmend signaal uitzenden – als dus aan de extra voorwaarde 'nat wegdek' voldaan is. Hetzelfde geldt voor snelheidsbeperkingen die van toepassing zijn op bepaalde tijdstippen of op rijden met aanhangwagen/caravan.
  Speed Limit Info geeft ook een inhaalverbod weer. Net zoals bij snelheidsbeperkingen worden zowel vaste als tijdelijke borden en eventuele aanvullende aanwijzingen die het inhalen verbieden, weergegeven. Hierdoor kunnen alle inhaalverbodsborden en de opheffing ervan betrouwbaar worden herkend. De melding van alle functies van Speed Limit Info incl. No Passing Info verschijnt afhankelijk van het model op de instrumentencombinatie of ook op het Head-Up Display.

 • Spotify

  Spotify is een van de populairste diensten voor muziekstreaming ter wereld, die toegang verschaft tot miljoenen songs, waarmee u eigen individuele playlists kunt samenstellen.
  Gebruik de app voortaan ook heel comfortabel in uw BMW en zoek uw lievelingssongs bijvoorbeeld volgens categorie of genre, vertolker, titel of album, maar ook volgens label of jaar van verschijning. Ook de Spotify-radio is in uw wagen beschikbaar.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® of bij Google Play™ en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al kunt u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen beleven. Met de nieuwste bedieningsinterface is ook een volledige integratie via Bluetooth mogelijk. Dat zorgt voor een volledig naadloze integratie.
  De beschikbaarheid van Spotify kan verschillen van land tot land.

 • Stitcher

  Interviews, podcasts en live radio in één app. Uw lievelingsshows op verzoek, actueel en direct in uw BMW.
  Uit het aanbod van meer dan 10.000 radioshows zoekt u uw favorieten uit om uw persoonlijke radiozender samen te stellen. Of u ontdekt nieuwe shows: Stitcher geeft u persoonlijke aanbevelingen op basis van uw luistergedrag.
  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al kunt u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen beleven.
  De beschikbaarheid van Stitcher kan verschillen van land tot land.

 • Surround View

  Surround View omvat de cameragebaseerde functies achteruitrijcamera, Panorama View, Top View en 3D View. Camera’s in de buitenspiegels, vooraan en achteraan bieden een uitzicht van 360° rondom de wagen.
  Bovenop de eenvoudige weergave van de verkeersruimte aan de achterzijde biedt Top View een overzicht over de zone naast de deuren en de rijweg opzij van de wagen om comfortabel te manoeuvreren. In 3D View zorgt een parallel weergegeven, computergegenereerd 3D-aanzicht voor nog meer overzicht tijdens het parkeren. Panorama View maakt rijden op plaatsen waar u weinig of geen uitzicht hebt zoals uitritten of onoverzichtelijke kruispunten veiliger. Een digitale camera centraal aan de voorkant van de wagen registreert de situatie voor de wagen. Zo kunt u het verkeer dat nadert, vroegtijdig opmerken en er gepast op reageren. Vanaf een snelheid van 15 km/u wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.
  Er kan willekeurig gewisseld worden tussen de drie functies Top View, Panorama View en 3D View, waarbij het systeem de laatst gekozen selectie bij het volgende gebruik automatisch opnieuw activeert. De camerasystemen worden door de selectie van de versnelling “R”, de PDC-toets of de Panorama-View-toets geactiveerd. Het beeld wordt op het Control Display weergegeven.

T TOT Z

 • Traffic Queue Assistant

  De Traffic Queue Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties op de snelweg: met het systeem kunt u bij druk verkeer en bij snelheden tot 40 km/u "meedrijven" en zo ontspannen door een file komen.
  Het systeem houdt ook automatisch de gewenste afstand tot de voorligger in stand, regelt zelfstandig de snelheid tot stilstand en stuurt actief mee. Daardoor kan uw wagen u helpen om op uw rijstrook te blijven, voor zover u het stuur met minstens één hand vasthoudt.

 • TuneIn

  Met TuneIn hebt u toegang tot ongeveer twee miljoen podcasts en ongeveer 60.000 radiostations uit de hele wereld.

  Met uw gsm of tablet kunt u gratis muziek, nieuwsberichten, comedyprogramma's en tal van andere uitzendingen beluisteren. En wanneer u tegelijk een andere app gebruikt, loopt TuneIn indien gewenst op de achtergrond voort.

  Om deze gecertificeerde BMW app in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store® en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U start de app en meteen al beleeft u de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen.

  De beschikbaarheid van TuneIn Radio kan verschillen van land tot land.

 • USB-audio-interface

  Via de USB-audio-interface kunt u bijna alle gangbare MP3-spelers, Apple* iPhones® en iPods® evenals USB-sticks op het audiosysteem van uw BMW aansluiten.
  De titels worden weergegeven op het Control Display of radiodisplay. De muziekkeuze, het volume en andere instellingen kunt u heel eenvoudig via de radio, de multifunctionele toetsen op het stuur of via de BMW iDrive Controller regelen. Alle gangbare compressieformaten (mp3, AAC, WAV en WMA) worden ondersteund, evenals playlists in M3U-formaat.
  Ook uw iPhone® kunt u aansluiten op de USB-audio-interface. Om te telefoneren hebt u daarnaast een handsfree-systeem met Bluetooth-aansluiting nodig. Met de USB-aansluiting in de middenconsole kunt u de spelers of een Apple iPhone® rechtstreeks bedienen. Voor het aansluiten van een Apple iPod® of Apple iPhone® op de USB-audio-interface kan – afhankelijk van de uitrusting – de originele Apple USB-kabel of de als accessoire verkrijgbare BMW kabeladapter worden gebruikt.
  * iPods® en iPhones® zijn geregistreerde merken van Apple® Computer.