ALLES ZOEKEN. ALLES VINDEN.

BMW ConnectedDrive van A tot Z.

U hebt vragen over BMW ConnectedDrive, u wilt gericht naar een uitrusting zoeken of u wilt meer informatie? Dan vindt u het antwoord ongetwijfeld in ons BMW ConnectedDrive lexicon.

A TOT E

 • Active Cruise Control met Stop&Go

  Ontspannen rijden, ook in druk verkeer: de Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt de afstand tot de voorligger op elk moment constant. In een file remt het systeem de wagen af tot hij stilstaat. Zodra weer verder gereden kan worden, zet de wagen zich automatisch weer in beweging.
  De Active Cruise Control met Stop&Go functie is vooral ontworpen voor gebruik op snelwegen en expreswegen. Drie radarsensoren met een reikwijdte tot 150 meter tasten voortdurend de weg in de rijrichting af. Wanneer u een voorligger nadert, wordt uw snelheid via ingrepen in de motorsturing en op de remmen aangepast en wordt de afstand automatisch constant gehouden – indien nodig wordt afgeremd tot u stilstaat.
  Als de rijweg weer vrij is, of als de voorligger versnelt, dan versnelt ook de Active Cruise Control tot de gewenste snelheid. Bij het wegrijden nadat de wagen stilgestaan heeft, moet de bestuurder door kort gas te geven of de knop in te drukken de instructie geven om de wagen te versnellen. Bij een stilstandtijd van 1 tot 3 seconden wordt automatisch weggereden. Tot vier snelheden kunnen voorgeprogrammeerd worden en met een druk op de knop opgeroepen worden. Het werkingsgebied gaat van 30 tot 180 km/u.
  De afstand tot de voorligger die aangehouden moet worden, wordt daarbij in seconden in plaats van in meter berekend. Zo blijft er bij elke snelheid een voldoende veiligheidsmarge. Dat comfortgerichte hulpsysteem biedt bovendien een hoog veiligheidsniveau. Via de gegevens van DSC en het navigatiesysteem merkt het systeem een scherpe bocht op zodat de snelheid indien nodig aangepast kan worden.
  Op wegen met meerdere rijstroken stelt het systeem vast of een ander voertuig uitsluitend op de andere rijstrook rijdt. Op elk moment is een korte druk op het gas- of rempedaal voldoende om het systeem uit te schakelen en om weer de volledige controle over de wagen over te nemen.
  De Active Cruise Control met Stop&Go functie is geen automatische piloot. Remt de voorligger onverwachts sterk af of merkt het systeem een kritieke situatie op, dan wordt de bestuurder met een zichtbaar en hoorbaar signaal aangemaand om te reageren. Rijden in druk verkeer wordt daardoor merkbaar eenvoudiger en vermoeiende situaties, zoals files, kunt u met duidelijk meer concentratie aan.

 • Active Protection

  Active Protection is de preventieve bescherming van de inzittenden van BMW ConnectedDrive.
  In een kritieke rijsituatie worden de veiligheidsgordels op de voorzetels reversibel aangespannen, de elektrisch verstelbare passagierszetel en achterzetels rechtop geplaatst, en de zijramen en het schuifdak – als dat aanwezig is – gesloten indien nodig. Een kritieke rijsituatie ontstaat bijvoorbeeld wanneer u een noodstop uitvoert of wanneer uw wagen een sterke mate van onder- of overstuur vertoont. Met een maximale vertraging kan uw wagen in bepaalde ongevalsituaties automatisch tot stilstand worden afgeremd. Daardoor wordt het gevaar voor een tweede botsing beperkt of zelfs volledig vermeden. Daarnaast houdt de Attention Assist uw rijgedrag in het oog op zoek naar tekenen van vermoeidheid. Het systeem analyseert uw stuurgedrag en reageert op ongewone gedragingen: in het Control Display verschijnt een aanbeveling om een rustpauze in te lassen.

 • Amazon Music App

  De Amazon Music App is nu BMW Apps ready en u kunt nu uw Cloud-muziek direct in uw BMW zoeken en afspelen. Met de app kan gezocht worden op categorieën als genre, uitvoerder, album en titel, maar ook full text-zoeken is mogelijk. In uw persoonlijk Amazon Cloud-geheugen kunt u de muziek oproepen die u gekocht hebt uit de muziekstore van Amazon en ook muziek die via Scan&Match werd geüpload.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de Amazon Music App kan verschillen van land tot land.

 • Audible

  Met de Audible App voor iPhone, iPad en Android en Windows Phone kunt u meer dan 80.000 luisterboeken downloaden.
  De app biedt bijkomende functies zoals een slaapmodus, een toetsenloze navigatie, het afspelen tijdens downloads of de overdracht via WLAN van luisterboeken uit uw bibliotheek naar uw iPhone.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de Audible App kan verschillen van land tot land.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Uw persoonlijke internetradio. Voortaan luistert u naar wat u wil, Ongeacht welke artiest uw voorkeur wegdraagt of in welke stemming u bent.
  Ontdek nieuwe titels in uw lievelingsgenre of op een van de meer dan 150 redactioneel samengestelde radiostations. Tracks waarvan u houdt, kunt u markeren om de stream nog beter af te stemmen op uw smaak.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van AUPEO! kan verschillen van land tot land.

 • Bluetooth-interface

  De Bluetooth-interface van BMW ConnectedDrive integreert GSM's of smartphones in het intuïtieve weergave- en bedieningsconcept van de BMW.
  Daarmee zijn de belangrijkste gegevens en functies van de GSM in de wagen altijd binnen handbereik, wat in een optimaal comfort en verbeterde veiligheid resulteert. Bovendien is het mogelijk om een tweede GSM aan te sluiten. Voor bepaalde toestellen biedt BMW als accessoire een snap-in-adapter aan, die de telefoon met de autoantenne verbindt en de batterij oplaadt. Met Bluetooth Audio Streaming kunnen via deze interface ook muziekbestanden draadloos naar het audiosysteem van de wagen verstuurd worden.
  E-mails, SMS-berichten, telefoonlijsten, contactgegevens, agendanotities en gegevens over de afgespeelde muziek enz. worden – voor zover de GSM de overdracht via Bluetooth ondersteunt – overzichtelijk in het Info Display weergegeven. De voorleesfunctie geeft op verzoek content weer via het audiosysteem. Afhankelijk van de uitrusting wordt de GSM via de intuïtieve iDrive Controller, de snelkeuzetoetsen, het multifunctionele stuur of Voice Control bediend.

 • Bluetooth Office

  Uw smartphone maakt u het leven heel wat eenvoudiger: u ontvangt overal e-mails, organiseert uw afspraken en plant uw dagindeling. Met BMW ConnectedDrive Bluetooth Office staan veel functies van uw smartphone in het hoofdmenu van uw wagen geïntegreerd ter beschikking.
  Veel meer dan alleen maar telefoneren: dankzij hun functies worden moderne smartphones krachtige centrales voor mobiele communicatie, die u onmiddellijk ook in uw BMW doeltreffend kunt gebruiken. Via de Bluetooth-interface in de wagen beschikt u steeds over de belangrijkste Office-functies. Afspraken, agendagegevens, informatie en berichten kunt u comfortabel op het wagendisplay weergeven of met de voorleesfunctie via het audiosysteem beluisteren.
  In de agenda kunnen afspraken van de afgelopen 20 en de volgende 50 dagen worden weergegeven – telefoonnummers die erin zijn opgegeven, kunnen eenvoudig en snel worden gekozen om een contactpersoon op te roepen. Natuurlijk met een foto van de contactpersoon, zodat u ook bij een binnenkomende oproep op het Control Display meteen ziet wie u wil spreken. BMW ConnectedDrive zorgt ervoor dat uw mobiele telefoon echt mobiel blijft – en dat u steeds op de hoogte blijft.

 • BMW Car Hotspot LTE

  Onderweg snel online de bankrekeningstand opvragen of vlug iets in Wikipedia opzoeken: de BMW Car Hotspot biedt u de mogelijkheid om, ook tijdens de rit, efficiënt en ontspannen van uw tijd gebruik te maken.
  Verscheidene toestellen, zoals een iPad, een laptop of een spelconsole, kunnen tegelijk draadloos met het internet verbonden worden. Daarvoor is een in de BMW Car Hotspot ingestoken SIM-kaart of een GSM met SAP-interface voldoende. De BMW Car Hotspot wordt als een snap-in-adapter in de centrale armsteun bevestigd. Voor een optimale verbinding zorgt de toegang via LTE, UMTS (HSDPA) resp. GSM. De actuele verbindingsstatus wordt steeds visueel weergegeven. De roaming-functie kan in het buitenland uitgeschakeld worden. Het gebruik van de dakantenne garandeert een optimale ontvangst en de straling in het interieur van de wagen wordt beperkt.

