ix-tournee-electrique

TOURNÉE ÉLECTRIQUE.

ONTDEK ELEKTRISCH RIJPLEZIER.

TOURNÉE ÉLECTRIQUE.ONTDEK ELEKTRISCH RIJPLEZIER.

BMW STELT VOOR: TOURNÉE ÉLECTRIQUE.

In februari 2023 organiseert BMW Belux de derde editie van Tournée Électrique, met een knipoog naar het populaire Tournée Minérale. De winnaars van deze originele actie krijgen een unieke kans om één maand lang gratis met een 100% elektrische BMW te rijden en hun ervaringen te delen. Met Tournée Électrique willen we het grote publiek warm maken voor de onmiskenbare voordelen van elektrisch rijden en hen laten kennismaken met het 100% elektrische gamma van BMW. 

Meer lezen

DE TOURNÉE ÉLECTRIQUE WINNAARS.

Jordan ruilde zijn wagen in en genoot een maand lang van een 100% elektrische BMW i4.

Tournée Électrique winnaar Dirk rijdt één maand met de BMW iX3.

“Het wordt moeilijk om terug naar mijn eigen wagen over te schakelen. Aan het comfort en rijplezier van de BMW i4 kan niets tippen. Vorige week reed ik nog eens met een wagen met een verbrandingsmotor en dat was even schrikken. De trillingen, het lawaai, het feit dat ik mijn rempedaal moest gebruiken... (lacht).” 

Nicolas test de 100% elektrische BMW iX uit op reis.

Tournée Électrique winnaar Nicolas test de 100% elektrische BMW iX uit op reis.

Nicolas M. kreeg op 1 februari de sleutels van ‘zijn’ BMW iX.  Ondanks zijn passie voor auto’s, heeft Nicolas maar weinig ervaring met elektrisch rijden. Dat hij een mand  lang met een 100% elektrische BMW iX de baan op mag, is dus een onwaarschijnlijk geschenk “Ik heb hier en daar wel eens een elektrische auto mogen uittesten, maar nog nooit voor meerdere dagen. Tournée Électrique wordt dus de échte vuurproef”, vertelt Nicolas.

Dirk rijdt één maand met de BMW iX3.

Tournée Électrique winnaar Dirk rijdt één maand met de BMW iX3.

Dirk H.  Schooldirecteur in Eeklo - heeft een passie voor auto's. Zijn dagelijks woon-werkverkeer beperkt zich voornamelijk tot de afstand tussen huis en werk, hij geniet van elke seconde achter het stuur. Dirk heeft een maand lang met een BMW iX3 gereden, ontdek nu zijn elektrische rijervaring.

Ann rijdt een maand lang in de 100% elektrische BMW i4.

Nicolas a testé la BMW iX 100 % électrique en voyage.

Ann Van Bever, administratief assistent (35), heeft geprofiteerd van dit high-end model en maakt bij elke gelegenheid gebruik van de auto. "Normaal gesproken ga ik met de fiets naar mijn werk. Op die manier kom ik sneller aan dan met de auto. Nu ik de BMW i4 heb kunnen testen, geef ik de voorkeur aan de auto. Hoe meer ritten ik ermee maak, hoe beter."

"Je voelt onmiddellijk de immense kracht van deze auto. Hij heeft een voortdurende acceleratie, wat hem des te opvallender maakt. Het contrast met de stilte is verbluffend."

Word onze electric hero.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Maak kans op een maand elektrisch rijden.

Een ontspannen en stille rijbeleving, naadloos accelereren vanuit stilstand, emissieloos rijplezier… BMW maakt elektrisch rijden geweldig. Zin om ervan te proeven? BMW biedt u de kans om één maand lang 100% puur elektrisch rijplezier te beleven aan het stuur van een volledig elektrische BMW. U kunt uw voorkeur aangeven voor de BMW iX1, BMW iX3, BMW i4 of BMW iX. Een unieke kans om hun superieure prestaties en indrukwekkende rijbereik te ontdekken in ideale omstandigheden. Ga snel naar onze wedstrijdpagina, doe mee en wie weet wordt u wel onze electric hero!

ONTDEK HIERONDER ALLES OVER ELEKTRISCH RIJDEN.

De tijd is rijp voor elektrisch.

Elektrisch rijden zit meer dan ooit in de lift. Volgens de cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, zijn elektrische wagens vandaag al goed voor 7,5% van het totale personenwagenpark. En de cijfers blijven exponentieel stijgen.* Dat is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen van elektrisch rijden. Toch zijn er ook nog vele vragen, twijfels en vooroordelen.

Meer lezen
  • Een nieuwe, emotionele rijervaring.
  • Aangenaam rijden met één pedaal.
  • Een verrassend groot rijbereik.
  • Altijd en overal opladen in heel Europa.
  • En het kostenplaatje?
  • Van emissievrij naar CO2-neutraal.

De tijd is rijp voor elektrisch.

Elektrisch rijden zit meer dan ooit in de lift. Volgens de cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, zijn elektrische wagens vandaag al goed voor 7,5% van het totale personenwagenpark. En de cijfers blijven exponentieel stijgen.* Dat is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen van elektrisch rijden. Toch zijn er ook nog vele vragen, twijfels en vooroordelen.

