BORN ELECTRIC.

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

BMW i is een allesomvattend en baanbrekend concept voor duurzame mobiliteit. Het staat voor visionaire elektrische wagens en mobiliteitsdiensten, inspirerend design en een nieuwe opvatting van premium, die zich sterk door duurzaamheid laat bepalen en het fascineert met innovatieve wagens: de volledig elektrische BMW i3, een lokaal emissievrije wagen voor in de stad die over de gehele lijn ontworpen duurzaam is, en de BMW i8 als de sportwagen van de toekomst.

Read more

MEER DAN EEN WAGEN.

BMW i.

Onze wereld verandert razendsnel: grootsteden worden megacity’s, en steeds meer mensen bewegen zich steeds vaker van de ene plek naar de andere. Tegelijkertijd neemt het verlangen naar authentieke waarden en naar een duurzame, bewuste levensstijl toe. Met BMW i richten wij ons consequent en uitvoerig op deze veranderde wensen.
Read more

MOBILITEIT OPNIEUW UITGEVONDEN.

Met BMW i hebben wij alles in vraag gesteld wat we tot nu toe over mobiliteit wisten. En hebben wij het "concept voertuig" volledig opnieuw uitgevonden. Met nieuwe productievestigingen en fabricageprocessen. Met een krachtige en emissievrije elektrische aandrijving. Met een visionair, duurzaam design. Het resultaat: de BMW i3 en de BMW i8 – een eigentijds mobiliteitsconcept, dat zich aan de individuele behoeften aanpast.
Read more

WEGBEREIDER VAN DE MOBIELE TOEKOMST.

Elektrisch en elektriserend – de BMW i3 is een tot wasdom gekomen hightechwagen, die verder dan zichzelf naar de toekomst wijst. Hij geeft een nieuwe definitie aan mobiliteit: visionair, innovatief en consequent ecologisch. De BMW i3 is meer dan een wagen. Hij is een levensvisie.
Read more

EEN MOEDIGE VISIE.

Als plug-in-hybride verenigt de BMW i8 de performance van een sportwagen met het verbruik van een compacte wagen. Zijn design, zijn aerodynamica en zijn stijlvolle details bewijzen: duurzaamheid is niet toegevingen doen – het is een ingesteldheid.
Read more

LIFE DRIVE-ARCHITECTUUR.

BMW LifeDrive is de eerste speciaal voor elektromobiliteit ontworpen voertuigarchitectuur. In de Drive-module van aluminium zijn alle chassis- en aandrijfcomponenten en de accu absoluut veilig ondergebracht. De Life-module is daardoor volledig beschikbaar als bruikbare leefruimte. Voor het eerst werd een passagiersruimte in serie van ultrastevige koolstof vervaardigd. Koolstofvezels zijn tienmaal dunner dan mensenharen. Ze zijn steviger dan staal, maar slechts half zo zwaar. Dat betekent meer veiligheid, minder gewicht en meer wendbaarheid op de weg.
Read more

THE BORN ELECTRICS.

THE BORN ELECTRICS.

Sedert de start van BMW i in 2013 hebben pioniers over de hele wereld met onze visie van de mobiliteit van de toekomst gereden en geleefd, en hebben ze hun ervaringen gedeeld. Op sociale mediaplatforms openen ze hun eigen pagina’s, vertellen ze ons hun elektrische verhalen en delen ze hun momenten in het dagelijkse leven met de BMW i3’s.

Read more

INTELLIGENTE DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is bij BMW i meer dan een woord. Het is ons belangrijkste basisbeginsel. Daarom hebben wij de volledige levenscyclus van BMW i wagens op het principe van maximaal behoud van de natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid afgestemd.
Read more

ONTWIKKELING.

In plaats van gewoon maar een elektrische aandrijflijn in een bestaand model in te bouwen, werd het volledige BMW i voertuigconcept speciaal voor elektrische mobiliteit ontwikkeld. Dat heeft niet alleen betrekking op het aerodynamische autodesign, maar ook op de gebruikte materialen: waar ook maar enigszins mogelijk hebben we duurzame of gerecycleerde grondstoffen gebruikt.
Read more

PRODUCTIE.