 • BMW Connected

  BMW Connected is a personal mobility assistant which facilitates everyday mobility and aids drivers in reaching their destinations relaxed and on time. All relevant services are also remotely available at all times via iPhone und Apple Watch and can be used with the app. Customers can access this information in multiple vehicles if these have been added to his account.
  Destinations that have been found in the web or via other application such as Yelp, Apple Maps, Google Maps can be easily and conveniently imported into BMW Connected and seamlessly transferred to the vehicles navigation system with just a single click.
  Meetings, including addresses and intended arrival times, saved in users’ iPhone calendars are automatically imported into the BMW Connected mobility agenda.
  Based on current location and traffic conditions, BMW Connect calculates the recommended departure time, alerts users ahead of time and guides them on foot from the parked car to their final destination. If a delay is unavoidable due to unforeseeable traffic obstacles or if no parking space is available in the immediate vicinity of the final destination, users can send a text message via BMW connected to inform the waiting party of the estimated time of arrival, without having to physically use their phone.
  In addition, BMW Connected learns to recognize frequent destinations and automatically adds them to the mobility agenda.
  The BMW Connected App can be downloaded from the App Store.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive staat voor de intelligente verbinding tussen wagen, bestuurder en buitenwereld. Zo bent u op elk moment verbonden om vrij te zijn.
  Het samenspel tussen de talrijke diensten en apps van BMW ConnectedDrive en de intelligente rijhulpsystemen ondersteunt de BMW bestuurder in elk opzicht – om tijdens de rit meer comfort en entertainment te genieten of om op gelijk welke weg het rustgevende gevoel van veiligheid te ervaren.
  Onder het begrip BMW ConnectedDrive verenigt BMW unieke uitrustingen en biedt het de bestuurder een uitzonderlijke vorm van mobiliteit. Of heel eenvoudig uitgedrukt: meer echt rijplezier.

 • BMW eDrive diensten voor navigatie.

  Consequent duurzaam betekent consequent verbonden. U kunt in de wagen bijvoorbeeld steeds de laadstatus en de elektrische autonomie opvragen. Met de eDrive diensten voor navigatie zult u zeker uw bestemming bereiken. Ook worden op de navigatiekaart beschikbare laadpalen aangegeven om uw BMW met eDrive onderweg snel en comfortabel op te laden.

 • Head-Up Display

  Het belangrijkste altijd in beeld: het Head-Up Display toont belangrijke informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder. Op die manier wordt de informatie tot 50 procent sneller opgenomen en blijft de aandacht van de bestuurder daar waar ze nodig is – op de weg.
  De technische basis van het Head-Up Display wordt gevormd door een projector die achter het dashboard is geplaatst en zijn beeld op de voorruit projecteert. Het resultaat is een kleurenweergave met hoge resolutie in breedbeeldformaat, die ongeacht de lichtomstandigheden altijd goed leesbaar is.
  Door een spiegelsysteem verschijnt deze projectie op ongeveer twee meter afstand boven het einde van de motorkap. Het voordeel: de ogen hoeven zich niet de hele tijd scherp te stellen voor ver en dichtbij zien.
  Het Head-Up Display in kleur, dat voor veel nieuwe BMW modellen leverbaar is, verhoogt het comfortniveau voor de bestuurder nog meer. Door het gebruik van meerdere kleuren zijn algemene rijgegevens, zoals snelheidsbeperkingen en navigatieaanwijzingen, nog gemakkelijker te onderscheiden van dringende waarschuwingen. Belangrijke informatie, zoals 'voetganger op de rijweg' (in combinatie met het optionele BMW Night Vision), kan de bestuurder nu nog sneller en duidelijker herkennen – waardoor ook de reactietijd verkort. Voor een optimale weergave kan het Head-Up Display via de iDrive Controller eenvoudig horizontaal en verticaal ingesteld worden. Met deze uitgebreide beeldrotatie biedt het Head-Up Display individuele instelmogelijkheden. De blik van de bestuurder blijft zo altijd op het essentiële gericht – de belangrijkste informatie en de rijweg.
  Welke informatie het Head-Up Display kan weergeven naast de permanent geprojecteerde rijsnelheid, is afhankelijk van het model en de uitrusting. Mogelijke gegevens zijn het toerental, navigatieaanwijzingen zoals Guiding Info met kruispuntzoom en Lane Guiding, Speed Limit Info en de status van de Active Cruise Control. Ook waarschuwingen van de rijhulpsystemen en de Check Control worden weergegeven in het Head-Up Display. Daaronder bijv. de voetgangersdetectie van BMW Night Vision of de botswaarschuwing.
  De bestuurder kan zijn Head-Up Display naar eigen wens via de iDrive Controller configureren.

 • BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie

  BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie verschaffen u alle informatie die elektrisch rijden eenvoudiger en comfortabeler maakt. De kern, de autonomieassistent met dynamische autonomiekaart, houdt daarbij rekening met factoren als laadstatus van de accu, rijstijl, terreinkenmerken en heersende verkeerssituatie. Als de autonomieassistent vaststelt dat de bestemming op grond van deze factoren niet kan worden bereikt, beveelt hij u met de ECO ROUTE een energie-efficiënte alternatieve route aan, adviseert hij om de rijmodus naar de zuinige ECO PRO+ modus om te schakelen of geeft hij laadstations op de weg naar uw bestemming aan.

 • BMW i Remote App

  Met de BMW i Remote App krijgt u steeds gedetailleerde informatie over de actuele status van uw BMW i.
  Dat is bijvoorbeeld weergave van de autonomie, accu- en laadstatus, servicemeldingen en ook de positie waar de wagen zich bevindt. De warmteregeling van het interieur en de hoogspanningsaccu kan al voor het vertrek met de smartphone worden ingeschakeld – zodat uw BMW i u al bij het instappen met de ideale temperatuur verwent en de capaciteit van de hoogspanningsaccu optimaliseert. De BMW i Remote App helpt u bovendien bij het plannen van uw route. Belangrijke bestemmingen, zoals een vrij laadstation, kunnen heel eenvoudig al voor het vertrek naar de wagen worden verstuurd.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u ze uit de App Store of bij Google PlayTM, verbindt u de smartphone* via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen, start u de app en meteen kunt u de verschillende functies via de iDrive Controller van de wagen bedienen en op het display bekijken.
  * De functies van de BMW i Remote App kunnen ook met de smartwatches Samsung Gear S en Apple Watch worden bediend.

 • BMW M Laptimer App

  Ontdek hoe tienden van een seconde en acceleratiecijfers deel uitmaken van rijplezier. De BMW M Laptimer App is een instrument voor data-analyse op racecircuits inclusief automatische berekening van de rondetijden. De app registreert hiervoor de precieze BMW sensorgegevens rechtstreeks van elke BMW met de speciale extra uitrusting BMW Apps*.
  De rijstijl kan worden geëvalueerd door analyse van meetwaarden zoals stuurhoek en gaspedaal, en de daaruit resulterende G-krachten. Daardoor kunt u preciezer en vlotter rijden en zo uw rondetijden verbeteren.
  De opgeslagen resultaten kunnen als snapshot op Facebook en Twitter worden gepost. Voor een nog intenser competitiegevoel kunt u uw resultaten ook via e-mail met een vriend uitwisselen en dan bocht na bocht vergelijken.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u ze uit de App Store, verbindt u de iPhone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen en start u de app. Meteen kunt u de verschillende functies via de iDrive Controller van de wagen bedienen en op het display bekijken. De rondetijden worden na uw rit op uw iPhone geanalyseerd.
  *Voorwaarden zijn de extra uitrustingen ConnectedDrive Services en navigatiesysteem Professional

 • BMW Night Vision

  Optimaal zicht voor optimale veiligheid 's nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent personen in het donker al van ver en belicht ze doelgericht.
  Het systeem richt een van de twee afzonderlijk bestuurbare krachtige lichtspots op onverlichte voetgangers. Bestuurder en voetgangers worden door het licht zeer doeltreffend gewaarschuwd voor een mogelijk gevaarlijke situatie. Zodra het dimlicht ingeschakeld is, worden de lenzen van de Dynamic Light Spots mee verlicht, wat een mooi designelement vormt.
  Een infraroodcamera houdt het gebied voor de wagen in het oog en waarschuwt voor personen op de weg. Het systeem herkent objecten met een menselijke vorm en markeert ze in het geel op het warmtebeeld. Dat beeld wordt tegelijk door een regeleenheid geanalyseerd en kan indien nodig op het Control Display worden weergegeven.
  BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent personen en bepaalt hun positie en afstand. Rekening houdend met de rijsnelheid en de stuurhoek berekent het systeem of er gevaar dreigt en projecteert het eventueel een waarschuwingssymbool op het instrumentendisplay en op het optionele Head-Up Display. In situaties met zeer hoog acuut gevaar weerklinkt ook een waarschuwingssignaal en worden de remmen in hoogste paraatheid gebracht.
  Naargelang van de omgevingsfactoren worden personen vanaf een afstand van ongeveer 100 m automatisch door het systeem herkend, maar op het beeld kan de bestuurder ze echter al van veel verder herkennen.

 • BMW Online toepassingen

  De browser apps die in de wagen onder BMW Online toepassingen beschikbaar zijn, ondersteunen u in de meest uiteenlopende situaties met nuttige aanwijzingen en individuele tips.
  Gebruik het adviesportaal Yelp, de zoekfunctie (tankstations, apotheken, brandstofprijzen, regio's), de luchthaveninformatie, de optie 'hotel zoeken', webcamportalen of iSki om altijd zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn. In uw wagen kunt u nog over andere diensten beschikken, zoals 'postkantoor zoeken', 'geldautomaat zoeken', parkeerinformatie, 'nummerplaat zoeken', My News, 'resort zoeken', reisgids, foto's van de bestemming, beursnoteringen, cinema-informatie, wisselkoersen, weer en regenradar en de Kicker app.
  U beslist wat u wilt weten – de toepassingen in uw BMW geven u de gewenste informatie.