Meer lezen

Een nieuwe, emotionele rijervaring.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Sommigen beweren wel eens dat men met een automatische versnellingsbak geen “voeling” zou hebben met de motor. Het klopt dat elektrische voertuigen allemaal automaat zijn, maar daar staat wel een totaal nieuwe rijbeleving tegenover. Omdat het maximale koppel vanuit stilstand direct beschikbaar is, reageert uw elektrische BMW razendsnel. Uw acceleratie gebeurt naadloos, zonder tussenstappen en zonder schokken. Hierdoor ervaart u een fascinerende rijdynamiek die samen met de vrijwel geruisloze BMW elektromotor voor een nieuw ontspannen rijgevoel zorgt.

Aangenaam rijden met één pedaal.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Uniek aan elektrisch rijden is dat u de mogelijkheid heeft om uw 100% elektrische BMW met één enkele pedaal te bedienen. Als bestuurder kunt u namelijk kiezen tussen de “D”-stand (Drive) en de “B”-stand (Brake). Daar waar de “D”-stand de gekende en traditionele rij-ervaring biedt – bij het lossen van het gaspedaal blijft de wagen soepel doorrollen – activeert de B-stand een one pedal feeling. Wanneer u het gaspedaal in die stand lost, wordt er afgeremd op de elektromotor en kunt u de wagen laten vertragen zonder uw rempedaal te gebruiken. Dit is het zogenaamde regeneratief remmen, met als voordeel dat u niet meer voortdurend hoeft te switchen tussen verschillende pedalen. Sterker nog: omdat de bewegingsenergie die vrijkomt bij het regeneratief remmen wordt omgezet in elektriciteit, vergroot u uw elektrisch rijbereik.

Een verrassend groot rijbereik.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

“Range anxiety”, de angst om uw bestemming niet te halen, behoort tot het verleden. Dankzij de nieuwe, geavanceerde batterijtechnologie is de batterijcapaciteit en dus uw rijbereik veel groter geworden. Zo haalt de BMW iX een rijbereik tot 630 km, afhankelijk van de gekozen motorisatie.

Bovendien bieden elektrische BMW’s energiebesparende instelmogelijkheden en kunt u uw rijbereik vergroten door uw rijstijl aan te passen. Dit kan op eenvoudige wijze door de My Mode Efficient in te schakelen. Deze modus ondersteunt de bestuurder bij het bereiken van een duurzame en efficiënte rijstijl. Zo zal de My Mode Efficient energie besparen waar mogelijk, zoals op comfortfuncties en het verwarmings- en airconditioningsysteem.

Daarnaast hebben ook het type wegen, de weersomstandigheden en het totaalgewicht van uw wagen, inclusief passagiers en bagage, een invloed op uw actieradius. Door u goed te informeren, kunt u zuiniger en verder rijden. Zo kan ook het voorverwarmen van de batterij bij koud weer ervoor zorgen om niet aan rijbereik in te boeten – dat kan zelfs vanop afstand met de My BMW App.

Altijd en overal opladen in heel Europa.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Laadpalen verschijnen op steeds meer plekken en maken van snel en comfortabel laden een geruststellende ervaring. Bovendien biedt BMW Charging de keuze uit tal van flexibele laadoplossingen voor moeiteloos laden thuis, onderweg of op het werk. Bij levering van uw elektrische BMW zijn twee kabels inbegrepen: een laadkabel voor thuis waarmee u makkelijk op verschillende privélocaties kunt opladen, alsook een laadkabel voor publiek opladen aan laadpunten in heel Europa. Bovendien hebt u dankzij de BMW Charging Card toegang tot één van de grootste netwerken van publieke laadpalen met meer dan 305.000 laadpunten verspreid over heel Europa.

En het kostenplaatje?

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Het klopt dat een elektrische BMW prijziger is dan een vergelijkbaar model met een conventionele verbrandingsmotor, maar het totale kostenplaatje is genuanceerder. Een elektrische wagen gaat vaak langer mee dan een benzine- of dieselwagen en heeft minder onderhoud nodig (minder bewegende onderdelen, geen motorolie, geen oliefilters…), waardoor u dus ook minder onderhoudskosten betaalt. Bovendien zijn er aan de aankoop van een elektrische wagen tal van aantrekkelijke fiscale voordelen verbonden, zowel voor professionelen als particulieren. Zelfstandigen en bedrijven kunnen hun aankoop en alle wagenkosten voor 100% inbrengen in hun belastingen. Daarenboven is het Voordeel Alle Aard van een elektrische wagen een stuk lager dan een gelijkaardige wagen met verbrandingsmotor. Tot slot betaalt u als particulier in Vlaanderen geen belasting op inverkeerstelling (BIV) of verkeersbelasting. In Brussel en Wallonië betaalt u het minimum.

Van emissievrij naar CO2-neutraal.

RIJ EEN MAAND 100% ELEKTRISCH

Een elektrische auto heeft geen uitlaat en verspreidt geen fijnstof en geen kwalijke dampen. Dus inderdaad: wie elektrisch rijdt, rijdt emissieloos en draagt zo zijn steentje bij tot een schonere planeet. De totale CO2-uitstoot wordt natuurlijk niet alleen bepaald door wat er via de uitlaat naar buiten gaat. Daarom hanteert de BMW Group een consequente duurzaamheidsstrategie die gericht is op alle facetten van de productieketen, van productie tot recyclage. Door onder meer het gebruik van hernieuwbare energie en duurzame grondstoffen in onze productieketen willen we de CO2-uitstoot per geproduceerd voertuig tegen 2030 met 80% verminderen. Maar ook op het vlak van recyclage worden grote stappen vooruitgezet. Zo is een BMW vandaag al 95% recycleerbaar. De componenten krijgen een nieuw leven in een andere BMW of in een andere toepassing.