Nieuwe energie voor nieuwe ideeën: de BMW i fabriek in Leipzig haalt zijn energie voor 100% uit regeneratieve energiebronnen, onder meer uit vier zelf op het fabrieksterrein geïnstalleerde windturbines. De koolstofvezels worden voor 100% met waterkracht geproduceerd.
Read more

GEBRUIK.

Geen enkele uitstoot – en dat vrijwel geruisloos en geurloos. Met een BMW i rijden is niet alleen leuk, het vermindert ook de luchtvervuiling, bijv. in steden. Innovaties zoals de ECO PRO-modus verlagen ook het stroomverbruik en vergroten het rijbereik op elektriciteit.
Read more

RECYCLAGE.

Tijd voor nieuwe waarden: 95% van de materialen die in een BMW i3 worden gebruikt, kan worden gerecycleerd. Overtollige koolstofvezels bijvoorbeeld kunnen opnieuw in het productieproces worden opgenomen of in andere toepassingen opnieuw worden gebruikt. De accumodules kunnen ook opnieuw worden gebruikt als cache voor zonne- of windenergiecentrales.
Read more

VISIONAIRE MOBILITEIT.

ALTIJD VERBONDEN. ALTIJD VRIJ.

Dankzij BMW ConnectedDrive zijn BMW i wagens in hun klasse het best in netwerk verbonden. Met de vast ingebouwde simkaart bent u altijd in verbinding met alles wat voor u belangrijk is. En met al wie u nauw aan het hart ligt.

Read more

YOUR NOW.

De BMW Group en Daimler AG bundelen hun mobiliteitsdiensten en creëren een nieuwe wereldspeler die consequent duurzame mobiliteit in de stad ontwikkelt ten voordele van haar klanten. De groep bestaat uit de vijf joint ventures REACH NOW (multimodaal), CHARGE NOW (opladen), FREE NOW (taxidienst), PARK NOW (parkeren) en SHARE NOW (autodelen).

Read more

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures investeert in innovatieve oplossingen die op de mobiliteitsbehoeften van stadsbewoners gericht zijn. Wij ondersteunen groeibedrijven met veel potentieel, om de koers voor de wereldwijde mobiliteit van de toekomst uit te zetten.

Read more

ELKE DAG ELEKTRISCH.

E-MOBILITEIT VOOR ELKE DAG.

Als eerste volledig op elektromobiliteit gerichte wagen maakt de BMW i3 het u gemakkelijk om elke dag milieuvriendelijk op weg te zijn. De BMW i8 belichaamt met zijn concept de visie van een moderne en duurzame sportwagen. Met de BMW i wagens geeft u blijk van stijl – en van uw ingesteldheid.
Read more

RIJPLEZIER, VOLLEDIG OPNIEUW UITGEVONDEN.

De BMW i3 en de BMW i8 zijn pioniers van een nieuw tijdperk. Waar net nog motorgeluid te horen was, ontplooien de krachten zich nu vrijwel geruisloos. Plots kunnen we de dynamiek in de grootstad in alle rust beleven. Want BMW i heeft elektrische mobiliteit onstuitbaar nieuw en duurzaam vormgegeven.
Read more

GEMAKKELIJK THUIS OPLADEN.

Een wagen staat gemiddeld 22 uur per dag geparkeerd. Deze tijd kunt u optimaal benutten om uw BMW i3 of BMW i8 eenvoudig op te laden. Bijvoorbeeld met de standaardkabel of een BMW i Wallbox.
Read more

OVERAL ONDERWEG OPLADEN.

Ook onderweg zijn er tal van mogelijkheden om uw BMW i3 of BMW i8 op te laden. De mobiliteitservice ChargeNow toont u waar u laadstations in uw omgeving kunt vinden. Zodat uw wagen vrijwel vanzelf bijtankt, terwijl u inkopen doet, werkt of zich ontspant.
Read more

BORN ELECTRIC.

BMW i merkcoöperaties.

BMW i Visies.

De BMW i3.

De BMW i8 Coupé.

De BMW i8 Roadster

De BMW i8 Roadster.