 • BMW Online News

  Wie zegt dat u onderweg het dagelijkse nieuws en belangrijke informatie moet missen? In uw BMW ontgaat u in elk geval niets: BMW Online houdt u op de hoogte van alles wat gebeurt.
  BMW Online houdt u onderweg voortdurend op de hoogte van actuele gebeurtenissen, geselecteerd volgens de nieuwscategorieën die uw voorkeur wegdragen, bijvoorbeeld economie of sport. Opdat u zich op het verkeer zou kunnen concentreren, zijn de geselecteerde nieuwsberichten – indien u dat wenst – via het audiosysteem te beluisteren.
  In de wagen vindt u deze functie onder BMW Online News.

 • BMW Online Office

  U hebt mails. Met BMW Online kunt u direct vanuit uw wagen e-mails ontvangen en versturen.
  Blijf overal en altijd bereikbaar: met BMW ConnectedDrive kunt u via de dienst BMW Online onderweg ook e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden. Maak op uw PC via het My BMW ConnectedDrive klantenportaal gewoon een mailbox met uw eigen e-mailadres aan, bijvoorbeeld Google™ mail. Via BMW Online Office kunt u ook postvakken van geselecteerde e-mailproviders configureren. Als er bij één provider meerdere e-mailaccounts voorhanden zijn, worden die in het menu overzichtelijk weergegeven. Welk traject u ook volgt, uw berichten komen onmiddellijk en zonder omwegen aan.

 • BMW Online Weer

  Zonnig weer of een regenfront: met BMW ConnectedDrive bent u altijd op de hoogte van de weersomstandigheden op uw bestemming.
  Die dienst biedt u in uw wagen onder BMW Online een gedetailleerd weerbericht voor de dag zelf en een voorspelling voor de vijf volgende dagen. Om altijd goed geïnformeerd te zijn, maakt u gebruik van de link naar de regenradar van de BMW Online toepassingen. Uw BMW laat u niet in de regen staan.

 • BMW Routes

  BMW Routes is een interactieve routeplanner waarmee de bestuurder door BMW aanbevolen of eigen routes heel eenvoudig naar de wagen kan doorsturen en in het navigatiesysteem oproepen.
  Op www.bmw-routes.com vindt u een groot aantal routesuggesties voor Duitsland en andere Europese landen. Elke route heeft haar eigen karakter dat door het trajectprofiel, het landschap en de tussenbestemmingen bepaald wordt – soms staat veeleisend bochtenwerk centraal, een andere keer zijn het opmerkelijke gebouwen of musea. Elk voorstel omvat gedetailleerde bijkomende informatie en foto's over mogelijke tussenstops, zoals restaurants en hotels.
  Klanten van BMW ConnectedDrive kunnen via BMW Online alle routes in hun navigatiesysteem importeren en daar verder bewerken, bijvoorbeeld om bestemmingen en stops aan te passen. Verder kunnen ook door de bestuurder zelf geplande routes naar de wagen worden doorgestuurd. Daarvoor wordt een USB-stick op de USB-interface in de BMW aangesloten, of wordt de route op voorhand in het BMW Online portaal opgeslagen.
  Voor gebruik van BMW Routes zijn het intuïtieve bedieningssysteem iDrive en het navigatiesysteem Professional vereist.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices is gebaseerd op een directe, draadloze gegevensverbinding tussen uw wagen en BMW. Zo heeft de Servicepartner die uw voorkeur wegdraagt snel en ongecompliceerd toegang tot de gegevens van de wagen. Dat garandeert een individueel onderhoud van uw wagen en snelle hulp in geval van storing.
  Met de automatische BMW Teleservice Call stuurt de wagen alle relevante gegevens (Condition Based Service (CBS)) zelfstandig en volledig automatisch door naar BMW wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. De Servicepartner die uw voorkeur wegdraagt heeft toegang tot de gegevens van de wagen en neemt indien nodig contact met u op om een afspraak in de werkplaats vast te leggen. Op basis van de beschikbare gegevens kan uw afspraak in de werkplaats perfect worden gepland en kunnen eventuele noodzakelijke originele BMW onderdelen op voorhand worden besteld. Zo spaart u tijd en wint u meer echt rijplezier.

 • Agenda

  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw agendagegevens overzichtelijk op het wagendisplay weer en afspraken worden op verzoek voorgelezen.
  Met de BMW Connected App kunt u ook nog de volgende applicaties op het Control Display van uw wagen gebruiken:
  Overal verbonden – Twitter.
  Neem uw sociale netwerken gewoon mee en laat onderweg uw statusmeldingen op het display verschijnen.
  Altijd het juiste kanaal – Internetradio.
  Met de internetradio hebt u toegang tot talloze radiozenders uit de hele wereld.
  De juiste weg, ook als u te voet bent – Last Mile.
  De in het navigatiesysteem opgegeven bestemming bereiken, ook als u niet meer in de wagen bent, en altijd de weg naar uw geparkeerde wagen terugvinden.
  Up-to-date – News.
  Uw heel persoonlijke informatiedienst: actuele berichten kunt u met RSS Feeds laten weergeven.
  Een informatievoorsprong – Wiki Local
  Lees meer over de plek waar u zich bevindt, over uw bestemming, of over de plek die bij een postcode hoort. Met Wiki Local ziet u geen informatie over het hoofd.
  Zuinig onderweg – ECO PRO Analyser
  Efficiënt rijden – kinderlijk eenvoudig. De ECO PRO Analyser beoordeelt hoe zuinig u accelereert, remt en schakelt en geeft daarvoor sterren (0 – 5). Bovendien maken nuttige ECO-tips een nog zuinigere rijstijl mogelijk.
  Daarnaast informeert de BMW Connected App u over de beschikbaarheid van andere BMW apps.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.

 • Concierge Service

  Maak kennis met een bijzondere vorm van dienstverlening – de Concierge Service van BMW ConnectedDrive. Met deze comfortdienst brengt u met een druk op de knop een verbinding met een medewerker van het BMW Callcenter tot stand. En die medewerker staat onderweg als uw 'persoonlijke assistent' voor u klaar. Wat u ook zoekt – een bepaald restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat, een apotheek van wacht, of misschien wilt u een hotelkamer reserveren – de medewerker van het BMW Callcenter staat voor u klaar en stuurt desgewenst de overeenstemmende adresgegevens direct naar het navigatiesysteem. Onafhankelijk van uw GSM kunt u in binnen- en buitenland, 24 uur per dag, zeven dagen per week en zonder verdere kosten een beroep doen op de Concierge Service. Voorwaarde voor het gebruik is de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • ConnectedDrive Services

  De extra uitrusting ConnectedDrive Services is uw instap in de wereld van BMW ConnectedDrive. Daarmee krijgt u toegang tot een groot aantal diensten en apps op uiteenlopende domeinen, zoals reis, office en entertainment.
  Met kenmerken zoals My Info / Send to Car of BMW Online toepassingen blijft u op elk moment van alles op de hoogte. BMW Routes, BMW Online Weer en ECO PRO Analyser bieden u de perfecte diensten voor reizen en navigatie. Of u haalt uw kantoor in uw BMW binnen: met Bluetooth Office, BMW Online Office en andere functies. Met Deezer, Spotify of Stitcher kunt u veel beleven. Dankzij de functie Personal Image hebt u uw mooiste afbeeldingen en foto’s onderweg steeds bij zich. Bovendien hebt u met de extra uitrusting ConnectedDrive Services ook toegang tot andere optionele diensten van BMW ConnectedDrive, zoals Concierge Service, internet of Real Time Traffic Information.

 • Niet-verblindende High Beam Assist

  Met de niet-verblindende High Beam Assist wordt 's nachts rijden nog prettiger en veiliger. Deze uitrusting biedt u immers het best mogelijke zicht in de duisternis, zonder andere bestuurders te verblinden.
  Het systeem merkt andere weggebruikers op en past de verdeling van het grote licht zo aan dat ze niet verblind worden. De lichtbundels hebben een reikwijdte van meer dan 400 m zodat u gevaren tijdig opmerkt en u uw rijstrook beter kunt volgen. Voorwaarde voor de niet-verblindende High Beam Assist is de uitrusting Adaptive LED Headlights of Adaptive Headlights.

