MEER RANDEN. MEER KARAKTER.

BMW Concept 4.

MEER RANDEN. MEER KARAKTER.BMW Concept 4.

De fascinatie van een coupé: dat is altijd al de meest meeslepende karaktertrek van het merk BMW geweest. Want niets belichaamt de liefde voor sportief, dynamisch rijden in combinatie met een unieke elegantie zozeer als een coupé. De BMW Concept 4 is het resultaat van dit enthousiasme. Zijn sterk emotionele vormgeving combineert niet alleen alle kenmerken en waarden van een echte BMW Coupé – ze herinterpreteert ze ook op een vanzelfsprekende manier. Als onmiskenbaar hoogtepunt vertellen de indrukwekkende dubbele BMW nieren met hun ragfijn design en mysterieuze diepte, samen met hun volmaakt en superieur lakwerk, een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dynamische coupés.

Read more

FASCINATIE IN HAAR MEEST MEESLEPENDE VORM.

De highlights van de BMW Concept 4.

Verticale BMW nieren met elementen uit gespiegeld kristalglas BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign

ZELFBEWUST. OP HET EERSTE GEZICHT.

Emotionele designtaal BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign zijaanzicht

DE ESSENTIE VAN PASSIE.

Opwindende lakkleur Forbidden Red BMW Concept 4 exterieurdesign vogelperspectief

BEGERENSWAARDIG KARAKTER.

Verticale BMW nieren met elementen uit gespiegeld kristalglas BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign

ZELFBEWUST. OP HET EERSTE GEZICHT.

De kenmerkende verticale dubbele nieren van de BMW Concept 4 trekken onmiddellijk de aandacht als een typisch kenmerk en staan centraal als een onbetwist statement. Als een edel sieraad domineren ze de hele voorkant van de wagen. De uitgebreide details binnenin verlenen hun een heel bijzondere diepte en exclusiviteit: horizontale elementen van gespiegeld kristalglas zijn als sierelementen in het ventilatierooster geïntegreerd en creëren bijzondere effecten vanuit alle gezichtshoeken. Daarachter, en pas bij nader toezien te ontdekken, zijn het ragfijne rooster en de luchtinlaten samengesteld uit vele herhalingen van het cijfer 4. Met zijn edele, exclusieve uitstraling vormt dit zeer bijzondere highlight een spannend en indrukwekkend contrast met de dynamische designtaal van de hele voorkant van de wagen.

Emotionele designtaal BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign zijaanzicht

DE ESSENTIE VAN PASSIE.

De designtaal van de BMW Concept 4 toont de typische verhoudingen van BMW op de meest moderne en emotionele manier: vloeiend, dynamisch en elegant. De essentie van een BMW Coupé. Vlak en laag op de weg wordt het atletische koetswerk geaccentueerd door de volumineuze wielkasten achteraan, de gespierde schouders en de grote driedimensionale lichtmetalen velgen. De opvallende achterkant met zijn uitgesproken oppervlakken benadrukt de stoere stand samen met de brede schouders en smalle LED-lichten.

Opwindende lakkleur Forbidden Red BMW Concept 4 exterieurdesign vogelperspectief

BEGERENSWAARDIG KARAKTER.

De spannende lakkleur Forbidden Red versterkt het karakter en de dynamiek van de BMW Concept 4 en verleent hem tegelijkertijd een bijzonder elegante esthetiek. Omdat de lak in vijf lagen is aangebracht, ontstaat een resultaat dat een eigen verhaal vertelt. Met zijn fascinerende nuances en indrukwekkende diepte accentueert het volmaakte rood de emotionele oppervlakken en geeft het ze een buitengewone dynamiek. Het licht laat de welvingen glanzen in vol lichtrood, terwijl de schaduw de contouren en oppervlakken in diep donkerrood tot zwart hult. Zelden heeft een lakkleur de symbiose van sportiviteit en elegante schoonheid zo perfect tot uiting gebracht.

EEN NIEUWE VORM VAN SENSATIE.

De designhighlights van de BMW Concept 4.

Niets is aantrekkelijker dan echt rijplezier. Dat bewijst de BMW Concept 4 met elke millimeter van zijn atletische proporties, de discrete designtaal en de buitengewone lakkleur Forbidden Red. Dat dit geen gewone coupé is, blijkt vooral uit de exclusieve verticale BMW nieren, die samen met de smalle, open LED-koplampen met Laserlight de voorkant van de wagen laten schitteren. Een tweede blik onthult in de nieren achter de horizontale sierelementen van gespiegeld kristalglas het cijfer 4, dat zich eindeloos lijkt te herhalen en ook terug te vinden is in de moderne interpretatie van de zijdelingse luchtinlaten. De elegante zijkant wordt geaccentueerd door spiegelende gootlijsten van gepolijst aluminium. De langgerekte daklijn en de atletische schouders geven de achterkant samen met de smalle driedimensionale achterlichten en de indrukwekkende zwarte diffusor zijn uiterst aantrekkelijke, sportieve esthetiek.
Dubbele BMW nieren BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign
BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign driekwart achteraanzicht

EEN DESIGN DAT BOEIT. DYNAMIEK DIE DOET VERLANGEN.

BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign vooraanzicht
BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign zijaanzicht
BMW Concept 4 Forbidden Red exterieurdesign achteraanzicht

 

 

HET DESIGNPROCES.

BMW Concept 4 designproces tekening op het beeldscherm
BMW Concept 4 designproces vormgeving op het beeldscherm
BMW Concept 4 designproces detailontwerp prototype
BMW Concept 4 designproces afmeting prototype