 • Deezer

  Deezer is een wereldwijde toonaangevende muziekservice die u onmiddellijke en onbeperkte toegang verleent tot de muziek waar u van houdt. Bij onvergetelijke ritten horen onvergetelijke sounds – en dat is precies wat Deezer u biedt in uw wagen met BMW ConnectedDrive.
  Surf naar www.deezer.de en geniet 15 dagen lang gratis van Deezer Premium+. Dit alles biedt Premium+ u:
  - Beluister onbeperkt miljoenen songs met hoogwaardige geluidskwaliteit.
  - Synchroniseer uw muziek met uw apparaat om ze ook offline te kunnen beluisteren.
  - Beluister muziek met de aandacht die ze verdient. Zonder reclame en zonder onderbrekingen.
  - Stel uw eigen muziekbibliotheek samen met uw favoriete vertolkers, albums en playlists.
  - Ontdek duizenden radiokanalen over bepaalde artiesten of thema's.
  - Ontvang uitgelezen aanbevelingen van onze muziekredacteurs.
  - Sla uw eigen MP3's op Deezer op, om al uw muziek op één plaats te hebben.
  Lees meer over Premium+ op de volgende link: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus]
  Met Deezer Premium of een gratis Discovery-rekening hebt u toegang tot duizenden gratis radiozenders over specifieke thema's of artiesten.
  Stap gewoon in uw BMW en geniet van uw persoonlijke muziekentertainment.
  Om Deezer te gebruiken moet u de recentste Deezer-app voor iPhone downloaden en hem via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter op uw BMW aansluiten. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van Deezer kan verschillen van land tot land.

 • Bestuurdersprofielen

  Met bestuurdersprofielen kunnen individuele instellingen eenvoudig in de wagen opgeslagen en opgeroepen worden – van de zithoogte over het voorkeurrijprogramma tot en met de favoriete zender.
  In een BMW kunnen veel rij-, comfort- en infotainmentfuncties naar gelang van de behoeften van de bestuurder worden geconfigureerd. De individuele instellingen van de overeenstemmende regeleenheden worden bij het verlaten van de wagen automatisch in een profielbestand opgeslagen en aan de gebruikte draadloze sleutel toegewezen. Zodra de sleutel opnieuw wordt gebruikt, worden de instellingen die eraan zijn toegewezen, geactiveerd. Met drie draadloze sleutels kunnen dus drie bestuurdersprofielen worden opgeslagen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer meerdere personen dezelfde BMW als bedrijfswagen gebruiken. Als alternatief, of wanneer slechts één draadloze sleutel wordt gebruikt, kunnen de verschillende bestuurdersprofielen ook via het Control Display (instellingen > Profielen) op de boordcomputer worden opgeroepen. Van daaruit kan een profiel ook anders worden benoemd, gewist, of geëxporteerd om het in een andere BMW te gebruiken. Dat gebeurt met een USB-stick, via de USB-interface of door het profiel eerst op het BMW Online portaal op te slaan en het later van daar op te roepen.
  Bestuurdersprofielen zijn een deel van BMW ConnectedDrive, de intelligente verbinding van bestuurder, wagen en omgeving. U kunt talrijke instellingen bundelen: voor radiozenders, HiFi-systeem, navigatie, snelkeuzetoetsen, zetel, spiegel, stuurkolom, camera, verlichting, centrale vergrendeling, Head-Up Display, airconditioning, taal, rijhulpsystemen en rijdynamiek. Per wagen zijn 4 profielen beschikbaar.

 • Driving Assistant

  De uitrusting Driving Assistant combineert de cameragebaseerde systemen Lane Departure Warning en bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function.
  Lane Departure Warning herkent rijstrookmarkeringen en waarschuwt door trillingen in het stuur wanneer bij snelheden vanaf ca. 70 km/u ongewild van de rijstrook wordt afgeweken. Bij ingeschakelde richtingaanwijzers, dus een gewenste verandering van rijstrook, blijft de waarschuwing achterwege
  Terwijl de botswaarschuwing met City Braking Function voertuigen detecteert, reageert de personenwaarschuwing met City Braking Function op voetgangers. Als de botswaarschuwing ingeschakeld is en een voorligger krachtig remt, reageert de BMW onmiddellijk. De reactie verloopt stapsgewijs: eerst verschijnt een waarschuwingssymbool, vervolgens gaat dat knipperen en weerklinkt er een geluidssignaal, en ten slotte wordt er bij een snelheid tot 60 km/u licht geremd. Bij de personenwaarschuwing die tussen 10 en 60 km/u actief is, wordt bij acuut gevaar een eentraps waarschuwing opgewekt. Als het systeem voor een dreigende botsing waarschuwt, worden de remmen tegelijkertijd al vooraf gereed gemaakt om sneller te kunnen reageren. In noodgevallen remt het systeem automatisch. Duisternis en mist kunnen de werking van het systeem beïnvloeden.

 • Driving Assistant Plus

  De uitrusting Driving Assistant Plus omvat niet alleen de systemen van de optie Driving Assistant, namelijk Lane Departure Warning samen met de bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function, maar ook Active Cruise Control met Stop&Go functie en Traffic Queue Assistant.

 • ECO PRO Analyser

  De ECO PRO Analyser is een onderdeel van de gratis BMW Connected App. Hij evalueert de rijstijl en hoe efficiënt er wordt versneld, vertraagd en geschakeld. Daardoor wordt een groter rijbereik mogelijk. Bovendien maken nuttige ECO-tips een nog zuinigere rijstijl mogelijk.
  Met de BMW Connected App kunt u ook nog de volgende applicaties op het Control Display van uw wagen gebruiken:
  Overal verbonden – Twitter.
  Neem Twitter gewoon mee en laat onderweg uw tweets op het display verschijnen.
  Alles in het vizier – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw agendagegevens overzichtelijk op het wagendisplay weer en afspraken worden op verzoek voorgelezen.
  Altijd het juiste kanaal – Internetradio.
  Met de internetradio hebt u toegang tot talloze radiozenders uit de hele wereld.
  De juiste weg, ook als u te voet bent – Last Mile.
  De in het navigatiesysteem opgegeven bestemming bereiken, ook als u niet meer in de wagen bent, en altijd de weg naar uw geparkeerde wagen terugvinden.
  Up-to-date – News.
  Uw heel persoonlijke informatiedienst: actuele berichten kunt u met RSS Feeds laten weergeven.
  Een informatievoorsprong – Wiki Local
  Lees meer over de plek waar u zich bevindt, over uw bestemming, of over de plek die bij een postcode hoort. Met Wiki Local ziet u geen informatie over het hoofd.
  Daarnaast informeert de BMW Connected App u over de beschikbaarheid van andere BMW apps.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.

F TOT I

 • Glympse

  Met Glympse kunt u anderen in real time via SMS, e-mail, Facebook of Twitter laten weten waar u onderweg bent.
  Met deze app kunt u koppelingen verzenden naar bepaalde ontvangers, die zo op de hoogte blijven van uw geschatte aankomsttijd en huidige locatie. Met de hulp van de timerfunctie beslist u zelf hoe lang uw locatie zichtbaar blijft. Registratie is niet nodig.
  U kunt de app in uw wagen samen met de smartphone gebruiken. Hiervoor downloadt u de toepassing in de App Store, start u ze op uw smartphone die u dan via de snap-in adapter of USB-kabel met uw BMW verbindt. U vindt de aangesloten toepassing onder BMW Apps en kunt ze van daaruit bedienen.
  De beschikbaarheid van Glympse kan van land tot land verschillen.

 • Google™-diensten

  Het is fijn om onderweg te zijn. Met de Google-diensten Street View en Online Search via Voice Control van BMW ConnectedDrive ontbreekt het u onderweg nooit aan informatie.
  Wilt u graag weten hoe uw favoriete bestemming eruitziet? Dan kiest u in de wagen onder BMW Online toepassingen de dienst Street View waarmee u panoramabeelden of straatbeelden van uw bestemming kunt oproepen.
  Met Online Search onder BMW Online kunt u bestemmingen opzoeken, door tekst of categorieën in te voeren. Daarvoor gebruikt u de iDrive Controller of de erg handige Voice Control. De uitgesproken zoekterm wordt dan automatisch naar Google verzonden en u ontvangt suggesties voor mogelijke bestemmingen. U kiest de plek uit die u voor ogen staat – en u kunt vertrekken.

 • GoPro App

  Gebruik de gratis GoPro App voor snapshots en video-opnames van uw favoriete trajecten. Met de App kunt u een via het Control Display aan of in de wagen aangebrachte GoPro-videocamera bedienen. Zo kunnen bijvoorbeeld foto's of video-opnames comfortabel via de iDrive Controller gemaakt worden. Ook kunt u de camera via WiFi in- en uitschakelen, informatie over de laadstatus van de camera aflezen en verschillende modi instellen.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en naar het menu "Connect & Control" gaan. Daar kunt u de afzonderlijke functies via het display van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de GoPro App kan verschillen van land tot land.

 • High Beam Assist

  Meer veiligheid en rijcomfort 's nachts: High Beam Assist herkent snel andere weggebruikers en past de kracht van de koplampen automatisch aan de verkeerssituatie aan.
  Een camerasensor in de binnenspiegelbehuizing merkt de koplampen van een tegenligger al van op een afstand van ongeveer 1000 meter op, de achterlichten van een voorligger vanaf ongeveer 500 meter. Het systeem schakelt de grote lichten zelfstandig uit. Zodra de andere weggebruikers niet meer verblind kunnen worden, worden de grote lichten automatisch weer ingeschakeld. High Beam Assist betekent duidelijk een ontlasting voor de bestuurder in het donker en draagt in grote mate bij tot de verkeersveiligheid U vergeet nooit meer om de grote lichten in te schakelen, of om ze te dimmen als er tegenliggers opduiken. Het systeem reageert ook op de verlichting van de omgeving, bijv. in de bebouwde kom. High Beam Assist wordt met een toets op de lichtschakelaar geactiveerd en kan op elk ogenblik met de stuurarm van het licht uitgeschakeld worden.

 • iDrive Touch Controller

  Met de uitrusting iDrive Touch Controller kunt u het iDrive-systeem gemakkelijk met één hand bedienen. Dankzij het in de Controller ingebouwde touchpad kunt u bijvoorbeeld het adres van de bestemming eenvoudig invoeren – u schrijft het gewoon op.
  Bovendien kunt u tal van functies oproepen en instellen, of lijsten doorlopen. Het systeem bedient u moeiteloos en intuïtief – op de tast als het ware. Vooral voor u als bestuurder betekent dat een grote ontlasting omdat u nauwelijks afgeleid wordt en u zich op het verkeer kunt blijven concentreren. Alle functies die u gemakkelijk via de Controller aanstuurt, kunt u gemakkelijk op het Control Display volgen.

 • iHeart Radio App

  Met de iHeart Radio App voor iOS en Android kunt u in uw BMW luisteren naar de online-radiozenders, sport- en nieuwszenders of podcasts van uw voorkeur. Kies uit een aanbod van meer dan 20 miljoen songs en creëer uw persoonlijke reclamevrije Music Stream.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u ze uit de App Store of Google Play Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de iHeart Radio App kan verschillen van land tot land.

 • Geïntegreerde SIM-kaart

  Altijd en overal verbonden: met de geïntegreerde SIM-kaart kunt u talrijke BMW ConnectedDrive diensten gebruiken zonder dat u uw eigen GSM nodig hebt.
  De SIM-kaart wordt als onderdeel van de extra uitrusting Teleservices (6AE) vast in uw wagen ingebouwd. Daardoor is hij vooral goed beschermd bij ongevallen en kan hij u zelfs in moeilijke situaties van nut zijn. Teleservices maakt deel uit van de basisdienst Intelligent Emergency Call (6AC). Samen met ConnectedDrive Services (6AK) vormen ze de basis voor het gebruik van talrijke andere BMW ConnectedDrive diensten. Zo kunt u dankzij de ingebouwde SIM-kaart diensten zoals Real Time Traffic Information, Concierge Service, Remote Services of het internet gebruiken en hebt u geen bijkomende toestellen nodig.

 • Intelligent Emergency Call

  Bij een ongeval zorgt de Intelligent Emergency Call van BMW ConnectedDrive automatisch en betrouwbaar voor hulp op de plaats van het ongeval. De inzittenden van de wagen kunnen zo snel en optimaal worden verzorgd.
  Zodra de crashsensoren een ongeval registreren, wordt automatisch een noodoproep naar het BMW callcenter verzonden. Een medewerker van het callcenter neemt contact op met de inzittenden en informeert naar hun toestand.
  Tegelijk krijgt de medewerker gegevens over de wagen doorgestuurd die voor de hulpdiensten van belang zijn, zoals de aard en de ernst van het ongeval. Vanaf welke kant is de wagen geraakt? Welke airbags zijn geactiveerd? En afhankelijk van het model: is de wagen over de kop gegaan? Daarnaast kan de medewerker van het callcenter dankzij GPS tot op de meter nauwkeurig zien waar de wagen zich bevindt en kent hij het model, de nummerplaat en de kleur. Op basis van deze lokalisatie wordt onmiddellijk de dichtstbijzijnde hulpcentrale gealarmeerd. Tegelijk ontvangen de hulpdiensten alle informatie om meteen gerichte medische hulp voor de betrokkenen bij het ongeval voor te bereiden.
  De Intelligent Emergency Call van BMW ConnectedDrive kan via een schakelaar ook handmatig worden geactiveerd – bijvoorbeeld om andere weggebruikers te helpen. Het systeem functioneert onafhankelijk van de mobiele telefoon van de klant.
  De optie Intelligent Emergency Call omvat het gratis gebruik van de extra uitrusting BMW Teleservices.

 • Internet

  De internettoegang van BMW ConnectedDrive brengt het World Wide Web in de wagen. Net zoals op de computer thuis heeft de bestuurder hier altijd toegang tot de webcontent die hij wenst.
  De webpagina's worden met hoge resolutie weergegeven, op het Control Display in de cockpit of op de flatscreens die bij het optionele entertainmentsysteem achteraan in de voorzetels ingewerkt zijn (uitsluitend voor bepaalde modellen). Met een extra functie kunnen de beeldfragmenten met factor 1,5 of 2 worden vergroot.
  Webadressen kunnen rechtstreeks in de adresbalk van de browser worden ingegeven en ook als favorieten opgeslagen. Het ingeven van karakters en letters gebeurt volgens het principe dat van het navigatiesysteem gekend is. Voor de besturing neemt de intuïtieve iDrive Controller de functies van een computermuis over: door de Controller in verschillende richtingen te schuiven, beweegt de cursor zich op het scherm. Een druk op de Controller komt overeen met een muisklik en dient om links of menu-items te selecteren. Draaibewegingen dienen om naar boven en beneden op een pagina te gaan (scrollen).
  De gegevensoverdracht is gebaseerd op de UMTS/HSDPA-techniek (Universal Mobile Telecommunications System/High Speed Downlink Packet Access). Daarnaast zorgt de BMW server ervoor dat beelden en zogenaamde applets met extreem hoog gegevensvolume snel verstuurd en optimaal worden weergegeven.
  Het gebruik van het internet in de wagen is een service van BMW ConnectedDrive. Uit veiligheidsoverwegingen geeft het Control Display enkel content weer wanneer de wagen stilstaat. Achter in de wagen is de toegang tot het internet ook tijdens de rit beschikbaar.

J TOT N

 • Lane Change Warning

  Lane Change Warning merkt voertuigen op die zich in de dode hoek bevinden of die met hoge snelheid op de inhaalstrook naderen. Het systeem waarschuwt de bestuurder dan met een symbool in de buitenspiegel.
  Wil de bestuurder toch van rijstrook wisselen – hij schakelt de richtingaanwijzer in – dan waarschuwen een trilling in het stuur en een knipperend symbool hem voor de gevaarlijke situatie.
  De voordelen in een oogopslag:
  • bij inhaalmanoeuvres en het wisselen van rijstrook worden gevaarlijke situaties vermeden
  • zichtbare waarschuwing in de buitenspiegel
  • bijkomende waarschuwing via trillingen in het stuur

 • Lane Departure Warning

  Lane Departure Warning inclusief de op een camera gebaseerde botswaarschuwing registreert wegmarkeringen tot op een afstand van 50 meter bij snelheden vanaf ongeveer 70 km/u. Als de wagen ongewild een markering dreigt te overschrijden, waarschuwt een lichte trilling in het stuur de bestuurder.
  Indien de richtingaanwijzers worden ingeschakeld, en de rijstrook dus opzettelijk wordt verlaten, wordt de waarschuwing niet gegeven. De botswaarschuwing met camera ziet voorliggers en waarschuwt u zodra de afstand te klein wordt of een botsing dreigt.
  De voordelen in een oogopslag:
  • een kleiner botsrisico dankzij de botswaarschuwing
  • waarschuwing van de bestuurder via trillingen in het stuur
  • grotere veiligheid bij een ongewild verlaten van de rijstrook

 • Life360

  Life360 is een geavanceerde en kosteloze app, die gezinnen en goede vrienden in een stadsomgeving met elkaar verbindt. Toon van een bepaalde groep personen steeds waar ze zich op dat ogenblik bevinden – of kom via de geïntegreerde kaartweergave gemakkelijk te weten waar de andere groepsleden zich bevinden.
  In de app kunt u groepen binnen uw persoonlijk netwerk samenstellen. Enkel de gemachtigde leden van een bepaalde groep kunnen zien waar u zich bevindt en zelf bepalen of ze uw positie ook willen delen. Maak gebruik van andere praktische functies: Vind met de app bijvoorbeeld de weg naar de plaats waar een ander lid van de groep zich bevindt (navigatiesysteem noodzakelijk) of treed via de app in verbinding met de leden van een groep.
  Life360 is een gecertificeerde BMW Apps ready applicatie, die u natuurlijk ook in uw BMW kunt gebruiken: download hiervoor eerst de app vanuit de App Store en verbind vervolgens uw iPhone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. Zodra u nu de app start, kunt u de functies van de app via het menu “ConnectedDrive” op uw Control Display weergeven.
  De beschikbaarheid van de Life360 App kan verschillen van land tot land.

 • My BMW ConnectedDrive klantenportaal

  In het klantenportaal “My BMW ConnectedDrive” kunnen persoonlijke gegevens en voertuiginstellingen worden beheerd die nodig zijn voor het gebruik van de BMW ConnectedDrive diensten in de wagen, in verschillende apps en via het BMW ConnectedDrive callcenter. Activeer bijvoorbeeld de Remote Services of configureer uw BMW Online Office E-Mail-Account. Ook kunt u adressen naar uw wagen verzenden of uw persoonlijk bestuurdersprofiel instellen. In de geïntegreerde ConnectedDrive Store kunnen services en apps geheel volgens uw individuele behoeften worden samengesteld. En in een nieuw ontworpen, afzonderlijke Remote Cockpit krijgt u nuttige informatie over de actuele ‘status’ van uw BMW.
  * Meer informatie over hoe u zich in het My BMW ConnectedDrive klantenportaal registreert, krijgt u van uw BMW concessiehouder.

 • My Info / Send to Car

  Met My Info / Send to Car kunnen u en andere bevoegde personen een bericht (met inbegrip van bestemmingen en telefoonnummers) direct naar de wagen versturen.
  Vervolgens kunt u het doorgestuurde adres in de wagen onder berichten oproepen en het met een druk op de knop direct in het navigatiesysteem opnemen. Of met uw via Bluetooth aangesloten telefoon kiest u het telefoonnummer. De functie My Info / Send to Car staat ter beschikking in het My BMW ConnectedDrive klantenportaal of via uitgekozen partners zoals Google™ Maps.
  U kunt zich ook met een SMS op de hoogte laten brengen van een naar de wagen gestuurd bericht, bijvoorbeeld een adres, een telefoonnummer of een mededeling. Indien nodig kan in het invoerscherm van uw wagen vooraf een aangepast antwoord gedefinieerd worden dat u met een druk op de knop verstuurt.

 • myKidio App

  De myKidio App by Deutsche Telekom en TV Spielfilm biedt een unieke in-car-entertainment-oplossing speciaal voor gezinnen met kinderen, die in plaats van via een vaste installatie op de persoonlijke mobiele toestellen van de gebruikers gebaseerd is: tablets en smartphones.
  Met de app op de toestellen kiezen de ouders of de kinderen zelf media uit een aanbod dat speciaal op kinderen gericht is interessante films, luisterboeken, documentaires of spannende TV-uitzendingen. Met de iDrive Controller en het Control Display in de wagen behouden de ouders op elk moment de controle over het mediagebruik van de kinderen. Ze kunnen in het Control Display zien welke media worden weergegeven, nieuwe inhoud kiezen en de weergave onderbreken. Met de Kids' Cockpit, die de actuele snelheid, de geschatte aankomsttijd en gelijkaardige gegevens bewaart, vliegt de tijd voor kinderen spelenderwijs voorbij.
  De kinderen op de achterbank krijgen het programma uit een uitgebreide gegevensbank aangeboden via iPads die met het Travel & Comfort System van de originele BMW accessoires op de hoofdsteunen van de voorzetels kunnen worden aangebracht. Door af te stemmen op de myKidio zender wordt op de achtergrond automatisch nieuwe inhoud geladen – zo hebt u tijdens de rit altijd voldoende inhoud bij.
  De beschikbaarheid van de myKidio App kan verschillen van land tot land.

 • Napster / Rhapsody

  Met Napster / Rhapsody hebt u toegang tot miljoenen songs en luisterboeken. Geniet van uw favoriete titels – met uw iPhone of iPod of ook rechtstreeks in uw BMW.
  Vind alle favorieten via zoeken of ontdek nieuwe songs met de Napster-Charts, de actuele nieuwe nummers, de reclamevrije Radio Channels en playlists van de Napster muziekredactie.
  Gebruik Napster / Rhapsody online via 3G in uw BMW. Muziek en luisterboeken die thuis al via WiFi werden gedownload, worden automatisch op uw smartphone opgeslagen en kunnen zo ook onderweg op elk moment worden opgeroepen.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van Napster / Rhapsody kan verschillen van land tot land.

 • Navigatiesysteem Professional

  Het navigatiesysteem Professional biedt de bestuurder een volledige 3D-weergave in combinatie met een innovatief weergave- en bedieningsconcept, alsook talrijke functies voor navigatie, office en multimedia.
  Als een vast in de wagen geïntegreerde oplossing biedt het navigatiesysteem Professional talrijke voordelen: via de verbinding van het systeem met de wielsensoren en de stuurhoeksensor kan de wagen altijd heel exact worden gelokaliseerd. Daardoor beschikt u ook bij een zwak GPS-signaal, zoals in een tunnel, altijd over een betrouwbare navigatie.
  De integratie in het overzichtelijke bedienings- en weergaveconcept van BMW maakt de navigatie bijzonder eenvoudig. Verschillende functies zijn zinvol op elkaar afgestemd. Zo wordt het volume van de muziek automatisch verlaagd voordat de navigatiestem de weg wijst.
  Het kleurendisplay met hoge resolutie en splitscreenfunctie, dat afhankelijk van het model tot 10,2" groot is, toont naast richtingaanwijzingen en kaarten optioneel ook reiskaarten in 3D of bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave. Alle menu's worden in virtuele, driedimensionale ruimtes weergegeven en in real time berekend. Dankzij een snelle processor van 1,3 GHz met een eigen 3D grafische chip kan naar hartenlust worden gebladerd en gescrold; animaties en dynamische overgangen maken van de bediening een belevenis op zich. Submenu's verschijnen, terwijl de hoofdmenu's tegelijkertijd naar de achtergrond verdwijnen, maar toch zichtbaar blijven.
  Het navigatiesysteem Professional biedt al van bij het ingeven van de bestemming interactieve mogelijkheden: met het oog op een optimale oriëntering wordt de geselecteerde plaats op het splitscreen voor de bestuurder ook nog eens op de kaart weergegeven. Naargelang van de behoefte kan de bestuurder hier via een zoomfunctie het fragment veranderen en op die manier controleren of de aangeduide bestemming effectief degene is die hij bedoelt. Via de uitgebreide functielijst kan de bestuurder kaartinhouden individualiseren, zonder de kaartweergave te verlaten. Elke wijziging wordt onmiddellijk getoond en kan indien gewenst eenvoudig worden aangepast.
  De functie High Guiding maakt navigeren vooral in de stad of op onoverzichtelijke wegen en kruispunten nog eenvoudiger. Afhankelijk van de uitrusting worden de navigatiegegevens overzichtelijk op het multifunctionele instrumentendisplay, op het centrale Control Display of op het Head-Up Display weergegeven. Lane Guiding geeft bovendien aanwijzingen om tijdig van rijstrook te veranderen. De weergaveoptie 3D-stadsmodellen maakt het u met de realistische afbeelding van straten en gebouwen eenvoudiger om u in de stad te oriënteren.
  De nieuwste generatie van het navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates van de navigatiekaarten uit. Zodra bijgewerkt materiaal voor een bepaalde regio beschikbaar is, wordt de update via de vast ingebouwde SIM-kaart mobiel via het internet doorgestuurd – tot vier keer per jaar. Bij de update moeten geen licentie- of transmissiekosten worden betaald. Zonder registratie of aanmelding in een portaal is het navigatiesysteem altijd met actuele kaarten uitgerust. Zelfs tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie beschikbaar zonder enige beperking.

O TOT S

 • Online Entertainment

  De passende song voor elke situatie, voor elke weg en voor elke stemming: met Online Entertainment hebt u in uw BMW direct en onbeperkt toegang tot miljoenen muziektitels – zonder een omweg via andere toestellen zoals uw smartphone.
  Hier vindt u voor elke smaak de juiste titels. Met het aanbod Online Entertainment kunt u bij een van de BMW muziekpartners (Napster of Deezer) een account voor muziek-flatrates openen. Er zit echter niet alleen muziek in uw BMW: Uw account is ook bruikbaar op uw smartphone en op elk ander toestel dat de BMW muziekpartner in kwestie ondersteunt. En dat zonder extra kosten in maar liefst zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Voorwaarde voor gebruik is de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • Pandora

  Pandora is een internetradio die de muziek volgens uw persoonlijke voorkeuren uit zoekt – en dat nu ook in uw BMW.
  Daarvoor noemt u als gebruiker titels en artiesten op, of muziek die u gehoord hebt en die in uw smaak gevallen is. Pandora stelt vervolgens met vergelijkbare liedjes individuele speellijsten voor u samen.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van Pandora kan verschillen van land tot land.

 • Park Distance Control

  Met Park Distance Control kunt u gemakkelijker op bijzonder krappe plaatsen parkeren. Een geluidssignaal waarschuwt voor mogelijke hindernissen en beperkt dus het gevaar voor parkeerschade.
  Ultrasone sensoren op de achterzijde resp. de voor- en achterzijde van uw wagen berekenen de afstand tot eventuele hindernissen. Een intervaltoon maakt duidelijk hoeveel plaats u nog hebt. Hoe dichter u bij een hindernis komt, hoe korter het interval wordt. Is de afstand minder dan 30 cm, dan weerklinkt er een ononderbroken toon als 'remsignaal'. Naast de geluidsaanduidingen verschijnt er ook een schematische weergave van de wagen en de hindernissen op het Control Display (als dat in de wagen aanwezig is), wat vooral het achteruit parkeren vereenvoudigt.

 • Park Assist

  Park Assist helpt u bij het zoeken naar een geschikte parkeerplaats en helpt u actief bij het inparkeren.
  Bij een snelheid tot 35 km/u en een maximumafstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde wagens tonen de ultrasone sensoren van uw BMW via het Control Display elke geschikte parkeerplaats parallel langs de weg. Zoek gewoon de gewenste parkeerplaats uit, schakel de richtingaanwijzer in, houd de schakelaar van Park Assist ingedrukt en het systeem ondersteunt u actief bij het inparkeren: het systeem kiest de versnelling voor het op achteruit, stuurt en geeft zelfstandig gas of remt af. Parkeren was nog nooit zo leuk.
  De voordelen in een oogopslag:
  • ontspannen parkeren parallel met de rijweg
  • automatische detectie van een voldoende grote parkeerplaats
  • parkeerschade wordt doeltreffend voorkomen

 • Snelzoekfunctie

  Met “Snelzoeken” onder NAVIGATIE / BESTEMMING INVOEREN kunt u bestemmingen opzoeken door tekst in te voeren. De gezochte tekst wordt dan automatisch naar HERE gestuurd waarna u mogelijke bestemmingen worden voorgesteld. U kiest de gewenste plaats en de reis kan beginnen.
  Door het gebruik van de functie “Snelzoeken” verklaart u zich akkoord met de specifieke gebruiksvoorwaarden op uw markt en de bepalingen ter bescherming van de privégegevens van HERE. Meer informatie vindt u op http://legal.here.com/terms/ en http://legal.here.com/privacy.

 • Real Time Traffic Information

  Met Real Time Traffic Information (RTTI) beschikt u altijd over de recentste verkeersinformatie. Zo krijgt u in real time gedetailleerde gegevens over plaats en duur van het oponthoud.
  Als gegevensbronnen dienen o.a. bewegingsprofielen van het GSM-netwerk, GPS-gegevens van wagenparken, smartphone-apps en politiemeldingen. De beoordeling is zo precies dat files tot op 100 meter precies gelokaliseerd kunnen worden. Zo kan RTTI u in real time over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, hoofd- en gewestwegen, alsook op talrijke trajecten in steden informeren en bovendien efficiënte alternatieven aanbevelen. Voorwaarde voor het gebruik van RTTI is de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera kunt u bij het manoeuvreren en parkeren de zone achter uw wagen op het Control Display in het oog houden. De achteruitrijcamera biedt u een beter overzicht bij het achteruit rijden in parkeersituaties en bij snelheden van minder dan 20 km/u.
  Interactieve spoorlijnen maken duidelijk of de gewenste parkeerplaats groot genoeg is voor de wagen en ondersteunen u bij het inparkeren met ingekleurde vlakken op het Control Display. In combinatie met de aanhangwagenkoppeling beschikt de achteruitrijcamera over een praktische zoomfunctie, die het eenvoudiger maakt om de aanhangwagen die aangekoppeld moet worden, te naderen.
  De voordelen in een oogopslag:
  • overzichtelijke weergave van de zone achter de wagen op het Control Display
  • zelfzeker parkeren of manoeuvreren op krappe plaatsen
  • comfortabel inparkeren dankzij interactieve spoorlijnen
  • zoomfunctie voor de aanhangwagenkoppeling met interactieve aankoppellijn

 • Remote Services

  Met BMW ConnectedDrive heeft de bestuurder via het BMW callcenter of via de My BMW Remote App ook van op afstand toegang tot zijn wagen.
  Remote Services zijn bijzonder nuttig, bijvoorbeeld wanneer u niet meer zeker bent of u de wagen hebt vergrendeld nadat u bent uitgestapt. Met de My BMW Remote App kan uw BMW via uw iPhone van op elke plaats heel eenvoudig gesloten of geopend worden.
  Via het menupunt “Airco” kan de standventilatie* of ook de standverwarming** worden gestart. Om de wagen op een grote parkeerplaats zo snel mogelijk te lokaliseren, kunnen claxon en lichtsignaal eveneens via telebediening worden geactiveerd. Daarnaast kan met de Vehicle Finder de actuele positie van de wagen op een kaart in de smartphone worden weergegeven.
  Als alternatief voor de My BMW Remote App kan de bestuurder het BMW Callcenter bellen. Nadat hij zich als eigenaar heeft geïdentificeerd, activeert een medewerker Remote Services en ont- resp. vergrendelt die de wagen.
  • om de Remote Services te gebruiken, moeten ze in het BMW ConnectedDrive klantenportaal geactiveerd worden (incl. veiligheidsvraag voor het gebruik via het callcenter)
  • om de My BMW Remote App te kunnen gebruiken, moet u die eerst vanuit de App Store of Google Play™ downloaden
  * Voorwaarde is de extra uitrusting standverwarming.
  ** Afhankelijk van serie en model hebben bepaalde voertuigen voor de functie “airconditioning-standventilatie” de extra optie voor de automatische airconditioning nodig.

 • Side View

  Vroeger kunnen zien wat komt: met Side View heeft uw BMW het dwarsverkeer op onoverzichtelijke kruispunten of uitritten al in het oog terwijl uw uitzicht nog belemmerd is.
  Dan volstaat een blik op het Control Display – daar wordt het beeld weergegeven dat de camera's links en rechts in de bumpers van uw BMW registreren. Met behulp van hulplijnen geeft Side View ook precies aan waar de voorkant van uw wagen zich bevindt. Dankzij de weergave van de beide rijrichtingen in één enkel beeld krijgt u op het Control Display meteen een overzicht van de situatie. Ook in beweging als het nodig is, want Side View kan bij een snelheid tot 15 km/u worden ingeschakeld. Met een druk op de knop ziet u al wat er gebeurt: met BMW ConnectedDrive.
  Afhankelijk van het model is de functie Side View een op zichzelf staande optie of een onderdeel van de uitrusting Surround View.

 • Siri-activatie

  Siri, de persoonlijke taalassistent voor uw iPhone, iPad en iPod Touch, kan nu ook via uw BMW worden bediend. Zoals gewoonlijk beantwoordt Siri al uw vragen en kunt u zich op elk moment op het verkeersgebeuren concentreren.
  Activeer de spraakbesturing door de toets Voice Control op uw stuur lang in te drukken, om Siri te bedienen. Met Siri kunt u telefoneren, songs selecteren, tekstberichten laten voorlezen, agendagegevens oproepen, herinneringen toevoegen en andere handige functies oproepen. Opdat uw blik enkel op de weg is gericht, blijft het display van het iOS-apparaat uit tijdens de rit.

 • Sixt App

  Sixt-klanten opgelet: u kunt de terugbezorging van uw huurwagen van Sixt volledig afhandelen met de innovatieve Sixt App en BMW ConnectedDrive.
  Zijn uw plannen onderweg veranderd en kunt u uw Sixt-huurwagen niet tijdig terugbezorgen? Dan gebruikt u de handige functies van de Sixt App in uw gehuurde BMW. Verleng bijvoorbeeld uw huurovereenkomst of verander de plaats van terugbezorging heel eenvoudig via het navigatiemenu van BMW. De Sixt App beveelt waar u dat wenst ook een tankstation aan, dat u als tussenbestemming in de navigatie kunt opnemen. Hebt u nog andere vragen, dan helpt een telefoontje naar de Sixt Service, die via Bluetooth altijd voor u klaarstaat.
  De Sixt App kunt u in uw huurwagen in combinatie met uw iPhone gebruiken. Daarvoor downloadt u de app in de Apple App Store, start u die op uw iPhone en verbindt u de iPhone vervolgens via de snap-in-adapter of USB-kabel met de BMW. De app vindt en bedient u onder BMW Apps.
  De beschikbaarheid van de Sixt App kan verschillen van land tot land.

 • Smart Home App

  Bedien uw woning ook vanuit uw wagen: met de Smart Home App van Deutsche Telekom. Van nu af aan kunnen Smart Home-toestellen die met de app verbonden zijn, via het weergave- en bedieningssysteem van uw BMW worden bediend. Bedien verwarming, verlichting of alarmsysteem heel comfortabel vanuit uw wagen. Ook het programmeren van bepaalde situaties zoals bv. een “Coming Home”-scenario is mogelijk. Dankzij de functies die speciaal voor gebruik in de wagen werden ontwikkeld, wordt het profiel “Thuis” automatisch geactiveerd zodra u zich op de weg naar huis bevindt. Alle gegevens worden in de BMW headunit weergegeven – zodat u uw woning steeds aantreft zoals u het zelf wilt.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in de wagen te kunnen gebruiken, moet u zich registreren op Smart Home en de QIVICON Home Base. De Smart Home App kunt u vanuit de Apple Store downloaden, en vervolgens verbindt u de iPhone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van de Smart Home App kan verschillen van land tot land.

 • Speed Limit Info incl. No Passing Info

  Speed Limit Info is een rijhulpsysteem dat actuele – ook variabele – snelheidsbeperkingen betrouwbaar herkent en weergeeft.
  Traditionele meldingen van snelheidsbeperkingen zijn vaak onvolledig of onjuist, omdat het gebruikte kaartmateriaal niet actueel is of er geen rekening wordt gehouden met variabele aanduidingen, bijv. snelheidsbeperkingen bij bouwplaatsen of files.
  De intelligente Speed Limit Info informeert de bestuurder echter altijd over hoe snel hij werkelijk mag rijden. Een camera in de binnenspiegel registreert voortdurend snelheidsbeperkingen en de opheffing ervan en vergelijkt deze informatie met de gegevens uit het navigatiesysteem.
  Ook voorwaardelijke snelheidsbeperkingen worden herkend en in aanmerking genomen: registreert de camera bijvoorbeeld de beperking "60 km/u bij nat wegdek", dan wordt dit de bestuurder alleen gemeld als de regensensoren van de BMW een overeenstemmend signaal uitzenden – als dus aan de extra voorwaarde 'nat wegdek' voldaan is. Hetzelfde geldt voor snelheidsbeperkingen die van toepassing zijn op bepaalde tijdstippen of op rijden met aanhangwagen/caravan.
  Speed Limit Info geeft ook een inhaalverbod weer. Net zoals bij snelheidsbeperkingen worden zowel vaste als tijdelijke borden en eventuele aanvullende aanwijzingen die het inhalen verbieden, weergegeven. Hierdoor kunnen alle inhaalverbodsborden en de opheffing ervan betrouwbaar worden herkend. De melding van alle functies van Speed Limit Info incl. No Passing Info verschijnt afhankelijk van het model op de instrumentencombinatie of ook op het Head-Up Display.

 • Spotify

  Spotify is een van de populairste diensten voor muziekstreaming ter wereld, die toegang verschaft tot miljoenen songs, waarmee u eigen individuele playlisten kunt samenstellen.
  Voortaan kunt u de app ook heel comfortabel in uw BMW gebruiken en zoek uw lievelingssongs bijvoorbeeld volgens categorie of genre, vertolker, titel of album, maar ook volgens label of jaar van verschijning. Ook de Spotify-radio is in uw wagen beschikbaar.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store of Google Play™, en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van Spotify kan verschillen van land tot land.

 • Stitcher

  Interviews, podcasts en live radio in één app. Uw lievelingsshows op verzoek, actueel en direct in uw BMW.
  Uit het aanbod van meer dan 10.000 radioshows zoekt u uw favorieten uit om uw persoonlijke radiozender samen te stellen. Of u ontdekt nieuwe shows: Stitcher geeft u persoonlijke aanbevelingen op basis van uw luistergedrag.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van Stitcher kan verschillen van land tot land.

 • Surround View

  Surround View ondersteunt u bij het parkeren en manoeuvreren op krappe plaatsen. Daarvoor wordt in het Control Display de door de camera's geregistreerde omgeving naast, voor en achter de wagen vanuit vogelperspectief weergegeven (Top View).
  Die uitrusting omvat ook de functie Side View, die u ondersteunt wanneer u plaatsen nadert waar u weinig of geen uitzicht hebt (bijv. uitritten, onoverzichtelijke kruispunten). Twee digitale camera's links en rechts in de voorzijde van de wagen registreren de situatie opzij van de wagen en sturen de beelden naar het Control Display. Zo kunt u het verkeer dat van links of rechts nadert, vroegtijdig opmerken en er gepast op reageren.
  De voordelen in een oogopslag:
  • een direct zicht naar voren en beelden van de omgeving links en rechts van de wagen en achter de wagen op het Control Display, dankzij de camera's vooraan, in de buitenspiegels en achteraan
  • met de camera's in de voorbumper kunt u gemakkelijk onoverzichtelijke situaties in het oog houden, bijv. wanneer u een drukke weg oprijdt of fiets- en voetpaden kruist
  • eenvoudig parkeren op krappe plaatsen
  • voetgangers, fietsen en voertuigen worden ruim op tijd opgemerkt
  • 360 graden Top View

T TOT Z

 • Traffic Queue Assistant

  De Traffic Queue Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties op de snelweg: met het systeem kunt u bij druk verkeer en bij snelheden tot 40 km/u "meedrijven" en zo ontspannen door een file komen.
  Het systeem houdt ook automatisch de gewenste afstand tot de voorligger in stand, regelt zelfstandig de snelheid tot stilstand en stuurt actief mee. Daardoor kan uw wagen u helpen om op uw rijstrook te blijven, voor zover u het stuur met minstens één hand vasthoudt.

 • TuneIn

  Met TuneIn hebt u toegang tot ongeveer twee miljoen podcasts en ongeveer 60.000 radiostations uit de hele wereld.
  Met uw GSM of tablet kunt u gratis muziek, nieuwsberichten, comedyprogramma's en tal van andere uitzendingen beluisteren. En wanneer u tegelijk een andere app gebruikt, loopt TuneIn indien gewenst op de achtergrond voort.
  Om deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie in uw BMW te gebruiken, downloadt u de app vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.
  De beschikbaarheid van TuneIn Radio kan verschillen van land tot land.

 • Twitter

  Twitter ook in uw BMW gebruiken. Met de BMW Connected App kunt u ook onderweg uw statusmeldingen op het display oproepen of ze laten voorlezen.
  Met de BMW Connected App kunt u ook nog de volgende applicaties op het Control Display van uw wagen gebruiken:
  Alles in het vizier – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw agendagegevens overzichtelijk op het wagendisplay weer en afspraken worden op verzoek voorgelezen.
  Altijd het juiste kanaal – Internetradio.
  Met de internetradio hebt u toegang tot talloze radiozenders uit de hele wereld.
  De juiste weg, ook als u te voet bent – Last Mile.
  De in het navigatiesysteem opgegeven bestemming bereiken, ook als u niet meer in de wagen bent, en altijd de weg naar uw geparkeerde wagen terugvinden.
  Up-to-date – News.
  Uw heel persoonlijke informatiedienst: actuele berichten kunt u met RSS Feeds laten weergeven.
  Een informatievoorsprong – Wiki Local
  Lees meer over de plek waar u zich bevindt, over uw bestemming, of over de plek die bij een postcode hoort. Met Wiki Local ziet u geen informatie over het hoofd.
  Zuinig onderweg – ECO PRO Analyser
  Efficiënt rijden – kinderlijk eenvoudig. De ECO PRO Analyser beoordeelt hoe zuinig u accelereert, remt en schakelt en geeft daarvoor sterren (0 – 5). Bovendien maken nuttige ECO-tips een nog zuinigere rijstijl mogelijk.
  Daarnaast informeert de BMW Connected App u over de beschikbaarheid van andere BMW apps.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.

 • USB-audio-interface

  Via de USB-audio-interface kunt u bijna alle gangbare MP3-spelers, Apple* iPhones en iPods evenals USB-sticks op het audiosysteem van uw BMW aansluiten.
  De titels worden weergegeven op het Control Display of het radioscherm. De muziekkeuze, het volume en andere instellingen kunt u heel eenvoudig via de radio, de multifunctionele toetsen op het stuur of via de BMW iDrive Controller regelen. Alle gangbare compressieformaten (MP3, AAC, WAV en WMA) worden ondersteund, evenals playlists in M3U-formaat.
  Ook uw iPhone kunt u aansluiten op de USB-audio-interface. Om te telefoneren hebt u daarnaast een handsfree-systeem met Bluetooth-aansluiting nodig. Met de USB-aansluiting in de middenconsole kunt u de spelers of een Apple iPhone rechtstreeks bedienen. Voor het aansluiten van een Apple iPod of Apple iPhone op de USB-audio-interface kan – afhankelijk van de uitrusting – de originele Apple USB-kabel of de als accessoire verkrijgbare BMW kabeladapter worden gebruikt.
  *iPod en iPhone zijn geregistreerde merken van Apple Computer.

 • Internetradio

  U wilt ook onderweg uw lievelingsmuziek kunnen beluisteren? Met de BMW Connected App en internetradio hebt u toegang tot talloze radiozenders uit de hele wereld.
  Zoek naar genres, lokale radiozenders, landen of BMW topzenders. Klassiek of popmuziek – daar vindt u voor elke smaak de juiste muziek.
  Met de BMW Connected App kunt u ook nog de volgende applicaties op het Control Display van uw wagen gebruiken:
  Overal verbonden – Twitter.
  Neem Twitter gewoon mee en laat onderweg uw tweets op het display verschijnen.
  Alles in het vizier – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw agendagegevens overzichtelijk op het wagendisplay weer en afspraken worden op verzoek voorgelezen.
  De juiste weg, ook als u te voet bent – Last Mile.
  De in het navigatiesysteem opgegeven bestemming bereiken, ook als u niet meer in de wagen bent, en altijd de weg naar uw geparkeerde wagen terugvinden.
  Up-to-date – News.
  Uw heel persoonlijke informatiedienst: actuele berichten kunt u met RSS Feeds laten weergeven.
  Een informatievoorsprong – Wiki Local
  Lees meer over de plek waar u zich bevindt, over uw bestemming, of over de plek die bij een postcode hoort. Met Wiki Local ziet u geen informatie over het hoofd.
  Zuinig onderweg – ECO PRO Analyser
  Efficiënt rijden – kinderlijk eenvoudig. De ECO PRO Analyser beoordeelt hoe zuinig u accelereert, remt en schakelt en geeft daarvoor sterren (0 – 5). Bovendien maken nuttige ECO-tips een nog zuinigere rijstijl mogelijk.
  Daarnaast informeert de BMW Connected App u over de beschikbaarheid van andere BMW apps.
  Om de app in uw BMW te gebruiken, downloadt u hem vanuit de App Store en verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in-adapter met de wagen. U kunt de app dan meteen starten en de afzonderlijke functies via de iDrive Controller, het display en het audiosysteem van de wagen bedienen.